میرنیوز
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، فتحالله امیری از مستندسازان باسابقه است که بیشتر در حوزه مستند حیات وحش فعالیت کرده است. او تجربه کارگردانی و تهیهکنندگی مستندهایی نظیر «در جستجوی پلنگ ایرانی»، «محیطبان و پلنگ»، «در قلمرو افعی دم عنکبوتی»، «در گرداب انقراض»، «روی سبز بیابان»، «تنهاوش»، «حیات در رگهای سرد» و ... را داشته و برای ساخت این مستندها جوایز گوناگونی را دریافت کرده است.
مستند «در قلمرو افعی دم عنکبوتی» از جمله تجربههای موفق او در مستندسازی حیات وحش است که در جشنوارههای داخلی و خارجی، تحسین بسیاری از اهالی سینما را برانگیخت.
او در گفتوگویی با خبرگزاری تسنیم با اشاره به مستند جدید خود که امسال متقاضی حضور در چهاردهمین جشنواره بینالمللی سینماحقیقت است گفت: مستند «هوبره»، اثری به کارگردانی مشترک من و نیما عسکری و تهیهکنندگی محمد علاء است. «هوبره» بزرگترین پرنده در بیابانهای ایران است که متأسفانه به شکلی گسترده به کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس قاچاق میشود و این موضوع این پرندگان را با خطر جدی انقراض روبهرو کرده است. در این فیلم مستند میبینیم که هم خود پرنده و هم تخمش را به کشورهای عربی میبرند؛ البته محیطبانان و سازمان حفاظت از محیطزیست بسیار تلاش میکنند تا جلوی این کار گرفته شود، با این حال نیازمند مشارکت مردمیم.
وی درباره روند تولید این اثر 67 دقیقهای گفت: ساخت این مستند 9 سال طول کشیده است و از این منظر زحمت زیادی برای تولیدش کشیدیم. در بخشی از فیلم سفری به کشور قطر داشتیم و نشان دادیم که این پرنده در بازار این کشور به فروش میرسد. با ساخت این فیلم تلاش کردیم تا توجهات را به سمت خطر انقراض پرندگان ببریم در حالی که در سالیان اخیر توجه بیشتری به انقراض پستانداران عظیمالجثه شده است.
او در مورد همکاری با سازمان حفاظت از محیط زیست در تولید این مستند گفت: سازمان محیط زیست از نظر همکاری و همراه بودن، کمکهای بسیاری به ما میکند.
امیری با اشاره به چالشهای تولید مستند حیات وحش بیان کرد: به دلیل غیرقابل کنترل بودن حیاتوحش، تولید مستند در این حوزه بسیار زمانبر است. در ایران هم به این جهت که جمعیت حیات وحش کم است، کار بسیار سختتر میشود. از طرفی ما به تولید کارهایی روی آوردهایم که بتوانیم تأثیرگذار باشیم و همین موضوع منجر به زمانبر شدن کار میشود. در کنار اینها، تولید مستند در حوزه حیات وحش خطرهای خاص خود اعم از مارگزیدگی، سرمازدگی، گرمازدگی، حمله حیوانات وحشی و رویارویی با شکارچیان و اشرار را دارد.
کارگردان مستند «در قلمرو افعی دم عنکبوتی» با اشاره به چهاردهمین جشنواره سینما حقیقت و شیوه متفاوت برگزاری آن نسبت به سالهای گذشته گفت: جشنواره ابتدا باید برگزار شود تا بتوان راجع به کمّ و کیف آن صحبت کرد، اما امیدوارم وجهه بینالمللی آن به خوبی حفظ شود و افراد در خارج از ایران نیز بتوانند فیلمها را ببینند. درست است که ما تحریمیم اما میتوان تمهیداتی اندیشید تا این اتفاق بیفتد. اگر جشنواره به این سمت برود موفق بوده است اما این که صرفاً در ایران و با محدودیتها دیده شود شاید جشنواره به حد اعلایی که انتظار داریم نرسد.
او ادامه داد: بسیاری از فیلمهای مستندی که ساخته میشوند ویترین دیگری به جز جشنواره «سینما حقیقت» برای نمایش ندارند. برخی از آنها در تلویزیون دیده میشوند اما این اتفاق برای همه نمیافتد. در واقع باید فرصتی فراهم شود تا همه فیلمهای مستند دیده شوند. البته تلویزیون شبکهای برای پخش مستند دارد و همه شبکههای تلویزیون هم فیلمهای مستند را پخش میکنند اما مشکلی که وجود دارد محدودیتهای تلویزیون در حوزه محتوا است که سختگیریهای خاص خود را دارد و ممکن است همه فیلمها اجازه پخش نداشته باشند. از این منظر جشنواره «سینما حقیقت» به عنوان جایی که فضای بازتری برای نمایش فیلمها دارد مفهوم پیدا میکند و بسیاری از فیلمسازان میتوانند آثار خود را آنجا ارائه دهند یا کسانی که علاقهمند به این حوزهاند در جشنواره «سینماحقیقت» میتوانند فیلمهایی را ببینند که شاید از تلویزیون آنها را نتوان دید.
کارگردان مستند «در جستجوی پلنگ ایرانی» در زمینه همکاری نهادها و سازمانها با مستندسازان توضیح داد: به جز بحث مالی در حوزه هماهنگیها، معمولاً نهادها و سازمانها به ما کمک میکنند. یکی از چالشهای تولید مستند در حوزه حیاتوحش این است که ما باید تهیهکنندهای پیدا کنیم تا هزینههای فیلم را تأمین کند و چون تولید مستند در حوزه حیات وحش زمانبر است، باید نسبت به بازگشت سرمایه صبور باشد.
او در ارزیابی روند برگزاری جشنواره «سینما حقیقت» طی این سالها گفت: روند برگزاری جشنواره «سینما حقیقت» در این سالها شیب رو به بالایی داشته است و اینکه امسال جشنواره به صورت برخط (آنلاین) برگزار میشود نقطه عطفی است که میتواند در سالهای بعد هم ادامه داشته باشد. در واقع در سالهای آینده اگر کرونایی نباشد در کنار برگزاری فیزیکی، جشنواره به صورت برخط (آنلاین) نیز برگزار شود.
مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی سازمان امور سینمایی کشور، چهاردهمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» را به دبیری محمد حمیدی مقدم، در آذرمـاه 1399 و با توجه به شیوع جهانی بیماری کووید 19 بهصورت مجازی و نمایش برخط (آنلاین) برگزار خواهد کرد.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
ترجمه استانبولی کتاب احکام و حقوق کودکان در اسلام رونمایی می شود
استقبال از نمایندگان اعزامی ایران به مسابقات قرآن کویت
تلاوت سوره مجادله توسط گروه مدیحهسرایی محمد رسولالله(ص)
بسیج نقش مهمی در اعتلای کشور دارد
امام جمعه دیر: حل مشکل گرانی ها در اولویت دولت باشد
حمایت ایران از مقاومت نشأت گرفته از تفکر بسیجی است
برنامه صلح آمیز هسته ای ایران با قدرت ادامه خواهد داشت
وتو پیشنویس آتشبس در غزه دفاع رسمی از نسل کشی است
مردم و مومنان نقش ویژه ای در مملکت داری پیامبر(ص) داشتند
مسائلی مانند فیلترینگ و انتصابات سؤالبرانگیز اولویت نظام نیست
جبهه مقاومت منسجمتر در برابر دشمن ایستاده است
بهبود وضعیت اقتصاد اولویت دولت چهاردهم باشد/ توجه به معیشت مردم
امامجمعه شهر سگزاباد: اولویت دولت باید معیشت مردم باشد
اقدامات دشمنان خیال باطل است
اقدام قاطع دولت در ارتقای ظرفیت سانتریفیوژها ارزشمند است
بسیج زنجیره طلایی ایستادگی است/ تعیین سرنوشت جنگ با حضور مردم
رفع فیلترینگ مسئله اصلی کشور نیست/ دولت فکری به حال اقتصاد کند
فرهنگ فاطمی و بسیج ارکان تحقق جامعه هستند
اخلاص بسیجیان عامل موفقیت آنها است
رای دادگاه لاهه ننگی بر پیشانی اسرائیل جنایتکار است
گفتمان مقاومت در همه دنیا گسترش پیدا کرده است
مسئولان تمرکز خود را در بهبود وضعیت معیشتی مردم بگذارند
انقلابی بودن ویژگی ممتاز بسیج است
هر کسی با تلاش شبانهروزی مشکلی از مردم را برطرف کند بسیجی است
دشمن با حضور بسیج عقبنشینی میکند
تصویب قطعنامه ضدایرانی در سازمان ملل رسوایی بزرگی برای آنها است
تبعیت از اوامر ولی فقیه یکی از دلایل فائق آمدن بر مشکلات است
دستور دستگیری سران رژیم صهیونیستی شکست مفتضحانه آنهاست
دولت بر رفع مسائل معیشتی و اقتصادی مردم تمرکز کند
حق جوانان بومی استان بوشهر برای اشتغال محقق شود