میرنیوز
خبرگزاری تسنیم- حمید روشنضمیر| در یادداشت قبلی که در آستانه ایام هفته کتاب در خبرگزاری تسنیم منتشر شد به ضرروت ایجاد یک پیوست رسانهای درباره ایام هفته کتاب صحبت کردیم. به همین بهانه در صفحه اجتماعی یکی از ناشران و کتابفروشان به مطلبی برخورد کردم مبنی بر اینکه از قضا مهمترین و شلوغترین روزهای کتابفروشیها ایام برگزاری نمایشگاه کتاب است و نه هفته کتاب!
این ناشر و کتابفروش عنوان کرده بود که هر ساله در ایام اردیبهشت ماه تمامی فضای رسانهای و عمومی کشور درباره کتاب صحبت میکنند: تلویزیون، رادیو، روزنامهها، خبرگزاریها، فضای مجازی و حتی تبلیغات شهری و سیستم فرهنگ و حمل و نقل عمومی کشور. یک موضوع که کتاب و کتابخوانی است مجالی ده روزه پیدا میکند تا اهمیتی کمی بیشتر از آنچه در روزهای دیگر سال دارد پیدا کند و در این فضا مخاطبان نیز تهییج شده و به خرید کتاب روی میآورند؛ هم از نمایشگاه و هم از کتابفروشیها.
حالا حکایت این روزهای ماست و هفتهای که اسمش برای کتاب است اما رسمش جز تکرار اتفاقاتی بیثمر نتیجهای در بر ندارد. در خبرها و در ذیل اعلام برنامههای این هفته آمده بود که برگزاری طرح یارانهای فروش کتاب موسوم به پاییزه، برگزاری مراسم تولد خبرگزاری موسسه خانه کتاب و ادبیات که خبرگزاری تخصصی کتاب به شمار میرود و یا برگزاری نشستهایی در محل خانه کتاب و ادبیات که مجری برنامههای هفته کتاب است در زمره برنامههای این هفته است.
در تمامی این رویدادها به موضوعی که اشاره نشده، تعییج و پاسخ به نیاز مخاطبان درباره چگونگی انس با کاب و خرید آن در وضعیت خاص این روزهای کشور است. از سویی صنف ناشران خود را ناتوان از ایجاد یک حرکت عمومی در قالب ارائه پیشنهادی جذاب و همگانی و واحد از سوی اعضایش برای ترغیب مردم به خریدکتاب نشان داده است و از سوی دیگر نهاد دولتی برگزار کننده مراسم هفته کتاب هنوز دور یک میز نشستن و صحبت کردن چند مولف و مترجم و فعال فرهنگی و یک مجری درباره موضوعات دست چندم و بیاهمیت را راهکار فعالیت ترویجی در حوزه کتاب میداند و جالب اینکه همین برنامههای جاری نیز محلی از اعراب در رسانههای نوین و پرمخاطب و شبکههای اجتماعی ندارند و همه اینها یعنی نبود همان پیوست رسانهای.
ایام هفته کتاب در سال جاری مصادف شده با حضور حداکثری کودکان، مادران و حتی پدران در خانه به منظور مصونیت از کرونا. سهم کودکان قرنطینه شدن از کتابخوانی در این ایام چیست؟ مادران و پدران چطور میتوانند باب آشنایی با آثار خواندنی و محبوببرای فرزندان و حتی خودشان را در این ایام باز کنند؟ رسانههای همگانی، مجازی و بودجههای تبلیغاتی و برنامههای ترویجی هفته کتاب چقدر برای همین یک موضوع اهمیت قائل میشوند؟ فرصتها و زمانهای خالی و کسالتآور قرنطینه چرا از سوی مسئولان فرهنگی به عنوان زمانی طلایی و بکر برای آشتی دادن و پیوند بیشتر جامعه ایرانی با مطالعه به کار گرفته نشده است؟ پاسخ از نظر نگارنده روشن است: عادت کسالتبار به برنامههایی که تنها و تنها شیوه سهل شده اجرایش تجربه شده و نیاز به جسارت تجربه کردنهای نو ندارد و نیز نبود اتاق فکر خلاق در تدوین برنامهها و نبود اعتقاد به تغییر سامان فکری جامعه و نیز عدم شناخت آن و در نتیجه بیتوجهی به برنامهریزی برای این اتفاق با چنین رویکردهایی است که ایام هفته کتاب کماکان اگر نگوییم به کسالتآورترین ایام در زمینه ترویج مطالعه و کتابخوانی در کشور که به یکی از بیاهمیتترین و کم خاصیتترین آن در میان برنامههای فرهنگی جاری سالانه در این زمینه مبدل شده است.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
پیوست عدالت از منظر جامعهشناختی مورد بررسی قرار میگیرد
ششمین همایش «کنکاشهای مفهومی درباره جامعه ایران» برگزار میشود
۱۵۰ گواهینامه آزمونهای حفظ مهد قرآن در آبانماه صادر شد
«چلچراغ آیهها در جماران» برگزار می شود
پویش سراسری «بوسه بر دستان پدر» برگزار میشود
شماره جدید فصلنامه اطلاعات حکمت و معرفت منتشر شد
حرم امام علی (ع) در نجف اشرف را از راه دور زیارت کنید
نماهنگ حماسی «منتصرون» محمدحسین حدادیان منتشر شد
کارگاه تخصصی ضبط تواشیح استودیویی برگزار شد
دوره آموزشی تطبیق آموزههای قرآنی در زندگی برگزار می شود
باقرزاده: ۵۸ هزار رقبه وقفی در هشت ماهه اول امسال سنددار شدند
قنبریان:فاطمیه نماد کنش فعالانه زن مجاهد اسلام در دوران کندی شمشیرهاست
قصه سرباز لشکر عمر بن سعد که پس از عاشورا هیچگاه سیراب نشد
چاپ کتاب پایان صهیونیسم و سقوط اسرائیل با همکاری ایران و مالزی
دفتر آیت الله مدرسی به جنایت علیه شیعیان پاراچنار واکنش نشان داد
دبیرخانه ستاد طرح ملی حفظ قرآن کریم تعیین تکلیف میشود
تشرف برندگان پویشهای «فجر عاشقی» و «سفیر آیهها» به مشهد مقدس
نشست «نظم جهانی پس از نصرالله» برگزار می شود
مشاهدات عینی فعالان عرصه هیئت از لبنان روایت می شود
نشست «صلح، زبان فارسی و رسانه» برگزار میشود
نشست «فلسفه، دانشگاه و اجتماع» برگزار میشود
دبیرخانه ستاد طرح ملی حفظ قرآن کریم تعیین تکلیف می شود
۴۰ مربی جلسات قرآن دانشآموزی مدرک مربی گری دریافت کردند
سعیدی نژاد: مادران برای فرزندانشان از آینده، قصه بگویند
سعیدی نژاد: مادران داستانهای تصویرگر آینده برای فرزندانشان تعریف کنند
کتابی که از شاخصهای تعیین مزاج براساس مبانی طب ایرانی می گوید
جایزه سیاستگذاری، تقدیر از فعالیتهای حل مسئله در کشور است
همایش تجلیل از مداحان حماسیخوان و شعرای حماسیسرا برگزار شد
دجال کیست و چه ویژگی هایی دارد؟
چرا باید از امامان (ع) پیروی و تبعیت کرد؟