میرنیوز
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، اولین خاله کودکان تلویزیون این روزها کجاست؟ وقتی پیگیرش میشویم به برنامه "من و نقاشی" شبکه جهانی هدهد میرسیم. البته چند کلیپ آموزشی نمایشی هم برای کودکان روی آنتن داشت که مواجهه خردسالان و کودکان با کرونا چگونه باشد. مثلِ گذشته پرکار نیست اما هنوز دغدغهمندانه حوزه کودک را دنبال میکند. خودش را فرزند تلویزیون میداند؛ چرا که آزاده آلایوب اولینبار به عنوان "خاله نرگس" در صداوسیما مطرح شد.
وقتی با او صحبت میکنیم آنقدر نگران است که از دستاندرکاران میخواهد دلسوزانهتر و عاشقانهتر برای کودکان برنامه بسازند. ناراحت است وقتی میبیند کودکان بیشتر انیمیشنهای خارجی میبینند و قهرمانانشان کاراکترهای کارتونهای خارجیاند. درباره آیتمهای نمایشی کرونا هم صحبت میکند که از شبکههای مختلف (دو، نسیم، نمایش، کودک و...) روی آنتن میرود که جنبههای توصیهای نمایشی همراه با عروسکی به نام "با صفا" و دایی چپول (داود منفرد) دارد.
خالهنرگس را با این کلیپهای نمایشی و میهمانی برنامه "بیانتها" شبکه نسیم دیدیم. چندباری هم در شبکه هدهد برنامههایی تک و توک اجرا کرده که به قولِ خودش در مواجهه با کرونا، آن پروژهها متوقف شده و با بهتر شدن شرایط دوباره آن برنامهها سر و شکل خواهند گرفت. او درباره حضورش در شبکه هدهد به خبرنگار تسنیم گفت: این روزها در شبکه جهانی هدهد کار میکنم و برنامه "من و نقاشی" را هر روز روی آنتن دارم. در این برنامه بچهها نقاشیهایشان را به اپلیکیشن اعلام شده ارسال میکنند و به همراه عکس و مشخصاتشان پخش میکنیم و فضای خوبی برای بچهها دارد. بسیار دلگرمشان میکند که به سمت خلاقیت بروند.
وی افزود: من هم توضیحی درباره نقاشیها میدهم و سعی میکنم از حُسنِ خلاقیت و نوآوری و سوقِ به هنر به جای اینکه، غرقِ در فضای مجازی بشوند و یا بازیهای رایانهای و انیمیشنهای خارجی را بیشتر ببینند و درگیرش شوند اینجا از خودش کاری خلق میکنند و به آنها برای ادامه این کار ایده هم میدهیم تا بتوانند در این زمینه پیشرفت کنند.
آزاده آلایوب در پاسخ به این سؤال که آیا برای اجرا در شبکههای سراسری برنامهای ندارند، تأکید کرد: پیشنهادهای مختلفی داشتم که به دلیل فضای کرونایی، محقق نشد و منتظریم شرایط بهتر شود تا دوباره بتوانیم برای کودکان برنامههای نمایشی و غیرنمایشی مناسبی داشته باشیم. این آیتمهای نمایشی کرونایی تجربه خوبی بود که میتوان در قالبهای دیگر و مؤثرتر ساخته شوند؛ زیرا اینگونه آیتمها و برنامهها نیاز به کنداکتور خاصی ندارند و هر شبکه در فواصل برنامه میتواند پخش کند. بازخوردها میگویند بهتر دیده شد.
وی خاطرنشان کرد: کار من کودک است هر وقت شرایط مهیا شود، برای خدمت به کودک سرزمینم، حضور دارم. دوست دارم به سبک و سیاق آیتمهای کوتاه کرونایی که زمان کمتری دارند و پیامهای مهمی را انتقال میدهند، برنامهسازی کنم. اینطور کارها تأثیرگذارند. کودکان در برنامههای 50، 60 دقیقهای دوام نمیآورند و همه پیامهای این دست از برنامهها منتقل نمیشود. اما وقتی در زمان کوتاه برنامهسازی میکنید، نیاز به کنترل ریتم و خلاقیت بالا دارید. در تایم کوتاه برنامهسازی میتوان به کودکان مهارت اجتماعی یاد داد.
آلایوب توضیح داد: ما در این آیتمهای کرونایی درباره موضوعات مختلفی مانند اهمیت ماسک زدن، سفر نرفتن در روزهای کرونایی و حتی نوع انتخاب بازی کودکان در این ایام صحبت کردیم. حتی در این مجالِ برنامهسازی، به کودکان و خانوادههایشان گفتیم که دلتان تنگ شده، تماس تصویری داشته باشید و اگر بزرگترها رعایت نکردند، شما رعایت کنید.
خالهنرگس در شبکه هدهد با نام دیگری روی آنتن برود، دلیل آن چیست؟آزاده آلایوب این طور پاسخ داد: در برنامه "عکس مهر" شبکه هدهد هم با نام خاله آزاده روی آنتن رفتم دلیل خاصی ندارد اما اگر بخواهم به شبکههای سراسری برگردم حتماً با همان نام "خاله نرگس" این اتفاق خواهد افتاد. البته این روزها مردم از من سؤال میکنند چرا نیستید؟ من هستم و همه زندگی آدم در تلویزیون خلاصه نمیشود. نفس میکشم، زندگی میکنم اینجا نشد جای دیگری که الان در شبکه هدهد، به فعالیتم ادامه میدهم.
آلایوب با نگاهی به برنامهها و اتفاقات کودکانه تلویزیون گفت: امروز ما نیاز داریم مثل گذشته برای کودکان سریالها، فیلمها و برنامههایی بسازیم که دربارهاش حرف بزنند. اصطلاحاً سر زبانها باشیم! در همه عرصهها بتواند حرفی برای گفتن داشته باشد و هم مردم به خاطرِ آن برنامه یا سریال نمایشی، به سراغ فضای مجازی و بسترهای رسانهای دیگر نروند؛ کودکانههای تلویزیون را ببینند؛ زیرا سلامتِ دیداری و شنیداری کودکان در خطر است و باید به فکر کودکان باشیم.
وی اضافه کرد: در این روزها هم میتوان با کودکان برنامه داشت و مثلِ برخی از برنامههای بزرگسالان، میهمان را آنلاین در برنامه داشته باشیم؛ در واقع کودکان به صورت آنلاین میهمان آن برنامه باشند تا سلامتیشان به خطر نیفتد. همچنان با مشکل کرونا مواجهیم و برای نگاهداشتن کودکان در منزل، باید برایشان برنامههای خوبی تدارک دیده شود.
«خاله نرگس» کودکان با اشاره به اینکه دوست دارم برنامهسازی کنم اما باید اسپانسر داشته باشم، تأکید کرد: من هدفم دیده شدن نیست، برای کودکان دغدغهدارم و نگرانم؛ دوست دارم برنامهسازی کنم اما من هم باید اسپانسر داشته باشم. پیشنهاد کار بزرگسالانه و نوجوانانه هم داشتهام اما کودکان برایم اهمیت دارند و حالم با آنها خوب است.
وی در خصوص ورود به بازیگری نیز توضیح داد: بازیگری را دوست دارم اما کارهایی که برای مردم اهمیت داشته باشند مثل کار با کارگردانان بزرگی همچون ابراهیم حاتمیکیا. دوست دارم آنجا هم دغدغهمند باشم و هر کاری نکنم.
آلایوب در پایان درباره شرایط برنامهسازی برای کودک در تلویزیون گفت: کودک الان در تلویزیون خیلی غریب است. یعنی از نیازمندیهایشان خبر نداریم و آنها را نمیشناسیم و برایشان برنامه و سریال میسازیم. این است که برنامهها عمدتاً تأثیرگذار نیستند و سر زبانها نمیافتند. خیلی وقتها عاشقشان نیستیم و برایشان کار میکنیم. من دغدغهام بچهها هستند و دوست دارم خیلی چیزها به آنها آموزش داده شود.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
برپایی نمایشگاه «بانوی بینشان» در ایام فاطمیه دوم
دانشگاه شریف ۵ شب میزبان عزاداران فاطمی میشود
پیوست عدالت از منظر جامعهشناختی مورد بررسی قرار میگیرد
ششمین همایش «کنکاشهای مفهومی درباره جامعه ایران» برگزار میشود
۱۵۰ گواهینامه آزمونهای حفظ مهد قرآن در آبانماه صادر شد
«چلچراغ آیهها در جماران» برگزار می شود
پویش سراسری «بوسه بر دستان پدر» برگزار میشود
شماره جدید فصلنامه اطلاعات حکمت و معرفت منتشر شد
حرم امام علی (ع) در نجف اشرف را از راه دور زیارت کنید
نماهنگ حماسی «منتصرون» محمدحسین حدادیان منتشر شد
کارگاه تخصصی ضبط تواشیح استودیویی برگزار شد
دوره آموزشی تطبیق آموزههای قرآنی در زندگی برگزار می شود
باقرزاده: ۵۸ هزار رقبه وقفی در هشت ماهه اول امسال سنددار شدند
قنبریان:فاطمیه نماد کنش فعالانه زن مجاهد اسلام در دوران کندی شمشیرهاست
قصه سرباز لشکر عمر بن سعد که پس از عاشورا هیچگاه سیراب نشد
چاپ کتاب پایان صهیونیسم و سقوط اسرائیل با همکاری ایران و مالزی
دفتر آیت الله مدرسی به جنایت علیه شیعیان پاراچنار واکنش نشان داد
دبیرخانه ستاد طرح ملی حفظ قرآن کریم تعیین تکلیف میشود
تشرف برندگان پویشهای «فجر عاشقی» و «سفیر آیهها» به مشهد مقدس
نشست «نظم جهانی پس از نصرالله» برگزار می شود
مشاهدات عینی فعالان عرصه هیئت از لبنان روایت می شود
نشست «صلح، زبان فارسی و رسانه» برگزار میشود
نشست «فلسفه، دانشگاه و اجتماع» برگزار میشود
دبیرخانه ستاد طرح ملی حفظ قرآن کریم تعیین تکلیف می شود
۴۰ مربی جلسات قرآن دانشآموزی مدرک مربی گری دریافت کردند
سعیدی نژاد: مادران برای فرزندانشان از آینده، قصه بگویند
سعیدی نژاد: مادران داستانهای تصویرگر آینده برای فرزندانشان تعریف کنند
کتابی که از شاخصهای تعیین مزاج براساس مبانی طب ایرانی می گوید
جایزه سیاستگذاری، تقدیر از فعالیتهای حل مسئله در کشور است
همایش تجلیل از مداحان حماسیخوان و شعرای حماسیسرا برگزار شد