میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام والمسلمین حمید شهریاری، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی طی سخنانی در مراسم افتتاحیه رادیو وحدت که صبح امروز در استودیوی شماره یک ساختمان شهدای رادیو آغاز به کار کرد؛ ضمن تبریک فرارسیدن اعیاد مبارک میلاد حضرت ختمی مرتبت (ص) و امام جعفر صادق (ع) و تقدیر ویژه از مسئولین صدا و سیما اظهار داشت: خداوند متعال ولی مطلق هستی است، ولایت الهی یگانه محوری است که وحدت جهان را شکل داده است و در سایه ولایت او بهشت و جهنم آفریده شده است، در سایه ولایت مطلقه خداوند متعال است که ما نفس میکشیم و رزق و روزی داریم و این ولایت از ابتدای هستی تا انتهای آن مستمر است.
وی افزود: خداوند متعال برای اینکه ولایت خود را در هستی سرایت دهد و ملموس کند برای انسانها حبل و ریسمانی از آسمان آویخته است و به ما امر کرده است که به این حبل الهی تمسک بجوییم.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی تأکید کرد: اگر این ریسمان، ریسمان متعدد و متکثری بود موجب تفرقه میشد اما چون این ریسمان، ریسمان واحدی است، چنگ زدن به آن موجب وحدت خواهد شد و موجب پیدایش امت واحده میشود.
شهریاری اظهار داشت:خداوند متعال به ما امر کرده است که همه ما باهم در کنار یکدیگر به ریسمان الهی چنگ بزنیم، زمانی انسان ها می توانند بر هوای نفس، فرقه گرایی، تفرقه و منیت غلبه کنند که همه باهم این ریسمان الهی را بکشند و به آن چنگ بزنند.
وی تأکید کرد: اعتصام به حبل الله که در قرآن آمده است، یک واژه جمعی است و نه فردی، تکلیفی واحد است برای اجتماع متعدد؛ همه ما یک تکلیف مشخص داریم و آن جلوگیری از تفرقه است؛ ما امروز در سازمانهای کوچکتر شاهد هستیم که معاونان یا کارمندان با یکدیگر تفرقه دارند بنابراین چگونه می شود که در نظام هستی تفرقه وجود نداشته باشد؛ این موضوع نشان دهنده این است که وظیفه جلوگیری از تفرقه، بسیار وظیفه سنگینی است.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی افزود: این حبل الهی، همان سنت نبوی (ص) و همان مسیری است که پیامبر اکرم(ص) برای امت واحده اسلامی ترسیم کرده است و اعلام کرده اند که اگر در زیر این چتر قرار بگیرید شما امت واحده هستید، اما اگر از آن جدا شدید شما دچار تفرقه شده اید و تکلیف جمعی خود را انجام نداده اید؛ همه باید باهم باشند چرا که تفرقه کار دشمن بوده و دشمن بسیار قوی است، دشمن شیطانی قسم خورده است که انسان ها را از همدیگر متفرق و جدا میکند.
وی خاطر نشان کرد: ما نگفتیم که اختلاف نداشته باشید، باید بدانیم که ما همه باهم اختلاف داریم، اما مفهوم اختلاف با تفرقه متفاوت است؛ اختلاف یعنی تفاوت، ما باید بدانیم که چگونه اختلافات را مدیریت کنیم تا منجر به تفرقه نشود.
شهریاری افزود: اولین نکته، رعایت ادب اختلاف است، یعنی زمانی که به مکانی رسیدیم و خواهان گفتوگو و بحث هستیم، باید این بحث نیکو باشد؛ گفتمان مودبانه داشته باشیم؛ گفتوگوی حضرت موسی و فرعون در قرآن کریم نمونه خوبی در این زمینه است.
وی ادامه داد: نکته دوم این است که باید دعوت به عقلانیت حکیمانه کنیم، اگر سخنی به زبان میآوریم باید دقیق و بر پایه عقل باشد نه جاهلانه؛ مستند و مستدل صحبت کنیم و بدانیم که عقلانی رو به رو شدن و سخن گفتن بسیار جذاب است، یکی از مشکلاتی که ما در جهان اسلام داریم، جهل است که باید زودوده شود، جهل کار شیطان است که میخواهد مردم را در جهالت نگه دارد.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی افزود: زمانی که می خواهیم کسی را به راه بیاوریم باید طوری رفتار کنیم که حس کند برای او دلسوزی می کنیم تا حرفمان را بپذیرد اما در مقابل شاهد آن هستیم که دشمن دعوت به تنازع می کند، قرآن کریم آورده است نزاع نکنید، چرا که نیروی شما از بین می رود و در راه دیگری تلف می شود، شادابی و طراوت شما از بین می رود و انرژی برای کار اصلی باقی نمی ماند.قرآن کریم میفرماید اگر می خواهید در معیت با رسول الله (ص) باشید و منصوب به حضرت شوید دو شرط دارد باید بدانید دشمنانی هستند که تفرقه را ترویج میدهند با شمشیر، با گریبانگیری و ناسزاگویی در حالی که قرآن هر سه را رد کرده است.
وی افزود: قرآن کریم می فرماید به جای تنازع با یکدیگر همدلی و هماهنگی داشته باشید، اگر حربه دشمن را نشناسید در آن باقی می مانید؛ به خاطر دارم در دیدار با یکی از روحانیون اهل سنت که میگفت ما مشکلات عدیده ای داریم و فقر در ما اهل سنت بیداد می کند، باید بدانیم که دشمن مشکل کل کشور و جامعه را به سمت و سویی می کشاند تا فقط اهل سنت تصور کنند که مشکل فقر در آنها بیداد میکند؛ این است حربه دشمن که، مشکلات همگانی را تقلیل می دهند و به شکل یک مشکل در گوشه ای از کشور نشان می دهند.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی اظهار داشت: با کسانی که تفرقه می اندازند باید به صورت جدی برخورد شود و اگر همه مسلمانان در زیر چتر رسول الله(ص) قرار بگیرند نباید به داعیه شیعه یا اهل سنت بودن توجه کنند.
شهریاری در پایان به اهمیت رادیو وحدت اشاره کرد و گفت: این رادیو آمده تا رحماء بینهم را ترویج دهد؛ مبادا زیر چتر دشمن برویم. انشاءالله همه ما زیر چتر پیامبر(ص) قرار گیریم و امت واحده اجرایی شود. رادیو وحدت باید گفتمان امت واحده را برای ما فراهم کند و آرمانی بودن آن را برجسته کند و همه مسلمانان با این گفتمانسازی به آن سمت حرکت کنند.
منبع : خبرگزاری مهر
بخشی از اقدامات در حوزه جهاد تبیین به صورت تشکیلاتی قابل اعمال است
دبیر جشنواره نوآوری های تبلیغی «جنات» منصوب شد
ارتباط میان علم عصبشناسی با فرهنگ چیست؟
پدیدههای فرهنگی ایران معاصر، موضوع فرهنگپژوهی نبوده است
دومین رویداد «راویان افتخار» برگزار می شود
چهارمین اجلاس مهدویت و انقلاب اسلامی فراخوان مقاله داد
سازماندهی و توانمندسازی جلسات خانگی قرآن مورد توجه است
بخشی از اقدامات در حوزه جهاد تبیین به صورت تشکیلاتی و برخی دیگر به طرق دیگر قابل اعمال است
اصول و روشهای ابلاغ پیامهای الهی با بهره گیری از هنر قرائت قرآن کریم
پیوند وجودی قاری با قرآن کریم چگونه رقم می خورد؟
در نظام اسلامی، حاکمیت در تبلیغ دین وظایف جدی دارد
حاج ابوالقاسم: «مصعب بن عمیر» فردی شاخص در امر تبلیغ دین بود
صالحی : دیپلماسی قرآنی را باید فعالتر کرد
باباخانی: بیش از ۸۰ درصد مردم با هیئت ها در ارتباط اند
حجت الاسلام ارباب سلیمانی معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد شد
ابوترابیفرد خطیب این هفته نماز جمعه تهران خواهد بود
حجتالاسلام ابوترابیفرد خطیب این هفته نماز جمعه تهران خواهد بود
مقوله غنا در تلاوت قرآن کریم تبیین و بررسی شد
فرهنگ میتواند نقد را از حالت انفعال و انحصار در آورد
خاموشی: ترویج سبک زندگی قرآنی عمده ترین هدف مسابقات قرآن است
نماهنگ «نحن حزب الله» با صدای ذاکرین اهل بیت (ع) منتشر میشود
همایش «میانداران جهاد ۴» ویژه شبکههای تخصصی هیئت برگزار می شود
اختتامیه مسابقات قرآن بسیج با حضور عوامل «محفل» برگزار شد
خاموشی: باید خلأها و پیشرفتها در حفظ موقوفات و افزایش منافع آنها بررسی شود
قمی: طرح «زندگی با آیهها» امسال باید گستره بیشتری از مردم را دربرگیرد
معرفی آموزههای امام علی(ع) از اهداف برنامه های ایام میلاد نور است
قمی: امسال طرح «زندگی با آیهها» باید گستره بیشتری از مردم را دربرگیرد
خاموشی: باید خلاها و پیشرفتها در حفظ موقوفات و افزایش منافع آنها بررسی شود
تقی زاده: شعار زندگی با آیه ها در ماه رمضان آینده، «امت پیروز» است