میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، پروفسور بیانکا ماریا اِسکارچا آمورِتّی (Biancamaria Scarcia Amoretti)، شیعه شناس شهیر ایتالیایی و همسر ایران شناس فقید پروفسور جان روبرتو اسکارچا (Gianroberto Scarcia) شامگاه ۱۹ سپتامبر ۲۰۲۰ م. (۲۹ شهریورماه) دار فانی را وداع گفت.
رایزنی فرهنگی ایران در ایتالیا علاوه بر ارسال خبر و پیام تسلیت درگذشت نامبرده به شبکه ارتباطی دانشگاهی و انتشار آن در شبکه اجتماعی در اختیار و تارنمای رسمی، وبیناری را با مشارکت یکی از سایتهای ایتالیاییزبان جهت بزرگداشت خانم پروفسور بیانکا ماریا اِسکارچا آمورِتّی برنامه ریزی کرده که هشتم مهرماه برگزار می کند.
پروفسور بیانکا ماریا اِسکارچا آمورِتّی سال ۱۹۳۸ م. در شهر "آئوستا" ایتالیا متولد شد. وی شاگرد آلساندرو بائوزانی (Alessandro Bausani)، اسلام شناس فقید ایتالیایی و استاد بازنشسته اسلام شناسی دانشگاه ساپینزا (Sapienza) شهر رم و عضو هیأت تحریریه نشریه «جغرافیای سیاسی» (Geopolitica) بود.
حوزه تخصصی این شرق شناس ایتالیایی، اسلام شناسی در شاخه اسلام سیاسی و به طور اخص، شیعه شناسی بود. علاوه بر کتب و مقالات تألیفی پر شمار، میتوان به ده ها اثر حاوی مجموعه مقالات که زیر نظر وی به طبع رسیده یا ده ها تحقیق و پایان نامه دانشگاهی که با راهنمایی ایشان در حوزه اسلام شناسی انجام یافته نیز اشاره کرد.
آخرین طرح وی تدوین دانشنامه تشیع در زبان ایتالیایی بود که تکمیل نشد. «تساهل و جنگ مقدس در اسلام» (۱۹۷۴ م.)، «جهان اسلام» (۱۹۸۱ م.)، «فلسطین: تاریخ یک سرزمین» (۱۹۸۷ م.)، «شیعیان در جهان» (۱۹۹۴ م.)، «جهان اسلام. پانزده قرن تاریخ» (۲۰۰۱ م.)، «قرون وسطایی دیگر. روزنامه در اسلام» (۲۰۰۱ م.)، «قرآن. خوانشی دیگر» (۲۰۰۹ م.)، «دین و سیاست» (۲۰۱۱ م.)، «زنان قهرمان سرزمین اسلامی» (۲۰۱۵ م.) از جمله مهمترین کتب تألیفی یا مجموعه مقالات گردآوری شده زیر نظر این شیعه شناس فقید است.
خانم پروفسور اسکارچا در دوره حیات، نهایت حسن همکاری با رایزنی فرهنگی ایران در ایتالیا را داشت که در قالب شرکت وی در همایشهای برگزار شده توسط این نمایندگی یا پیگیری و هماهنگی سفر و تحقیقات نامبرده و دانشجویان شان در ایران و ... تحقق یافت و شایسته بود؛ به احترام این حسن همکاری، اطلاع رسانی خبر درگذشت ایشان در پایگاه های اطلاع رسانی کشور با این میزان شتابزدگی انجام نمی یافت؛ که موجب گردد؛ شخصیت ایشان در سایه شخصیت همسرشان، پروفسور "جان روبرتو اسکارچا" گم گشته و از متن خبر چنین مشتبه شود؛ که تألیف ۲۸۶ عنوان کتاب و مقاله و ترجمه ایتالیایی غرلیات حافظ توسط خانم پروفسور "اسکارچا" انجام یافته؛ حال آن که، این اقدامات توسط همسر وی؛ آقای پروفسور "اسکارچا" انجام یافته است.
منبع : خبرگزاری مهر
جایزه سیاستگذاری، تقدیر از فعالیتهای حل مسئله در کشور است
همایش تجلیل از مداحان حماسیخوان و شعرای حماسیسرا برگزار شد
دجال کیست و چه ویژگی هایی دارد؟
چرا باید از امامان (ع) پیروی و تبعیت کرد؟
برنامه سخنرانی شیخ حسین انصاریان در دهه دوم فاطمیه
دجال کیست؟
همایش ملی فلسفه فرهنگ برگزار میشود
کتاب «چکیده مقالات همایش ملی فرهنگ شهرت» منتشر شد
ترجمه استانبولی کتاب احکام و حقوق کودکان در اسلام رونمایی می شود
استقبال از نمایندگان اعزامی ایران به مسابقات قرآن کویت
تلاوت سوره مجادله توسط گروه مدیحهسرایی محمد رسولالله(ص)
بسیج نقش مهمی در اعتلای کشور دارد
امام جمعه دیر: حل مشکل گرانی ها در اولویت دولت باشد
حمایت ایران از مقاومت نشأت گرفته از تفکر بسیجی است
برنامه صلح آمیز هسته ای ایران با قدرت ادامه خواهد داشت
وتو پیشنویس آتشبس در غزه دفاع رسمی از نسل کشی است
مردم و مومنان نقش ویژه ای در مملکت داری پیامبر(ص) داشتند
مسائلی مانند فیلترینگ و انتصابات سؤالبرانگیز اولویت نظام نیست
جبهه مقاومت منسجمتر در برابر دشمن ایستاده است
بهبود وضعیت اقتصاد اولویت دولت چهاردهم باشد/ توجه به معیشت مردم
امامجمعه شهر سگزاباد: اولویت دولت باید معیشت مردم باشد
اقدامات دشمنان خیال باطل است
اقدام قاطع دولت در ارتقای ظرفیت سانتریفیوژها ارزشمند است
بسیج زنجیره طلایی ایستادگی است/ تعیین سرنوشت جنگ با حضور مردم
رفع فیلترینگ مسئله اصلی کشور نیست/ دولت فکری به حال اقتصاد کند
فرهنگ فاطمی و بسیج ارکان تحقق جامعه هستند
اخلاص بسیجیان عامل موفقیت آنها است
رای دادگاه لاهه ننگی بر پیشانی اسرائیل جنایتکار است
گفتمان مقاومت در همه دنیا گسترش پیدا کرده است
مسئولان تمرکز خود را در بهبود وضعیت معیشتی مردم بگذارند