میرنیوز

فارسی دومین زبان منتخب دانشجویان صرب/ راه‌اندازی کرسی زبان فارسی بلگراد در آینده نزدیک

 فارسی دومین زبان منتخب دانشجویان صرب/ راه‌اندازی کرسی زبان فارسی بلگراد در آینده نزدیک 2020-09-14T12:59:12+04:30

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم،‌ جمهوری صربستان کشوری در قلب شبه جزیزه بالکان و شرق اروپا است. بلگراد، پایتخت صربستان، علاوه بر اینکه یکی از شهرهای مهم تاریخی است، برای سال‌ها پایتخت کشور بزرگ یوگوسلاوی سابق بوده و بدین جهت، در این منطقه حائز اهمیت ویژه است.

وسعت صربستان 88361 هزار کیلومتر (ایران حدود 18.5 برابر وسیع‌تر از صربستان است) و جمعیت این کشور در حدود 7.5 میلیون نفر است. زبان رسمی این کشور، صربی است که از خانواده زبان‌های اسلاوی جنوبی و متصل به خانواده زبان‌های هندی اروپایی است. دوگونه خط رسمی در این کشور وجود دارد، خط سریلیک که از آن در مکاتبات اداری و دولتی و رسمی از آن استفاده می‌شود و خط لاتین که برای سهولت و ارتباط نزدیک‌تر با علایم نوشتاری جهانی به کار برده می‌شود.

وزارت آموزش صربستان، نهاد دولتی و متولی امر آموزش از پایه (مقطع پیش دبستانی تا سطح تحصیلات تکمیلی) است. این کشور دارای هشت دانشگاه دولتی ( با 85 دانشکده) و نه دانشگاه خصوصی ( با 54 دانشکده) و پنج دانشگاه غیر وابسته و خصوصی است. مهمترین و معتبرترین دانشگاه این کشور، دانشگاه بلگراد است که در سال 1808 (208 سال پیش / 2016) تاسیس شده است.

پیشینه زبان فارسی در صربستان

آموزش زبان فارسی در کشور صربستان با تأسیس کرسی شرق شناسی در دانشکده فیلولوژی(زبان‌شناسی) دانشگاه بلگراد آغاز شد. این کرسی در سال 1926 با همت پروفسور، فهیم بایراکتاراویچ تاسیس شد. دکتر بایراکتاراوویچ، شرق‌شناس و ایران‌شناس برجسته‌ یوگوسلاوی سابق، در قالب درس ادبیات جهان، به معرفی زبان و ادب فارسی پرداخت. او به درستی دریافته بود که شرق شناسی، اسلام شناسی و هرگونه مطالعه و پژوهش درباره کشورهای شرق میانه، بدون آشنایی با مثلث زبانی عربی، فارسی و ترکی ناقص است . از این رو، توجه ویژه‌ای به زبان فارسی و  ادبیات پر بارش  داشت. وی سال 1966 به مدت چهل و یک سال از عمر خود را صرف تدریس و تحقیق درباره  ادبیات فارسی کرد و میراث ارزنده‌ای نیز در این زمینه ازخود به یادگار نهاد. مجموعه آثار فهیم به 357 کتاب و مقاله کوتاه و بلند می‌رسد که همه درباره  موضوعات عربی، فارسی، ترکی و  اسلام و مسائل تطبیقی است.

به رغم تمامی تلاش‌های وی و نیز ادامه تدریس ادبیات فارسی در این دانشکده به همت برخی از شاگردان او از جمله دکتر دارکو تاناسکوویچ، زبان فارسی در این دانشگاه، صرفا در قالب آشنایی با ادبیات فارسی و مطالعات شرق شناسی ارائه شد و آموزش زبان فارسی نیز صرفاً محدود به یک درس اختیاری در این دانشگاه بود که  تازه آموزش این درس نیز  فراز و فرودهای زیادی داشت. مهم‌ترین مانع در تشکیل کرسی زبان و ادبیات فارسی در این کشور تا امروز، نبود افراد دانش‌آموخته صرب با مدرک دکتری زبان و ادب فارسی یا ایران‌شناسی است.

در این دوران، تا پیش از تأسیس بنیاد سعدی، آموزش زبان فارسی در کشور صربستان  به صورت آموزش‌های آزاد صرفاً در قالب برنا‌مه‌های فرهنگی و آموزشی نهاد رایزنی فرهنگی سفارت ج.ا.ایران ارائه می‌شد. به علاوه در طول بیش از بیست و پنج سال گذشته، دوره‌های زبان فارسی به صورت غیرمنظم، تجربی و با بهره‌گیری از مدرسان بومی که عمدتاً ایرانیان مقیم بودند، برگزار می‌شد.

با تأسیس بنیاد سعدی، به عنوان مرجع اصلی سیاست‌گذاری و متولی آموزش زبان فارسی در خارج از کشور و نیز اعزام مدرس تخصصی زبان، وضعیت آموزش زبان فارسی در کشور صربستان به­ ویژه در سطح دانشگاهی از نظر کمی و کیفی  تا حدود زیادی تغییر کرد  و نه تنها  اکنون زبان فارسی در محافل علمی و دانشگاهی جایگاه خوب و رو به رشدی  به دست آورده است؛ بلکه  فعالیت‌های در جهت توسعه آموزش آن  با استقبال مقامات رسمی و دانشگاهی این کشور روبرو شده است. به علاوه  تعداد مراکز آزاد آموزش زبان فارسی نه تنها در بلگراد بلکه در شهرهای دیگری نیز راه‌اندازی شد.

همچنین، یکی از مهم‌ترین تلاش‌های صورت گرفته که می‌توان آن را سنگ بنای توسعه زبان فارسی در صربستان دانست، گسترش دوره‌های آموزشی در مراکز مهم آموزش عالی، دبیرستان‌ها و نیز سایر شهرهای این کشور است.

با این وجود ضعف‌ها و آسیب‌هایی نیز در حوزه آموزش زبان فارسی در این کشور در سال‌های اخیر وجود داشته است،‌ مواردی چون عدم تسلط کافی استادان بومی به مکالمه زبان فارسی و بهره‌­گیری از زبان بومی در آموزش زبان و ادبیات فارسی و... که البته در سال‌های اخیر به دلیل مراودات بیشتر بین دو کشور به خصوص در حوزه فرهنگ،‌ زمینه‌هایی برای برطرف شدن این مشکلات ایجاد شده است.

مهدی شیرازی، رایزن فرهنگی ایران در صربستان است،‌ وی در گفت‌و‌گو با خبرنگار فرهنگی تسنیم، با اشاره چگونگی گسترش ارتباط فرهنگی ایران و صربستان گفت:‌ دیدگاه مردم صربستان به کشور ایران و تحولات آن کاملاً مثبت است و روابط فرهنگی ایران و صربستان به سال 1342 شمسی و دوران یوگوسلاوی سابق باز می‌گردد و پس از پیروزی انقلاب اسلامی برنامه مبادلات فرهنگی بین دو کشور امضا شده است.

وی که نماینده بنیاد سعدی در صربستان نیز به شمار می‌رود، با اشاره به فعالیت‌های فرهنگی متعدد در صربستان ادامه داد:‌ مناسب‌ترین محمل برای رساندن پیام انقلاب اسلامی به گوش جهانیان و ارائه فرهنگ، هنر و ادبیات، بسط و گسترش زبان فارسی است. در حوزه دانشگاهی اینجا قطب زبان فارسی در بالکان و شرق اروپاست.

شیرازی با بیان اینکه ما در دانشگاه‌ ادبیات و زبان شناسی بلگراد 400 دانشجوی زبان فارسی داریم که بعد از زبان انگلیسی، بیشترین میزان دانشجو در این کشور است، افزود: در سال 97 مرکز مطالعات فارسی را در دانشگاه بلگراد افتتاح کردیم و نشست‌ها، سمینارهای مختلف ادبی و شب‌های شعر را در این مرکز با همکاری دانشگاه‌ها برگزار می‌کنیم.

وی یادآور شد: نمایندگی برگزاری آمفا(آزمون مهارت زبان فارسی) در شرق اروپا و بالکان از سال گذشته به ما سپرده شده است و در حال راه‌اندازی مقدمات کرسی زبان فارسی در صربستان هستیم. همچنین دو درس جدید اختیاری را مانند آشنایی با فرهنگ و ادبیات فارسی و تاریخ ادبیات فارسی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا راه‌اندازی کردیم.

رایزن فرهنگی ایران در صربستان با اشاره به اینکه از حوزه فیلم و سینمای ایران بسیار استقبال می‌شود، ادامه داد: با همکاری بنیاد سینمایی فارابی امسال بیستمین سال هفته فیلم ایران را خواهیم داشت و سال گذشته موافقت‌نامه‌ای مابین بنیاد سینمایی فارابی و مرکز سینمای صربستان برای ساخت فیلم مشترک بسته شد.  

وی درباره فعالیت در حوزه چاپ و نشر در صربستان توضیح داد: رایزنی فرهنگی در حوزه چاپ و نشر فعالیت‌های گسترده‌ای داشته و تاکنون بیش از 70 عنوان کتاب در حوزه‌های اسلامی و ادبی، تاریخی و هنری از زبان فارسی به صربی ترجمه شده است . رایزنی فرهنگی که هرساله در نمایشگاه بین‌المللی کتاب بلگراد حضور فعال دارد و در سال های اخیر با همکاری موسسه خانه کتاب و ادبیات و با حضور نویسندگان مطرح ایران در ایام برگزاری نمایشگاه  از کتاب‌های جدید رونمایی شده است.

نماینده بنیاد سعدی در صربستان اضافه کرد:‌ در حوزه‌های نمایشگاهی فعالیت‌های بسیاری داریم و نمایشگاه‌های بزرگ فرهنگی و هنری را در طول سال در شهرهای مختلف با همکاری مراکز فرهنگی و شهرداری‌ها برگزار می‌کنیم.

شیرازی با اشاره به دیگر فعالیت‌های فرهنگی در صربستان ادامه داد:‌ حضور گروه‌های موسیقی و هنری ایران در ایام پیروزی انقلاب اسلامی و عید نوروز بر غنای هر چه بیشتر این برنامه‌ها می افزاید و مردم صربستان از این برنامه ها استقبال خوبی دارند. علاوه براین، از انجمن‌های دوستی حمایت می‌کنیم.

وی با تأکید بر اینکه در زمینه پژوهشی مشارکت خوبی با کتابخانه ملی بلگراد داریم، تصریح کرد: با مراکز فرهنگی، کتابخانه‌ها و شهرداری شهرهای مختلف صربستان نیز همکاری‌های خوبی داریم بطوریکه از این مراکز به ما مراجعه و اعلام می‌کنند بسیار علاقه‌مند هستند تا کشورمان که دارای تمدن و فرهنگ غنی است برایشان معرفی شود و مردم با فرهنگ، هنر و تمدن ایرانی بیشتر آشنا شوند.

شیرازی با اشاره به اینکه شیوع کرونا محدودیت‌هایی در فعالیت‌های فرهنگی این کشور ایجاد کرد و تمام برنامه‌ها تعطیل شد، افزود: در رایزنی فرهنگی سعی کردیم تا برنامه‌های فرهنگی، فعالیت‌های علمی و آموزشی خود را به سمت فضای مجازی ببریم و توانستیم فعالیت های خود را از دانشگاه‌ها و مراکز علمی و فرهنگی به درون خانه‌ها ببریم و دامنه مخاطبان را بیشتر کنیم.

نماینده بنیاد سعدی در صربستان یادآور شد: از همان روزهای ابتدایی آموزش زبان فارسی را در بستر فضای مجازی راه‌اندازی کردیم و برخی از کتاب‌های چاپ شده در صربستان را به صورت دیجیتال درآوردیم و در بستر شبکه‌های اجتماعی قرار دادیم.

انتهای پیام/

منبع : خبرگزاری تسنیم


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار فرهنگی

ثبت نام آزمون حفظ ۲۵ جز مؤسسه مهد قرآن آغاز شد

ثبت نام آزمون حفظ ۲۵ جز مؤسسه مهد قرآن آغاز شد
2025-02-16T16:42:55+03:30
محمود کریمی معاون آموزش مهد قرآن از آغاز ثبت نام آزمون حفظ ۲۵ جز مؤسسه مهد قرآن خبر داد.

نشست تخصصی «حکمرانی هوش مصنوعی در صنعت گردشگری ایران و جهان» برگزار می‌شود

نشست تخصصی «حکمرانی هوش مصنوعی در صنعت گردشگری ایران و جهان» برگزار می‌شود
2025-02-16T14:56:15+03:30
نشست تخصصی «حکمرانی هوش مصنوعی در صنعت گردشگری ایران و جهان» چهارشنبه یکم اسفند برگزار می‌شود.

دومین اجتماع حافظان قرآن کریم برگزار می شود

دومین اجتماع حافظان قرآن کریم برگزار می شود
2025-02-16T14:56:15+03:30
دومین اجتماع حافظان قرآن کریم از سوی اداره کل قرآن و عترت سازمان تبلیغات استان تهران سوم اسفند برگزار می شود.

نمایشگاه قرآن کریم از ۱۵ اسفند ماه امسال آغاز می شود

نمایشگاه قرآن کریم از ۱۵ اسفند ماه امسال آغاز می شود
2025-02-16T11:49:34+03:30
نمایشگاه قرآن امسال از تاریخ ۴ تا ۱۵ ماه رمضان همزمان با ۱۵ اسفند ماه به مدت ۱۲ روز در مصلای بزرگ امام خمینی (ره) تهران برگزار می شود.

روایت شنیده نشده از قضاوت شهید نصرالله درباره شخصیت های جهان اسلام

روایت شنیده نشده از قضاوت شهید نصرالله درباره شخصیت های جهان اسلام
2025-02-16T11:22:54+03:30
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با اشاره به چند نوبت گفتگوی خود با دبیرکل شهید حزب الله، تحلیل و قضاوت شهید نصرالله درباره علما و شخصیت های جهان اسلام ر...

روایت دبیرکل مجمع تقریب از قضاوت شهید نصرالله درباره شخصیت های جهان اسلام

روایت دبیرکل مجمع تقریب از قضاوت شهید نصرالله درباره شخصیت های جهان اسلام
2025-02-16T10:56:15+03:30
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با اشاره به چند نوبت گفتگوی خود با دبیرکل شهید حزب الله، تحلیل و قضاوت شهید نصرالله درباره علما و شخصیت های جهان اسلام ر...

همایش علمی «بررسی شیوه‌های نگارش و علامت‌گذاری قرآن کریم» برگزار می‌شود

همایش علمی «بررسی شیوه‌های نگارش و علامت‌گذاری قرآن کریم» برگزار می‌شود
2025-02-16T10:42:55+03:30
تقی زاده از برگزاری همایش علمی آموزشی «بررسی شیوه‌های نگارش و علامت‌گذاری قرآن » روزهای پنج‌شنبه و جمعه، ۲ و ۳ اسفندماه ۱۴۰۳، در سالن همایش‌های اداره کل تبلی...

بایدها و نبایدهای استانداردها در پژوهش در نشستی بررسی می‌شود

بایدها و نبایدهای استانداردها در پژوهش در نشستی بررسی می‌شود
2025-02-16T10:42:55+03:30
بایدها و نبایدهای استانداردها در پژوهش در نشستی از سوی پژوهشگاه مطالعات فرهنگی، اجتماعی و تمدنی برگزار می‌شود.

«دومین گردهمایی دختران معتکف قرآنی» به همت فرهنگسرای قرآن برگزار شد

«دومین گردهمایی دختران معتکف قرآنی» به همت فرهنگسرای قرآن برگزار شد
2025-02-15T16:09:34+03:30
مراسم معنوی احیای نیمه‌شعبان با حضور پرشور دختران نوجوان قرآنی به همت فرهنگسرای قرآن برگزار شد.

«دومین گردهمایی دختران معتکف قرآنی»به همت فرهنگسرای قرآن برگزار شد

«دومین گردهمایی دختران معتکف قرآنی»به همت فرهنگسرای قرآن برگزار شد
2025-02-15T15:56:14+03:30
مراسم معنوی احیای نیمه‌شعبان با حضور پرشور «دختران نوجوان قرآنی» و به همت «فرهنگسرای قرآن» برگزار شد.

وبینار سبک زندگی اسلامی مبتنی بر آموزه‌های حضرت امام علی(ع) برگزار می‌شود

وبینار سبک زندگی اسلامی مبتنی بر آموزه‌های حضرت امام علی(ع) برگزار می‌شود
2025-02-15T15:56:14+03:30
وبینار «سبک زندگی اسلامی مبتنی بر آموزه‌های حضرت امام علی (ع)» از سوی مجمع جهانی تقریب مذاهب برگزار می شود.

آب خلیج فارس مردم صفاییه بخش فردوس کرمان را از کم آبی نجات می‌دهد

آب خلیج فارس مردم صفاییه بخش فردوس کرمان را از کم آبی نجات می‌دهد
2025-02-15T15:29:45+03:30
کرمان-امام جمعه صفاییه بخش فردوس گفت:پیشنهاد ما برای حل مشکل کمبود آب در صفاییه فردوس، اتمام طرح نیمه تمام هدایت آب خلیج فارس از رفسنجان به این منطقه است.

ثبت نام بیستمین دوره آزمون‌های تخصصی حفظ قرآن تا ۱۵ اسفند ادامه دارد

ثبت نام بیستمین دوره آزمون‌های تخصصی حفظ قرآن تا ۱۵ اسفند ادامه دارد
2025-02-15T10:09:35+03:30
محمد مهدی بحرالعلوم مسئول دبیرخانه ملی حفظ قرآن کریم از ثبت نام بیستمین دوره آزمون‌های ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم تا ۱۵ اسفند ماه خبر داد.

«صاد»، اولین رویداد ملی هم‌‏افزایی کنشگران تدبر در قرآن برگزار می‏‌شود

«صاد»، اولین رویداد ملی هم‌‏افزایی کنشگران تدبر در قرآن برگزار می‏‌شود
2025-02-15T10:09:34+03:30
اولین رویداد ملی هم‌‏افزایی کنشگران تدبر در قرآن با عنوان «صاد» با هدف شبکه‌‏سازی، مشارکت و توسعه فعالیت‌های پیرامون موضوع تدبر در قرآن کریم برگزار می‌‏شود.

خادمان قرآن و عترت بیش از ۳۰۰ دقیقه میهمان خانه‌ های مردم شدند

خادمان قرآن و عترت بیش از ۳۰۰ دقیقه میهمان خانه‌ های مردم شدند
2025-02-15T10:09:34+03:30
شبکه‌های سه، دو، یک، چهار، امید، افق، نسیم، قرآن و شبکه‌های بین‌المللی بیش از ۳۰۰ دقیقه ویژه‌برنامه‌های متنوع قرآنی را از موکب خادمان قرآن و عترت در مسیر...

بررسی عالم مدرن در اندیشه‌های سنت‌گرای پرآوازه فرانسوی

بررسی عالم مدرن در اندیشه‌های سنت‌گرای پرآوازه فرانسوی
2025-02-15T09:56:16+03:30
پیش‌نشست همایش «رنه گنون و احیا خمیرۀ ازلی» با موضوع تبیین عالم مدرن در مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران برگزار می‌شود.

مجموعه ۴ جلدی کتاب «ودیعه» در حسینیه جماران رونمایی می شود

مجموعه ۴ جلدی کتاب «ودیعه» در حسینیه جماران رونمایی می شود
2025-02-15T09:56:15+03:30
مجموعه ۴ جلدی کتاب «ودیعه» به مناسبت عید نیمه شعبان با حضور حاج سید حسن خمینی در حسینیه جماران رونمایی می شود.

معنای ولایت طرفینی در دعا برای امام زمان(عج)

معنای ولایت طرفینی در دعا برای امام زمان(عج)
2025-02-15T09:56:15+03:30
در دعا برای امام زمان عجل‌الله‌تعالی‌فرجه می‌گوئیم: «اللهم کن لولیک … ولیاً؛ یعنی وجود مقدس حضرت بقیه‌الله ولی تو هستند تو هم ولیّ او باش!» این همان ولایت طر...

روایت خادمان موکب یگانه منجی در مسیر طریق المهدی

روایت خادمان موکب یگانه منجی در مسیر طریق المهدی
2025-02-15T09:56:14+03:30
سید مهدی فاطمی‌کیا، از برگزارکنندگان موکب رسانه‌ای یگانه منجی و انتقال پیام مهدوی به جوانان و خوانواده‌ها در ایام میلاد امام زمان(عج) و طریق المهدی می‌گوید.

نماهنگ «موندنی‌ترین» منتشر شد

نماهنگ «موندنی‌ترین»  منتشر شد
2025-02-15T09:42:55+03:30
نماهنگ «موندنی‌ترین» با نوای محسن عرب خالقی از سری تولیدات شب‌های دلتنگی منتشر شد.

از فضای مجازی تا حضور میدانی؛ روایت خادمان موکب یگانه منجی در مسیر طریق المهدی

از فضای مجازی تا حضور میدانی؛ روایت خادمان موکب یگانه منجی در مسیر طریق المهدی
2025-02-14T16:16:15+03:30
سید مهدی فاطمی‌کیا، از برگزارکنندگان موکب رسانه‌ای یگانه منجی و انتقال پیام مهدوی به جوانان و خوانواده‌ها در ایام میلاد امام زمان(عج) و طریق المهدی می‌گوید.

امنیت کشور مدیون چشمان تیزبین و اشراف اطلاعاتی سربازان گمنام امام زمان(عج) است 

امنیت کشور مدیون چشمان تیزبین و اشراف اطلاعاتی سربازان گمنام امام زمان(عج) است 
2025-02-14T16:02:54+03:30
یزد- امام جمعه بهاباد با تبریک میلاد با سعادت یگانه منجی عالم بشریت به عموم مسلمانان جهان و فرا رسیدن هفته سربازان گمنام امام زمان گفت: این سربازان گمنام خدم...

مشکلات شهرستان دشتی در مصوبات سفر رئیس جمهور دیده شود

مشکلات شهرستان دشتی در مصوبات سفر رئیس جمهور  دیده شود
2025-02-14T15:49:34+03:30
بوشهر- امام جمعه دشتی گفت: امیدواریم در مصوبات سفر رئیس‌جمهور به استان بوشهر مشکلات اساسی شهرستان دشتی دیده شود.

امنیت كشور مدیون چشمان تیزبین و اشراف اطلاعاتی سربازان گمنام امام زمان(عج) است 

امنیت كشور مدیون چشمان تیزبین و اشراف اطلاعاتی سربازان گمنام امام زمان(عج) است 
2025-02-14T15:49:34+03:30
یزد- امام جمعه بهاباد با تبریک میلاد با سعادت یگانه منجی عالم بشریت به عموم مسلمانان جهان و فرا رسیدن هفته سربازان گمنام امام زمان گفت: این سربازان گمنام خدم...

راهپیمایی باشکوه ۲۲ بهمن پیروزی بزرگ ملت ایران بود

راهپیمایی باشکوه ۲۲ بهمن پیروزی بزرگ ملت ایران بود
2025-02-14T15:36:16+03:30
کرمانشاه- نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه گفت:راهپیمایی باشکوه ۲۲ بهمن پیروزی بزرگ ملت ایران بود.

مردم بزرگ ایران با بصیرت ملی خود از انقلاب دفاع کردند

مردم بزرگ ایران با بصیرت ملی خود از انقلاب دفاع کردند
2025-02-14T15:36:15+03:30
فومن- امام جمعه فومن گفت: مردم بزرگ ایران در راهپیمایی ۲۲ بهمن با بلوغ و بصیرت ملی خود از انقلاب اسلامی ایران دفاع کردند.

مردم در ۲۲ بهمن پاسخ هوشمندانه ای به دسیسه‌های دشمن دادند

مردم در ۲۲ بهمن پاسخ هوشمندانه ای به دسیسه‌های دشمن دادند
2025-02-14T15:36:15+03:30
شفت- امام جمعه شفت گفت: حضور مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن پاسخ هوشمندانه ای به دسیسه‌های دشمن بود و نقشه‌های آنان را نقش بر آب کرد.

مردم ایران در راهپیمایی ۲۲ بهمن حماسه آفرین شدند

مردم ایران در راهپیمایی ۲۲ بهمن حماسه آفرین شدند
2025-02-14T15:36:14+03:30
زاهدان- امام جمعه زاهدان گفت: مردم ایران اسلامی با حضور گسترده، تیزبینی، بصیرت و دقت در راهپیمایی ۲۲ بهمن حماسه آفریدند.

عامل گرانی و مشکلات مردم باید ریشه یابی شود

عامل گرانی و مشکلات مردم باید ریشه یابی شود
2025-02-14T15:22:55+03:30
دماوند- امام جمعه آبسرد گفت: گرانی و مشکلاتی که مردم ما با آن دست و پنجه نرم می‌کنند باید ریشه‌یابی شود.

پیمودن دوباره مسیر مذاکره با آمریکا خطا است

پیمودن دوباره مسیر مذاکره با آمریکا خطا است
2025-02-14T15:22:55+03:30
شاهرود- رئیس دفتر عقیدتی و سیاسی فرمانده کل قوا بابیان اینکه از تجربیات گذشته پیرامون ارتباط با آمریکا باید درس آموخت، گفت: راه تجربه شده را در ایجاد مذاکره ...
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)