میرنیوز
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، محمدباقر منصوری درگذشت. این خبری بود که 11 مرداد 1398 کسانی را که او را میشناختند شوکه کرد. خبر درگذشت این ذاکر آستان سیدالشهدا(ع) همه عاشقان مکتب اباعبدالله(ع) را محزون کرد.
مگر میشود آن روز را از یاد ببریم که درباره شباهتش با داماد وزیر و حواشی بوجودآمده برایش به خبرگزاری تسنیم آمده بود. به محض ورود به ساختمانِ باشگاه خبرنگاران پویا مثل همیشه با لبخندی که روی لب داشت سلام و احوالپرسی کرد. در برخی رسانههای خارجی و شبکههای اجتماعی گفته بودند که داماد وزیر که به جرم فساد اقتصادی به زندان رفته همان مداح مشهورِ آذری( یعنی محمدباقر منصوری) است. خیلی ناراحت شده بود که این اتفاق برایش بوجود آمده اما نگرانیاش برای حفظ آبروی خودش نبود بلکه مدام میگفت خدایی نکرده خدشهای به دستگاه سیدالشهدا (ع) و مداحان وارد نشود. گفتوگویش با این موضوع به پایان رسید. به نظر آمد که برای محرم هم میتوانیم مصاحبهای را با او تدارک ببینیم. صندلی را در گوشه اتاق جلسات قرار دادیم. دوستان فیلمبردار و عکاس هم فضا را آماده کردند. با متانت و خوشرویی گفت که سؤالات که سخت نیست؟ و خندهای بر لب آورد. سؤالات را یک به یک پاسخ داد. مثلاً پرسیدیم که دوست داری پس از مرگ، کجا دفن شوی؟ و یا اینکه اگر حضرت زهرا (س) را در روز محشر زیارت کنی، کدام یک از اشعارت را برای حضرت میخوانی؟. آن روز حتی از گوشه ذهنمان هم نمیگذشت که تقریباً کمتر از دو هفته بعد، محمدباقر منصوری دوباره سوژه ما و رسانههای دیگر میشود.
راستش را بگویم هنگام نوشتن این گزارش، هنوز هم باور نمیکنم که محمدباقر منصوری از پیشمان رفته است. آنچه لقب "نورالذاکرین" را به او منتسب کرده است و آنچه او را به محبوبترین و تأثیرگذارترین چهره فرهنگی و مذهبی استان اردبیل بدل کرده، نه فقط خلاقیتِ شگفتانگیر او در شعرخوانی و مداحی است بلکه مؤلفه اصلی، شخصیت فردی و کردار و گفتارش بود.
آخرین مصاحبه مرحوم محمدباقر منصوری با خبرگزاری تسنیم
مرحوم حاج محمدباقر منصوری 27 شهریور سال 1362 در اردبیل متولد شد. او از هشت سالگی به مداحی روی آورد. مداحی آن مرحوم در محضر مقام معظم رهبری یکی از پربینندهترین برنامه های وی محسوب میشود و در بین عاشقان اهل بیت (ع) در سراسر جهان به واسطه مداحیهای دلنشین شهره بود. وی چند سال پیش دچار بیماری مغزی شده و تحت عمل جراحی قرار گرفته بود.
در این گزارش، نظر برخی از شاعران و مداحان درباره ویژگیهای "مرحوم محمدباقر منصوری" را میخوانید.
یک مؤمن انقلابی/ زندگیاش را وقف امام حسین کرد
شهروز حبیبی: یاد و خاطره مرحوم محمد باقر منصوری را گرامی میداریم. او از شخصیتهایی بود که بدون اغراق میگویم، خودش را وقف امام حسین (ع) کرد. در بکارگیری از کلمه وقف، اغراق نمیکنم. من واضح میگویم. تقریباً با همدیگر مداحی را شروع کردیم. خیلیها برای دعوتکردن از ایشان، سر و دست میشکستند. آقای منصوری اوقاتی که حتی به خانوادهاش اختصاص داشت را صرف امور مداحی میکرد. در حفظ شأن مداح، توجه زیادی داشت. نظرش این بود که مداح باید قداستش حفظ شود. برخی از آقایان، شاید مراعات به این شکل نداشته باشند که مثلاً با آستینکوتاه در خیابان قدم بزنند و هیچ منعی برای خودشان نمیدانند اما او همه خوشیهایش هم برای امام حسین (ع) مشاهده میکرد. بسیاری از وقتها، برای مجلس عروسی دعوتش میکردند که اگر مراسم در شأن و منزلت یک مداح نبود، به هیچعنوان شرکت نمیکرد. از نظر فنی هم که بینظیر بود. بالغ بر 20 سال فقط در مراسم طشتگذاری اجرای برنامه داشت. در تشییع جنازهاش هم مردم سنگتمام گذاشتند. از تشییعهای کمنظیر در استان اردبیل بود.
عاشقپیشه بود
حسین غفاری: مرحوم منصوری بدونشک یکی از پدیدههای ویژه در عرصه مداحی است. خصوصیات رفتاری و کرداریاش مخصوص خودش بود. فردی مودّب، با تقوا و پرهیزکار و عاشقپیشه بود و اهلبیت (ع) را آنطور که بودند، میشناخت و ستایش میکرد.
غلامرضا سازگار: اجرایش را برای اولینبار در خانه مداحان دیدم که واقعاً متحیر شدم. یکبار هم که محضر مقام معظم رهبری اجرای برنامه داشت، شاهکار کرد و مورد تشویق قرار گرفت.
مقید به نوای سنتی و آیینی
داود علیزاده: مرحوم محمدباقر منصوری بهترین الگو، شاخص و شایسته نوکری اهلبیت و اباعبدالله (ع) بود. یکی از ویژگیهای او این بود که مقیّد به نوای سنتی و آیینی بود.
به گزارش تسنیم، این مداح اهل بیت (ع) که برای شرکت در مراسم عزاداری امام جواد (ع) و یادواره شهدا به ارومیه رفته بود، بعد از وخامت حالش و علیرغم تلاش نیروهای اورژانس و کادر پزشکی بیمارستان سیدالشهدای ارومیه چشم از جهان فروبست.
پیکر این مداح متعهد با حضور تعداد زیادی از مردم و مسئولان ارومیه به زادگاهش اردبیل بدرقه شد.در تشییع جنازهاش مردم سنگتمام گذاشتند و یکی از تشییعهای کمنظیر در استان اردبیل بود.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
کتاب انسان از دیدگاه اسلام به زبان تائی ترجمه شد
شعار محوری مراسم های بزرگداشت روز مادر سراسر کشور اعلام شد
نظام نامه ارزیابی تاثیرات اجتماعی و فرهنگی مسکن رونمایی میشود
احیای سنتهای ایرانی و اسلامی یکی از مهمترین محورهای حوزه فرهنگ است
شخصیت حضرت فاطمه زهرا (س) در منابع اسلامی بررسی میشود
برنامههای هفته بر آستان آفتاب با هدف ترویج اندیشه های حضرت امام تشریح شد
حسین سیب سرخی و شهاب مرادی داور برنامه حسینیه معلی در ماه شعبان شدند
جریان شناسی مواضع اهل سنت سوریه در مواجهه با حوادث اخیر بررسی می شود
حرم مطهر حضرت عباس (ع) آماده جشن میلاد حضرت زهرا (س) شد
«سیره حضرت زهرا(س)، الگوی سوم زنان، تعالی فردی و اجتماعی»، شعار محوری مراسم های بزرگداشت روز مادر است
جشن میلاد حضرت زهرا (س) هیئت کجا برویم؟
برگزاری ویژه برنامه میلاد حضرت زهرا (س) در حرم حضرت عبدالعظیم
قمی: این از زیبایی های مقاومت غزه است که وداع نیز با حماسه همراه است
نخستین همایش بین المللی «امت تمدن در قرآن» برگزار میشود
معاون قرآن و عترت ارشاد: اهل قرآن باید پیوند خود با مسجد را تقویت کنند
زنان جامعه پویا و معنوی سیره حضرت زهرا را سرلوحه زندگی خود دارند
بشر امروز در یک بیبرنامگی شکننده و وحشتناک گیر کرده است
دشمن درصدد تزلزل جایگاه مادر در جامعه است
ارتباط حوزه و دانشگاه در حفظ وحدت و همدلی اثرگذار است
امام جمعه گرگان: امروز خانواده در ایران دارای جایگاه بسیار بالایی است
دشمنان خواهان تنزل جایگاه قدسیه مادر هستند
الگوی مصرف انرژی توسط مردم اصلاح نشده است
مسئولان نسبت به مهار گرانی و تورم اهتمام داشته باشند
جوانان بومی و متخصص در مدیریت پارس جنوبی بهکارگیری شوند
امام جمعه آبیک: اسلام جایگاه ویژهای برای زن قائل است
روز مادر فرصت گفتمانسازی برای موضوع خانواده و جمعیت است
امام جمعه قرچک: جبهه مقاومت رو به رشد است
اشتغال جوانان استان بوشهر در عرصههای مختلف مورد توجه قرار گیرد
اماکن مذهبی در مصرف انرژی الگوی سایرین باشند
یکی از اهداف رژیم صهیونسیتی در حذف بشار اسد قطع ارتباط ایران با حزبالله بود