میرنیوز
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، فیلمی در فضای مجازی دیدم که مربوط به مسابقه زنده تلفنی "برخط شو" شبکه 5 سیما است. مسابقهای که در فصل جدید خودش از فردی استفاده کرده که با استندآپ کمدی "خندوانه" دیده شد. مثل خیلی از همقطارانش خیلی زود به برنامههای تلویزیونی دعوت شد و بعد از راویگری در مسابقه "خانواده با حال"، حالا در مسابقه "برخط شو" حضورش را شاهدیم. در مسابقه "قرون به قرون" شبکه ایرانکالا هم که خبرهای ابتدایی از آن منتشر شده، نام "مهسا ایرانیان" به عنوان مجری دیده میشود. اولاً تلویزیون روی چه حساب و کتابی آنقدر به سمت اینستاگرامیها رفته و آنتن را در اختیارشان قرار میدهد؛ فارغ از جولانِ در سریالها، نوبت به گرفتن جشن تولد هم رسیده است.
البته محسن سالافزون تهیهکننده این برنامه تلویزیونی اعتقاد دارد که "مهسا ایرانیان" از دهه 80 در این عرصه فعالیت داشته و به واسطه فالوورهای در فضای مجازیاش پا به این عرصه نگذاشته است. اما موضوع بر گرفتنِ وقت بیننده با گرفتن جشن تولد خصوصی در آنتن عمومی است. سابقه گرفتن جشن تولد فقط به "مهسا ایرانیان" و برنامه "برخط شو" نمیرسد بلکه در برنامههای تلویزیونی دیگری هم از آنتن عمومی برای شادیهای خصوصی بهره بردهاند؛ باید دید که آیا مخاطب هم همیشه همراهشان بوده و یا امروز که تلخیها امانش را بریده و کمتر به سراغ گرفتن جشن تولد برای خودش و خانوادهاش میرود دیدنِ چنین صحنههایی توصیه میشود؟ اگر میخواهیم مجری برنامه را شگفتزده کنیم و تولدش را تبریک بگوییم چه نیازی است در مقابل میلیونها مخاطب این کار را بکنیم و یا وقت مخاطب را بگیریم که میخواهد بیننده مسابقه زنده تلفنی باشد نه جشن تولد خانم مجری!
جای تقدیر دارد که شبکه 5، مسابقهای با محور ایرانشناسی و تهرانگردی روی آنتن میبرد و در فصل قبلی به مسابقات کاملاً ایرانی مثل "اسم و فامیل" میپرداخت. اما باید در وهله نخست نظارتها بیشتر شود که چرا باید آنتن زنده را صرف چنین اتفاقات شخصی کنیم؟ این خلاقیت نیست و تهیهکننده به سراغِ جذابیت بطنی برنامه برود مگرنه این دست کارهای کلیشهای و نخنما شده باعث نمیشود مخاطب بیشتر پایِ تماشای "برخط شو" بنشیند. پیش از این در برنامههای دیگری، شاهد جشن تولد سلبریتیها، بازیگران و حتی مجریان برنامه بودهایم و همه تقصیرها، گردنِ این برنامه و مجریاش نیست.
این نکته را تهیهکنندگان و مدیران دلسوز تلویزیون باید درنظر داشته باشند که چقدر شرایط بودجهای، مشکلات اقتصادی برنامهسازی و سریالسازی وجود دارد، هوشمندانهتر وارد میدان شوند. جلوی ورود بیرویه اینستاگرامیها و تمرکز مجریان و برنامهسازان روی فضایمجازی را بگیرند. تلویزیون نباید نگاهش به فضایمجازی باشد؛ آیا مرا در این فضا وایرال میکنند یا خیر؟ کاری کنیم که ما را در آن فضا ببینند؛ به همینخاطر قدری دایره زرد را به وزینسازی ترجیح میدهیم. وقتی مجری روی آنتن داد میزند تو رو خدا ما را از این پیج اعلام شده اینستاگرامی برنامه دنبال کنید. یا مجری دیگری میگوید الان گوشیتان را بردارید وارد پیج ما بشوید! همین الان بروید جوابتان را روی آنتن میدهم. این ارجاع دادنها و پررنگشدنها چه معنی میدهد؟
برنامهسازی به هر قیمتی در تلویزیون، بهتر از این نیست که هم وقتِ بیننده گرفته میشود و هم نظرسنجیهای صداوسیما نشان میدهد که ما به جز "عصر جدید" و "دورهمی" حرفی برای گرفتن نداریم. در واقع کپیسازی و وایرالشدن در فضای مجازی هدفِ اصلی سرمایهگذارها و برخی تهیهکنندگان شده و جایگاه رسانهملی را هر روز پایینتر میآورند. واقعاً نباید تلویزیون خودش را در در دایره اینستاگرام و اهالیاش ببیند؛ هر اتفاقی در آن فضا بیفتد ارجاع دهیم و آدمهایش را جایگزین تربیت یافتگان رسانهملی کنیم. اینها تلویزیون را به عقب میبرد و نمیتوانیم آیندهای روشن را برای رسانهملی تصور کنیم. این دستفرمان، دستفرمان خطرناکی است!
در کنار سلطه اسپانسرها امروز باید از سلطه اینستاگرامیها ترسید. رسم غلطی که میان برخی از مدیران و تهیهکنندگان بوجود آمده که تو چقدر فالوور داری؟! هرچه قدر فالوور بیشتر، برنامه بیشتر و سریال بهتر. این باعث شده که مجریان و بازیگران شناختهشده و کاربلد هم خودشان را ببازند و با خریدن فالوورهای فیک، وارد این عرصه بشوند. البته چندان هم از این شرایط ناراضی نیستند؛ زیرا در روزهایی که فرصت حضور جلوی دوربین سریال یا برنامه تلویزیونی و یا فیلم سینمایی ندارند، جای خوبی برای جولان دادن و پول درآوردن با آگهی و استوری است.
بسیاری از مجریان تلویزیون این انتقاد را دارند که تهیهکنندگان و سرمایهگذاران از ما میپرسند چقدر فالوور دارید و از روی فالوور انتخاب میکنند؟! البته این اتفاق در حوزه سریالسازی و حتی سینما هم بعضاً دیده میشود، آدمهایی میآیند که بیشتر در فضایمجازی فعالیت دارند. این اتفاق برای مهمانان تلویزیونی هم افتاده که پولهای کلانی میخواهند تا به آن برنامه بروند. چرا که میگویند در اینستاگرام معروفند و دیده میشوند، پول زیاد طلب میکنند یا خوشان شرایطی را پیشنهاد میدهند.
امروز برخی از چهرههای فعالِ مجازی که اصطلاحاً به آنها شاخ اینستاگرام گفته میشود بعد از حضور در تلویزیون هم قوانین آن را نمیدانند یا پایبندش نیستند. وقتی در سریال تلویزیونی و زمان مناسب، شبه بازیگری میآید و با آن رفتارهای بیچارچوب در فضایمجازی، هیچ رگه تخصصی و هنرمندی به مخاطب القاء نمیکند اما معلوم نیست در میان این همه استعداد و شخصیتهای جوانِ با دانش، این افراد باید نامشان در تیتراژ برنامهها و سریالهای تلویزیونی باشد. آیا سرمایهگذار دوست دارد، تهیهکننده میخواهد و یا پشتپردهای در تصمیمگیری و تصمیمسازی برخی از مدیران تلویزیون وجود دارد؟!
واقعاً امروزِ تلویزیون ما را یاد برخی از اظهارنظرهای مجریان قدیمی و بازیگران پیشکسوت تلویزیون میاندازد؛ وقتی میگفتند تلویزیون قدرِ نیروهای خوب و کارآمدش را نمیداند و یا هیچ مربی وقتی نیروی جدید میآورد قهرمانهای قبلیاش را از بین نمیبرد. حقیقتاً آن بازیگران پیشکسوت کاربلد، مجریان خاطرانگیز و حتی تربیتیافتگان رسانهملی چه در عرصه بازیگری، سریالسازی، برنامهسازی، تهیهکنندگی و اجرا کجا هستند و بیشترِ آنتن را به بازیگران معروف سینما برای اجرا، اینستاگرامیها برای بازیگری و اسپانسرها برای تهیهکنندگی واگذار کردهایم.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
پیوست عدالت از منظر جامعهشناختی مورد بررسی قرار میگیرد
ششمین همایش «کنکاشهای مفهومی درباره جامعه ایران» برگزار میشود
۱۵۰ گواهینامه آزمونهای حفظ مهد قرآن در آبانماه صادر شد
«چلچراغ آیهها در جماران» برگزار می شود
پویش سراسری «بوسه بر دستان پدر» برگزار میشود
شماره جدید فصلنامه اطلاعات حکمت و معرفت منتشر شد
حرم امام علی (ع) در نجف اشرف را از راه دور زیارت کنید
نماهنگ حماسی «منتصرون» محمدحسین حدادیان منتشر شد
کارگاه تخصصی ضبط تواشیح استودیویی برگزار شد
دوره آموزشی تطبیق آموزههای قرآنی در زندگی برگزار می شود
باقرزاده: ۵۸ هزار رقبه وقفی در هشت ماهه اول امسال سنددار شدند
قنبریان:فاطمیه نماد کنش فعالانه زن مجاهد اسلام در دوران کندی شمشیرهاست
قصه سرباز لشکر عمر بن سعد که پس از عاشورا هیچگاه سیراب نشد
چاپ کتاب پایان صهیونیسم و سقوط اسرائیل با همکاری ایران و مالزی
دفتر آیت الله مدرسی به جنایت علیه شیعیان پاراچنار واکنش نشان داد
دبیرخانه ستاد طرح ملی حفظ قرآن کریم تعیین تکلیف میشود
تشرف برندگان پویشهای «فجر عاشقی» و «سفیر آیهها» به مشهد مقدس
نشست «نظم جهانی پس از نصرالله» برگزار می شود
مشاهدات عینی فعالان عرصه هیئت از لبنان روایت می شود
نشست «صلح، زبان فارسی و رسانه» برگزار میشود
نشست «فلسفه، دانشگاه و اجتماع» برگزار میشود
دبیرخانه ستاد طرح ملی حفظ قرآن کریم تعیین تکلیف می شود
۴۰ مربی جلسات قرآن دانشآموزی مدرک مربی گری دریافت کردند
سعیدی نژاد: مادران برای فرزندانشان از آینده، قصه بگویند
سعیدی نژاد: مادران داستانهای تصویرگر آینده برای فرزندانشان تعریف کنند
کتابی که از شاخصهای تعیین مزاج براساس مبانی طب ایرانی می گوید
جایزه سیاستگذاری، تقدیر از فعالیتهای حل مسئله در کشور است
همایش تجلیل از مداحان حماسیخوان و شعرای حماسیسرا برگزار شد
دجال کیست و چه ویژگی هایی دارد؟
چرا باید از امامان (ع) پیروی و تبعیت کرد؟