میرنیوز
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، تلویزیون این روزها در تدارک برنامهای با قالب گفتوگوی سخت یا همان صندلی داغ (هاردتاک) است اما با حال و هوای دهه هشتادیا؛ مجری برنامه محمدصادق باطنی و در 26 قسمت در یکی دو هفته آینده جلوی دوربین خواهد رفت. این روزها در پیشتولید و تکمیل دکور برنامه قرار دارد و تهیهکننده آن از فضای جذاب و چالشبرانگیز این برنامه میگوید. احتمالاً برنامه در کنداکتور عصرگاهی شبکه سه و یا پنج سیما قرار خواهد گرفت. هر قسمت 40 دقیقه و از هفته اول مردادماه پخش خودش را آغاز میکند و در هفته دو قسمت آن روی آنتن میرود.
برنامه "دهه هشتادیا" به همت گروه تلویزیونی مرکز بسیج صداوسیما تولید شده و برای جزئیات بیشتر به سراغ حسین شکیبراد تهیهکننده این برنامه تلویزیونی رفتیم و با او گفتوگویی داشتیم که مشروح آن را در ادامه میخوانید:
* هدف از ساخت برنامه دهه هشتادیا چیست؟
همیشه از شکاف نسلی حرف زدهایم و اینکه اصولاً والدین برای برقراری ارتباط با فرزندانشان دچار مشکلاتیاند و بالعکس. به عبارتی همیشه این طور بوده که نسلهای قدیم و جدید درک متقابلی از هم نداشتهاند و این مسأله گاهی مشکلساز شده است. این در حالی است که در ادوار گذشته مثلاً بین دهه 1350 و 1360 اختلاف فکری و سلیقهای چندانی وجود نداشت. اما امروز رشد و تغییر در عرض کمتر از یک دهه هم به چشم میآید و میشود شکاف عمیقی را که بین نسلهای قبلی با نوجوانهای دهه 1380 وجود دارد، دید. اما در یک کلام ما در این برنامه میخواهیم بگوییم که ما دهه هشتادیها را نمیشناسیم و نمیدانیم که نمیشناسیم. یعنی در یک جهل مرکبیم و اگر تلاشی برای این شناخت نکنیم مشکلات زیادی خواهیم داشت.
* چرا سراغ دهه هشتادیها رفتید؟
الان در شرایطی قرار داریم که همه دهه هشتادیها دوران کودکیشان را پشت سر گذاشتهاند و اولین گروه از آنها وارد دانشگاه شدند. آینده کشور به دست همین نوجوانها رقم خواهد خورد. اما ما بزرگترها به خوبی آنها را نمیشناسیم. اتفاقات زیادی که در این سالها با محوریت همین نسل افتاده برایمان عجیب است. البته ویژگیهایی که در مورد دهه هشتادیها میگوییم در کل جهان و به اصطلاح در نسل z وجود دارد. در این برنامه قرار است با این ویژگیها بیشتر آشنا شویم.
* یعنی مخاطب برنامه بزرگترها هستند؟
بله اولین مخاطب برنامه والدیناند و البته سایر کسانی که چه در قامت مسئول و چه به عنوان فعال فرهنگی با این قشر سر و کار دارند. اما در لایه دوم بنا داریم به گونهای این برنامه را ارائه کنیم که خود نوجوانها و دهه هشتادیها هم بیننده آن باشند. و امیدمان این است که لااقل بعد از این برنامه، والدین و نوجوانها بنشینند پای حرفهای همدیگر و سعی کنند دقیقتر حرف هم را بشنوند و درک بهتری از هم داشته باشند. این تازه اول راه است.
* اینکه گفتید میخواهید برنامه برای خود نوجوانها هم جذاب باشد را بیشتر توضیح میدهید؟
مهمترین فاکتوری که از ابتدا درنظر داشتیم این بوده که همهچیز را از دیدگاه خود دهه هشتادیها ببینیم. موضوعات مختلفی که قرار است محور برنامه ما باشند از زاویه دید نوجوانها بررسی خواهند شد. برای این کار یک اتاق فکر از خود دهه هشتادیها تشکیل دادیم که غالباً اعضای باشگاه هنر و رسانه نوجواناند. این افراد به صورت مستمر با سردبیر و نویسنده برنامه در ارتباطاند و نقطه نظراتشان را در خصوص مسائل فرمی و محتوایی برنامه ارائه میکنند. به این صورت خود دهه هشتادیها هم حس خواهند کرد برای یک بار هم که شده حرف دلشان را دارند در یک فضای جدی مطرح میکنند.
* قالب برنامه چیست؟
اساس برنامه یک گفتوگو است در اصطلاح هاردتاک یا همان صندلی داغ (گفتوگوی سخت). هر بار با حضور مجری کارشناس برنامه، سه یا چهار مهمان هم گرد میز گفتوگوی ما حاضر میشوند و درباره موضوعات جدی و گاهی جنجالی مرتبط با دهه هشتادیها به گفتوگو میپردازند. موضوعاتی که با محوریت یک کِیس یا موضوع خاص مطرح میشود. مانند «رومینا اشرفی»، «سحر تبر»، «تتلیتیها»، «نهنگ آبی» و ... البته آیتمهایی هم داریم که در کنار این گفتوگوها ما را به هدفمان نزدیک میکنند.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
پیوست عدالت از منظر جامعهشناختی مورد بررسی قرار میگیرد
ششمین همایش «کنکاشهای مفهومی درباره جامعه ایران» برگزار میشود
۱۵۰ گواهینامه آزمونهای حفظ مهد قرآن در آبانماه صادر شد
«چلچراغ آیهها در جماران» برگزار می شود
پویش سراسری «بوسه بر دستان پدر» برگزار میشود
شماره جدید فصلنامه اطلاعات حکمت و معرفت منتشر شد
حرم امام علی (ع) در نجف اشرف را از راه دور زیارت کنید
نماهنگ حماسی «منتصرون» محمدحسین حدادیان منتشر شد
کارگاه تخصصی ضبط تواشیح استودیویی برگزار شد
دوره آموزشی تطبیق آموزههای قرآنی در زندگی برگزار می شود
باقرزاده: ۵۸ هزار رقبه وقفی در هشت ماهه اول امسال سنددار شدند
قنبریان:فاطمیه نماد کنش فعالانه زن مجاهد اسلام در دوران کندی شمشیرهاست
قصه سرباز لشکر عمر بن سعد که پس از عاشورا هیچگاه سیراب نشد
چاپ کتاب پایان صهیونیسم و سقوط اسرائیل با همکاری ایران و مالزی
دفتر آیت الله مدرسی به جنایت علیه شیعیان پاراچنار واکنش نشان داد
دبیرخانه ستاد طرح ملی حفظ قرآن کریم تعیین تکلیف میشود
تشرف برندگان پویشهای «فجر عاشقی» و «سفیر آیهها» به مشهد مقدس
نشست «نظم جهانی پس از نصرالله» برگزار می شود
مشاهدات عینی فعالان عرصه هیئت از لبنان روایت می شود
نشست «صلح، زبان فارسی و رسانه» برگزار میشود
نشست «فلسفه، دانشگاه و اجتماع» برگزار میشود
دبیرخانه ستاد طرح ملی حفظ قرآن کریم تعیین تکلیف می شود
۴۰ مربی جلسات قرآن دانشآموزی مدرک مربی گری دریافت کردند
سعیدی نژاد: مادران برای فرزندانشان از آینده، قصه بگویند
سعیدی نژاد: مادران داستانهای تصویرگر آینده برای فرزندانشان تعریف کنند
کتابی که از شاخصهای تعیین مزاج براساس مبانی طب ایرانی می گوید
جایزه سیاستگذاری، تقدیر از فعالیتهای حل مسئله در کشور است
همایش تجلیل از مداحان حماسیخوان و شعرای حماسیسرا برگزار شد
دجال کیست و چه ویژگی هایی دارد؟
چرا باید از امامان (ع) پیروی و تبعیت کرد؟