میرنیوز
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، یکی از رویدادهایی که هر ساله در ماه مبارک رمضان برگزار میشود، نمایشگاه بینالمللی قرآن است. نمایشگاهی که تا سالهای نه چندان دور، در طول ماه مبارک رمضان و بهمدت 30 روز برگزار میشد و استقبال از آن هم کم نبود اما به تدریج، زمان برگزاری این نمایشگاه کوتاه شد و بالأخره در سال 98 تنها 10 روز در مصلای تهران برگزار شد. امسال اما به دلیل شیوع ویروس کرونا، این نمایشگاه در لیست رویدادهای لغوشده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گرفت.
به گفته برخی از مسئولان معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، هزینه نمایشگاه بینالمللی قرآن به مراتب از هزینه رویدادهای مشابهاش همچون نمایشگاه کتاب و غیره پایینتر است، ضمن اینکه به گفته سیدحمید حسینی، قائممقام وقت نمایشگاه قرآن در سال 1398، بودجه برگزاری این نمایشگاه در سال 98 با رقم کمتری به نسبت سال قبل از آن مواجه بود.
حجتالاسلام حسینی سال گذشته در جریان هزینههای نمایشگاه قرآن گفته بود: «نمایشگاه در سال 98 اقتصادیتر و کمهزینهتر از سالها قبل برگزار شد. با توجه به اینکه کشور در شرایط تحریم و تورم قرار دارد و از سوی دیگر مسأله سیل در چند استان و بحران در این زمینه وجود داشت، توقع این است که برنامههای حاکمیتی محدودتر شود. تلاش شد با برخی اقدامات همچون کاهش ایام نمایشگاه و فضای مکانی، نمایشگاه کیفیتر و کوچکتر شود، لذا با تمام این اقدامات، هزینهها بهشدت کاهش پیدا کرده است.»
مطمئناً اگر این نمایشگاه قرار بود که امسال برگزار شود با توجه به افزایش قیمتها، هزینه برگزاری این نمایشگاه خیلی بیشتر از سال گذشته در نظر گرفته میشد.
کرونا نه تنها نمایشگاه بینالمللی قرآن بلکه بسیاری از زندگیها و فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی را تحت تأثر قرار داده است. یکی از بخشهای متأثر از کرونا، مؤسسات فرهنگی و قرآنیاند. تعداد قابل توجهی از مؤسسات قرآنی در معرض خطر کاهش درآمد و تعطیلی قرار دارند و چه بسا اغلب آنها نیز زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با مجوز این نهاد فعالیت میکنند.
رحیم قربانی، مدیرعامل اتحادیه موسسات و تشکلهای قرآن و عترت همزمان با ماه رمضان امسال که اعلام شد نمایشگاه قرآن برگزار نمیشود در نامهای به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان تبلیغات اسلامی اعلام کرد که تعداد قابلتوجهی از مؤسسات قرآنی درمعرض خطر کاهش درآمد و تعطیلیاند. بسیاری از مؤسسات در شرایط عادی هم برای کسب حداقل درآمد و گذران امور مؤسسهشان با مشکلات جدی روبهرو بودند و حالا با شرایط بهوجودآمده از ویروس کرونا، ضربه بیشتری را متحمل شدهاند. حالا که نمایشگاه برگزار نخواهد شد، بهتر است هزینه آن را به مؤسسات قرآنی دهند تا بخشی از خسارات وارده به آنها جبران شود.
در واقع اگر گرانیها و تورم امسال را درنظر نگیریم و با احتساب هزینههای مالی سال گذشته نمایشگاه قرآن، خواهیم دید که رقمی بالغ بر چند میلیارد تومان از هزینههای جاری نمایشگاه قرآن در دست وزارت ارشاد باقی مانده است. آنچه بیش از هر چیزی مهم است اینکه برای هزاران مؤسسه؛ قطع درآمد و عدم حمایت مالی نهادها و سازمانها به منزله تعطیلی دائم آنها خواهد بود. اغلب آنها هیچ پسانداز و یا دسترسی به اعتبار مالی ندارند و اگر نهادهای بالادستی به آنها کمک نکنند چه بسا به طور کلی تعطیل میشوند.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
نظام نامه ارزیابی تاثیرات اجتماعی و فرهنگی مسکن رونمایی میشود
احیای سنتهای ایرانی و اسلامی یکی از مهمترین محورهای حوزه فرهنگ است
شخصیت حضرت فاطمه زهرا (س) در منابع اسلامی بررسی میشود
برنامههای هفته بر آستان آفتاب با هدف ترویج اندیشه های حضرت امام تشریح شد
حسین سیب سرخی و شهاب مرادی داور برنامه حسینیه معلی در ماه شعبان شدند
جریان شناسی مواضع اهل سنت سوریه در مواجهه با حوادث اخیر بررسی می شود
حرم مطهر حضرت عباس (ع) آماده جشن میلاد حضرت زهرا (س) شد
«سیره حضرت زهرا(س)، الگوی سوم زنان، تعالی فردی و اجتماعی»، شعار محوری مراسم های بزرگداشت روز مادر است
جشن میلاد حضرت زهرا (س) هیئت کجا برویم؟
برگزاری ویژه برنامه میلاد حضرت زهرا (س) در حرم حضرت عبدالعظیم
قمی: این از زیبایی های مقاومت غزه است که وداع نیز با حماسه همراه است
نخستین همایش بین المللی «امت تمدن در قرآن» برگزار میشود
معاون قرآن و عترت ارشاد: اهل قرآن باید پیوند خود با مسجد را تقویت کنند
زنان جامعه پویا و معنوی سیره حضرت زهرا را سرلوحه زندگی خود دارند
بشر امروز در یک بیبرنامگی شکننده و وحشتناک گیر کرده است
دشمن درصدد تزلزل جایگاه مادر در جامعه است
ارتباط حوزه و دانشگاه در حفظ وحدت و همدلی اثرگذار است
امام جمعه گرگان: امروز خانواده در ایران دارای جایگاه بسیار بالایی است
دشمنان خواهان تنزل جایگاه قدسیه مادر هستند
الگوی مصرف انرژی توسط مردم اصلاح نشده است
مسئولان نسبت به مهار گرانی و تورم اهتمام داشته باشند
جوانان بومی و متخصص در مدیریت پارس جنوبی بهکارگیری شوند
امام جمعه آبیک: اسلام جایگاه ویژهای برای زن قائل است
روز مادر فرصت گفتمانسازی برای موضوع خانواده و جمعیت است
امام جمعه قرچک: جبهه مقاومت رو به رشد است
اشتغال جوانان استان بوشهر در عرصههای مختلف مورد توجه قرار گیرد
اماکن مذهبی در مصرف انرژی الگوی سایرین باشند
یکی از اهداف رژیم صهیونسیتی در حذف بشار اسد قطع ارتباط ایران با حزبالله بود
فرماندار جدید بهارستان در جهت رضایت مردم تلاش کند
هتک حرمت اعتاب مقدسه در سوریه خط قرمز جهان شیعه است