میرنیوز

نتیجه نهایی «مکتب اصالت لذت» توصیه های پزشکی است نه اخلاق؛ اشکالات مکاتب اخلاقی غرب

نتیجه نهایی «مکتب اصالت لذت» توصیه های پزشکی است نه اخلاق؛ اشکالات مکاتب اخلاقی غرب 25 روز پیش

خبرگزاری مهر-گروه دین و اندیشه: چگونگی و میزان تأثیر دین در هر جامعه‌ای از یکسو به تعریف و نقش دین در زندگی افراد و از سوی دیگر به شرایط اجتماعی-فرهنگی آن جامعه بستگی دارد. جوانان سرمایه‌های عظیم یک جامعه و آینده سازان نظام و افتخار آفرین مردم‌اند جامعه شناسان معتقدند جامعه‌ای سالم است که جوانانی سالم داشته باشد. یکی از راه‌های مهم تربیت سالم آشنایی جوانان با آموزه‌های دینی و بایدها و نبایدهاست. بایدها و نبایدهای دین به مثابه نسخه دکتر است که انسان را از بیماری‌ها نجات می‌دهد و نتیجه آن ایجاد جامعه‌ای قانون مند متمدن و سالم است. از این رو بایسته است همه مردم به ویژه جوانان با دین بیشتر آشنا شوند زندگی بدون ایمان و دین رنج‌آور است.

به طور کلی جوانان ذهن خلاق و جستجوگری دارند و همواره به دنبال کشف حقیقت و حل مسائل و پاسخ گویی به شبهات خویش‌اند. جوان با ده‌ها سوال از جمله این که من کیستم و از کجا آمده‌ام و به کجا می‌روم رو به رو است که برای این سوال‌ها باید جواب قانع کننده‌ای ارائه داد. این شبهات به تعبیر آیت الله شهید مطهری گذرگاه خوبی هستند اما عدم پاسخ گویی به آنها یا در نظر نگرفتن روحیه جوانان در هنگام پاسخ گویی موجب تزلزل در باورهای دینی آنان می‌گردد و پایه‌های تربیت دینی را سست می‌گرداند. خدای متعال به نسل امروز عنایت فرموده و آن این است که قوای فکری و عقلانی جوانان امروز ما نسبت به نسل‌های پیش خیلی زودتر به کار می‌افتد، به طوری که علاقه‌مندند مسائل را به صورت ریشه‌ای و همراه با استدلال درک کنند و تنها به تبعیت از دیگران اکتفا نکنند و این نعمتی خدایی است که زودتر انسان‌ها را در معرض تکامل قرار می‌دهد. آن چه پیش‌رو دارید گزیده‌ای از سخنان مرحوم آیت الله مصباح یزدی در خصوص قلمرو ارزش‌های دینی است:

نقد مکتب قرارداد گرایی

مکتب قرارداد گرایی معتقد است که خوبی و بدی امور، قراردادی است و مردم هر زمان و هر مکان خاص طبق شرایط خاصی به تدریج امری را می‌پسندند و آن را خوب تلقی می‌کنند یا نمی‌پسندند و آن را بد تلقی می‌نمایند. ممکن است اموری وجود داشته باشد که تقریباً همه مردم در جوامع مختلف، خوبی یا بدی آن‌ها پذیرفته باشند، ولی بالاخره خوبی یا بدی آن‌ها هم به خاطر پسند یا عدم پسند مردم است. معنای این گرایش در واقع نفی اصالت اخلاق است، به این معنا که خوبی و بدی واقعی وجود ندارد. اما اگر اخلاق صرف قرارداد باشد معنای آن این است که عده دیگری هم می‌توانند تلاش کنند رأی دیگری را جایگزین رأی فعلی کنند. این حرف یعنی بی‌اخلاقی که اصلاً ارزش بحث کردن ندارد. البته در همین زمینه کتاب‌ها نوشته شده و بحث‌های فراوانی در نقد آن شده است که در جای خود و برای متخصصان امر ارزش دارد.

نقد مکتب اصالت لذت

گرایش دیگری که به آن اشاره کردیم معتقد بود اصل خوبی‌ها لذت است و هر کاری که باعث لذت می‌شود خوب است، اما از آن‌جا که اگر هر کسی بخواهد به دوست‌داشتنی‌ها و لذات خود عمل کند هرج و مرج پیش می‌آید لازم است محدودیت‌هایی اعمال شود وگرنه اصل، خوب بودن تمام لذایذ است.

لذت‌گرایی یا هدونیسم مکتبی فلسفی است که یافتن لذت و شادی جویی را هدف و ارزش غایی، و مهم‌ترین پیشهٔ انسان می‌داند. گرایش فوق را با اندکی تعدیل این‌گونه بیان می‌کنند که کارهای لذت‌بخش باید با رعایت اعتدال انجام گیرند و در آن‌ها افراط و تفریط نشود.باید از صاحبان این نظریه سوال کرد که: این سفارش شما که آن را به عنوان اخلاق مطرح می‌کنید با سفارش پزشک چه فرقی دارد؟ پزشک هم می‌گوید: از غذاهای خوب استفاده کنید تا بدن شما انرژی داشته باشد، اما افراط و تفریط نکنید. رعایت این توصیه‌ها ارزش اخلاقی تولید نمی‌کند. ارزش اخلاقی چیزی فراتر از این‌گونه توصیه‌هاست.

نقد اخلاق قدرت

اخلاق قدرت که مبتکر آن نیچه آلمانی است می‌گوید: اصل خوبی‌ها قدرت‌مند شدن انسان و تسلط او بر دیگران است. انسان باید سعی کند قوی شود تا بتواند دیگران را له کند. در نقد این سخن باید گفت: این اخلاق سبعیت، درنده‌خویی و در حقیقت اخلاق جنگل است. حیوانات درنده‌ای همچون کفتار، پلنگ و … هم همین طور هستند. آیا می‌توان نام چنین رفتاری را اخلاق گذاشت؟ بهتر است بگوییم: این رفتار ضد ارزش، ضد اخلاق، درنده‌خویی و ددمنشی است. می‌توان این نظریه را تعدیل و توجیه کرد، اما بالاخره ریشه آن به تقویت خوی برتری‌طلبی و غلبه بر دیگران برمی‌گردد.

دقتی تطبیقی در حوزه اخلاق

در این‌جا لازم به نظر می‌رسد که بحثی تطبیقی بین این نظریه‌ها با نظریاتی داشته باشیم که در کتاب‌های اخلاقی ما آمده است. در کتاب‌های اخلاقی ما که متأثر از نظریه ارسطو هستند آمده است که: در وجود انسان سه گونه قوه وجود دارد: شهوت، غضب و عقل. کسانی که لذت را ملاک خوبی می‌دانند در واقع بر روی قوه شهوت تکیه می‌کنند و کسانی که غلبه و قوت را ملاک خوبی‌ها می‌دانند بر روی قوه غضب تأکید دارند. در واقع هر یک از این مکتب‌ها که بسیاری از اندیشمندان غربی از آن‌ها طرفداری می‌کنند به یکی از آن شاخه‌هایی برمی‌گردد که ارسطو ترسیم کرده بود. اشکال کلی کار آن‌ها این است که تنها به یک بخش از وجود انسان توجه کرده‌اند.

در این میان برخی از فیلسوفان پیشین بر روی قوه سوم تکیه داشته‌اند و گفته‌اند: شهوت و غضب بین انسان و حیوان مشترک‌اند و نمی‌توانند ملاک خوبی و ارزش اخلاقی باشند، اما قوه عقلْ مخصوص انسان است. پس اصل ارزش اخلاقی به قوه عقل مربوط می‌شود. این نظریه را به سقراط نسبت می‌دهند که به آن هم خواهیم پرداخت.

نقد نظریه کانت

در عصر جدید و در دوران فلسفه مدرن، نظریه کانت و نئوکانتی‌ها شبیه به این نظریه است که اصل ارزش‌ها از آنِ قوه عقل است. وی می‌گوید: اصل ارزش‌ها اطاعت از عقل عملی است. در این‌جا مناقشات ظریفی وجود دارد که ورود مفصل به آن برای این جلسه خسته‌کننده خواهد بود، ولی برای کسانی که اهل تحقیق در این مسائل هستند اشاره‌ای می‌کنم تا بتوانند آن را دنبال کنند. سوال ما از صاحبان این نظریه این است که: آیا برای این حکم عقلی دلیلی وجود دارد؟ در مناقشات دقیق فلسفی درباره این نظریه به این‌جا می‌رسیم که این احکام، بدیهی اولی نیستند و برای آن‌ها استدلال اقامه می‌شود و آن استدلال‌ها به احکام نظری عقلی برمی‌گردند و در نهایت به این‌جا می‌رسیم که ما کمال مطلوبی داریم و آن مطلوبْ بدیهی است و همه امور دیگر اگر به آن کمال بدیهی برگردند ارزش پیدا می‌کنند.

نقد مکتب زیبایی‌شناختی و دیگر گرایی

نظریه دیگری در باب اخلاق معروف است که سخنش را با اشکالی بر نظریه ارسطو آغاز می‌کند. می‌گوید: توصیه به تعدیل قوای سه‌گانه شبیه نسخه‌هایی است که پزشک برای سلامتی و راحتی انسان‌ها توصیه می‌کند. با این وصف، این نظریه چه ارتباطی با اخلاق پیدا می‌کند؟ ارزش‌های اخلاقی که ما وجدانا و فطرتا درک می‌کنیم از این مقولات نیست. به عنوان نمونه وقتی داستان دهقان فداکار و مانند آن را می‌خوانیم یا می‌شنویم گرچه هیچ ربطی هم به ما نداشته باشد در دل به آن‌ها آفرین می‌گوئیم و در مقابل آن خضوع می‌کنیم. چنین رفتارهایی چیزی غیر از رعایت اعتدال در خوردن است.

آنچه که ما از ارزش‌های اخلاقی درک می‌کنیم توأم با یک نوع زیبایی خاصی است. اصلاً در رفتارهای اخلاقی حقیقتی نهفته است که موجب می‌شود انسان از شنیدن، دیدن و ابتلاء به آن لذت ببرد. علاقه‌ای که برخی کفار و غیر مسلمانان به علی علیه‌السلام دارند از کجا ناشی می‌شود؟ آیا به خاطر این است که علی علیه‌السلام در خوراکش اعتدال را رعایت می‌کرد!؟ انسان نوعی زیبایی در رفتار علی علیه‌السلام می‌بیند که او را وادار به خضوع می‌کند. از این‌رو برخی در باب اخلاق گفته‌اند: اخلاق نوعی زیباشناسی است. در برخی از رفتارها نوع خاصی از زیبایی وجود دارد که تحسین انسان را برمی‌انگیزد. رسالت اخلاق این است که آن زیبایی‌های رفتار را شناسایی کند و به دیگران معرفی کند. با این توصیف، اخلاق شعبه‌ای از زیباشناسی و علم الجمال می‌شود.

عده دیگری معتقد شده‌اند که اصل اخلاق و خوبی‌ها دیگرخواهی است. انسان تا آن‌جا که به دنبال منافع شخصی خودش است کار او ارزش اخلاقی نخواهد داشت. وقتی کار انسان ارزش اخلاقی پیدا می‌کند که به خاطر دیگران از منافع خود بگذرد. امروزه این مکتب طرفداران زیادی دارد. در نقد این نظریه یک سوال کلی می‌توان مطرح کرد و آن این است که وقتی می‌گوئید اخلاق یعنی دیگرخواهی، مقصودتان از «دیگر» چه کسی است؟ آیا اگر انسان هر انسانِ دیگری را دوست بدارد و به خاطر او رفتاری از او سر بزند کار او ارزش اخلاقی دارد؟ برخی از انسان‌ها برای دیگری کار می‌کنند، اما گاه ریشه این رفتار مسائل جنسی است یا گاه مسائل عاطفی است.

مادر به خاطر فرزندش نیمه‌شب بیدار می‌شود به او رسیدگی می‌کند تا راحت بخوابد. این یک نیاز عاطفی مادر است که با نوازش کردن کودکش ارضا می‌شود. آیا این اخلاق است؟ اگر مقصود از «دیگران»، خدمت به همه انسان‌هاست سوال می‌کنیم که چگونه می‌توان به همه انسان‌ها خدمت کرد؟ اگر مقصود از دیگران، برخی از انسان‌هاست سوال می‌کنیم: این بعض چه کسانی هستند و با چه ملاکی از دیگران جدا شده‌اند؟ دلیل منطقی این نظریه چیست؟ نهایت دلیلی که برای این نظریه آورده می‌شود با زیباشناسی ارتباط پیدا می‌کند. مدافعان این نظریه می‌گویند: وقتی کسی ایثار می‌کند این رفتار وی زیبایی خاصی دارد و هر بیننده عاقلی را به تحسین وامی‌دارد.

اساسی‌ترین اشکالی که بر این نظریه وارد است این است که دایره اخلاق بسیار وسیع‌تر از این اموری است که این نظریه بیان می‌کند. اگر جامعه‌ای یافت شد که اصلاً فقیر و ضعیفی در آن وجود نداشت آیا دیگر اخلاق معنا ندارد!؟ آیا رابطه انسان با خدا جایگاهی در اخلاق ندارد؟ در ارتباط با خدا چه کاری انجام دهیم تا خوب شمرده شود؟ اگر معنای اخلاق تنها برطرف کردن نیاز دیگران است خدا که نیازی به ما ندارد تا نیاز او را بر طرف کنیم و این ما هستیم که نیازمند به اوییم.در تمام مبانی این مکاتب اخلاقی نقطه‌ضعف‌هایی جدّی وجود دارد، اما با استفاده از معارف اسلامی می‌توان نظریه‌ای را عرضه کرد که این نقطه‌ضعف‌ها را نداشته باشد. اگر خدا توفیق داد در مطلب آینده سعی می‌کنیم این نظریه را براساس مبانی اسلامی مطرح کنیم.

منبع : خبرگزاری مهر


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار فرهنگی

نماز بر پیکر شهید نصرالله و صفی الدین، توسط کدام عالم لبنانی اقامه شد؟

نماز بر پیکر شهید نصرالله و صفی الدین، توسط کدام عالم لبنانی اقامه شد؟
8 ساعت پیش
در پایان مراسم تشییع سید حسن نصرالله و سید هاشمصفی الدین نماز توسط آیت الله شیخ محمد یزبک نماینده شرعی و فقهی حضرت آیت الله خامنه ای بر پیکر مطهر شهدا اقامه شد.

شبکه سازی بانوان هنرمند در جشنواره «هنر فرزانه»

شبکه سازی بانوان هنرمند در جشنواره «هنر فرزانه»
10 ساعت پیش
دبیر خیمه تشکل بانوان هنرمند هیئتی با بیان اینکه هدف ما شبکه سازی، شناسایی و توانمندسازی بانوان هنرمند است، عنوان کرد: از فعالیت‌های خیمه رونمایی از جشنواره ...

آموزش ارتباط موثر و شناخت درونگرایی و برونگرایی در دوره «شایسته شو»

آموزش ارتباط موثر و شناخت درونگرایی و برونگرایی در دوره «شایسته شو»
10 ساعت پیش
دوره جامع «شایسته شو» از سوی بنیاد ملی مردمی نهضت پیشرفت بانوان ویژه مربیان دغدغه مند برگزار می‌شود.

قمی: جای میلیون‌ها انسان آزاده در قتلگاه سیدالشهدای مقاومت خالی است

قمی: جای میلیون‌ها انسان آزاده در قتلگاه سیدالشهدای مقاومت خالی است
10 ساعت پیش
در قتلگاه سیدالشهدای مقاومت جای میلیون‌ها انسان آزاده و عاشق خالی است؛ هرچند با دلی حزین و جانی مشتاق، سید عزیز را بدرقه می‌کنند.

واقفی که کتابخانه خود را به حرم مطهر امام رضا(ع) متصل کرد

واقفی که کتابخانه خود را به حرم مطهر امام رضا(ع) متصل کرد
13 ساعت پیش
مراسم سومین سالگرد درگذشت آیت الله حکیم عالم برجسته و واقف بزرگ رضوی با عنوان «میراث حکیم»،به همت سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی برگ...

خدمات شهید نصرالله در ایجاد جبهه پشتیبان کمک به غزه از یاد نمی رود

خدمات شهید نصرالله در ایجاد جبهه پشتیبان کمک به غزه از یاد نمی رود
13 ساعت پیش
وظیفه اصلی امت اسلام زنده نگهداشتن مرکزیت مسئله فلسطین و آزادی قدس و مسجد الاقصی که جزئی اساسی از آموزه‌های قرآنی و الهی مشترک امت است، می‌باشد.

محتوای قرآنی متناسب با مخاطب را از دستیار هوش مصنوعی دریافت کنید

محتوای قرآنی متناسب با مخاطب را از دستیار هوش مصنوعی دریافت کنید
13 ساعت پیش
جدید نهضت ملی «زندگی با آیه‌ها» امسال از دستیار هوشمند تولید محتوای خود رونمایی کرد.

چهاردهمین جلسه دوره آموزش عالی تیم ملی قاریان جوان برگزار شد

چهاردهمین جلسه دوره آموزش عالی تیم ملی قاریان جوان برگزار شد
13 ساعت پیش
چهاردهمین جلسه دوره آموزش عالی تیم ملی قاریان جوان، در مجتمع امام خمینی (ره)، سالن کوثر برگزار شد.

محصولات جدید طرح «زندگی با آیه‌ها» را می توانید رایگان دانلود کنید

محصولات جدید طرح «زندگی با آیه‌ها» را می توانید رایگان دانلود کنید
13 ساعت پیش
در سایت محصولات زندگی با آیه ها بیش از هزار محصول در دسته بندی مختلف موجود است که به صورت رایگان امکان دانلود دارد.

شخصیت های دینی شیعه و اهل سنت امروز از «راه و مکتب نصرالله» می گویند

شخصیت های دینی شیعه و  اهل سنت امروز از  «راه و مکتب نصرالله» می گویند
13 ساعت پیش
نخستین وبینار تجلیل از مجاهدان جبهه مقاومت با عنوان «راه و مکتب نصرالله» به همت مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی برگزار می‌شود.

مبلغان در جلسه‌ های ماه رمضان چه بگویند؟

مبلغان در جلسه‌ های ماه رمضان چه بگویند؟
14 ساعت پیش
مدرسه شمع برای محتوای تبلیغی مبلغان در ماه مبارک رمضان دوره آموزشی «ماه رمضان چه بگوییم؟» را برگزار می‌کند.

شعری که سید حسن نصرالله دوست داشت و بر کفن او نقش بست

شعری که سید حسن نصرالله دوست داشت و بر کفن او نقش بست
16 ساعت پیش
سید حسن نصرالله دبیرکل شهید حزب الله لبنان، به شعر سرود سلام یا مهدی (عج) بسیار علاقه مند بود. خصوصاً بخشی از شعر این سرود که می‌گوید: لا خیر فی الحیاة من دو...

چه چیزهایی همراه با پیکر شهید سید حسن نصرالله امروز دفن می شوند؟

چه چیزهایی همراه با پیکر شهید سید حسن نصرالله امروز دفن می شوند؟
16 ساعت پیش
علاوه بر تربت حضرت سید الشهدا (ع) امروز مقداری از خاک فلسطین و خاک مسجد الاقصی نیز با پیکر مطهر دبیرکل جاودانه حزب الله و سید الشهدای امت اسلامی شهید سید حسن...

​​​​​​​نماینده کلیمیان: رژیم صهیونیستی برخلاف اصول یهودیت عمل می کند

​​​​​​​نماینده کلیمیان: رژیم صهیونیستی برخلاف اصول یهودیت عمل می کند
یک روز پیش
همایون سامه یح گفت: رژیم صهیونیستی برخلاف اصول یهودیت و دستورات حضرت موسی (ع) عمل می‌کند و ما این رژیم را به عنوان نماینده یهودیان جهان قبول نداریم.

اسقف مارنرسای بنیامین: صدای عدالتخواهی با هیچ بمبی ساکت نمی شود

اسقف مارنرسای بنیامین: صدای عدالتخواهی با هیچ بمبی ساکت نمی شود
یک روز پیش
هرمز خسرویانی گفت: از دیدگاه کسی که شهادت را آغاز یک راه و باور و عقیده می‌داند، شهادت سید حسن نصرالله می‌تواند شادباشی باشد.

مستند «کاست‌ها» تاریخ روابط ایران و جمهوری آذربایجان را روایت می کند

مستند «کاست‌ها» تاریخ روابط ایران و جمهوری آذربایجان را روایت می کند
یک روز پیش
مراسم رونمایی از مستند «کاست‌ها» شنبه ۴ اسفند ماه در خانه اندیشه‌ورزان جوان برگزار می‌شود.

معرفی هشت جلد کتاب جدید «زندگی با آیه‌ها» برای ماه رمضان

معرفی هشت جلد کتاب جدید «زندگی با آیه‌ها» برای ماه رمضان
یک روز پیش
دور جدید نهضت ملی زندگی با آیه ها ماه رمضان امسال با معرفی هشت جلد کتاب تازه منتشر شده برگزار می‌شود.

برگزاری انتخابات هیئت‌ رئیسه مجمع ملی کانون‌های فرهنگی تبلیغی کشور

برگزاری انتخابات هیئت‌ رئیسه مجمع ملی کانون‌های فرهنگی تبلیغی کشور
2 روز پیش
روز جمعه، سوم اسفندماه، جلسه انتخابات هیئت‌ رئیسه مجمع ملی کانون‌های فرهنگی تبلیغی در فرهنگسرای ولاء برگزار شد.

برگزاری نشست فلسفه سیاسی خواجه نصیرالدین طوسی

برگزاری نشست فلسفه سیاسی خواجه نصیرالدین طوسی
2 روز پیش
به همت مجمع فلاسفه ایران به مناسبت روز بزرگداشت خواجه نصیر، نشست فلسفه سیاسی خواجه نصیرالدین طوسی یکشنبه پنجم اسفند برگزار می‌شود.

برگزاری نشست «پرسش از معنای جمهوری اسلامی»

برگزاری نشست «پرسش از معنای جمهوری اسلامی»
2 روز پیش
نشست «پرسش از معنای جمهوری اسلامی» به میزبانی کانون اندیشه جوان برگزار می‌شود.

زنان در برگزاری جلسات مذهبی خانگی فعال‌تر هستند و باید حمایت شوند

زنان در برگزاری جلسات مذهبی خانگی فعال‌تر هستند و باید حمایت شوند
2 روز پیش
حجت الاسلام باباخانی رئیس سازمان هیئت و تشکل‌های دینی گفت: بانوان در برگزاری روضه های خانگی نقش فعالی دارند که باید از آنان حمایت کنیم.

تطبیق ناروای علائم ظهور، یکی از ۱۰ آسیب شناسایی شده درباره مهدویت است

تطبیق ناروای علائم ظهور، یکی از ۱۰ آسیب شناسایی شده درباره مهدویت است
2 روز پیش
حجت الاسلام رفیعی گفت:آسیب‌هایی در زمینه مسئله مهدویت وجود دارد که به آن مبتلا هستیم؛ بنابراین باید آنها را بشناسیم؛ چراکه اگر نشناسیم، ظرفیت‌ها را از دست دا...

بررسی مبانی فقهی عملیات استشهادی

بررسی مبانی فقهی عملیات استشهادی
2 روز پیش
مبانی فقهی عملیات استشهادی در نشستی که روز یکشنبه در پژوهشگاه مطالعات فقه معاصر برگزار می‌شود بررسی خواهد شد.

فیض: ترویج اندیشه‌های قرآنی با محوریت تدبر صورت می گیرد

فیض: ترویج اندیشه‌های قرآنی با محوریت تدبر صورت می گیرد
2 روز پیش
فیض با اشاره به اهمیت تدبر در قرآن، به ویژگی‌های ضروری یک الگوی تدبری مطلوب اشاره کرد و گفت: کسی که می‌خواهد تدبر در قرآن را آموزش دهد، باید توانمند و مسلح ب...

تحکیم بنیان خانواده نیازمند صلح‌وسازش زوجین است

تحکیم بنیان خانواده نیازمند صلح‌وسازش زوجین است
2 روز پیش
دیواندره- امام جمعه دیواندره گفت: تحکیم بنیان خانواده نیازمند صلح‌ و سازش زوجین و داشتن تفاهم است.

شهید سید حسن نصرالله جلوه‌ای از روحانیت مبارز و ایستادگی است

شهید سید حسن نصرالله جلوه‌ای از روحانیت مبارز و ایستادگی است
2 روز پیش
گلپایگان ـخطیب جمعه گلپایگان گفت :شهید سید حسن نصرالله را نمونه‌ای درخشان از مجاهدت و ایثار دانست که با ایمان و استقامت، عزت اسلام و مسلمین را احیا کرد و نام...

امام جمعه دیر: نظارتی بر بازار وجود ندارد

امام جمعه دیر: نظارتی بر بازار وجود ندارد
2 روز پیش
بوشهر- امام جمعه دیر با بیان اینکه نظارتی بر بازار وجود ندارد، گفت: دستگاه های نظارتی در این شرایط اقتصادی به فکر مردم و مشکلات آنها باشند و بر بازار نظارت ک...

شهید سید حسن نصرالله جلوه‌ای از روحانیت مبارز و ایستادگی در برابر است

شهید سید حسن نصرالله جلوه‌ای از روحانیت مبارز و ایستادگی در برابر است
2 روز پیش
گلپایگان ـخطیب جمعه گلپایگان گفت :شهید سید حسن نصرالله را نمونه‌ای درخشان از مجاهدت و ایثار دانست که با ایمان و استقامت، عزت اسلام و مسلمین را احیا کرد و نام...

شهید سید حسن نصرالله در تراز روحانیت انقلابی و جریان ساز بود

شهید سید حسن نصرالله در تراز روحانیت انقلابی و جریان ساز بود
2 روز پیش
قزوین-امام جمعه سگزآباد گفت: سید حسن نصرالله روحانی در تراز روحانیون جریان ساز بود که بخشی از جبهه مقاومت اسلام را در برابر مستکبرین بویژه رژیم کودک کش و جنا...

مکتب شهید نصرالله عاملی برای تقویت جبهه مقاومت است

مکتب شهید نصرالله عاملی برای تقویت جبهه مقاومت است
2 روز پیش
کرمانشاه- نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه گفت: شهید سیدحسن نصرالله یک شخصیت فردی نبود، بلکه یک مکتب بود که باعث تقویت جبهه مقاومت و تقویت حزب ...
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)