میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی نیکویی، صبح شنبه با بیان اینکه پس از تجربه موفق ساخت گنبد حرم مطهر امام حسین علیهالسلام در کرمان، بار دیگر قرعه ساخت گنبدی به نام مردم ولایت مدار رقم خورد گفت: این بار ساخت گنبد تل زینبیه در صحن عقیله بنیهاشم به خادمان ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات استان کرمان سپرده شد.
وی افزود: اوایل دههی ۱۳۹۰ که بحث ساخت صحن عقیله در راستای توسعه حرم مطهر حسینی مطرح شد، صحبت از ساخت گنبدی بر فراز این صحن و تل زینبیه هم مطرح گردید.
وی افزود: از آنجا که همزمان بحث ترفیع گنبد حرم مطهر سیدالشهدا علیهالسلام نیز در میان بود، مقرر شد که دستاندرکاران ساخت این گنبد که کار بسیار فنی و دقیقی را انجام میدهند، پروژه ساخت گنبد تل زینبیه را هم با حجم و ارتفاع کوچکتر نسبت به گنبد حرم مطهر حسینی دنبال کنند.
نیکویی، با اشاره به این نکته که طراحی سازهی گنبد تل زینبیه از تیرماه سال ۱۴۰۰ در کرمان آغاز شده، اظهار داشت: ابعاد و مقیاس گنبد از طرف همکاران ستاد مرکز به ما داده شد و ما بر اساس آن طراحی سازه را شروع کردیم.
وی خاطر نشان کرد: برای رعایت دقت بیشتر، ساخت سازهی طراحی شده به مجموعه اُتک در تهران سپرده شد و پس از آماده شدن، در اراک گالوانیزه و سپس این قطعات که بهصورت پیچ و مهره به هم متصل میشدند به کرمان منتقل شدند.
معاون فنی و مهندسی ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات استان کرمان در ادامه افزود: بعد از طراحی و ساخت سازه، سگمنتهای فلزی نیز در کرمان طراحی و ساخته شد سپس در باکسهای مخصوص به اراک منتقل شد تا گالوانیزه گرم انجام شود.
وی گفت: گنبد تل زینبیه ۱۱.۶ متر ارتفاع دارد و قطر ساق آن ۱۰.۷ متر است و در مجموع دارای ۸۸ سگمنت و ۲۴ ستون میباشد که بتن استفاده شده در ساخت این گنبد ۷۰۰ کیلوگرم بر سانتیمتر مربع مقاومت دارد.
نیکویی افزود: معمولاً کار پروراندن بتن در کشور طی دو هفته انجام میشود ولی ما برای بالا بردن کیفیت کار، و به عملآوری قطعات بتن، قالبهای بتنی را ۲۸ روز در حوضچه آب گذاشتیم تا بتن به مقاومت مورد نظر و مطلوب برسد.
وی در خصوص مواد و مصالح به کار رفته در ساخت گنبدهای حرم مطهر حسینی و تل زینبیه افزود: فولاد مورد نیاز را از فولاد مبارکه اصفهان که بهترین فولاد است، تأمین و گالوانیزهی گرم کردیم که از نظر خورندگی و زنگزدگی مشکلی پیش نیاید.
وی ادامه داد: همچنین بتنی که استفاده کردیم از بهترین مواد بر پایه معدنی و بدون پایه شیمیایی انتخاب شد و سایر مصالح هم از بهترین مصالح از نقاط مختلف کشور تهیه شد که بعضاً تبرعی اهدا و بعضی خریداری شدند.
نیکویی، گفت: طراحی و ساخت گنبد تل زینبیه از تیرماه سال ۱۴۰۰ در کرمان آغاز شد و صفر تا صد این کار توسط نیروهای بومی ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات استان کرمان انجام شد و نهایتاً ۱۷ مهرماه سال جاری تکمیل و قطعات آن در قالب ۵ تریلی به کربلا حمل و تحویل گردید.
وی در خصوص کاشیکاری گنبد تل زینبیه اظهار داشت: کاشیکاری توسط خادمان ستاد مرکز در کربلا انجام میشود که پیشبینی میکنیم پس از ساخت رینگ بتنی گنبد برای نصب سازه، ظرف یک ماه گنبد بر فراز تل زینبیه قرار بگیرد و همزمان کاشیکاری انجام شود.
منبع : خبرگزاری مهر
محفل «سرشناسان بهشت» برگزار میشود
آغاز ثبت نام کارگاه محتوایی «مقاومت، شمع معنا بخش زندگی»
برنامه زمانی نوبت دوم آزمونهای تخصصی حفظ قرآن کریم اعلام شد
قانون هوش مصنوعی اتحادیه اروپا در نشستی بررسی می شود
محور مقاومت با مشکلی مواجه نیست
برگزاری نشست «اهمیت امروزین مطالعات فلسفه سدههای میانه در ایران»
برگزاری نشست مفهوم شناسی دفاع و مقاومت براساس رویکرد صحیفه سجادیه
آیین نکوداشت مقام علمی و فرهنگی نجفقلی حبیبی برگزار می شود
محفل تلاوت و تدبر قرآن در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار می شود
زمان و مکان نشست تخصصی نوزدهم استادان و قاریان قرآن اعلام شد
ششمین شماره از مجله خردورزی منتشر شد
محفل قرآنی چهلمین روز شهادت سیدحسن نصرالله برگزار می شود
زمان و مکان نشست تخصصی نوزدهم استادن و قاریان قرآن اعلام شد
شیوه های تبلیغی بودائیان در دنیای معاصر بررسی شد
باید پیش روی دانش آموز امروز مسئلههای بزرگ و جهانی بگذاریم
ایمان به خدا راهنمای دانش آموزان در تمامی مراحل زندگی خواهد بود
دعای سید بن طاووس در روز اول ماه جمادی الاول/اعمال ماه جمادی الاول
همایش «استاد فکر» در بزرگداشت آیت الله مصباح یزدی برگزار میشود
محور برنامههای ورزشی در مساجد حوزه تربیتی است
پاسداشت شکوه قاسمنیا شاعر و نویسنده کودک و نوجوان برگزار میشود
انسان ها بیشتر به گناهان زبانی مبتلا می شوند/بسیاری از سخنان جاهلانه و از روی ظن است
ایران و کرواسی سومین دور گفتگوی دینی را برپا میکنند
شعرخوانی حسین طاهری در دیدار با رهبر انقلاب
برگزاری نشست «عصر نصرالله» با حضور اصحاب علومانسانی و اندیشه
قرارگاه حوزوی مقاومت در عرصه بین الملل تشکیل شد
گفتارهای اصحاب اندیشه و علوم انسانی در چهلم شهادت سید مقاومت
آیین بزرگداشت استاد «شیخ حسین انصاریان» برگزار می شود
نهاد تعلیم و تربیت جایگاه والایی در فرهنگ اسلامی دارد
برای معماری تمدن اسلامی نیازمند فناوری نرم هستیم
اسامی برگزیدگان شانزدهمین دوره ارتقای قاریان و دعاخوانان اعلام شد