میرنیوز
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، این روزها ماراتن سریالهای رمضانی تلویزیون برقرار است؛ ساعت به 19 میرسد شبکه 5 سیما سریال "پدر پسری" محمدرضا حاجیغلامی را روی آنتن میبرد، شاید یکی از نقاط عطف این سریال در تنظیم مناسب کنداکتورش باشد که در سنوات قبل، به دلیل پخش ساعت 23، باعث میشد سریال کمتر دیده شود و حالا این زمان، دومین نوبت پخش سریال "پدر پسری" است. سریالی که داستانها و روایتهای اپیزودیکش تا به امروز نتوانسته مخاطب را به خودش جذب کند. در صورتی که سریالهای اپیزودی جزو پربینندههای تلویزیون محسوب میشوند، همانطور که سریال "سرگذشت" این نوید را به تلویزیون داد که به سمت کار اپیزودی برود موفق میشود. اما به تعبیر منتقدین و کارشناسان، حساب شده و با تأمل؛ همان اعتقادی که مهران رجبی بازیگر سریال "پدر پسری" دارد.
سریالی که از کتاب "آخرین نشان مردی" به قلم مهرداد صدقی اقتباس کرده و با زبان طنز به سراغ روایتهای خانوادگی رفته است. سریالی که تصویربرداریاش ادامه دارد و با رعایت پروتکلهای بهداشتی قسمتهای 24 به بعد را برای پخش در روزهای پایانی رمضان و حتی بعد از ماه مبارک، آماده میکنند. داستان درباره آدمی است که بازنشسته شده (عزتالله مهرآوران) و برای اوقات فراغت خود دنبال مشغولیت است. تلویزیون روی اپیزودسازی سرمایهگذاری مجدد کرده اما هنوز این توفیق نصیبِ سریالی همچون "پدرپسری" نشده است و نتوانسته مخاطب را با روایتهای درگیر کند. هم از حیث رمضانی بودن سریال مناسبی برای این ایام نیست و هم از حیث طنز و حرفهای گفتنی خانوادگی و اجتماعی نتوانسته طعنه به سریالهای خوش فرم فانتزی همچون "همسران" بزند.
یکی از نکاتی که کارگردان سریال پیش از شروع با خبرنگار خبرگزاری تسنیم مطرح کرد طنزی که موقعیتساز، سرگرمکننده و نشاطآور است اما هیچکدام از این المانها هنوز در جریان پخش به چشم نمیخورد. البته که خانوادگی بودن و ارتباط پدر و پسر و همسر و بقیه موارد را به نمایش درمیآورد و سعی در نمایشی خانوادگی دارد اما هنوز به توفیقی در این راستا نرسیده است.
برخی از سریالها بعد از چند قسمت توانستهاند با مخاطب ارتباطشان را عمیقتر کنند حتی کارگردان سریال هم تأکید کرده است که باید چند قسمت بگذرد تا مخاطب با سریال "پدر پسری" ارتباط برقرار کند و شاید این روند آرام آرام ایجاد شود. او اعتقاد دارد که باید با صبر بیشتری کارهای طنز را نگاه کنند؛ طنز، هم در سینما و هم در تلویزیون پرطرفدار است. تا اینجای کار، طنز نتوانسته مخاطب را گرفتارِ دیگر حرفهای نویسنده و کارگردان سریال کند. شاید آماده نشدن سریالها به دلیل کرونا، این بار به تولید عجلهای سریال "پدر پسری" و نداشتنِ مجموعهای موفق در آنتن شبکه 5 سیما، ختم شده است. از طرفی به پیکره خود این مجموعه تلویزیونی هم لطمه زده و نتوانستهاند آن طور که باید و شاید مفهوم و نظر و منطق سریالیشان را به رخ بکشند.
ادامه فیلمبرداری در شهرک گلستان/ وقت بیننده را زیاد نمیگیریم
به این بهانه و نقدهای موجود نسبت به سریال با مهران رجبی بازیگر قدیمی سینما و تلویزیون و دایی سریال "پدر پسری" گفتوگویی داشتیم که مشروح آن در ادامه میخوانید:
مهران رجبی که کاراکتر دایی مجرد را در سریال رمضانی شبکه 5 سیما بازی میکند به خبرنگار خبرگزاری تسنیم گفت: کار "پدر پسری" فانتزی است و وقت بیننده را زیاد نمیگیرد، چه خوب و چه بد قبل افطار که همه میخواهند لحظات معنوی افطار را درک کنند و دور این سفره بنشینند، سریال تمام میشود. البته ساعت 23 هم برای بینندگانی که نتوانستهاند در آن ساعت، سریال ما را به نظاره بنشینند قابل رؤیت است. این روزها در شهرک گلستان انتهای اتوبان همت قسمتهای 26 به بعد را فیلمبرداری میکنیم. پروتکلهای بهداشتی به خوبی اجرا میشود و حتی در گریم برای همه بازیگران لوازم گریم مجزا وجود دارد تا اتفاقی نیفتد. هر سه قسمت این سریال 40 قسمتی یک اپیزود و داستان مجزایی دارد.
چرا سریالهای تلویزیون رمضانی نیستند؟
وی در پاسخ به این سؤال که منتقدین اعتقاد دارند که سریالهای امسال رمضانی نیست، تصریح کرد: به نظرمن 50 درصد سریالها رمضانی نبودند و تنها چند اثر در تلویزیون ساخته شدند که مخاطب چه از سفره و روزهداری شخصیتهای داستان سریال با این ماه مبارک همذاتپنداری مستقیم داشتند. شاید یکی از آنها سریال "زیرزمین" باشد که خودم در آن نقشآفرینی کردم. اگر متنهای خوبی بنویسند که متناسب با ماه مبارک رمضان باشد و جایی هم سفرههای معنوی سحر و افطار را نشان دهد خوب از آب درمیآید. واقعاً اگر هم نباشد خیلی نقص نباید ببینیم؛ موضوع جذابیت و کیفیت داشتن سریالها است. وقتی سریال خوب و جذاب باشد در رمضان پخش شود مخاطب خودش را دارد اما مشکل آنجاست که سریالها گاهی این جذابیتها را ندارند. من اعتقاد دارم ما در ماه رمضان بیشتر به سریالهای طنز و شاد نیاز داریم که مردم ترغیبشان به رسیدن ماه رمضان چند برابر شود.
بازی متفاوت پژمان جمشیدی
رجبی با اشاره به اینکه سریال "زیرخاکی" را میبینم، تأکید کرد: این شبها سریال "زیرخاکی" را میبینم و بازی پژمان جمشیدی را با تمام کارهایش متفاوت میبینم. فرم گریم و لباسها دهه 50 را به خوبی تداعی میکند و خوب هم از آب درآمده است.
کسی "پدر پسری" را ببیند کانال تلویزیون را عوض نمیکند
این بازیگر قدیمی سینما و تلویزیون درباره انتقادها به سریال "پدر پسری"، گفت: سریال همینطور نوشته و فیلمبرداری میشود و جلو میرود. قسمت 28 به تازگی نوشته میشود. (خنده) میدانم به نویسنده گفتهاند مهرانرجبیاش را بیشتر کن! خبر از بازتابها ندارم اما انتظار هم ندارم بهترین فیلم امسال باشد. وقتی با عجله تولید میشود به پیکره کارها لطمه وارد میشود. من اعتقاد دارم داستان کمی ضعیف است، زیرا زمان برای بازنویسی و فکر کردن و تأمل کم بوده است؛ دوست داشتم بهتر از این میشد اما کسی هم ببیند کانال تلویزیون را عوض نمیکند و همانجا نگه میدارد چون دغدغهمند است اما زمان کم و تولید عجلهای از آن کیفیت مطلوب کاسته است.
دیالوگهای اغراق شده و حرص و جوشهای پشت صحنه
وی در خصوص دیالوگهای اغراقشده و حرص و جوشهای پشت صحنه، خاطرنشان کرد: برخی بازیها اغراق شده است و بازیها کنار هم نمینشیند. هرکدام از بازیگران به گونهای کار و هنرشان را ارائه میدهند و این خلاف رأی خردمندان در مجموعه است. مجموعه زمانی جمع میشود همهچیز کنار هم باشند و این انتقاد خودم در پشت صحنه و سر صحنه است و کمی حرص میخورم که برای اینکه بیشتر دیده شویم اغراق شده دیالوگ نگوییم. اینکه نقایص کارمان را ندانیم خیلی بد است.
وقتی تندتند نوشته میشود نباید انتظار کار خوبی داشته باشیم
رجبی با اشاره به مصداق بارز "همسران" در بین کارهای اپیزودیک فانتزی، افزود: این دست کارها نیازمند تأمل بیشتری است و حتماً در آن صورت بهتر میشود. سریال "همسران" فرم فانتزی بود و آنجا فردوس کاویانی و مهرانه مهینترابی و بازیگران صاحبنام دیگر مجموعهای ماندگار را به یادگار گذاشتند. انگار زمان بیشتری برای نگارشش بود و عوامل هم خوب کنار هم نشسته بودند. طبیعتاً باید بپذیریم اگر تند تند نوشته شود و دقیقه 90 تصویب شود نباید انتظار کار خوبی داشته باشیم و سرانجام آن کار معمولی خواهد بود که گاهی اوقات هم به مدد هنر بازیگران و بداههگوییهایی که اتفاق افتاده توفیقی پیدا کردهاند؛ اما متنها پُر از نقص و اشکال است.
سریال "زیرزمین" را دوست داشتم
او سریال "زیرزمین" را یکی از کارهای مورد علاقه رمضانیاش دانست و گفت: سریال "زیرزمین" را بیشتر دوست داشتم و تصورم بر این است بازیگران خوبی کنار هم جمع بودند و داستان دلی و فضای مناسبتی داشت. با هوشمندی کارگردان و نویسنده کمی فلشبک به گذشته و آن خانههای قدیمی و سنتی که کنار هم مینشستند.
شروع سریال "87 متر" کیانوش عیاری
وی با اشاره به شروع سریال "87 متر" تأکید کرد: سریال "87 متر" کیانوش عیاری در دوران کرونایی تعطیل شد و یکی دو روز است جلوی دوربین رفته و انشاءالله تا سه ماه دیگر تمام میشود. سریال نمایشخانگی "موچین" هم به پایان رسیده و آماده توزیع است.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
پیوست عدالت از منظر جامعهشناختی مورد بررسی قرار میگیرد
ششمین همایش «کنکاشهای مفهومی درباره جامعه ایران» برگزار میشود
۱۵۰ گواهینامه آزمونهای حفظ مهد قرآن در آبانماه صادر شد
«چلچراغ آیهها در جماران» برگزار می شود
پویش سراسری «بوسه بر دستان پدر» برگزار میشود
شماره جدید فصلنامه اطلاعات حکمت و معرفت منتشر شد
حرم امام علی (ع) در نجف اشرف را از راه دور زیارت کنید
نماهنگ حماسی «منتصرون» محمدحسین حدادیان منتشر شد
کارگاه تخصصی ضبط تواشیح استودیویی برگزار شد
دوره آموزشی تطبیق آموزههای قرآنی در زندگی برگزار می شود
باقرزاده: ۵۸ هزار رقبه وقفی در هشت ماهه اول امسال سنددار شدند
قنبریان:فاطمیه نماد کنش فعالانه زن مجاهد اسلام در دوران کندی شمشیرهاست
قصه سرباز لشکر عمر بن سعد که پس از عاشورا هیچگاه سیراب نشد
چاپ کتاب پایان صهیونیسم و سقوط اسرائیل با همکاری ایران و مالزی
دفتر آیت الله مدرسی به جنایت علیه شیعیان پاراچنار واکنش نشان داد
دبیرخانه ستاد طرح ملی حفظ قرآن کریم تعیین تکلیف میشود
تشرف برندگان پویشهای «فجر عاشقی» و «سفیر آیهها» به مشهد مقدس
نشست «نظم جهانی پس از نصرالله» برگزار می شود
مشاهدات عینی فعالان عرصه هیئت از لبنان روایت می شود
نشست «صلح، زبان فارسی و رسانه» برگزار میشود
نشست «فلسفه، دانشگاه و اجتماع» برگزار میشود
دبیرخانه ستاد طرح ملی حفظ قرآن کریم تعیین تکلیف می شود
۴۰ مربی جلسات قرآن دانشآموزی مدرک مربی گری دریافت کردند
سعیدی نژاد: مادران برای فرزندانشان از آینده، قصه بگویند
سعیدی نژاد: مادران داستانهای تصویرگر آینده برای فرزندانشان تعریف کنند
کتابی که از شاخصهای تعیین مزاج براساس مبانی طب ایرانی می گوید
جایزه سیاستگذاری، تقدیر از فعالیتهای حل مسئله در کشور است
همایش تجلیل از مداحان حماسیخوان و شعرای حماسیسرا برگزار شد
دجال کیست و چه ویژگی هایی دارد؟
چرا باید از امامان (ع) پیروی و تبعیت کرد؟