میرنیوز

هندی‌ها چه شناختی از ادبیات معاصر ایران دارند؟

 هندی‌ها چه شناختی از ادبیات معاصر ایران دارند؟ 2024-02-11T09:54:30+03:30

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم‌، سی و دومین نمایشگاه بین‌الماللی کتاب دهلی نو در دهلی با حضور ناشران بیش از 50 کشور جهان در حال برگزاری است،‌ از ایران نیز خانه کتاب و ادبیات ایران به نمایندگی از صنعت نشر کشورمان در نمایشگاه حاضر شده است. 

مجید جعفری‌اقدم مدیر آژانس ادبی پل قرار بود در سالن رایت سنتر این نمایشگاه حاضر باشد، اما به دلیل صدور دیرهنگام ویزا نتوانست خود را به هند برساند، او نگاه های جالبی به صنعت نشر در هند دارد. 

جعفری اقدام با اشاره به راه اندازی سالن رایت سنتر برای نخستین بار در این نمایشگاه اشاره کرده و  البته فروش رایت در این نمایشگاه را چندان جدی نمی‌داند و به خدشه‌دار شدن اعتبار ناشران هندی در سال‌های گذشته درتعاملات بین‌الملل اشاره می‌کند‌،

وی در عین حال از روند رو به اصلاح هندی‌‌ها در این زمینه سخن گفته و معتقد است که هند در سال‌های آینده می‌تواند در زمینه بازار بین‌الملل و فروش رایت نیز موفق باشد.

خبرگزاری تسنیم  با مجید جعفری‌اقدم درباره ویژگی‌های این نمایشگاه به گفت‌وگو نشسته است،‌ این گفت‌وکو به شرح ذیل است:‌

*  ناشران هندی چه اندازه در بازار‌های بین‌المللی نشر فعال هستند، اصلا هند حرفی برای گفتن در صنعت نشر دارد؟

بازار کتاب هند ششمین بازار کتاب در جهان است، با 24 هزار ناشر و دومین بازار کتاب‌های انگلیسی است. قریب به 9 هزار ناشر در هند کتاب‌های انگلیسی چاپ می‌کنند‌، رشد سالانه صنعت نشر هند حدود 20 درصد اعلام شده است که البته در سال‌های اخیر کمی افت کرده است،‌ چرا که دو سال پیش این رقم حدود 22 درصد بوده است.

سرانه مطالعه در هند بالاست،‌ جمعیت کتابخوان این کشور نزدیک به 447 میلیون نفر است، کتاب‌هایی که در بازار کتاب هند فروخته می‌شود، بیشتر به زبان انگلیسی است، بیش از 55 درصد کتاب‌های فروخته شده به زبان انگلیسی است، کتاب به زبان‌های مختلف هندی کمتر از 35 درصد است. بر اساس آمار روزانه به طور متوسط  حدود 2.16 میلیون جلد کتاب فروخته می شود،‌ کتاب‌های رمان در صدر خرید مخاطبان هندی قرار دارد.

البته در میان کتاب‌های پرفروش هند،‌ همچون بازار ایران،‌کتاب‌های کمک درسی و آموزشی ـ دانشگاهی هم لحاظ شده است.  علاوه بر این‌ها بازار کتاب هند را بازار کتاب رو به رشدی پیش‌بینی می‌کنند؛ به خصوص که در برخی حوزه‌ها کتاب الکترونیک و دیجیتال و کتاب‌های شنیداری با سرمایه‌گذاری‌های بالایی روبرو بوده است،‌

هند صادرات خوبی هم در حوزه کتاب به کشورهای آفریقایی دارد، البته هند با توجه به جمعیت زیادی که دارد،‌ خود از واردکنندگان کتاب است که عمده کتاب‌هایش از چین تامین می‌شود.

*  نقش کتاب در رابطه فرهنگی بین ایران و هند در گذشته و حال چگونه است؟

 رابطه فرهنگی دیرینه‌ای بین ایران و هند وجود دارد،‌ تا حدی که برخی هند را ادامه جغرافیای فرهنگی  ـ تمدنی ایران می‌پندارند، هندی‌ها هم نقش بسیاری در توسعه فرهنگ ایران هم در هندوستان و هم در جهان دارند. با توجه به اینکه هندی‌ها در بیشتر کشورها مهاجر دارند، از طریق این مهاجران این فرهنگ ایرانی که به نوعی در فرهنگ هندی تعبیه شده است. منتقل شده است. جالب است که بدانید سال‌های قبل که بستر کتاب‌های ادبیات ایران، فلسفه و عرفان گرم بود،‌ بسیاری  از کتاب‌های ایرانی از طریق مترجمان هندی ترجمه و در دنیا مطرح شده است، از این جهت پل ادبی خوبی بین ایران و هند برقرار بوده است، ولی این ارتباط سال به سال کمتر شده است و حالا خیلی در وضعیت نامطلوبی قرار دارد. ادبیات معاصر ایران در هند کمتر شناخته شده است، برنامه‌های منسجمی برای طرح و شرح کتاب و ادبیات معاصر ایران در هند وجود ندارد. اگر اتفاقاتی افتاده است باز در ادامه تقویت آثار کلاسیک بوده است و در ادبیات معاصر این نقصان دیده می‌شود.

* در بازارهای جهانی ناشران هندی چه اندازه فعال هستند‌، در حوزه خرید و فروش رایت چه فعالیتی دارند؟

 

چند واقعیت نامبارکی هم درباره بازار کتاب هند وجود دارد که اعتبار هند را در بازار بین‌المللی نشر خدشه‌دار کرده است. البته چهار تا پنج سالی است که هندی‌ها تلاش می‌کنند این موضوع را ترمیم کنند، برای نمونه در نمایشگاه‌های بین‌المللی حضور پیدا می‌کنند، از امسال نیز نمایشگاه کتاب هند سعی کرده بخشی را تحت عنوان سالن رایت اختصاص دهد.

 ازاین روست که ناشران خارجی احتیاط می‌کنند که با ناشران هندی وارد مراوده و معامله شوند،‌ چون مشخص نیست که بعد از انتشار کتاب چه اتفاقی برای آن رخ می‌دهد،‌ آمار درستی از فروش و چاپ کتاب ارائه نمی‌دهند. همه این موارد اعتبار ناشران هندی را در بازارهای جهانی خدشه‌دار کرده است.

از این جهت حضور ناشران هندی در نمایشگاه‌های خارجی از جهت  بحث مبادلات رایت در اکثر بازارها را شاهد نیستیم،‌ برای نمونه در نمایشگاه‌های بزرگی چون فرانکفورت و بولونیا با تعداد اندکی حضور دارند. اما این روند رو به اصلاح است و تلاش می‌شود حضور پررنگ‌تری در بازارهای بین‌المللی داشته باشند.

 * در گفت‌وگویی پیش از این به ما گفته بودید که حضور ایران در نمایشگاه‌های منطقه موضوعی است که تاکنون مغفول مانده و بهتر است به آن نیز توجه  داشت،‌ حضور ناشران ایرانی در نمایشگاه کتاب دهلی چقدر می‌تواند مثمر ثمر باشد؟

 بله،‌ متاسفانه ایران در سال‌های گذشته در نمایشگاه‌های منطقه اندک شرکت داشته است،‌ بخش خصوصی هم یا شرکت نمی‌کند،‌ یا حضور اندکی دارد،‌  بازار کتاب منطقه‌ای اغلب دست چندین کتابفروش که کتاب‌های نفیس را از ایران عرضه کرده و فیزیک کتاب را  دست چند کتابفروش که کتاب های نفیس ایرانی را از ایران می برند و فیزیک کتاب را می فروشند. بحث مبادلات رایت چندان مطرح نبوده است. 

 نمایشگاه‌های منطقه‌ای در سال‌های اخیر هم از طرف دولتی‌ها مغفول بوده و هم بخش خصوصی. اما واقعیت این است که بازارهای منطقه‌ای برای ما نزدیک‌تر هستند و قرابت‌های فرهنگی بیشتری داریم،‌ بازارهای نشرمان همترازتر است. اینکه راحت زبان یکدیگر را می‌‌فهمیم،‌ ناشران تقریبا مشکلات و گرفتاری‌های مشابهی دارند و این موجب می‌شود در تعاملات درک بیشتری داشته باشند و با شرایط طرف مقابل کنار می‌آیند. بنابراین باید از بازارهای منطقه‌ای و نمایشگاه‌های منطقه بیشترین استفاده را برد.

در خصوص نمایشگاه هند هم همین شرایط وجود دارد، با توجه به مشکلات و ایرادهایی که در بازار کتاب هند است که برای ما هم خیلی غریبه نیست،‌ از این جهت که آزمون و خطاهایی را شروع کنیم و آرام جلو برویم و با هوشیاری آن‌هایی را که اهل اخلاق و مراودات بازار بین‌المللی هستند را پیدا کنیم و با آن‌ها وارد گفت‌وگو شویم برای ما موفقیت آمیز است. ما باید در این بازار بتوانیم رایت بفروشیم نه اینکه رایت بخریم. چرا که ما در حوزه محتوا در رشته‌های علوم انسانی و کودک و نوجوان برتری داریم و غنای محتوایی ما از آنها بیشتر است. این است که با فکر فروش رایت و شناسایی مخاطب و نیاز این بازار می توانیم برای فروش رایت برخی کتاب‌هایمان به ویژه در حوزه ادبیات، فلسفه و عرفان در نمایشگاه کتاب دهلی فکر کنیم.

البته  هند نمایشگاه کتاب کلکته را هم دارد که به جهت مبادلات رایت و ... مهمتر از نمایشگاه دهلی‌نو است.

*  ناشران هندی در وهله نخست و مخاطبان هندی در وهله دوم چه شناختی از نشر معاصر ایران دارند و تاکنون چقدر تلاش شده تا این آشنایی ایجاد شود؟ پیشتر گفتید که شناختی از ادبیات معاصر ایران در هندوجود ندارد؟

 اطلاعاتشان از نشر معاصر ما اندک است این را من نمی‌گویم، هم اذعان رایزنان فرهنگی ایران در چند سال اخیر است و هم در ملاقات‌‌ها و دیدارها با ناشران هندی این رامی‌شنویم که ادبیات معاصر ایران را یا نمی‌شناسند یا کمتر می‌شناسند.

* به نظر شما کدام بخش از نشر ما برای مردم هند جذابیت بیشتری دارد و ناشران هندی می‌توانند خواهان آن باشند؟

حوزه ادبیات، فلسفه و عرفان برای کتاب‌خوان‌های هندی جذابیت بسیاری دارد.

*  مشترکات زبانی و فرهنگی ایران و هند در گذشته و امروز چقدر در ایجاد تعاملات نشر می‌تواند موثر باشد؟

از ابتدای رابطه فرهنگی ـ تمدنی ایران و هند کتاب نقش اولیه را داشته است،‌ به عبارت دیگر این روابط با محوریت کتاب انجام شده است،‌ ترجمه کتاب‌های ایرانی در هند از همان آغاز روابط انجام شده است، بنابراین نشر و کتاب در روابط فرهنگی ایران و هند می‌تواند نقش موثری داشته باشد.

انتهای پیام/

منبع : خبرگزاری تسنیم


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار فرهنگی

نمایشگاه قرآن کریم از ۱۵ اسفند ماه امسال آغاز می شود

نمایشگاه قرآن کریم از ۱۵ اسفند ماه امسال آغاز می شود
2025-02-16T11:49:34+03:30
نمایشگاه قرآن امسال از تاریخ ۴ تا ۱۵ ماه رمضان همزمان با ۱۵ اسفند ماه به مدت ۱۲ روز در مصلای بزرگ امام خمینی (ره) تهران برگزار می شود.

روایت شنیده نشده از قضاوت شهید نصرالله درباره شخصیت های جهان اسلام

روایت شنیده نشده از قضاوت شهید نصرالله درباره شخصیت های جهان اسلام
2025-02-16T11:22:54+03:30
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با اشاره به چند نوبت گفتگوی خود با دبیرکل شهید حزب الله، تحلیل و قضاوت شهید نصرالله درباره علما و شخصیت های جهان اسلام ر...

روایت دبیرکل مجمع تقریب از قضاوت شهید نصرالله درباره شخصیت های جهان اسلام

روایت دبیرکل مجمع تقریب از قضاوت شهید نصرالله درباره شخصیت های جهان اسلام
2025-02-16T10:56:15+03:30
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با اشاره به چند نوبت گفتگوی خود با دبیرکل شهید حزب الله، تحلیل و قضاوت شهید نصرالله درباره علما و شخصیت های جهان اسلام ر...

همایش علمی «بررسی شیوه‌های نگارش و علامت‌گذاری قرآن کریم» برگزار می‌شود

همایش علمی «بررسی شیوه‌های نگارش و علامت‌گذاری قرآن کریم» برگزار می‌شود
2025-02-16T10:42:55+03:30
تقی زاده از برگزاری همایش علمی آموزشی «بررسی شیوه‌های نگارش و علامت‌گذاری قرآن » روزهای پنج‌شنبه و جمعه، ۲ و ۳ اسفندماه ۱۴۰۳، در سالن همایش‌های اداره کل تبلی...

بایدها و نبایدهای استانداردها در پژوهش در نشستی بررسی می‌شود

بایدها و نبایدهای استانداردها در پژوهش در نشستی بررسی می‌شود
2025-02-16T10:42:55+03:30
بایدها و نبایدهای استانداردها در پژوهش در نشستی از سوی پژوهشگاه مطالعات فرهنگی، اجتماعی و تمدنی برگزار می‌شود.

«دومین گردهمایی دختران معتکف قرآنی» به همت فرهنگسرای قرآن برگزار شد

«دومین گردهمایی دختران معتکف قرآنی» به همت فرهنگسرای قرآن برگزار شد
2025-02-15T16:09:34+03:30
مراسم معنوی احیای نیمه‌شعبان با حضور پرشور دختران نوجوان قرآنی به همت فرهنگسرای قرآن برگزار شد.

«دومین گردهمایی دختران معتکف قرآنی»به همت فرهنگسرای قرآن برگزار شد

«دومین گردهمایی دختران معتکف قرآنی»به همت فرهنگسرای قرآن برگزار شد
2025-02-15T15:56:14+03:30
مراسم معنوی احیای نیمه‌شعبان با حضور پرشور «دختران نوجوان قرآنی» و به همت «فرهنگسرای قرآن» برگزار شد.

وبینار سبک زندگی اسلامی مبتنی بر آموزه‌های حضرت امام علی(ع) برگزار می‌شود

وبینار سبک زندگی اسلامی مبتنی بر آموزه‌های حضرت امام علی(ع) برگزار می‌شود
2025-02-15T15:56:14+03:30
وبینار «سبک زندگی اسلامی مبتنی بر آموزه‌های حضرت امام علی (ع)» از سوی مجمع جهانی تقریب مذاهب برگزار می شود.

آب خلیج فارس مردم صفاییه بخش فردوس کرمان را از کم آبی نجات می‌دهد

آب خلیج فارس مردم صفاییه بخش فردوس کرمان را از کم آبی نجات می‌دهد
2025-02-15T15:29:45+03:30
کرمان-امام جمعه صفاییه بخش فردوس گفت:پیشنهاد ما برای حل مشکل کمبود آب در صفاییه فردوس، اتمام طرح نیمه تمام هدایت آب خلیج فارس از رفسنجان به این منطقه است.

ثبت نام بیستمین دوره آزمون‌های تخصصی حفظ قرآن تا ۱۵ اسفند ادامه دارد

ثبت نام بیستمین دوره آزمون‌های تخصصی حفظ قرآن تا ۱۵ اسفند ادامه دارد
2025-02-15T10:09:35+03:30
محمد مهدی بحرالعلوم مسئول دبیرخانه ملی حفظ قرآن کریم از ثبت نام بیستمین دوره آزمون‌های ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم تا ۱۵ اسفند ماه خبر داد.

«صاد»، اولین رویداد ملی هم‌‏افزایی کنشگران تدبر در قرآن برگزار می‏‌شود

«صاد»، اولین رویداد ملی هم‌‏افزایی کنشگران تدبر در قرآن برگزار می‏‌شود
2025-02-15T10:09:34+03:30
اولین رویداد ملی هم‌‏افزایی کنشگران تدبر در قرآن با عنوان «صاد» با هدف شبکه‌‏سازی، مشارکت و توسعه فعالیت‌های پیرامون موضوع تدبر در قرآن کریم برگزار می‌‏شود.

خادمان قرآن و عترت بیش از ۳۰۰ دقیقه میهمان خانه‌ های مردم شدند

خادمان قرآن و عترت بیش از ۳۰۰ دقیقه میهمان خانه‌ های مردم شدند
2025-02-15T10:09:34+03:30
شبکه‌های سه، دو، یک، چهار، امید، افق، نسیم، قرآن و شبکه‌های بین‌المللی بیش از ۳۰۰ دقیقه ویژه‌برنامه‌های متنوع قرآنی را از موکب خادمان قرآن و عترت در مسیر...

بررسی عالم مدرن در اندیشه‌های سنت‌گرای پرآوازه فرانسوی

بررسی عالم مدرن در اندیشه‌های سنت‌گرای پرآوازه فرانسوی
2025-02-15T09:56:16+03:30
پیش‌نشست همایش «رنه گنون و احیا خمیرۀ ازلی» با موضوع تبیین عالم مدرن در مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران برگزار می‌شود.

مجموعه ۴ جلدی کتاب «ودیعه» در حسینیه جماران رونمایی می شود

مجموعه ۴ جلدی کتاب «ودیعه» در حسینیه جماران رونمایی می شود
2025-02-15T09:56:15+03:30
مجموعه ۴ جلدی کتاب «ودیعه» به مناسبت عید نیمه شعبان با حضور حاج سید حسن خمینی در حسینیه جماران رونمایی می شود.

معنای ولایت طرفینی در دعا برای امام زمان(عج)

معنای ولایت طرفینی در دعا برای امام زمان(عج)
2025-02-15T09:56:15+03:30
در دعا برای امام زمان عجل‌الله‌تعالی‌فرجه می‌گوئیم: «اللهم کن لولیک … ولیاً؛ یعنی وجود مقدس حضرت بقیه‌الله ولی تو هستند تو هم ولیّ او باش!» این همان ولایت طر...

روایت خادمان موکب یگانه منجی در مسیر طریق المهدی

روایت خادمان موکب یگانه منجی در مسیر طریق المهدی
2025-02-15T09:56:14+03:30
سید مهدی فاطمی‌کیا، از برگزارکنندگان موکب رسانه‌ای یگانه منجی و انتقال پیام مهدوی به جوانان و خوانواده‌ها در ایام میلاد امام زمان(عج) و طریق المهدی می‌گوید.

نماهنگ «موندنی‌ترین» منتشر شد

نماهنگ «موندنی‌ترین»  منتشر شد
2025-02-15T09:42:55+03:30
نماهنگ «موندنی‌ترین» با نوای محسن عرب خالقی از سری تولیدات شب‌های دلتنگی منتشر شد.

از فضای مجازی تا حضور میدانی؛ روایت خادمان موکب یگانه منجی در مسیر طریق المهدی

از فضای مجازی تا حضور میدانی؛ روایت خادمان موکب یگانه منجی در مسیر طریق المهدی
2025-02-14T16:16:15+03:30
سید مهدی فاطمی‌کیا، از برگزارکنندگان موکب رسانه‌ای یگانه منجی و انتقال پیام مهدوی به جوانان و خوانواده‌ها در ایام میلاد امام زمان(عج) و طریق المهدی می‌گوید.

امنیت کشور مدیون چشمان تیزبین و اشراف اطلاعاتی سربازان گمنام امام زمان(عج) است 

امنیت کشور مدیون چشمان تیزبین و اشراف اطلاعاتی سربازان گمنام امام زمان(عج) است 
2025-02-14T16:02:54+03:30
یزد- امام جمعه بهاباد با تبریک میلاد با سعادت یگانه منجی عالم بشریت به عموم مسلمانان جهان و فرا رسیدن هفته سربازان گمنام امام زمان گفت: این سربازان گمنام خدم...

مشکلات شهرستان دشتی در مصوبات سفر رئیس جمهور دیده شود

مشکلات شهرستان دشتی در مصوبات سفر رئیس جمهور  دیده شود
2025-02-14T15:49:34+03:30
بوشهر- امام جمعه دشتی گفت: امیدواریم در مصوبات سفر رئیس‌جمهور به استان بوشهر مشکلات اساسی شهرستان دشتی دیده شود.

امنیت كشور مدیون چشمان تیزبین و اشراف اطلاعاتی سربازان گمنام امام زمان(عج) است 

امنیت كشور مدیون چشمان تیزبین و اشراف اطلاعاتی سربازان گمنام امام زمان(عج) است 
2025-02-14T15:49:34+03:30
یزد- امام جمعه بهاباد با تبریک میلاد با سعادت یگانه منجی عالم بشریت به عموم مسلمانان جهان و فرا رسیدن هفته سربازان گمنام امام زمان گفت: این سربازان گمنام خدم...

راهپیمایی باشکوه ۲۲ بهمن پیروزی بزرگ ملت ایران بود

راهپیمایی باشکوه ۲۲ بهمن پیروزی بزرگ ملت ایران بود
2025-02-14T15:36:16+03:30
کرمانشاه- نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه گفت:راهپیمایی باشکوه ۲۲ بهمن پیروزی بزرگ ملت ایران بود.

مردم بزرگ ایران با بصیرت ملی خود از انقلاب دفاع کردند

مردم بزرگ ایران با بصیرت ملی خود از انقلاب دفاع کردند
2025-02-14T15:36:15+03:30
فومن- امام جمعه فومن گفت: مردم بزرگ ایران در راهپیمایی ۲۲ بهمن با بلوغ و بصیرت ملی خود از انقلاب اسلامی ایران دفاع کردند.

مردم در ۲۲ بهمن پاسخ هوشمندانه ای به دسیسه‌های دشمن دادند

مردم در ۲۲ بهمن پاسخ هوشمندانه ای به دسیسه‌های دشمن دادند
2025-02-14T15:36:15+03:30
شفت- امام جمعه شفت گفت: حضور مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن پاسخ هوشمندانه ای به دسیسه‌های دشمن بود و نقشه‌های آنان را نقش بر آب کرد.

مردم ایران در راهپیمایی ۲۲ بهمن حماسه آفرین شدند

مردم ایران در راهپیمایی ۲۲ بهمن حماسه آفرین شدند
2025-02-14T15:36:14+03:30
زاهدان- امام جمعه زاهدان گفت: مردم ایران اسلامی با حضور گسترده، تیزبینی، بصیرت و دقت در راهپیمایی ۲۲ بهمن حماسه آفریدند.

عامل گرانی و مشکلات مردم باید ریشه یابی شود

عامل گرانی و مشکلات مردم باید ریشه یابی شود
2025-02-14T15:22:55+03:30
دماوند- امام جمعه آبسرد گفت: گرانی و مشکلاتی که مردم ما با آن دست و پنجه نرم می‌کنند باید ریشه‌یابی شود.

پیمودن دوباره مسیر مذاکره با آمریکا خطا است

پیمودن دوباره مسیر مذاکره با آمریکا خطا است
2025-02-14T15:22:55+03:30
شاهرود- رئیس دفتر عقیدتی و سیاسی فرمانده کل قوا بابیان اینکه از تجربیات گذشته پیرامون ارتباط با آمریکا باید درس آموخت، گفت: راه تجربه شده را در ایجاد مذاکره ...

امام جمعه تبریز: پرونده مذاکره بسته شد

امام جمعه تبریز: پرونده مذاکره بسته شد
2025-02-14T15:22:54+03:30
تبریز- امام جمعه تبریز با اشاره به اینکه پرونده مذاکره بسته شد،گفت: هرکس از این به بعد در مورد مذاکره دوقطبی سازی کند آن فرد در نظر ما مزدور و خائن بوده و زی...

هدف ترامپ از مذاکره تسلیم کردن ملت ایران است

هدف ترامپ از مذاکره تسلیم کردن ملت ایران است
2025-02-14T15:09:35+03:30
ایلام - نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام گفت:هدف ترامپ از مذاکره تسلیم کردن ملت ایران است.

امام جمعه موقت دیر: تولیدکنندگان حمایت شوند

امام جمعه موقت دیر: تولیدکنندگان حمایت شوند
2025-02-14T15:09:35+03:30
بوشهر- امام جمعه موقت دیر گفت: باید از نفود افرادی که چوب لای چرخ اقتصاد کشور می‌گذارند، جلوگیری و از تولیدکنندگان حمایت شود.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)