میرنیوز
به گزارش خبرنگار دین خبرگزاری تسنیم، نشست هم اندیشی اعتکاف همراه با مراسم رونمایی از کتاب «خلوت قهرمان ساز» با حضور حجت الاسلام عزت زمانی معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی، محمدحسین پورصانعی مدیرکل فرهنگی هنری، اردوها و فضاهای پرورشی وزارت آموزش و پرورش، حامد تقدیری رئیس بنیاد ملی نوجوان، ندا حکمت نیا مدیر اداره تبلیغ و رسانه های جامعة الزهراء (س) و علی بناپور معاون طلاب مدارس صدرا برگزار شد.
در این مراسم حجت الاسلام عزت زمانی معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی گفت: رهبر معظم انقلاب وقتی از معنویت انقلاب صحبت میکنند، دست روی اعتکاف می گذارند. تأکید ایشان روی نسل نو است و طی مراسمی، از میزان حضور نوجوانان در اعتکاف پرسیدند.
وی افزود: یک عده ای این نسل را نسل غیر قابل دسترسی می دانند که مقید به دین و انقلاب نیستند، اما این نسل، نسلی پیشران و دارای باورهای عمیق معنوی است. امروز مسئله فضای مجازی و زیست نوجوان در این فضا، برای ما دغدغه ایجاد میکند. ای کاش یک بار دربارۀ زیست آنها و مطالباتشان یک افکارسنجی داشته باشیم. معمولاً افکارسنجی ها برای افراد بالای 18 سال است، لذا تحلیل هایی که دربارۀ این قشر می گویند، قابل اعتنا نیست. ما گاهی ناجوانمردانه درباره این نسل قضاوت میکنیم. این اعتکاف مانند اربعین فرصتی تربیتی است.
تقدیری: ثبت نام 500 هزار نفری دانش آموزان در اعتکاف امسال
حامد تقدیری رئیس بنیاد ملی نوجوان در ادامه این نشست گفت: یکی از روایت های مهم پیشرفت انقلاب اسلامی، رشد معنویت جوانان و نوجوانان کشور است. اعتکاف گامی در مسیر معرفی این نوجوانان است؛ نوجوانانی که در خلوتشان با محبوب خود انس می گیرند و در مسیر معنویت گام بر می دارند. اعتکاف دانش آموزی به همت مسجدی ها و مردم ما و نیز نهادهای فرهنگی تبلیغی، روز به روز گسترده تر می شود. امسال نیز گام مؤثری در راستای اعتکاف نوجوانی برداشته شده است. البته آنها در سایر اعتکاف ها نیز حضور دارند. در این مسیر سازمان تبلیغات تلاش می کند با تولید محتواهای مناسب گامی را در مسیر رشد آنها بردارد.
وی افزود: سال گذشته 230 هزار نفر به صورت اختیاری شرکت یافتند. امسال آمار دو برابر شد و بیش از 500 هزار نفر ثبت نام کردند. منتها ظرفیت اعتکاف 300 هزار نفر است، چرا که تعداد مراکز اعتکاف ما اندک است. یک مسئله ای که وجود دارد، موجه شدن غیبت دانش آموزان در اعتکاف است که ظاهراً در حال برطرف شدن است.
محمدحسین پورصانعی مدیرکل فرهنگی هنری، اردوها و فضاهای پرورشی وزارت آموزش و پرورش در این نشست گفت: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، اصلی ترین منبع و دکترین وزارت، بارها توسط رهبر معظم انقلاب مورد تأکید قرار گرفته است. تنوع موقعیتهای یادگیری از مفاد سند است؛ یعنی مدرسه در واقع اولین و آخرین وضعیت دانش آموز نیست بلکه فضاهای دیگر را در آموزش و پرورش باید به رسمیت بشناسیم. هیئت و مسجد و اجتماع را به رسمیت بشناسیم. دانش آموز را طوری باید تربیت کنیم که بتواند در موقعیت های دیگر، هم اثرگذار باشد و هم رشد کند.
وی افزود: امروز مسجد به عنوان اصلی ترین بنای فرهنگی اسلام و کانون تربیت محله مورد غفلت است. یکی از چیزهایی که می تواند پیوند دانش آموز با مسجد را برقرار کند، اعتکاف است. حضور دانش آموزان طی سه روز در فضای اردویی آن هم در این بحران معنویت که جهان را احاطه کرده، فضای الهام بخش و خاطره انگیزی را برای دانش آموز رقم می زند.
پورصانعی ادامه داد:سال گذشته فضای خوبی در اعتکاف دانش آموزی شاهد بودیم. 90 درصد بچه های ما موبایل دارند و درگیرند. یکی از شروط اصلی ما در اعتکاف، عدم آوردن موبایل بود. تغییر و تحولی که برای دانش آموز رخ داد، عجیب بود.
1440 اعتکاف دانش آموزی در 720 منطقه
وی با اشاره به اینکه ما اعتکاف را به عنوان فرصت تربیتی نگاه میکنیم، گفت:جلسات زیادی برگزار شد. بسته اعتکافی با عنوان ویتامین پلاس داشتیم. در هر 720 منطقه آموزش و پرورش 720 اعتکاف دخترانه و 720 اعتکاف پسرانه خواهیم داشت. شخص وزیر برای جریان اعتکاف همت خوبی دارند. امید داریم امسال استقبال خوبی صورت گیرد. اکنون چند مجموعه ای محتواهایی جمع آوری کردند. اگر بخواهیم این ظرفیت 500 هزار نفره تبدیل به ظرفیت بیشتری شود و کار هم دامنه دار شود، ما اعتقاد داریم کار تربیتی خوب نباید پایانش سه روز اعتکاف باشد بلکه باید آغازی برای یک جریان تربیتی باشید.
در انتهای این مراسم از کتاب «خلوت قهرمان ساز» رونمایی شد.
این کتاب به گفته علی بناپور معاون طلاب مدارس صدرا دارای سه بخش است که شامل اسناد بالادستی اعتکاف، نکات تربیتی معرفتی و نکات اجرایی اعتکاف از ابتدا تا انتهای مراسم است.
وی گفت: دو رویکرد کلی درباره این کتاب لحاظ شده است؛ به این صورت که اعتکاف ها ناظر بر عموم مردم است که تمام سنین را شامل میشود، منتها این کتاب ویژه نوجوانان است. دوم اینکه زیاد به جزئیات توجه نشده است بلکه کتاب به صورت عملیاتی اجرایی است؛ طوری که یک نوجوان بتواند خلاقانه برنامه ها را اجرا کند.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
شعار محوری مراسم های بزرگداشت روز مادر سراسر کشور اعلام شد
نظام نامه ارزیابی تاثیرات اجتماعی و فرهنگی مسکن رونمایی میشود
احیای سنتهای ایرانی و اسلامی یکی از مهمترین محورهای حوزه فرهنگ است
شخصیت حضرت فاطمه زهرا (س) در منابع اسلامی بررسی میشود
برنامههای هفته بر آستان آفتاب با هدف ترویج اندیشه های حضرت امام تشریح شد
حسین سیب سرخی و شهاب مرادی داور برنامه حسینیه معلی در ماه شعبان شدند
جریان شناسی مواضع اهل سنت سوریه در مواجهه با حوادث اخیر بررسی می شود
حرم مطهر حضرت عباس (ع) آماده جشن میلاد حضرت زهرا (س) شد
«سیره حضرت زهرا(س)، الگوی سوم زنان، تعالی فردی و اجتماعی»، شعار محوری مراسم های بزرگداشت روز مادر است
جشن میلاد حضرت زهرا (س) هیئت کجا برویم؟
برگزاری ویژه برنامه میلاد حضرت زهرا (س) در حرم حضرت عبدالعظیم
قمی: این از زیبایی های مقاومت غزه است که وداع نیز با حماسه همراه است
نخستین همایش بین المللی «امت تمدن در قرآن» برگزار میشود
معاون قرآن و عترت ارشاد: اهل قرآن باید پیوند خود با مسجد را تقویت کنند
زنان جامعه پویا و معنوی سیره حضرت زهرا را سرلوحه زندگی خود دارند
بشر امروز در یک بیبرنامگی شکننده و وحشتناک گیر کرده است
دشمن درصدد تزلزل جایگاه مادر در جامعه است
ارتباط حوزه و دانشگاه در حفظ وحدت و همدلی اثرگذار است
امام جمعه گرگان: امروز خانواده در ایران دارای جایگاه بسیار بالایی است
دشمنان خواهان تنزل جایگاه قدسیه مادر هستند
الگوی مصرف انرژی توسط مردم اصلاح نشده است
مسئولان نسبت به مهار گرانی و تورم اهتمام داشته باشند
جوانان بومی و متخصص در مدیریت پارس جنوبی بهکارگیری شوند
امام جمعه آبیک: اسلام جایگاه ویژهای برای زن قائل است
روز مادر فرصت گفتمانسازی برای موضوع خانواده و جمعیت است
امام جمعه قرچک: جبهه مقاومت رو به رشد است
اشتغال جوانان استان بوشهر در عرصههای مختلف مورد توجه قرار گیرد
اماکن مذهبی در مصرف انرژی الگوی سایرین باشند
یکی از اهداف رژیم صهیونسیتی در حذف بشار اسد قطع ارتباط ایران با حزبالله بود
فرماندار جدید بهارستان در جهت رضایت مردم تلاش کند