میرنیوز
به گزارش خبرنگار فرهنگی تسنیم، کتاب «جنگ خوب است» کتاب متفاوتی است و میتوان در یک جمله گفت کتابی است که به ایران و ایرانیان از بیرون و به عبارت بهتر از نگاه آمریکاییها نظر دارد. در این کتاب چیزهایی میخوانید که تا امروز کسی درباره این مسائل حرفی نزده و تحلیلی ارائه نکرده است. در این کتاب مصاحبه مدیران و مشاوران امنیتی - اطلاعاتی و مسئولان سیاست خارجی آمریکا را میخوانید و با تعریف جدیدی از عبارت «امنیت ملی در آمریکا» آشنا میشوید. این کتاب مجموعه مصاحبههای مایکل مورل است با شخصیتهای سیاسی آمریکا با موضوع و محوریت ایران و فائقه سادات میرصمدی این مصاحبهها را گزینش و برای استفاده مخاطب ایرانی آنها را در این کتاب گردآوری کرده است.
این مصاحبهها را شبکه CBS با کمترین ملاحظه و سانسور درباره رویکرد امریکا در مساله سیاست خارجی به خصوص منطقه خاورمیانه پخش کرده است. مصاحبهها لحن خودمانی و دوستانهای دارند و صاحبان مناصب امنیتی رده بالای آمریکا به راحتی درباره مکانیسم تصمیم گیریها و تصمیم سازی برای مدیران بالادستی و در نهایت رئیس جمهور آمریکا حرف میزنند.
با خواندن این مصاحبهها متوجه میشوید که اتفاقاً دولت مردان آمریکایی ابایی ندارند از این که بگویند «من سرهنگم نه حقوق دان» و به صراحت گفتهاند «روحانی میانه رو نیست یک جنگ طلب باهوش است» یا «ایران قدرت مندترین کشور منطقه است».
این کتاب پر از تحلیلهای صریح درباره ایران است؛ آن هم از جانب کسانی که سالها کارشان شناخت ایران و انجام کار اطلاعاتی درباره کشور ما است.
این کتاب برای همه خوب است اما برای کسانی خوبتر است که هنوز قدرت و اهمیت کشور خودمان را باور نکردهاند و وقتی تحلیلهای مقامات آمریکایی را درباره قدرت و نفوذ کشور ما در کشورهای دیگر و در منطقه میخوانند، شاید باور کنند، آن همه تحقیر و خود کم بینی که روزانه از راه شبکههای فارسی زبان به روح و روان ایرانیها تزریق میشود، از کجا سرچشمه گرفته است و اصلاً چرا این شبکهها این کار را انجام میدهند.
«جنگ خوب است» بخشهای بسیار غم انگیزی هم دارد. جاهایی که مصاحبه به سمت و سوی ماجرای برجام رفته و جایی که تحلیل گران آمریکایی از سیمان ریختن در رآکتورهای ما و به عقب راندن جریانی در کشور میگویند که سالها برایشان خون جگر خورده بودیم و هزینه کرده بودیم... و اینکه برجام دستاورد بزرگی برای آنهاست هرچند زیاده خواهانی مثل ترامپ را راضی نکند!
نویسنده کتاب درباره نحوه انتخاب مصاحبهها نوشته است: مایکل مورل سراغ خیلیها رفته ولی برای ترجمه و گردآوری این کتاب مصاحبه کسانی را انتخاب کردم که تخصص و کارشان به نوعی به ایران مربوط میشود. بعضی از این مقامات امنیتی یا سیاسی به قدری درست و دقیق ایران را تحلیل میکنند که اغراق نیست بگوییم ما را بیشتر از خودمان میشناسند معیار دیگر برای انتخاب گفت وگو معرفی آمریکا از زبان خودشان است. به گمانم اختلافها بر سر داشتن رابطه با قطع هرگونه ارتباطی با آمریکا با دعوای دیرینه مذاکره با آمریکا به این خاطر است که آمریکا را نمیشناسیم فریاد ما به دلیل جهل و ابهام است اگر این سرزمین و اهالیاش را بشناسیم اختلافها کمرنگ میشود وقتی یک مقام رسمی آمریکایی میگوید «ما میدانیم ایران بمب اتم نمیسازد ولی برای این که بیش از این در منطقه قدرت نگیرد. باید تحریم کنیم و هر روز قفل محکمتری بر تحریمهای قبلی بزنیم این فقط حرف نیست به این گفتهها عمل شد و به اظهار خودشان میخواهند. اقتصاد ایران را مچاله کنند آمریکاییها این حرفها را در رسانههای رسمی مطرح میکنند ولی خیلی از فارسی زبانان در شبکههای دیگر مشغول دیدن فلان خواننده یا مسابقه هستند. آنها بهتر از ما مسلمانان و آداب و رسوم مذاهب اسلامی را میشناسند. خودشان در پس پرده از داعش و گروهکهای تروریستی در منطقه خاورمیانه حمایت میکنند و در صحنه رسمی از مبارزه فعال و پویا مقابل تروریسم دم میزنند»
این کتاب شامل 10 مصاحبه مفصل است:
ایران قدرت مندترین کشور منطقه اس ت در گفتوگو با جیمز فرانکلین جفری؛ دیپلمات ارشد آمریکا و سفیر ترکیه، عراق و آلبانی
چرا خاورمیانه برای ما مهم است؟ در گفتگو با باربارا لیف؛ سفیر سابق آمریکا در امارات
نیروی قدس یک نهاد بی مانند در دنیاست در گفتوگو با نورمن رول؛ رییس سابق شبکه دموکراسی ایران
اقتصاد ایران را مچاله کردیم در گفت وگو با فیلیپ گوردون کارشناس و متخصص روابط بین الملل
ما از نیت داعش با خبریم در گفتوگو با نیکلاس راسموسن؛ رییس سابق مرکز ملی مبارزه با تروریسم
چرا تروریسم جذاب است؟ در گفتوگو با لئون پانه تا وزیر دفاع پیشین آمریکا
آقای رییس جمهور توییت نزن! در گفت وگو با توماس دانیلان مشاور سابق امنیت ملی
تقصیر روسهاست که ترامپ رأی آورد در گفت وگو با جیمز کلاپر؛ از مقامات ارشد اطلاعاتی و امنیتی آمریکا در دولتهای مختلف
سیا رسالت جهانی دارد گفت وگو با شروندا دورسی؛ استعدادیاب سازمان اطلاعاتی آمریکا
حمله به دستگاه اطلاعاتی آمریکا در عصر دروغ گفت وگو با مایکل وینسنت هایدن؛ مدیر آژانس امنیت ملی (NSA) و مدیر آژانس اطلاعاتمرکزی آمریکا (CIA)
در بخشی از کتاب میخوانیم:
خواسته اصلی ایرانیها چیست؟ چه میخواهند؟
سؤال سختی است چیزی که میگویم دیدگاه نورمن رول است. وقتی به روحیه ایرانیها فکر میکنم سه بخش میبینم. پاسخ ایران بر اساس سه حالت است؛ منفعت، ترس و افتخار. یک میراث سلطنتی دارند که تاریخش به 2000 سال قبل بر میگردد. شاه محمدرضا پهلوی در سال 1971 جشن معروف پرسپولیس (جشنهای 2500 ساله را برگزار کرد گرانترین مهمانی شامی که تا حالا برای 600 مهمان برگزار شده). ایرانیها ملتی هستند با 2500 سال سابقه حکومت شاهنشاهی. فکر نمیکنم رهبران ایران از یاد ببرند که فقط خودشان امپراتور این کشور نیستند. دوم این که با نگاه به ایران یاد انقلاب می افتم. انقلابها یک جور قابلیت میراث گذاری دارند. شما به نیروی قدس نگاه کنید یک نهاد بی مانند در دنیاست. یک هدف دارد و آن هم انجام رفتار شرورانه در خارج از مرزها به نیابت از انقلاب اسلامی است. وقتی به ایران نگاه میکنیم باید این را بفهمیم کشوری است که سالهای طولانی از طرف جریان امپریالیسم یعنی روسها و بریتانیاییها در رنج بوده. در نظر آنها حتی آمریکاییها هم مقابلشان قرار دارند. این روحیه که غرب و بیگانگان را بیرون می راند بخش بسیار قدرتمندی از هویتشان است.
نشر شهید کاظمی کتاب «جنگ خوب است» را به اهتمام فائقه سادات میرصمدی در 292 صفحه منتشر کرده است.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
پویش سراسری «بوسه بر دستان پدر» برگزار میشود
شماره جدید فصلنامه اطلاعات حکمت و معرفت منتشر شد
حرم امام علی (ع) در نجف اشرف را از راه دور زیارت کنید
نماهنگ حماسی «منتصرون» محمدحسین حدادیان منتشر شد
کارگاه تخصصی ضبط تواشیح استودیویی برگزار شد
دوره آموزشی تطبیق آموزههای قرآنی در زندگی برگزار می شود
باقرزاده: ۵۸ هزار رقبه وقفی در هشت ماهه اول امسال سنددار شدند
قنبریان:فاطمیه نماد کنش فعالانه زن مجاهد اسلام در دوران کندی شمشیرهاست
قصه سرباز لشکر عمر بن سعد که پس از عاشورا هیچگاه سیراب نشد
چاپ کتاب پایان صهیونیسم و سقوط اسرائیل با همکاری ایران و مالزی
دفتر آیت الله مدرسی به جنایت علیه شیعیان پاراچنار واکنش نشان داد
دبیرخانه ستاد طرح ملی حفظ قرآن کریم تعیین تکلیف میشود
تشرف برندگان پویشهای «فجر عاشقی» و «سفیر آیهها» به مشهد مقدس
نشست «نظم جهانی پس از نصرالله» برگزار می شود
مشاهدات عینی فعالان عرصه هیئت از لبنان روایت می شود
نشست «صلح، زبان فارسی و رسانه» برگزار میشود
نشست «فلسفه، دانشگاه و اجتماع» برگزار میشود
دبیرخانه ستاد طرح ملی حفظ قرآن کریم تعیین تکلیف می شود
۴۰ مربی جلسات قرآن دانشآموزی مدرک مربی گری دریافت کردند
سعیدی نژاد: مادران برای فرزندانشان از آینده، قصه بگویند
سعیدی نژاد: مادران داستانهای تصویرگر آینده برای فرزندانشان تعریف کنند
کتابی که از شاخصهای تعیین مزاج براساس مبانی طب ایرانی می گوید
جایزه سیاستگذاری، تقدیر از فعالیتهای حل مسئله در کشور است
همایش تجلیل از مداحان حماسیخوان و شعرای حماسیسرا برگزار شد
دجال کیست و چه ویژگی هایی دارد؟
چرا باید از امامان (ع) پیروی و تبعیت کرد؟
برنامه سخنرانی شیخ حسین انصاریان در دهه دوم فاطمیه
دجال کیست؟
همایش ملی فلسفه فرهنگ برگزار میشود
کتاب «چکیده مقالات همایش ملی فرهنگ شهرت» منتشر شد