میرنیوز
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، در دیدار محمدمهدی اسماعیلی وزیر ارشاد با دانشجویان دانشگاه صدا و سیما رضا پور پیکر مسئول بسیج دانشجویی آن دانشگاه بیانیهای به شرح ذیل خواند:
اگر بخواهیم ویژگی شاخص دکتر اسماعیلی را توصیف کنیم، بی شک باید از پرکاری، تلاش بی وقفه و مجاهدت های خستگی ناپذیر ایشان یاد کنیم. آقای وزیر بی شک شما یکی از فعال ترین وزرای این دولت هستید و این امر مایۀ امیدواری است که بالاخره پس از سال ها وزیری پا در عرصۀ فرهنگ و هنر این مملکت نهاد که دلسوزانه در عرصه های میدانی فرهنگ و هنر حضور دارد و وزارت را نه منحصر در ساختمان حوزه وزارتی بلکه در دل میدانهای فرهنگی در تهران و استان ها می داند. البته این تلاشها دستاوردهایی نیز در پی داشته که با مروری اجمالی بر سخنان وزیر محترم رشد 5.4 برابری مخاطبان تئاتر، رکوردشکنی های پیاپی فروش فیلمهای سینمایی، بیمه بیش از 12 هزار نفر از خبرنگاران و اخیراً جشن خودکفایی کاغذ از جملۀ آن ها دانست.
وضعیت تئاتر همچنان رها است
آیا صرفاً توسعه کمی و زیرساختی هنر به عنوان دستاوردهای وزارت فرهنگ و ارشاد دولت انقلابی کافی است؟ به نظر می رسد دوره، دورۀ توسعۀ سخت افزارهای فرهنگ است تا بازسازی و ارتقای نرم افزاری فرهنگ. سهم رویکرد انقلابی شما در خروجیهایتان چقدر است؟ تئاتر همچنان رها و در بسیاری از موارد در تقابل با آرمانهای انقلاب است؛ مخاطبان تئاتر در دورۀ وزارت شما چند برابر شده، اما آیا توانسته اید تغییری در محتوای انبوهی از تئاتر های روشنفکری غربگرا و ضد ارزش ایجاد کنید؟ سینما در دورۀ شما رکورد زده، اما این رکوردها در اختیار امثال فسیل و هتل است، نه فیلم های ارزشمند و انقلابی سینما.
چرا جهت گیری انقلابی وزارت ارشاد نمود ندارد
آقای دکتر اسماعیلی، نگرانی ما از آن است که تلاشهای بی وقفۀ شما و برخی همکاران تان در وزارت ارشاد مصداق آیۀ «إِنَّ سَعَیَكُم لَشَتّی» باشد؛ به راستی آیا وزارت ارشاد با این حجم از کارهای اجرایی، قوۀ عاقلهای دارد که نسبت به رویکردهای خرد و کلان این وزارتخانه اندیشهورزی کند؟ اگر هست، پس چرا نمود آن در فعالیت های ارشاد پیدا نیست؟ علت این همه از فعالیتهای زیرساختی که البته ارزشمند هم است، بدون توجه به لزوم گفتمان سازی و جهت دهی محتوایی در فعالیتهای ارشاد چیست؟ این حجم از فعالیتهای تهی از جهت گیری انقلابی و تهی از محتوا چرا؟ ارشاد امروز نیازمند وقوع اقداماتی بزرگ، ماندگار و مؤثر است. بالاخره باید روزی داستان تکراری مدیریت چهرهها و سلبریتی ها در کشور تعیین تکلیف شود؛ شما برای این کار چه کردهاید؟ آیا اقدامی واقعی و رو به جلو برای حل این مسئله مانند طراحی دستورالعملهایی همچون صدور پروانه بازیگری و ... صورت گرفته است؟
ماجرای مالیات سلبریتیها به کجا رسید؟ آیا در حال اجراست؟ اگر نیست بفرمایید کوتاهی از جانب کدام دستگاه صورت می پذیرد که این امر بدیهی کنون اجرایی نشده؟ ارشاد یا دیگر دستگاه ها؟
هنرمندنماها امنیت فرهنگی کشور را خدشه دار کردند
آقای وزیر، آیا بنا نیست فکری به حال امنیت فرهنگی کشور کنید؟ تا کی قرار است برخی هنرمند نمای معلوم الحال که از قضا دو نفر از آن ها در همین چند روز اخیر دوباره بر سر زبانها افتادهاند، امنیت فرهنگی کشور را خدشه دار کنند؟ آیا برای کشوری که فلان جنایتکار را در آسمان شکار کرد و به کشور آورد و محاکمه کرد سخت است که به این جنایتکاران فرهنگی نیز دست یابد؟ پس چرا آنها را رها کرده اید؟ ایجاد امنیت و سلامت در فرهنگ با رها کردن نا امن کنندگان این فضا محقق نخواهد شد.
تعیین وضعیت سکوهای نمایش خانگی
آقای وزیر، تا کی قرار است وزارت ارشاد با صداوسیما بر سر نظارت بر سکوهای نمایش خانگی جدل داشته باشد؟ بهتر نیست شما به سینما و تئاتر برسید و صداوسیما به رسانههای فراگیر عمومی؟ ادامه یافتن این کشمکش به نفع هیچ کدام از دو طرف ماجرا نیست، چرا که خیلی ها آن را اختلاف و چند صدایی در حکمرانی فرهنگی کشور قلمداد میکنند و این تشتت در حکمرانی باعث تضعیف نفوذ راهبردی هر دو طرف خواهد شد. پیگیری این امر توسط وزارت ارشاد و همچنین سازمان صداوسیما جهت تعیین تکلیف این قانون در مجلس شورای اسلامی از اهمیت بالایی برخوردار است.
یکی از اقدامات ارزشمند شما استفاده از مدیران انقلابی و جوان است. همواره جوانان متخصص انقلابی ظرفیت های بالایی با خود به همراه داشته اند و استفاده از آنها یکی از راههای تضمینی حصول نتیجه است، اما باعث تعجب است که متأسفانه ما خروجی چشم گیری از این تیم جوان ندیده ایم؛ حال این مسئله به این معناست که یا آنها درست انتخاب نشده اند یا درست از آنها استفاده نمی شود؛ شاید بهترین نمونه برای این امر رسانه های وابسته به وزارت خانۀ شماست.
آقای دکتر زبان دولت سیزدهم در ارائه و انتشار قابلیتهای خود الکن است. این در حالی است که اکثر رسانههای دولت تحت اختیار شماست؛ چه تدبیری برای تغییر وضع کنونی اطلاع رسانی رسانه های دولتی وابسته به خود کردهاید؟
بهبود وضعیت مساجد
یکی از شعارهای مورد تأکید، شما نهضت بازگشت به مسجد بوده است؛ بفرمایید برای این نهضت چه کرده اید؟ چند تولید رسانه ای فاخر و جریان ساز تولید کرده اید؟ چه اقدامی برای تقویت کانونهای فرهنگی مساجد صورت گرفته؟ شما چند مرتبه به آمار حدود 26 هزار کانون فرهنگی فعال در مساجد اشاره کرده اید؛ مطابق با گزارش مرکز پژوهشهای مجلس که مهر امسال منتشر شد این آمار متعلق به سال 97 بوده و پس از آن آمایش جامعی از شرایط کانونهای فرهنگی هنری مساجد صورت نگرفته است؛ آیا نیاز نیست آمار و اطلاعات بهروزتری را برای برنامه ریزی های کلان فرهنگی کشور استفاده کنیم؟
نکتۀ آخر اینکه به نظر می رسد فضای جنگ غزه جای یک رویداد بین المللی به واسطۀ این ظرفیت مهم فرهنگی به میزان ایران خالی است.
فرهادی: دانشجویان هنر آینده ای روشن برای خودشان متصور نیستند
در ادامه این مراسم علیرضا فرهادی نماینده جامعه رسانه اسلامی بیانیه ای خواند که برخی از فرازهای آن به شرح ذیل است:
به عنوان مثال در حوزه فیلم و مستندسازی باید برنامهها و حمایتهای گسترده تری انجام شود البته اقدامات مثبتی برای این مسئله انجام شده که همچنان کافی نیست و دانشجویان هنر آینده ای روشن برای خودشان متصور نیستند؛ باید برای حل این مشکل ارتباط بین دانشگاه ها و دانشکده های هنر و ارگانهای فرهنگی گسترش یابد تا استعدادها کشف شده و مسیر رشد را طی کنند تا آینده فرهنگ را بسازند.
چهره های عبوس از جوانان انقلابی در فیلمها
در حوزه آثار کودک و نوجوان خلاهای جدی داریم که رهبر انقلاب نیز بارها بر آن تاکید کردند. ناگفته پیداست غالب کتابهای این حوزه را آثار ترجمه خارجی در اختیار دارند. سیل ویرانگری که فرهنگ و سبک زندگی غربی را ترویج و به کودکان ما می آموزد. باید با توسعه جدی تالیفات مبتنی بر آموزه های دینی و فرهنگ ایرانی مقابل این تهاجم فرهنگی ایستاد.
در مسئله حجاب که دشمن با سرمایه گذاری روی آن سعی در تبدیل آن به پاشنه آشیل نظام دارد صرف برخوردهای پلیسی کافی نیست و تجربه نشان داده است که هیچگاه پاسخی معتبر و جامع به این مسئله نبوده است. هر چند دستگاههای مختلف از صداوسیما گرفته تا آموزش و پرورش و سازمانهای دولتی و حاکمیتی دیگر نیز در این زمینه مسئولیت دارند لیکن وزارتخانه متبوع شما یکی از مهمترین متولیان این مسئله است.
وزیر ارشاد: قبول دارم زبان رسانه ای مان ضعیف است
وزیر ارشاد ضمن تشکر از انتقاداتی که از سوی بسیج دانشجویی مطرح شد، گفت: برای موضوع غزه پرچم غزه را در پاریس و روم و اسپانیا به احتزاز دیدید. همایشهایی که در عمان و قطر و عراق برگزار کردند فاخر بود. در موضوع رسانه ای قبول دارم که زبان رسانه ای مان ضعیف است. حضرت آقا ما را به لحاظ رسانه ای الکن دانستند. مشکل نظام ما همین است.
وی افزود: چندین میلیارد هزینه کردند تا مرجعیت رسانه ای از دستگاه تبلیغاتی نظام دور شود. ما در وزارت فرهنگ و در دولت مردمی می گوییم نه تصدی گری دولتی و نه رهاشدگی لیبرالیستی. ما معتقد به نظارت، هدایت و تسهیل گری حاکمیت و نقش آفرینی گروه های مردمی و جریان عمومی مردمی هستیم، به همین دلیل نام دولت مردمی را برای خودمان انتخاب کردیم. این یک شعار نیست بلکه یک برنامه است.
وزارت ارشاد نباید در سایۀ اقتصاد و سیاست قرار گیرد
اسماعیلی با اشاره به اینکه حوزۀ فرهنگ باید تقویت شود، گفت: شعارم را گذاشتم بازگشت مرجعیت. حوزۀ فرهنگ در حاکمیت نباید در سایه اقتصاد و سیاست قرار گیرد. حوزۀ فرهنگ، حوزۀ ضعیفی است. سالی که وزارتخانه را تحویل گرفتیم، بودجه ما یک هزار و دویست میلیارد بود. ما بایستی اقتضائات اقتصاد فرهنگ و مدیریت فرهنگی را فراهم می کردیم. در این دو سال اتفاقات مهمی افتاده است. سهم فرهنگ از یک و دو دهم به 2.9 در بودجه عمومی رشد کرده و از دیگر سو در برنامۀ هفتم پنج ساله این عدد به 6 و یک دهم می رسد.
وی گفت: شما به من می گویید نحوه نظارت شما مثل دولت قبل است. من از هر 9 معاون بزرگوار خواستم جایشان را به 9 بزرگوار جدید دهند. امروز در شورای نظارت صدور مجوزها در وزارت ارشاد امثال عزیزانی مثل بیژن نوباه، جواد رمضانی نژاد، شاکری، نیرومند، معاف و مستغاثی هستند که تمام اینها در عرصۀ فرهنگ نام آشنا و از مهره های انقلابی هستند.
ثبت 106 فیلم در جشنواره فجر
اسماعیلی دربارۀ وضعیت جشنوارۀ فجر گفت: امسال در جشنواره فیلم فجر 106 فیلم ثبتنام کردهاند. بالاترین آمار به 80 نرسیده بود. شایان ذکر است که فارابی دو فیلم مشارکتی در جشنواره فجر داشت اما امروز فارابی 17 فیلم به جشنواره 1402 فیلم فجر ارسال کرده و سال گذشته 11 فیلم به جشنواره رساند و سالی که من وزارتخانه را تحویل گرفتم اینگونه نبود. امروز 25 فیلم در جشنواره 1402 فقط از مجموعه فرهنگی انقلاب تولید شده است که اینها کارنامه است. اگر من امروز کنار شما بودم و حوزه هنر را به حالت نیمه تعطیل تبدیل میکردم گلهمند نبودید؟ روزی که من وزارتخانه را تحویل گرفتم انجمن سینماداران گفتند که میخواهند تعطیل کنند؛ اما چند روز گذشته سینمادار 50 ساله ای گفت ما را از خاک بلند کردید. چنین نگاههای فعالیتی تا کنون سابقه نداشته اند.
4 هزار گروه سرود در مساجد راه انداختیم
وی دربارۀ موضوع مساجد گفت: در حوزۀ مساجد 4 هزار گروه سرود در مساجد راه انداختیم. امسال جشنواره فجر سرود خواهیم داشت. در تئاتر هم همین است. میدانید تغییرات حوزه هنر تدریجی و زمانبر است اما ما این را برای کمکاری بهانه نکردهایم. دوره من که تمام شد کسی نیست که جواب شما را بدهد و خودتان شاهد هستید.
وزیر ارشاد با اشاره به اینکه ما امروز شورای هنر را پس از 13 سال راه اندازی کردیم، گفت: سند موسیقی را پس از 45 سال تصویب کردیم. بنیاد پویانمایی را در حال راه اندازی هستیم. ما در وضعیت بسیار خوب رسیدیم هرچند تا مطلوب فاصلۀ زیادی داریم.
اسماعیلی در انتها گفت: تلاش کردم تمامی سوالات شما را پاسخ دهم و اگر مسئلهای هست به وزارتخانه مراجعه کنید زیرا ما پاسخگوی شما هستیم.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
بسیج نقش مهمی در اعتلای کشور دارد
امام جمعه دیر: حل مشکل گرانی ها در اولویت دولت باشد
حمایت ایران از مقاومت نشأت گرفته از تفکر بسیجی است
برنامه صلح آمیز هسته ای ایران با قدرت ادامه خواهد داشت
وتو پیشنویس آتشبس در غزه دفاع رسمی از نسل کشی است
مردم و مومنان نقش ویژه ای در مملکت داری پیامبر(ص) داشتند
مسائلی مانند فیلترینگ و انتصابات سؤالبرانگیز اولویت نظام نیست
جبهه مقاومت منسجمتر در برابر دشمن ایستاده است
بهبود وضعیت اقتصاد اولویت دولت چهاردهم باشد/ توجه به معیشت مردم
امامجمعه شهر سگزاباد: اولویت دولت باید معیشت مردم باشد
اقدامات دشمنان خیال باطل است
اقدام قاطع دولت در ارتقای ظرفیت سانتریفیوژها ارزشمند است
بسیج زنجیره طلایی ایستادگی است/ تعیین سرنوشت جنگ با حضور مردم
رفع فیلترینگ مسئله اصلی کشور نیست/ دولت فکری به حال اقتصاد کند
فرهنگ فاطمی و بسیج ارکان تحقق جامعه هستند
اخلاص بسیجیان عامل موفقیت آنها است
رای دادگاه لاهه ننگی بر پیشانی اسرائیل جنایتکار است
گفتمان مقاومت در همه دنیا گسترش پیدا کرده است
مسئولان تمرکز خود را در بهبود وضعیت معیشتی مردم بگذارند
انقلابی بودن ویژگی ممتاز بسیج است
هر کسی با تلاش شبانهروزی مشکلی از مردم را برطرف کند بسیجی است
دشمن با حضور بسیج عقبنشینی میکند
تصویب قطعنامه ضدایرانی در سازمان ملل رسوایی بزرگی برای آنها است
تبعیت از اوامر ولی فقیه یکی از دلایل فائق آمدن بر مشکلات است
دستور دستگیری سران رژیم صهیونیستی شکست مفتضحانه آنهاست
دولت بر رفع مسائل معیشتی و اقتصادی مردم تمرکز کند
حق جوانان بومی استان بوشهر برای اشتغال محقق شود
رمز پیروزی و بقای جمهوری اسلامی «بسیج» است
ترویج تفکر بسیجی لازمه برونرفت از مشکلات است
امروز در شرایط جنگ ترکیبی سختی قرار داریم