میرنیوز
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، شورای نویسندگان مسجد جوادالائمه(علیهالسلام) در بیانیهای که بر روی پایگاه اینترنتی این جایزه منتشر شده است، اعلام کرد، برگزاری این جایزه فعلاً متوقف شده است.
این بیانیه به شرح ذیل است:
«به نام نگارنده بیهمتا
سخن آخر شورای نویسندگان مسجد جوادالائمه (علیهالسلام) / پاییز 1402
رَبِّ أَدْخِلْنِی مُدْخَلَ صِدْقٍ وَ أَخْرِجْنِی مُخْرَجَ صِدْقٍ آیه 80 سوره اسراء
آفرین جانآفرین پاک را که قَسَم یاد کرد بر قلمِ صنع و کتاب رازآلودِ آفرینش را با جوهر دریای کَرَم و رحمت بیانتهایش رقم زد.
صورتگر بیبدیلی که «ز آب و ز گِل آینهای کرد و برابر گرفت» و با خلق نبیاکرم محمد مصطفی (صلالله علیه و آله) و ائمه اطهار (علیهم السلام) لطف بیکران خداوندیاش را بر آدمیان تمام کرد.
سلام بر رها گردیدگانی که در این گذرگاه خاکی «نظر کردند به وجهالله» و در آستان ربوبی ذات اقدس حق، به مقام والای شهادت نایل آمدند؛ بویژه شهید حبیب غنیپور، عاشق وارستهای که به اعتبار و آبرویش، چراغ محفل «شورای نویسندگان مسجد جوادالائمه» را افروختیم تا بهانهای باشد برای گرد آمدن جانهای شیفته کلمه و ادب در آن گوشه روشن و پاک. همچنین گرامی میداریم نام و یاد زندهیاد امیرحسین فردی، بنیانگذار شورا و مجاهد نستوه عرصه قلم را که یک عمر «به تایید نظر حل معما میکرد.»
جریان ادبی شورای نویسندگان مسجد جوادالائمه(ع) طی قریب به نیم قرن تکاپو ـ با این باور که ادبیات غنی و داستانهای اصیل، ملتهای فهیم میپرورند ـ همواره کوشیده است در مسیر صدق گام بردارد و ضمن ادای دِین به آرمانهای بلند ملت عزیز ایران، با پایبندی به اصول حرفهای ادبیات داستانی، به قدرِ بضاعت، در خدمت رشد و بالندگی ادبیات داستانیِ سازنده و متعهد کشورمان باشد.
امر خطیری که برگزاری بیستودو دوره جایزه انتخاب کتاب سال شهید حبیب غنیپور طی سه دهه، از جمله مصادیق آن است. این شورا که همیشه آینهدار اوضاع و فرزند زمانه خود بوده است، طی نیم قرن گذشته رویکردهای زیر را بر حسب مقتضیات و شرایط جامعه اتخاذ نموده است:
دوره اول: در اواسط دهه پنجاه، به همت زندهیاد امیرحسین فردی، محافل داستانخوانی و قصه گویی در کتابخانه مسجد جوادالائمه(ع) در یکی از محلههای جنوب غرب تهران برگزار گردید. در این دوره تلاش میشد ذائقه مخاطبان و اعضای کتابخانه -که بالغ بر هفتهزار نفر بودند- با روایتهای جذاب و اثرگذار شیرین گردد و ظرفیت قصه و داستان- که نزدیکترین رسانه به تارهای فطرت بشر است- برای پرورش فکر و روح کودکان و نوجوانان به کار گرفته شود.
دوره دوم: پس از پیروزی انقلاب اسلامی در سال 1357، جلسههای داستاننویسی – دوشنبههای هر هفته- با حضور اعضای فعالتر و علاقهمندان به داستاننویسی، آغاز شد و رونق خاصی به فعالیتهای این جمع بخشید. جلسات صمیمی و پرشورِ این گروه یادگیرنده، هجده سال دوام داشت که حاصل آن معرفی چندین نویسنده و منتقدِ ادبی به جامعه ادبیات داستانی ایران بود.
دوره سوم: در سال 1365 و پس از شهادت حبیب غنیپور- یکی از اعضای خلاق این شورا که آن زمان دانشجوی رشته ادبیات فارسی دانشگاه شهید بهشتی بود- ایده برپایی «جایزه انتخاب کتاب سال شهید حبیب غنیپور» توسط امیرحسین فردی، در کنار مزار آن نویسنده شهید مطرح و در سال 1376 اولین دوره این جایزه خودجوش و مردمی برگزار شد. طی برگزاری بیستودو دوره این جایزه، آثار برتر نویسندگان در زمینه داستان کودک، نوجوان و بزرگسال معرفی شدند، که جزئیات آن در وبگاه این جایزه به نشانی: habibghanipoor.ir ثبت گردیده است.
دوره چهارم: این شورا، با تحلیل چالشها و اولویتهای ادبیات داستانی معاصر ایران و توجه به شرایط موجود و پیدایش نیازهای جدید مخاطبان، تصمیم گرفت همزمان با اعطای جوایز برندگان دوره بیستودوم، پایان فعالیت این جایزه را اعلام دارد و از این پس، توان خود را صرفِ زمینههای دیگری کند که تربیت نسل جدید داستاننویسان و انتقال تجربه به نویسندگان نوقلم، از آن جملهاند.
امید است این تلاشهای هرچند اندک، مورد رضایت باریتعالی قرار گرفته و پاسخگوی بخشی از نیازهای ادبیات داستانی میهن عزیزمان باشد.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
پیوست عدالت از منظر جامعهشناختی مورد بررسی قرار میگیرد
ششمین همایش «کنکاشهای مفهومی درباره جامعه ایران» برگزار میشود
۱۵۰ گواهینامه آزمونهای حفظ مهد قرآن در آبانماه صادر شد
«چلچراغ آیهها در جماران» برگزار می شود
پویش سراسری «بوسه بر دستان پدر» برگزار میشود
شماره جدید فصلنامه اطلاعات حکمت و معرفت منتشر شد
حرم امام علی (ع) در نجف اشرف را از راه دور زیارت کنید
نماهنگ حماسی «منتصرون» محمدحسین حدادیان منتشر شد
کارگاه تخصصی ضبط تواشیح استودیویی برگزار شد
دوره آموزشی تطبیق آموزههای قرآنی در زندگی برگزار می شود
باقرزاده: ۵۸ هزار رقبه وقفی در هشت ماهه اول امسال سنددار شدند
قنبریان:فاطمیه نماد کنش فعالانه زن مجاهد اسلام در دوران کندی شمشیرهاست
قصه سرباز لشکر عمر بن سعد که پس از عاشورا هیچگاه سیراب نشد
چاپ کتاب پایان صهیونیسم و سقوط اسرائیل با همکاری ایران و مالزی
دفتر آیت الله مدرسی به جنایت علیه شیعیان پاراچنار واکنش نشان داد
دبیرخانه ستاد طرح ملی حفظ قرآن کریم تعیین تکلیف میشود
تشرف برندگان پویشهای «فجر عاشقی» و «سفیر آیهها» به مشهد مقدس
نشست «نظم جهانی پس از نصرالله» برگزار می شود
مشاهدات عینی فعالان عرصه هیئت از لبنان روایت می شود
نشست «صلح، زبان فارسی و رسانه» برگزار میشود
نشست «فلسفه، دانشگاه و اجتماع» برگزار میشود
دبیرخانه ستاد طرح ملی حفظ قرآن کریم تعیین تکلیف می شود
۴۰ مربی جلسات قرآن دانشآموزی مدرک مربی گری دریافت کردند
سعیدی نژاد: مادران برای فرزندانشان از آینده، قصه بگویند
سعیدی نژاد: مادران داستانهای تصویرگر آینده برای فرزندانشان تعریف کنند
کتابی که از شاخصهای تعیین مزاج براساس مبانی طب ایرانی می گوید
جایزه سیاستگذاری، تقدیر از فعالیتهای حل مسئله در کشور است
همایش تجلیل از مداحان حماسیخوان و شعرای حماسیسرا برگزار شد
دجال کیست و چه ویژگی هایی دارد؟
چرا باید از امامان (ع) پیروی و تبعیت کرد؟