میرنیوز
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، یکی از نمادهای بسیار مهم در معرفی فرهنگ و هنر هر ملتی، پوشاک مردم آن سرزمین است؛ درواقع پوشاکی که زنان، مردان و حتی کودکان از آن استفاده میکنند دارای نمادهایی آشکار و پنهان است که معرف فرهنگ آن مردم است.
به این صورت است که در هر گوشه و کنار کشور خودمان نیز شاهد انواع گوناگونی از لباسها هستیم که توسط مردم هر قوم و قبیلهای با رنگها و طرحهای متنوع استفاده میشود تا نشاندهنده هنر و فرهنگ مردمی باشد که لباس خود را بر اساس آب و هوا، منطقه جغرافیایی، تمکن اقتصادی و آموزههای هنری و فرهنگی خاص خود طراحی کردهاند.
به این ترتیب میتوان به این نتیجه رسید که در پشت هر لباسی که در طول تاریخ مورد استفاده نوع بشر قرار میگرفته، فکر و ایدهای وجود داشته است. همان گونه که امروز هم طراحان لباس، گروهی از هنرمندان کشورمان هستند که بر اساس ایده و تفکری، لباسهایی مردانه، زنانه و کودکانه طراحی و به بازار عرضه میکنند.
نکته قابل توجه آن است که در شرایط فعلی که موضوع عفاف و حجاب زنان و مردان کشورمان مورد هجمههای فرهنگی دشمنان قرار گرفته و از این منظر، آسیبهای زیادی متوجه فرهنگ اصیل ایرانی اسلامی ماست، ضرورت توجه طراحان پوشاک به آموزههای طراحی بر این مبنا ضرورت صد چندان پیدا کرده و از سوی دیگر ترویج و گسترش طرحهای مبتنی بر عفاف و حجاب، توجه ویژه مسئولان امر را میطلبد تا این نوع لباسها جای خود را در بازار پوشاک نهادینه کرده و مورد استفاده مردم قرار گیرد.
پوشاک تولید داخل با ویژند خارجی!
در حالی که بسیاری از تولیدکنندگان محصولات عفاف و حجاب با مشکلاتی در تولید و عرضه مواجه هستند، مسیر برای انواع تهاجمهای اقتصادی و فرهنگی همچنان باز است؛ از ماجرای قاچاق پوشاک گرفته تا تولید لباس در داخل کشور و عرضه آن با ویژند خارجی!
وقتی چرایی عرضه تولیدات داخلی با ویژند خارجی را از تولیدکنندگان پوشاک جویا میشویم، با پاسخهای قابل تأملی مواجه میشویم؛ از جمله صنیعی، یکی از تولیدکنندگان پوشاک، در این باره میگوید: بخشی از مصرف کنندگان از تولیدات خارجی استقبال بیشتری میکنند و همین موضوع باعث شده که فروشندگان از ما بخواهند بر روی تولیدات خود، مارک خارجی بزنیم!
این در حالی است که تولیدکننده دیگری که میخواهد نامش فاش نشود، در این باره توضیح میدهد: بعضی از تولیدکنندگان در منزل شخصی و یا کارگاههایی به کار تولید مشغول هستند که از نگاه دولتی مخفی مانده است. این دسته از تولیدکنندگان برای فرار از مالیات، از ویژند خاص خود استفاده نمیکنند و ترجیح میدهند نامشان در صنعت تجاری ثبت نشود تا مالیاتی بابت تولیدات خود پرداخت نکنند.
نکته قابل توجه در این میان آن است که تولیدکنندگان در صورت ثبت ویژند خاص خود، میتوانند از حمایتهای دولتی بهرهمند شوند، در حالی که ترس از پرداخت مالیات باعث میشود از بسیاری امکانات و تسهیلات بیبهره بمانند، ضمن آنکه آسیب جدی نیز به اقتصاد و فرهنگ جامعه وارد میکنند.
در انتظار مشاهده آثار فعالیت ستاد ملی زنجیره پوشاک ایرانی اسلامی
این موضوع نکتهای است که مجید امامی، مسئول کارگروه مد و لباس کشور، نیز به آن اشاره کرده و میگوید: یکی از مهمترین عرصههای تهاجم اقتصادی، ماجرای قاچاق لباس است و در عین حال متأسفانه شاهد هستیم که پوشاکی در داخل کشور تولید میشود اما ویژند خارجی بر آن درج شده است.
امامی برای حل این مشکل، به تشکیل کارگروههای ویژه و پیگیری امور در سطح کلان اشاره میکند و توضیح میدهد: از آنجایی که در حوزه پوشاک به خصوص تولیدات مبتنی بر سبک زندگی ایرانی اسلامی با مسائل گوناگونی مواجه هستیم، از ابتدای سال 1402 ستاد ملی زنجیره پوشاک ایرانی اسلامی را راه اندازی کردهایم و این ستاد یکی از مسیرها برای تحقق اهداف در مسیر تولید پوشاک در عرصه عفاف و حجاب است.
تلاش برای همواره کردن دسترسی مردم به تولیدات حجاب
نکته قابل توجه آن است که ستاد ملی زنجیره پوشاک ایرانی اسلامی تنها به کارگروه مد و لباس مربوط نیست و علاوه بر این کارگروه، بنیاد برکت و ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) نیز عضو این ستاد هستند تا عملیاتی گسترده در سطح کشور در حوزه پوشاک اتفاق بیفتد.
این ستاد تلاش دارد ضمن مرتفع کردن خلاءهای موجود در حوزه تولید و توزیع پوشاک ایرانی اسلامی، جلوی هر نوع رانت خواری و تهاجم اقتصادی و فرهنگی در حوزه پوشاک گرفته شود؛ اتفاقی که باید چند ماهی منتظر باشیم تا آثار آن را در سطح کشور و بازارهای عرضه پوشاک مشاهده کنیم.
رئیس کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور در این باره توضیح میدهد: از جمله برنامههای مهم در این ستاد میتوانیم به مواردی مانند تولید انبوه پوشاک حجاب، تشکیل سامانه برخط توزیع پوشاک ملی و اسلامی و تشکیل نمایشگاههای متنوع در حوزه پوشاک اشاره کنیم. این برنامهها برای آن است که مردم به آسانی به تولیدات عفاف و حجاب دسترسی داشته باشند.
آیا مسائل تولیدکنندگان حوزه حجاب حل خواهد شد؟
پرسشی که در این شرایط به ذهن خطور میکند آن است که آیا با تشکیل ستاد ملی زنجیره پوشاک ایرانی اسلامی مشکلات و مسائل موجود در حوزه پوشاک و تولیدات حجاب حل خواهد شد؟ آیا این ستاد نیمنگاهی هم به تولیدکنندگان حوزه حجاب دارد تا مسائل این بخش از کشور در برنامهای مدون و پیگیر، حل و فصل شود؟
مجید امامی در این باره پاسخ میدهد: این ستاد تلاش میکند بخشی از مسائل حوزه حجاب را حل کند و دسترسی مردم به این نوع محصولات را تسهیل کند، اما این نکته به معنای حل ریشهای مسائل نیست. چراکه مسائل حوزه پوشاک ریشه در مواردی دارد که باید به همت سازمانها و نهادهای گوناگون مانند وزارت صمت مرتفع شود.
در این راستا همچنین نیاز است که سامانه بانکی کشور حامی تولیدکنندگان حجاب و پوشش ایرانی اسلامی باشند و تسهیلاتی برای این بخش از تولیدکنندگان در نظر گرفته شود. به این علت که بخش مهمی از مسائل این گروه، مسائل اقتصادی و مالی است که به حمایت سامانه بانکی کشور نیاز داریم.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
سعیدی نژاد: مادران برای فرزندانشان از آینده، قصه بگویند
سعیدی نژاد: مادران داستانهای تصویرگر آینده برای فرزندانشان تعریف کنند
کتابی که از شاخصهای تعیین مزاج براساس مبانی طب ایرانی می گوید
جایزه سیاستگذاری، تقدیر از فعالیتهای حل مسئله در کشور است
همایش تجلیل از مداحان حماسیخوان و شعرای حماسیسرا برگزار شد
دجال کیست و چه ویژگی هایی دارد؟
چرا باید از امامان (ع) پیروی و تبعیت کرد؟
برنامه سخنرانی شیخ حسین انصاریان در دهه دوم فاطمیه
دجال کیست؟
همایش ملی فلسفه فرهنگ برگزار میشود
کتاب «چکیده مقالات همایش ملی فرهنگ شهرت» منتشر شد
ترجمه استانبولی کتاب احکام و حقوق کودکان در اسلام رونمایی می شود
استقبال از نمایندگان اعزامی ایران به مسابقات قرآن کویت
تلاوت سوره مجادله توسط گروه مدیحهسرایی محمد رسولالله(ص)
بسیج نقش مهمی در اعتلای کشور دارد
امام جمعه دیر: حل مشکل گرانی ها در اولویت دولت باشد
حمایت ایران از مقاومت نشأت گرفته از تفکر بسیجی است
برنامه صلح آمیز هسته ای ایران با قدرت ادامه خواهد داشت
وتو پیشنویس آتشبس در غزه دفاع رسمی از نسل کشی است
مردم و مومنان نقش ویژه ای در مملکت داری پیامبر(ص) داشتند
مسائلی مانند فیلترینگ و انتصابات سؤالبرانگیز اولویت نظام نیست
جبهه مقاومت منسجمتر در برابر دشمن ایستاده است
بهبود وضعیت اقتصاد اولویت دولت چهاردهم باشد/ توجه به معیشت مردم
امامجمعه شهر سگزاباد: اولویت دولت باید معیشت مردم باشد
اقدامات دشمنان خیال باطل است
اقدام قاطع دولت در ارتقای ظرفیت سانتریفیوژها ارزشمند است
بسیج زنجیره طلایی ایستادگی است/ تعیین سرنوشت جنگ با حضور مردم
رفع فیلترینگ مسئله اصلی کشور نیست/ دولت فکری به حال اقتصاد کند
فرهنگ فاطمی و بسیج ارکان تحقق جامعه هستند
اخلاص بسیجیان عامل موفقیت آنها است