میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، ویژه برنامه «جرعه ای از ماه» با موضوع شرح و تفسیر دعای ابوحمزه ثمالی و همچنین آداب و رسوم و شیوه های مختلف مناجات خوانی ایرانیان در ماه مبارک رمضان با حضور غلامرضا کریملو کارشناس مذهبی و استاد مهدی امین فروغی موسیقی دان، تاریخ پژوه و استاد ادبیات روانه آنتن شد.
کریملو در شرح دعای ابوحمزه ثمالی گفت: این دعا را امام سجاد (علیه السلام) برای ما به یادگار گذاشته اند. حضرت سید الساجدین (ع) در بخشی از این دعای شریف خطاب به خداوند اشاره می کنند که آقای من، من همان کوچکی هستم که تو تربیت او را بر عهده گرفتی.
وی ادامه داد: خوب است که انسان در همه زمان ها یک یادی از مربیان خود داشته باشد، مربیان در طول سالها زحماتی را متقبل می شوند و افراد را به جایگاه خوبی می رسانند، امام سجاد (علیه السلام) نیز در دعای ابوحمزه این موضوع را به ما گوشزد می کنند که مربیان مان را فراموش نکنیم و در رأس همه مربیان، از خداوند یاد می کنند تا ما هم این کار را انجام دهیم.
این کارشناس مذهبی در ادامه با اشاره به نقش تربیتی انسان در مقابل افراد کم سن تر از خود گفت: انسان در مسیر تربیت انسان هایی که در اختیار او هستند (مانند فرزندان) مسئولیت دارد و باید کوشا باشد.
کریملو در معنای تربیت و ویژگی یک مربی خوب بیان داشت: انسان مربی ضمن شناسایی و برطرف کردن نیازهای متربی، باید آفات و موانع را نیز شناسایی و از او دور کند.
همچنین در ادامه این ویژه برنامه، فروغی تاریخ پژوه گفت: دعا و مناجات از مهم ترین نیازهای روحی انسان بوده و یاد معبود در همه احوال نیز مایه بیداری و کنار رفتن ابرهای ناامیدی از آسمان دل آدمی است.
این استاد ادبیات، راز و نیاز با حق را به باران بهاری تشبیه کرد که گلهای با طراوت و بیداری را در وجود انسان می رویاند و دل را مصفا می کند.
فروغی با اشاره به اینکه سنت فراگیر راز و نیاز با حق از دیرباز تاکنون در میان اقوام و فرهنگ ها و آئین های پرستش وجود داشته و دارد گفت: آئین های نیایش به شکل های گوناگون از نخستین روزهای حیات بشری تا به امروز پیوسته مورد توجه انسانِ سرگشته و دردمند بوده و در همه آئین ها اعم از توحیدی و غیرتوحیدی از اهمیت بالایی برخوردار بوده است.
این موسیقی دان با بیان اینکه دعا و نیایش در میان ما مسلمانان از جایگاه والایی برخوردار است افزود: آنگاه که تعالیم اسلامی با فرهنگ ایرانی پیوند می خورد شکل های متنوع و زیبایی از این سنت دیرینه یعنی دعا و مناجات نیز به وجود می آیند.
فروغی با اشاره به شکل های گوناگون سنت مناجات خوانی ایرانیان در شبهای ماه مبارک رمضان گفت: یکی از مکان های مناجات خوانی در تهران قدیم در کنار سقاخانه ها و بازارچه های زیرگذرها بوده که افرادی به عنوان "مرشد" اشعاری را با صدای بلند و زیبا و با موضوع مناجات و یاد خدا و مدح و منقبت اولیای دین و پند و اندرز و ترغیب به زهد برای رهگذران می خواندند و در ساعات و لحظات پایانی، وقت مردم را خوش می کردند.
منبع : خبرگزاری مهر
چاپ کتاب پایان صهیونیسم و سقوط اسرائیل با همکاری ایران و مالزی
دفتر آیت الله مدرسی به جنایت علیه شیعیان پاراچنار واکنش نشان داد
دبیرخانه ستاد طرح ملی حفظ قرآن کریم تعیین تکلیف میشود
تشرف برندگان پویشهای «فجر عاشقی» و «سفیر آیهها» به مشهد مقدس
نشست «نظم جهانی پس از نصرالله» برگزار می شود
مشاهدات عینی فعالان عرصه هیئت از لبنان روایت می شود
نشست «صلح، زبان فارسی و رسانه» برگزار میشود
نشست «فلسفه، دانشگاه و اجتماع» برگزار میشود
دبیرخانه ستاد طرح ملی حفظ قرآن کریم تعیین تکلیف می شود
۴۰ مربی جلسات قرآن دانشآموزی مدرک مربی گری دریافت کردند
سعیدی نژاد: مادران برای فرزندانشان از آینده، قصه بگویند
سعیدی نژاد: مادران داستانهای تصویرگر آینده برای فرزندانشان تعریف کنند
کتابی که از شاخصهای تعیین مزاج براساس مبانی طب ایرانی می گوید
جایزه سیاستگذاری، تقدیر از فعالیتهای حل مسئله در کشور است
همایش تجلیل از مداحان حماسیخوان و شعرای حماسیسرا برگزار شد
دجال کیست و چه ویژگی هایی دارد؟
چرا باید از امامان (ع) پیروی و تبعیت کرد؟
برنامه سخنرانی شیخ حسین انصاریان در دهه دوم فاطمیه
دجال کیست؟
همایش ملی فلسفه فرهنگ برگزار میشود
کتاب «چکیده مقالات همایش ملی فرهنگ شهرت» منتشر شد
ترجمه استانبولی کتاب احکام و حقوق کودکان در اسلام رونمایی می شود
استقبال از نمایندگان اعزامی ایران به مسابقات قرآن کویت
تلاوت سوره مجادله توسط گروه مدیحهسرایی محمد رسولالله(ص)
بسیج نقش مهمی در اعتلای کشور دارد
امام جمعه دیر: حل مشکل گرانی ها در اولویت دولت باشد
حمایت ایران از مقاومت نشأت گرفته از تفکر بسیجی است
برنامه صلح آمیز هسته ای ایران با قدرت ادامه خواهد داشت
وتو پیشنویس آتشبس در غزه دفاع رسمی از نسل کشی است
مردم و مومنان نقش ویژه ای در مملکت داری پیامبر(ص) داشتند