میرنیوز
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، نشست خبری نخستین اجلاس منطقهای نمایندگان فرهنگی ایران با حضور حسین روزبه، معاون توسعه روابط فرهنگی بین المللی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در محل آن سازمان برگزار شد.
وی گفت: این اجلاس با حضور 20 تن از رایزنان و کارداران فرهنگی و به میزبانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی از 15 تا 20 مهرماه برگزار میشود.
با خروج آمریکا از منطقه راهبردهای فرهنگی نوینی طراحی میشود
روزبه افزود: با خروج آمریکا از منطقه و کمرنگ شدن شبکه راهبری آنها و نیز حُسن رابطه با کشور عربستان آرایش جدیدی در منطقه شکل گرفته است. در این راستا نیازمند شناخت مجدد فرصتها، طراحی مجدد راهبردها و اجرای منسجمتر برنامهها هستیم. این اجلاس با این هدف شکل گرفت.
وی درباره سیاستهای کلی این اجلاس گفت: توجه به ظرفیتهای فرهنگی استانها به ویژه استانهای مرزی، توجه به همسایگان با رویکرد تقویت دیپلماسی فرهنگی و توجه به وضعیت جدید فرهنگی منطقه و راهکارهای بهبود آن از سیاستهای این اجلاس است. بنابراین روندهای فرهنگی موجود در منطقه یک انسجام عملیاتی مناسبی را میطلبید که سعی داریم در این اجلاسیه به این انسجام برسیم.
شناسایی ظرفیتهای فرهنگی ایران با کشورهای مقصد از اهداف اجلاس است
معاون توسعه روابط فرهنگی بین المللی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اشاره به اینکه ظرفیت فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و سابقه تمدنی این جغرافیا همیشه حرف فاخر فرهنگی به دنبال داشته است، گفت: همواره تولیدکننده ایدههای نو بودیم. برای این که این ایدهها دقیق به مخاطبان ارائه شود، یک دیپلماسی هوشمند میطلبد تا از یک سو ظرفیتهای خود را بشناسد و از دیگر سو بداند در چه بستری باید فعالیت کرده تا در مرحله بعد فرصتهای ارائه این ایدهها را در کشور مقصد شناسایی کند. از این جهت شناسایی ظرفیتهای فرهنگی خودمان و نیز انتقال درست و دقیق ظرفیت فرهنگی به مقصد، یک هماندیشی و گردهمایی و انسجام عملی را میطلبید که این اجلاس به دنبال تحقق این امر است. تقسیم کار و انسجام عملیاتی یکی دیگر از اهداف برگزاری این رویداد است.
وی درباره سیاست توجه به محصولات و ظرفیتهای استانهای مرزی به عنوان یکی از سیاستهای اصلی این اجلاس گفت: باید به ظرفیتهای فاخر استانها توجه میشد. افزون بر آنکه هممرز بودن استانهای مرزی ما با کشور همسایه فرصت بسیار خوبی را برای تعاملات فرهنگی ایجاد میکند تا حرف فاخر و جذاب فرهنگی خود را با کشور مقصد مبادله کنیم. طبیعتاً در استانهای مرزی استفاده از ظرفیت زبانی، امکانی برای توسعۀ فعالیتهای فرهنگی فراهم میکند.
روزبه با اشاره به اینکه رایجترین گفتمان منطقه، گفتمان انقلاب اسلامی است و ارتباط با عربستان ظرفیتهای فرهنگی جدیدتری را پیش روی ما قرار داده است، گفت: این امر فرصتی را فراهم آورده است تا به مخاطب جدید که از کشورهای جهان عرب است، روایت بهتری را مخابره کنیم. در راستای تعمیق این ارتباط، بناست بهزودی در عربستان رایزن فرهنگی مستقر شود. توسعۀ حضور رایزنان در کشورهای عربی حوزه خلیج فارس از دیگر اقدامات سازمان است. بازگشایی بعضی از رایزنیهایی که تعطیل شده بود از سیاستهای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی است.
وی اصلی ترین شبکه اقدام دیپلماسی فرهنگی را مسئله گردشگری معرفی کرد و افزود: در این باره در اجلاس یک فرصت موسّعی را به وزارت گردشگری خواهیم داد. گردشگریِ مبتنی بر فضای جدید منطقه، یکی از اهداف اصلی دیپلماسی فرهنگی است. رایزنان ما در منطقه وظیفه احصای ظرفیتها و امکانات موجود در سایر کشورها را دارند.
مسئله فرهنگ خالی از هویت دینی است
روزبه در پاسخ به پرسش خبرنگار خبرگزاری تسنیم درباره ضرورت رواج گفتمان دینی و شناخت دوجانبه فرهنگ ایران با ملتهای مقصد در اجلاس منطقهای نمایندگان فرهنگی ایران، گفت: مسئله فرهنگ خالی از هویت دینی است. طبیعتاً نهادهایی هستند که در اجلاس حضور خواهند داشت و لذا ما در اجلاس از علمای حوزه علمای قم و نهادهای تقریبی دعوت به عمل میآوریم. در کنار آن از ظرفیت علمی جامعة المصطفی به عنوان نهادی آموزشی بهره خواهیم برد. بنابراین گفتمان تعاملات دینی با کشورهای منطقه سهم زیادی را در این اجلاس به خود اختصاص می دهد. در کنار این مسئله، همیشه گفت و گوهای مذهبی را به عنوان یک بعد غیر قابل انکار در فعالیتهای خود داشتهایم. ما برای اولین بار رایزن فرهنگی از برادران اهل سنت را در کشور مصر گماشتیم. با این رویکرد، نهادهایی که متولی دیپلماسی مذهبی هستند، در این اجلاس حضور خواهند داشت.
موضوع دانش بنیانها با علم و فناوری بخش جداییناپذیر هویت فرهنگی است
وی درباره ضرورت بهره از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان در این اجلاس گفت: مسئله اقتصاد فرهنگ همواره برایمان مهم بوده است. خوانش جدید اقتصاد فرهنگ در حوزه دانش بنیان مورد توجه خواهد بود. این امر یک امکان فوقالعاده را برای کشور ما با کشورهای مقصد به همراه خواهد داشت. از این جهت ما میزبان معاونت علمی ریاست جمهور خواهیم بود. بحث دانش بنیانها با علم و فناوری امروز بخش جداییناپذیر هویت فرهنگی است.
میراث مکتوب ما قابل ارائه به سایر کشورهاست
روزبه درباره تبادل میراث مکتوب فرهنگی گفت: یکی از رویکردهای جدید منطقه پس از تحول امنیتی منطقه، میراث فرهنگی موجود در کشورهای مقصد است. به طور طبیعی ظرفیتهایی که ما میتوانیم برای نگهداری میراث مکتوبمان داشته باشیم، قابل ارائه به سایر کشورهاست. سعی شده نهادهای مربوطه مثل مسئولان نهاد کتابخانههای عمومی در این اجلاس حضور داشته باشند و ظرفیتهای خود را ارائه دهند. بنابراین کمک به میراث فرهنگی مکتوب از وظیفۀ رایزنان است.
با ضعف شناخت ذائقه مقصد مواجهیم
وی با اشاره به اینکه مسئلۀ رسانه اصلیترین رکن دیپلماسی فرهنگی است، افزود: متأسفانه با ضعف روایت جذاب مواجهیم. با ضعف شناخت ذائقه مقصد مواجهیم. برای ذائقه منطقهای، ذائقه ایرانی را مدنظر قرار میدهیم، لذا کمتر میتوانیم ارتباط برقرار کنیم؛ وگرنه در ساختار نهادی رسانهای، رسانه زحمت زیادی میکشد. بخشی از ایجاد این شناخت بر عهده رایزنان فرهنگی ماست. سعی میکنیم در این اجلاس به رایزنان بگوییم جدیدترین یافتهها و شناختهای میدانی خود را ارائه کنند.
انتهایپیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
چاپ کتاب پایان صهیونیسم و سقوط اسرائیل با همکاری ایران و مالزی
دفتر آیت الله مدرسی به جنایت علیه شیعیان پاراچنار واکنش نشان داد
دبیرخانه ستاد طرح ملی حفظ قرآن کریم تعیین تکلیف میشود
تشرف برندگان پویشهای «فجر عاشقی» و «سفیر آیهها» به مشهد مقدس
نشست «نظم جهانی پس از نصرالله» برگزار می شود
مشاهدات عینی فعالان عرصه هیئت از لبنان روایت می شود
نشست «صلح، زبان فارسی و رسانه» برگزار میشود
نشست «فلسفه، دانشگاه و اجتماع» برگزار میشود
دبیرخانه ستاد طرح ملی حفظ قرآن کریم تعیین تکلیف می شود
۴۰ مربی جلسات قرآن دانشآموزی مدرک مربی گری دریافت کردند
سعیدی نژاد: مادران برای فرزندانشان از آینده، قصه بگویند
سعیدی نژاد: مادران داستانهای تصویرگر آینده برای فرزندانشان تعریف کنند
کتابی که از شاخصهای تعیین مزاج براساس مبانی طب ایرانی می گوید
جایزه سیاستگذاری، تقدیر از فعالیتهای حل مسئله در کشور است
همایش تجلیل از مداحان حماسیخوان و شعرای حماسیسرا برگزار شد
دجال کیست و چه ویژگی هایی دارد؟
چرا باید از امامان (ع) پیروی و تبعیت کرد؟
برنامه سخنرانی شیخ حسین انصاریان در دهه دوم فاطمیه
دجال کیست؟
همایش ملی فلسفه فرهنگ برگزار میشود
کتاب «چکیده مقالات همایش ملی فرهنگ شهرت» منتشر شد
ترجمه استانبولی کتاب احکام و حقوق کودکان در اسلام رونمایی می شود
استقبال از نمایندگان اعزامی ایران به مسابقات قرآن کویت
تلاوت سوره مجادله توسط گروه مدیحهسرایی محمد رسولالله(ص)
بسیج نقش مهمی در اعتلای کشور دارد
امام جمعه دیر: حل مشکل گرانی ها در اولویت دولت باشد
حمایت ایران از مقاومت نشأت گرفته از تفکر بسیجی است
برنامه صلح آمیز هسته ای ایران با قدرت ادامه خواهد داشت
وتو پیشنویس آتشبس در غزه دفاع رسمی از نسل کشی است
مردم و مومنان نقش ویژه ای در مملکت داری پیامبر(ص) داشتند