میرنیوز

کلاته: جامعه نخبگانی ما اغلب مقلد و دنباله‌رو است / نگرانی سردار قاآنی از پرداختن غلو آمیز و ناقص پیرامون شخصیت حاج قاسم سلیمانی

 کلاته: جامعه نخبگانی ما اغلب مقلد و دنباله‌رو است / نگرانی سردار قاآنی از پرداختن غلو آمیز و ناقص پیرامون شخصیت حاج قاسم سلیمانی 2023-09-28T09:22:13+03:30

خبرگزاری تسنیم ـ گروه فرهنگی ـ زهرا بختیاری: پس از شروع جنگ در سوریه و قائله‌ای که تکفیری‌ها علیه این سرزمین و مقدسات مسلمانان در سال‌های ابتدایی دهه 90، به راه انداختند واژه‌ای جدید در حوزه ادبیات پایداری به وجود آمد و مردم برای اولین بار با کلمه «مدافع حرم» آشنا شدند. رزمندگانی که از ممالک مختلف اسلامی خود را به کشور سوریه می رساندند تا در کنار مردم مظلوم آنجا، به مقابله با تروریست های تکفیری برخیزند و اجازه ندهند دست ناپاک گروه هایی مثل داعش، جیش الحر و... به ساحت مقدس حرم حضرت زینب(س)، حضرت رقیه و سپس عتبات عراق برسد، «مدافعان حرم» نام گرفتند.

در واقع دفاع از حرم با همه جوانب و زوایای خود چه در حوزه عملیات‌ها و چه شهدا و ... موضوعی است که سال‌های طلایی در تاریخ مسلمانان رقم زد. حوزه‌ای که پرداختن به آن از طرف هنرمندان اعم از نویسندگان، فیلمسازان، شعر و... امری مهم است که البته آنطور که باید مورد توجه قرار نگرفته است. در هفته دفاع مقدس و با توجه به اینکه شهید قاسم سلیمانی گفت: دفاع مقدس قله است و موضوعات دیگر مثل مدافعان حرم در دامنه آن قرار دارد، سعی کردیم با چند میزگرد به آسیب‌هایی بپردازیم که این دامنه را با مشکل مواجه کرده و ممکن است برای رسیدن به قله نیز مانعی ایجاد کند. در این نشست تخصصی با جواد کلاته عربی از نویسندگان حوزه ادبیات پایداری به گفت و گو نشستیم که در ادامه قسمت دوم آن را خواهید خواند:

ادبیات مقاومت , دفاع مقدس , سردار قاسم سلیمانی , شهید , جنگ سوریه ,

تسنیم: یکی دیگر از دغدغه‌هایی که در حوزه ادبیات مقاومت وجود دارد این است که بیشتر سوژه خودش پیدا می‌شود و گرنه تولید سوژه خیلی انجام نشده و در واقع نویسنده‌های کمتری دنبال افرادی می‌گردند که شناخته شده نیستند، اما قصه زیبایی دارند. فکر می‌کنید چرا اینطور می‌شود؟

کلاته عربی: چون ما روی موج‌ها سوار می‌شویم و خودمان نمی‌توانیم موج تولید کنیم. یعنی باید یک نفر شهید شود، مشهور شود و یک موجی درست شده و ما راحت برویم کتاب را تهیه کنیم و بفروشیم. از طرفی راحت هم با مخاطب ارتباط برقرار کنیم. ولی نمی‌توانیم جریان‌سازی کنیم و روی آن جریان سوار شویم و به دنبالش روی مخاطب نوجوان تأثیر بگذاریم. ممکن است کتاب هم چاپ کنیم ولی این نیاز به جریان‌سازی دارد، یعنی نوجوان یا پدر و مادر باید احساس نیاز کنند که آن را تهیه کنند. در واقع فضای فرهنگی جامعه، صدا و سیما و رسانه و بخش‌هایی که نام بردم، باید یک فضاسازی و جریان‌سازی‌ درستی انجام دهند.

الان این کم توجهی به آثار فرهنگی مبتلا‌ به همه خانواده‌هاست، مثلاً من وقتی به هیأت می‌روم از بچه‌های دو سه سال تا نوجوانان 14،‌ 15ساله گوشی دست‌شان است و دارند بازی می‌کنند و فیلم می‌بینند، آن هم قهرمان‌ها و شخصیت‌هایی که غربی‌ها برای ما تولید کردند. آنها توانستند این کار را انجام دهند، پس باید ببینیم آنها چه می‌کنند و ما هم همان کار را بکنیم اگر به بحث دفاع مقدس و ادبیات پایداری تکیه داشته باشیم، تولیدات خوبی خواهیم داشت. ببینید همین تولیدات سینمایی یا تولیدات مکتوب غرب را، از نداشته‌هایشان بهره‌مند می‌شوند ولی ما قهرمان‌‌هایی داریم که نمی‌توانیم آنها را به محتوای فرهنگی تبدیل کنیم. کتاب می‌تواند اقتباش برای فیلم، انیمیشن و کالای دیگر شود، چرا ما نمی‌توانیم این زنجیره را خوب تشکیل بدهیم؟ فکر می کنم ما سازمان متولی برای این کار کم نداریم ولی این زنجیره تشکیل نمی‌شود. چون هیچ فکر واحدی بالای سر آنها نیست، چیزی که خط تولید و مصرف را پایش کند، و این زنجیره‌ها را به هم وصل کند.

بحث مدافعان حرم یکی از اتفاقات مهم بعد از پیروزی انقلاب است، چرا هیچ نهادی نمی‌خواهد مسئولیت به عهده بگیرد؟ رسانه‌ها و نویسندگان جسته و گریخته یک تلنگری می‌زنند که ما مسئول یا متولی کار نداریم، چرا این هیچ وقت یک دغدغه نشده است؟ این سرچشمه‌ای است که اگر زنجیره تولید آن شکل بگیرد نه تنها فرهنگ بلکه اقتصادش هم می‌تواند گردش پیدا بکند. من حتماً نمی‌توانم جواب کاملی بدهم اما یک نکته‌ای بگویم شاید کلید بعضی از این پرسش‌ها باشد. متاسفانه جامعه نخبگانی ما که نویسنده،‌ ناشر و رسانه است، گاهی اوقات خودشان هم دنباله‌رو می‌شوند به جای اینکه راه تعریف کنند. یعنی امروز من قرار است به عنوان یک رسانه، یک خبرگزاری یا صدا و سیما، برای بحث مدافعان حرم خبر یا گزارش تولید کنم، روی همان چیزی دست می‌گذارم که به هر ترتیبی برجسته شده است، کتاب فلان شهید یا فیلم فلان شهید که برجسته شده و همه دارند دنبال آن می‌روند، من ذائقه‌سازی و تولید محتوا نمی‌کنم و دنباله‌رو هستم.  برای همین وقتی ریشه‌یابی می‌کنیم می‌بینیم تَه همه اینها سود است.


سایه سنگین منابع اقتصادی بر الگوسازی

تسنیم: در این چرخه چه کسی را موثرتر می‌دانید؟

کلاته عربی: من ناشر را خیلی موثر می‌دانم، ناشر تصمیم‌گیری می‌کند که در مورد یک سوژه بنویسد، اینکه چطوری بنویسد و در چه زمانی منتشر شود و چقدر روی آن مانور دهد؟ کدام کتاب به سازمان‌ها برای خرید معرفی شود؟ روی کدام کتاب برای تبلیغات تمرکز شود؟ کدام کتاب به رسانه‌ها معرفی شود. به همین جهت من ناشر را خیلی موثر می‌دانم. حالا این کتاب که ناشر روی آن تمرکز کرده، چیست خدا می‌داند! گاهی اوقات کتابی می‌شود که نه تحقیق درست و حسابی دارد و نه قلم و ساختار درست و حسابی دارد، نه یک مجموعه ادبی استانداردی دارد. فقط به دلیل اینکه ناشر اراده کرده، رسانه پای کار آن می‌آید، سازمان پای خرید آن می‌آید و یکدفعه می‌بینید کتاب چند ده چاپ رفته و بعد دیگر همه دنبال آن موضوع و کتاب هستند.

این جاست که گفتم همه دنبال آن می‌روند، در رسانه، صدا و سیما و هرجایی که می‌خواهند کتابی معرفی کنند سراغ آن کتاب می‌روند، هر جا هر اتفاقی بیفتد سراغ آن می‌روند! یعنی همانطور که گفتم مساله این است که جامعه نخبگانی ما دنباله‌رو هستند و خودشان مساله‌شناس نیستند که اگر قرار است من در این حوزه خبر و گزارشی تهیه کنم، باید ببینم چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟ نه اینکه جامعه این را چون بیشتر دیده روی آن کار کنیم.

در یک گروهی در تلگرام یک نفر برای محرم یک کتابی معرفی کرد، معرفی کتاب‌های استاد شجاعی، یک نفر گفت این کتاب‌ها را که همه می‌شناسند کتابی معرفی کنید که مردم نمی‌شناسند ولی به دردشان می‌خورد! متاسفانه جامعه نخبگانی ما جامعه مقلد است، مساله ما این است. و یکی از دلایل مهمی که کتاب‌های ناقص، شتاب‌زده و فست‌فودی داریم همین است.

ادبیات مقاومت , دفاع مقدس , سردار قاسم سلیمانی , شهید , جنگ سوریه ,

تسنیم: شما به عنوان یک نویسنده، پژوهشگر و محقق، خودتان چقدر دغدغه داشتید که در مورد مدافعان حرم کار کنید؟

 

کلاته عربی: من در این زمینه یک کار انجام دادم و سعی کردم در کاری که انجام دادم همه این مسائلی را که گفتم در آن رعایت کنم، یک کتابی باشد که جامع باشد و سر فرصت نوشته شود و شتاب‌زده نباشد. به نظرم تلاش قابل ملاحظه‌ای بوده است و یک کتاب 350 صفحه‌ای نوشتم که 200 صفحه آن مربوط به 100 روز یک شهید در عراق و سوریه است و این مهم است. یک روایتی که قدم به قدم و لحظه به لحظه است، نمی‌خواهم بگویم من در این زمینه رسالتم را انجام دادم یا من کار مهمی انجام دادم ولی سعی کردم دغدغه‌هایم را در مورد کتاب خودم رعایت کنم.

 در دوره اول جشنواره شهید همدانی من در حوزه زندگینامه داور بودم، واقعاً دیدم این نقص‌ها وجود دارد که اصلاً ما چیزی به نام سوریه و حضور رزمندگان در آجا نمی‌بینیم. من در کتاب ماجرای عجیب یک جشن تولد سعی کردم ملاحظه داشته باشم و حتی فراتر از آن من نقشۀ منطقه و عکس پهپادی آن منطقه را هم منتشر کردم. نه اینکه به عنوان یک عکس تزیینی باشد. چون قصه‌های زیادی در ماجرای آخر که شهید ثامنی به شهادت می‌رسد، همه جا و مکانی داشت که من همه را روی آن نقشه و عکس پهپادی منطقه جانمایی کردم. یعنی حتی مثلاً پا را روی خط قرمز گذاشتم.

تسنیم: بحث فاطمیون و زینبیون و مدافعین حرمی که در جنگ سوریه غیر ایرانی هستند، در ادبیات ما خیلی مظلوم واقع شدند، علت این مظلومیت چیست؟

کلاته عربی: به نظرم نویسنده‌های ما نسبت به این حوزه اقبالی نشان نمی‌دهند، چون با فضا آشنا نیستند سمت آن نمی‌روند؟ در دسترس بودن سوژه برای نویسنده خیلی مهم است. البته کتاب از مدافعین حرم افغانستانی و پاکستانی چاپ شده. البته هنوز در مورد پاکستان کار یک مقدار سخت‌تر است، زیرا بحث زبان مطرح است ولی بچه‌های افغانستانی هم‌زبان ما هستند. یک بخشی از اینها واقعاً‌ در دسترس نیستند، بزرگان آنها، ابوحامد دیده شده اما در کل خانواده‌ها و شخصیت‌های محجوبی دارند. یعنی شما ردی از اینها اصلاً نمی‌بینید!

من ساکن شهرستان پیشوا هستم، در پیشوا و ورامین، شهید فاطمیون زیاد داریم، شاید نزدیک 20 شهید مدافع حرم افغانستانی داریم و خانواده‌های آنها آنجا هستند ولی اینقدر محجوبند و سر و صدایی از اینها نیست که حضورشان کم رنگ شده، وقتی یک شهید مدافع حرم به شهادت می‌رسد، یک مصاحبه از خانواده‌اش یا یک رد و نشانه‌ای از شهید می‌بینید که سراغ او می‌روید.

 من چطوری سراغ شهید ثامنی رفتم؟ وقتی او شهید شد، تمام شهر ما پلاکارد شهید ثامنی شد، من به یک جلسه‌ای دعوت شدم که گفتند می‌خواهیم برویم مجلس شهید ثامنی صحبت کنیم شما هم بیایید.باید نشانه‌ای باشد تا من شهید را بشناسم اما نشانه‌ای از این شهدای افغانستانی در سطح جامعه ما نیست که مردم و نویسنده‌ها ببینند مگر اینکه واقعاً‌ در جریان تحقیق ما به یک شخصیتی برسیم، پژوهش‌هایی که با آدم‌های جنگ و آدم‌هایی که آنجا حضور داشتند بکنیم، خیلی این شهیدان و اطلاعات آنها در دسترس ما نیست، خیلی خودشان را نشان نمی‌دهند، آدم‌های سر به زیر و افتاده هستند،‌ اینکه خانواده آنها فرزندانشان شهید شده است را خیلی ابراز نمی‌کنند. در واقع نه ما سراغ آنها می‌رویم و نه آنها سراغ ما می‌آیند و این حلقه ارتباطی بین ما و آنها شکل نگرفته است.

تسنیم: یکی از موضوعاتی که در کتاب‌های منتشر شده دیده می‌شود عدم توجه به ظاهر به کتاب است. این موضوع را چطور ارزیابی می‌کنید؟

کلاته عربی: یکی از جذابیت‌ها عنوان و طراحی کتاب است. ما حتی در زمینه طراحی هم ضعیف هستیم. درواقع نیازمند یک خانه‌تکانی در همه زمینه‌ها هستیم، این که چه کار کنیم یک اثر به صورت کلی جذاب شود؟ این مساله هم جدا از سایر مسائل حوزه کتاب نیست، هر ناشری یک سطحی از سلیقه و هنر را دارد، خیلی از انتشاراتی‌‌های ما در حوزه‌های تخصصی مثل ادبیات، بحث‌های هنری یک استاد و بزرگ بالاسر کارشان نیست، بحث‌های هزینه‌ای یک مساله است، شما می‌توانید با 500 هزار تومان یک طراحی جلد انجام بدهید، با 5 میلیون تومان یا 10 میلیون تومان هم می‌توانید یک طراحی جلد انجام بدهید.

یادم است سال‌ها پیش به یک ناشر پرکار و معروف گفتم، شما به عنوان یک سرمایه دار مطرح هستید و فکر هم نکنید چون ناشر خصوصی هستید می‌توانید هر کاری انجام بدهید، مردم به شما اعتماد کردند، زحمت کشیدید، کار کردید و در کنار این از نام شهدا استفاده بردید و امروز مردم به شما اعتماد کردند بنابراین رسالت به دوش شماست اگرچه خصوصی هستید و باید بالای سر کارهایتان یک بزرگی و استادی بگذارید تا مدیریت کند، بحث کیفیت مطرح است، این در حوزه گرافیک هم است، بالاخره هر مجموعه انتشاراتی یک بزرگی و استادی باید در بخش‌های مختلف کاری‌اش داشته باشد. این دو بخش پژوهش و نگارش و ادبیات و بحث‌های گرافیکی خیلی دیده می‌شود، اگر یک راهبر در این بخش‌ها بالای سر کار نباشد، خروجی‌های آن می‌تواند هر چیزی باشد، کار باکیفیت و بی‌کیفیت، شما وقتی فیلتر نداشته باشید که سر راه این کارها قرار بدهید که اولاً‌ هر اثری چاپ نشود و ثانیاً ممکن است بعضی از آثار را بتوانید ارتقا بدهید.  اگر استاد بالای سر بخش‌های مختلف نباشد از این اتفاقات می‌افتد. 

تسنیم: ما در زمینه داستان‌ هم کار قوی‌ای نداریم، رمان قوی نداریم. این ایراد به نویسندگان ما گرفته می‌شود که ما دفاع مقدس را پشت سر گذاشتیم و یکسری تجربیات را داریم و می‌توانیم از آن تجربیات در این حوزه هم استفاده کنیم، چرا استفاده نمی‌شود؟

کلاته عربی: در مورد جنگ هم همین اتفاق افتاده است، ما در دوران صاحبان خاطره و خاطره‌نگاری داریم زندگی می‌کنیم شاید 10 سال بعد یعنی از سال 1415 به بعد یک تعداد از صاحبان خاطره را از دست بدهیم. آن موقع رمان به طور طبیعی مجالی برای ظهور و بروز پیدا می‌کند. جریان طبیعی‌ای رخ داده در مورد تب خاطره‌نگاری، حجم کارهای خاطره‌نویسی و مستندنگاری. به نظرم اتفاق عجیبی نیست و ما در دوره‌ای زندگی می‌کنیم که اساساً طبیعی است که صاحبان خاطره،‌ خاطرات خودشان را بگویند و اینها منعکس شود و امروز گوی و میدان دست حوزه خاطره است و داستان و رمان خیلی نتوانستند مجال پیدا بکنند.

در زمانی که مجال خاطره است و عصری که عصر خاطره است علایق داستان‌نویسی وجود دارد. هرچند که نتوانسته خودش را به طور کامل در حوزه داستان و رمان نشان بدهد. اگر بخواهم خیلی کوتاه بگویم اینکه گاهی اوقات این نگاه داستان‌نویسی و رمان‌نویسی که نتوانسته خودش را به جهت حضور در عصر حاضر نشان بدهد، آمده به حوزه خاطره ضربه زده است، به بهانه جذابیت و به بهانه زیباسازی،. به نظرم به حوزه خاطره‌نگاری ما آسیب زده و معصومیت حوزه خاطره‌نگاری ما را مورد خدشه قرار داده است.

مثلاً‌ من آمدم با نگاه داستانی وارد خاطره شدم. آن وقت فعال حوزه رسانه با من مصاحبه می‌کنند، یک ذره حرف من را جابجا کند اعتراض می‌کنم، در حالی که همین آدم خاطرات زندگی شهیدی را هر طور دلش بخواهد جابجا می‌کند!

ادبیات مقاومت , دفاع مقدس , سردار قاسم سلیمانی , شهید , جنگ سوریه ,

تسنیم: یکی از محدودیت‌‌هایی که در زمینه مدافعان حرم برای نویسندگان، خبرنگارها و پژوهشگران وجود دارد این است که کسانی که در رده نظامی هستند خیلی کم پیش می‌آید به نویسنده اعتماد کنند، مثلاً اجازه ورود نمی‌دهند. مثلاً در دوران جنگ سوریه خبرنگار امنیتی ـ دفاعی ما خیلی تلاش کرد برود در آن فضا قرار بگیرد و با مدافعین حرم در ارتباط باشد، رفت ولی خیلی محدود و با دردسر، این چقدر ضربه می‌زند و آیا این همه محدودیت لازم است؟

کلاته عربی: متاسفانه یک بخشی از این محدودیت وجود دارد، اما مطلق در مورد همۀ مجموعه‌ها نیست. فقط یک مجموعه است که هنوز هم دارد مقاومت می‌کند. البته خاطرات ذکر می‌شوند بالاخره. به‌عنوان مثال اکنون نیروی قدس به لحاظ سازمانی خیلی اجازه نمی‌دهد کسی به او نزدیک شود و روایتی کند، من دو کار می‌خواستم انجام بدهم که با شکست مواجه شد، اگر همکاری نکنند شما نمی‌توانید کاری بکنید ولی یگان‌های دیگر اینطوری نیست، لشکرهای عملیاتی که در خیلی از استان‌ها وجود دارند، مثلاً لشکر عملیاتی 16 قدس گیلان، 27 محمد رسول‌الله و غیره رزمندهای آنها پای کار آمدند و صحبت می‌کنند. اما در بخش‌های دیگر می‌تواند عدم همکاری ضربه جدی به طرح موضوعات بزند.یادم هست یکبار سردار قاآنی حتی در یکی از سخنرانی هایش گفت ما در مورد شهید سلیمانی از دو چیز نگرانیم یکی غلو، یکی تعریف ناقص! که با اعمال محدودیت در زمینه پژوهش ناگزیر این اتفاق خواهد افتاد.

انتهای پیام/

منبع : خبرگزاری تسنیم


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار فرهنگی

چاپ کتاب پایان صهیونیسم و سقوط اسرائیل با همکاری ایران و مالزی 

چاپ کتاب پایان صهیونیسم و سقوط اسرائیل با همکاری ایران و مالزی 
2024-11-24T16:13:57+03:30
کتاب پایان صهیونیسم و سقوط اسرائیل در ۲۰فصل با اشاره به فروپاشی درونی رژیم صهیونیستی توسط استاد عزمی عبدالحمید گردآوری و با مشارکت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلام...

دفتر آیت الله مدرسی به جنایت علیه شیعیان پاراچنار واکنش نشان داد

دفتر آیت الله مدرسی به جنایت علیه شیعیان پاراچنار واکنش نشان داد
2024-11-24T16:00:38+03:30
دفتر آیت الله مدرسی در محکومیت جنایت تروریستی ایادی استکبار بیانیه ای صادر کرد.

دبیرخانه ستاد طرح ملی حفظ قرآن کریم تعیین‌ تکلیف می‌شود

دبیرخانه ستاد طرح ملی حفظ قرآن کریم تعیین‌ تکلیف می‌شود
2024-11-24T15:20:38+03:30
جلسه شورای توسعه فرهنگ قرآنی هفته جاری به منظور بررسی دو پیش دستور و چهار دستور برگزار می‌شود و در یکی از مهم‌ترین دستورها محل استقرار دبیرخانه ستاد راهبری ط...

تشرف برندگان پویش‌های «فجر عاشقی» و «سفیر آیه‌ها» به مشهد مقدس

تشرف برندگان پویش‌های «فجر عاشقی» و «سفیر آیه‌ها» به مشهد مقدس
2024-11-24T15:07:20+03:30
 ۱۷۰ برنده سفر زیارتی به مشهد مقدس در پویش‌های قرآنی فجر عاشقی و سفیر آیه‌ها که در ایام اربعین حسینی برگزار شد از ۲۹ آبان تا ۲ آذر به سفر زیارتی مشهد مقدس مش...

نشست «نظم جهانی پس از نصرالله» برگزار می شود

نشست «نظم جهانی پس از نصرالله» برگزار می شود
2024-11-24T15:07:19+03:30
نشست «نظم جهانی پس از نصرالله» به همت اندیشکده برهان در دانشکده علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی برگزار می‌شود.

مشاهدات عینی فعالان عرصه هیئت از لبنان روایت می شود

مشاهدات عینی فعالان عرصه هیئت از لبنان روایت می شود
2024-11-24T15:07:19+03:30
نشست «روایت لبنان» به همت جمعی از مداحان، سخنرانان و فعالان هیئتی برگزار می‌شود.

نشست «صلح، زبان فارسی و رسانه» برگزار می‌شود

نشست «صلح، زبان فارسی و رسانه» برگزار می‌شود
2024-11-24T15:07:18+03:30
نشست «صلح، زبان فارسی و رسانه» پنجشنبه هشتم آذرماه در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار می‌شود.

نشست «فلسفه، دانشگاه و اجتماع» برگزار می‌شود

نشست «فلسفه، دانشگاه و اجتماع» برگزار می‌شود
2024-11-24T15:07:18+03:30
نشست «فلسفه، دانشگاه و اجتماع» در دانشگاه شهید بهشتی برگزار می‌شود.

دبیرخانه ستاد طرح ملی حفظ قرآن کریم تعیین‌ تکلیف می شود

دبیرخانه ستاد طرح ملی حفظ قرآن کریم تعیین‌ تکلیف می شود
2024-11-24T15:07:17+03:30
جلسه شورای توسعه فرهنگ قرآنی هفته جاری به منظور بررسی دو پیش دستور و چهار دستور برگزار می‌شود و در یکی از مهم‌ترین دستورها محل استقرار دبیرخانه ستاد راهبری ...

۴۰ مربی جلسات قرآن دانش‌آموزی مدرک مربی گری دریافت کردند

۴۰ مربی جلسات قرآن دانش‌آموزی مدرک مربی گری دریافت کردند
2024-11-24T14:13:58+03:30
به همت قرارگاه جلسات خانگی قرآن نخستین دوره تربیت مربی دانش‌آموزی خراسان رضوی برگزار و ۴۰ مربی و معاون پرورشی مدارس این شهرستان با فراگیری آموزش‌های لازم مد...

سعیدی نژاد: مادران برای فرزندانشان از آینده، قصه بگویند

سعیدی نژاد: مادران برای فرزندانشان از آینده، قصه بگویند
2024-11-24T12:13:57+03:30
سعیدی نژاد گفت:با تاکید بر اینکه نوجوانان باید رهپویان افتخارات و راویان افتخار و پیشرفت کشور باشند،گفت:نوجوان امروز ما با استعداد و توانمندی های خود باید ب...

سعیدی نژاد: مادران داستان‌های تصویرگر آینده برای فرزندانشان تعریف کنند

سعیدی نژاد: مادران داستان‌های تصویرگر آینده برای فرزندانشان تعریف کنند
2024-11-24T11:20:38+03:30
سعیدی نژاد گفت:با تاکید بر اینکه نوجوانان باید رهپویان افتخارات و راویان افتخار و پیشرفت کشور باشند،گفت:نوجوان امروز ما با استعداد و توانمندی های خود باید ب...

کتابی که از شاخص‌های تعیین مزاج براساس مبانی طب ایرانی می گوید

کتابی که از شاخص‌های تعیین مزاج براساس مبانی طب ایرانی می گوید
2024-11-24T11:07:17+03:30
کتاب «مبانی نظری و عملی طب ایرانی تا پایان قرن پنجم هجری» در پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت (ع) پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تهیه و به همت نشر این پژوهشگاه در...

جایزه سیاست‌گذاری، تقدیر از فعالیت‌های حل مسئله در کشور است

جایزه سیاست‌گذاری، تقدیر از فعالیت‌های حل مسئله در کشور است
2024-11-23T16:20:38+03:30
رئیس دبیرخانه دائمی جایزه ملی سیاستگذاری گفت: جایزه ملی سیاست‌گذاری ارزیابی و تقدیر از فعالیت‌های حل مسئله در کشور به روش اندیشکده‌ای است.

همایش تجلیل از مداحان حماسی‌خوان و شعرای حماسی‌سرا برگزار شد

همایش تجلیل از مداحان حماسی‌خوان و شعرای حماسی‌سرا برگزار شد
2024-11-23T15:40:41+03:30
اولین همایش «هیئت و حماسه» برای تجلیل از مداحان حماسی‌خوان و شعرای حماسی‌سرا هم‌زمان با گرامیداشت هفته بسیج و یاد و خاطره شهدا و حماسه‌آفرینان عرصه مقاومت، ب...

دجال کیست و چه ویژگی هایی دارد؟

دجال کیست و چه ویژگی هایی دارد؟
2024-11-23T15:27:20+03:30
شبکه رادیویی معارف در برنامه «پرسمان مهدوی»، پیرامون دشمن امام زمان عج به نام دجّال به پرسش ها پاسخ گفت.

چرا باید از امامان (ع) پیروی و تبعیت کرد؟

چرا باید از امامان (ع) پیروی و تبعیت کرد؟
2024-11-23T15:27:19+03:30
شبکه رادیویی معارف در برنامه «مبنا» دلیل پیروی از ائمه(ع) را تبیین کرد، که چرا ما باید از آنها تبعیت کنیم.

برنامه سخنرانی شیخ حسین انصاریان در دهه دوم فاطمیه

برنامه سخنرانی شیخ حسین انصاریان در دهه دوم فاطمیه
2024-11-23T15:00:37+03:30
حجت‌الاسلام شیخ حسین انصاریان در ایام عزاداری فاطمیه دوم در سه مجلس منبر می‌رود.

دجال کیست؟

دجال کیست؟
2024-11-23T11:40:38+03:30
شبکه رادیویی معارف در برنامه «پرسمان مهدوی»، پیرامون دشمن امام زمان عج به نام دجّال به پرسش ها پاسخ گفت.

همایش ملی فلسفه فرهنگ برگزار می‌شود

همایش ملی فلسفه فرهنگ برگزار می‌شود
2024-11-23T11:13:58+03:30
همایش ملی فلسفه فرهنگ با برگزاری پنل های تخصصی روز سه شنبه ششم آذر در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می شود.

کتاب «چکیده مقالات همایش ملی فرهنگ شهرت» منتشر شد

کتاب «چکیده مقالات همایش ملی فرهنگ شهرت» منتشر شد
2024-11-23T11:13:58+03:30
کتاب «مجموعه چکیده مقالات اولین همایش ملی فرهنگ شهرت؛ تحولات هنر، رسانه و جامعه» منتشر شد.

ترجمه استانبولی کتاب احکام و حقوق کودکان در اسلام رونمایی می شود

ترجمه استانبولی کتاب احکام و حقوق کودکان در اسلام رونمایی می شود
2024-11-23T09:40:38+03:30
ترجمه استانبولی کتاب احکام و حقوق کودکان در اسلام از سوی مرکز فقهی ائمه‌ اطهار علیهم‌السلام با حضور علما، اساتید، محقّقان و پژوهشگران شنبه، سوم آذرماه ۱۴۰۳ ...

استقبال از نمایندگان اعزامی ایران به مسابقات قرآن کویت

استقبال از نمایندگان اعزامی ایران به مسابقات قرآن کویت
2024-11-23T09:40:38+03:30
در این دوره از مسابقات بین المللی کویت که از ۲۳ تا ۳۰ آبان ماه برگزار شد، حبیب صداقت حائز رتبه چهارم در رشته قرائت تحقیق و محمدحسین ملکی‌نژاد حائر رتبه پنجم ...

تلاوت سوره مجادله توسط گروه مدیحه‌سرایی محمد رسول‌الله(ص)

تلاوت سوره مجادله توسط گروه مدیحه‌سرایی محمد رسول‌الله(ص)
2024-11-23T09:40:38+03:30
اعضای گروه تواشیح محمد رسول‌الله(ص) در راستای اعلام همبستگی با محمور مقاومت آیاتی از سوره مبارکه مجادله را تلاوت کردند.

بسیج نقش مهمی در اعتلای کشور دارد

بسیج نقش مهمی در اعتلای کشور دارد
2024-11-22T16:40:37+03:30
سقز- امام جمعه سقز گفت: بسیجیان با اخلاص و بدون هیچ چشم داشتی در راستای ایران اسلامی تلاش می‌کنند و در این مسیر نقش مهمی دارند.

امام جمعه دیر: حل مشکل گرانی ها در اولویت دولت باشد

امام جمعه دیر: حل مشکل گرانی ها در اولویت دولت باشد
2024-11-22T16:00:38+03:30
بوشهر- امام جمعه دیر گفت: دولت مسائلی مانند حل مشکلات خاموشی برق و گرانی ها که دغدغه مردم است را در اولویت برنامه خود قرار دهد.

حمایت ایران از مقاومت نشأت گرفته از تفکر بسیجی است

حمایت ایران از مقاومت نشأت گرفته از تفکر بسیجی است
2024-11-22T15:33:58+03:30
فهرج_امام جمعه شهرستان فهرج در استان کرمان گفت: حمایت ایران از مقاومت نشأت گرفته از تفکر بسیجی است.

برنامه صلح آمیز هسته ای ایران با قدرت ادامه خواهد داشت

برنامه صلح آمیز هسته ای ایران با قدرت ادامه خواهد داشت
2024-11-22T15:33:58+03:30
لامرد - امام جمعه لامرد در استان فارس با اشاره به قطعنامه ناموجه شورای حکام انرژی اتمی در خصوص فعالیت صلح آمیز هسته ای ایران گفت: این برنامه با حرکت جهادی و ...

وتو پیش‌نویس آتش‌بس در غزه دفاع رسمی از نسل کشی است

وتو پیش‌نویس آتش‌بس در غزه دفاع رسمی از نسل کشی است
2024-11-22T15:33:57+03:30
همدان ـ امام جمعه همدان گفت: وتو پیش‌نویس آتش‌بس در غزه معنایی جز حمایت آمریکا از رژیم غاصب صهیونیستی ندارد و دفاع رسمی از نسل کشی است.

مردم و مومنان نقش ویژه ای در مملکت داری پیامبر(ص) داشتند

مردم و مومنان نقش ویژه ای در مملکت داری پیامبر(ص) داشتند
2024-11-22T15:20:38+03:30
کرمانشاه-نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه گفت: مردم و مومنان نقش ویژه ای در مملکت داری پیامبر(ص) داشتند
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)