میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، به دنبال سخنرانی حکیمانه رهبر انقلاب اسلامی در روز نیمه شعبان و تأکید ایشان بر نگاه راهبردی در زمینه استقرار عدالت فراگیر و همه جانبه مهدوی در سطح جهانی و تجربه آرامش و امنیت و ضرورت بازنگری در ارزشهای مرتبط با زندگی و استقرار عدالت در سطوح مختلف، سعید رضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی پیامی برای رهبران دینی و اجتماعی جهان صادر کرد که به شرح ذیل میباشد؛
رهبران محترم ادیان بزرگ الهی و رؤسای گرامی پویشهای مهم اجتماعی جهان
با سلام و آرزوی سلامتی برای شما
این روزها، ایام تأسف باری برای جامعه بشری است. بیماری وسیع انسانها و کشته شدن آنها تحت تأثیر ویروس کووید -۱۹، انتظار بیماری یا مرگ، خانه نشینی، آوارگی کنار بیمارستانها، قرنطینه شدن در شهرها و توقف سفرها و دیدارها و هر نوع اجتماع انسانی و حتی قدم گذاشتن در طبیعت و کمبود غذا و امکانات درمانی نشان از یک بلای عمومی برای همه جامعه بشری است.
دیدن و شنیدن غم و ناراحتی دیگران بسیار ناراحت کننده و تلخ است و دل هر انسانی را متوجه خدا میکند تا برای همه انسانهای مبتلا، فرقی نمیکند به چه جغرافیایی تعلق دارند، دعا کند و آرزوی صلح و آرامش برای آنها داشته باشد و با همه توان برای کمک به هم نوعان قیام کند.
این روزها، چهره دیگری از بلاهای ساخته شده بشری در شکل جنگ، تحریم و کشتارهای جمعی یادآوری میشود. همچنین روزگار کرونا یادآور ظلمهای نظام سلطه و نظام سرمایه داری است که منجر به گرسنگی و نابرابری اجتماعی و ظلم فراگیر به جامعه انسانی شده است.
دوستان گرامی
دور شدن از خدا و قوانین الهی و عدالت ترسیم شده توسط پیامبران، روزگار ما را قبل از کرونا، کرونا زده کرده بود. کرونای فکری برخواسته از ذهنهای بیمار، سالهاست که موجب استعمار، تخریب، تبعیض اجتماعی و آزار دیگران میشود و یک نوع فرهنگ دیگرآزاری را فراگیر کرده است. بعد از جنگ جهانی اول و دوم که میلیونها نظامی و مردم عادی کشته شدند، انتظار میرفت عبرتهای بزرگ برای جامعه بشری به وجود آمده باشد، ولی تولید و فروش سلاحهای کشتار جمعی، کلاهک هستهای بدون توقف ادامه پیدا کرد و این در حالی است که اگر این کلاهکها با هم منفجر شوند زمستان خاکستری با دمای منهای ۵۰ درجه به وجود میآید که نه تنها همه انسانها، بلکه همه موجودات از بین خواهند رفت، ادامه پیدا کرد.
تجارت جنگ، تجارت انسان، ربا و قمار و استثمار ۹۹ درصد از جامعه بشری توسط یک درصد از آنها، کرونای محسوس زندگی انسان هاست و کرونای کووید -۱۹، امروز فضایی را به وجود آورده که دیگر دوران خطرزایی یک سویه و خطرسازی از راه دور را به پایان رسانده است و قانون سرایت و این واقعیت که همه سوار بر یک کشتی هستیم را محسوس ساخته است. فضای کرونا این امر را محسوس کرد که در مواجهه با خطر بین شمال و جنوب فرقی نیست، بین مسلمان، مسیحی و یهودی و پیروان سایر ادیان تفاوتی وجود ندارد. کرونا، برای همه و همه خطر زا شده است و آنها را به خود قرنطینگی وادار کرده و همه را مجبور به تنهایی و تأمل در مورد خود، دیگری و جهان امروز و جهان پس از مرگ کرده است.
عالیجنابان، رهبران دینی و فعالان اجتماعی
امروز اولویت اول همه ما حمایت از مبتلایان به ویروس کووید ۱۹ و حمایت جهانی از یکدیگر است. این فرمان مشترک همه انبیا الهی است که اولاً در خطابهای الهی، همه مردم و همه مؤمنان را قطع نظر از قومیت، نژاد و ملیت مورد خطاب قرار میدهد. ثانیاً، این پیام همه انبیا الهی و پیامبر گرامی اسلام است که آنچه را بر خود میپسندی بر دیگران بپسند و آنچه را بر خود نمیپسندی بر دیگران روا مدار. لذا لازم است، همه توان علمی و تخصصی ملتها به تشخیص بیماری، یافتن واکسن برای پیشگیری و داروی مناسب برای درمان اختصاص پیدا کند.
امروز نیازمندیم، همه جامعه بشری، ذخیره غذایی، بهداشتی و درمانی خود را به اشتراک بگذارند و امروز، شاهد عمل به آن کلام بلند و بزرگ امام علی (ع) خطاب به فرماندار خود باشیم که فرمود ای مالک! دلت را پر کن از محبت مردم، چون مردم یا هم نوعان تو هستند یا برادران دینی تو. تحت تعالیم مشترک ادیان الهی به وضوح یافته ایم که اول همسایه و سپس اهل خانه و فرموده حضرت عیسی (ع) بر همین معنا تأکید میکند که آنچه را برای خود دوست داری برای همسایه ات دوست داشته باشد (انجیل متیو، ۲۲:۳۹). به هر حال کرونا یک مسئله جهانی است و تشخیص، یافتن واکسن و درمان آن در گروه همکاری جهانی است و رهیدن از کرونای فکری و ذهنهای بیمار مستلزم اصلاح جهانی و تغییر اساسی در نگراش به خدا، انسان و جهان است.
عزیزان، دردمندان و صلح طلبان جهان
امروز لازم است، جامعه بشری به خاطر همراهی با ظالم، سکوت در برابر نظام سلطه، یا تجهیز کردن نظام ظالمانه از طریق علم و فنآوری و سرمایه گذاریهای مالی و کوتاهی نسبت به جامعه انسانی در پیشگاه خدا استغفار کند و درک کند که انسان علی رغم همه تواناییهایش، موجودی بسیار ضعیف و آسیب پذیر است. ویروس کرونا، ضعف انسان را نمادین کرد و میزان هوشیاری انسان برای اصلاح رفتار و رعایت انصاف نسبت به خود و دیگری همچنان سوال برانگیز است.
از همه شما به عنوان یک برادر و به عنوان یک دوست تقاضا میکنم، همدلی و همکاری کنیم تا شاهد جهانی خالی از ظلم، زورگویی، تحریم و سلطه باشیم و البته همه ما آمدن منجی بزرگ بشریت را که درود خدا بر او باد چشم انتظاریم و به آینده صالحانه جهان امیدواریم که خدای متعال فرمود: ان الارض یرثها عبادی الصالحون (انبیا -۱۰۵).
در پایان پیشنهاد میشود کمیته مشترکی از رهبران ادیان بزرگ الهی و همچنین رؤسای پویشهای اجتماعی بزرگ جهان، در خصوص یافتن راه حل مناسب برای کمک به مردم مظلوم جهان در این شرایط حاد کرونائی تدبیر شود و با نگاهی اساسی راه حلی برای رفع سلطه از جهان، راه حل های عملی را دنبال کنید و بدانید که مردم جهان تشنه عدالت، سلامت و آزادگی همراه با با توجه به تعالیم الهی هستند.
اسامی برخی از رهبران دینی و اجتماعی که نامه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برای ایشان ارسال شده است به شرح ذیل است:
پاپ فرانسیس، رهبر کلیسای کاتولیک جهان،
محمد المحرصاوی، رئیس دانشگاه الازهر مصر
احمد محمد احمد الطیب شیخ دانشگاه الازهر
رابی یزائیل دیوید وایس"خاخام یهودی" و رئیس محترم جنبش"ناتوری کارتا"
جویس آجلونی، دبیرکل کمیته آمریکایی خدمات دوستان
جان بابجاکا اسقف اعظم اسلواکی
پیتر فالوپ کوکسیس، اسقف اعظم کاتولیک یونان
گارد باخنر، روحانی کاتولیک آلمانی و کلیسای جامع کلن
دکتر ویل برومر، رئیس مؤسسة ابتکار برای مدیریت بحران از فنلاند
مسعود شجره، رئیس کمیسیون حقوق بشر اسلامی
پروفسرور روان داگلاس ویلیامز، اسقف اعظم کانتربری
جناب آقای دنی سریسکانداراجه (سریسکانداراجاه)، مدیر کل محترم خیریه آکسفم
مهاتیر محمد
ویو وب رئیس کمپین بریتانیا برای خلع سلاح هستهای (CND)
پاتریارک کریل رهبر کلیسای ارتدکس مسکو
اسقف اعظم اوکراین، رهبر کلیسای کاتولیک اوکراین
جناب آقای کاظیمیرز نیکز، اسقف اعظم ورشو
منبع : خبرگزاری مهر
صالحی : دیپلماسی قرآنی را باید فعالتر کرد
باباخانی: بیش از ۸۰ درصد مردم با هیئت ها در ارتباط اند
حجت الاسلام ارباب سلیمانی معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد شد
ابوترابیفرد خطیب این هفته نماز جمعه تهران خواهد بود
حجتالاسلام ابوترابیفرد خطیب این هفته نماز جمعه تهران خواهد بود
مقوله غنا در تلاوت قرآن کریم تبیین و بررسی شد
فرهنگ میتواند نقد را از حالت انفعال و انحصار در آورد
خاموشی: ترویج سبک زندگی قرآنی عمده ترین هدف مسابقات قرآن است
نماهنگ «نحن حزب الله» با صدای ذاکرین اهل بیت (ع) منتشر میشود
همایش «میانداران جهاد ۴» ویژه شبکههای تخصصی هیئت برگزار می شود
اختتامیه مسابقات قرآن بسیج با حضور عوامل «محفل» برگزار شد
خاموشی: باید خلأها و پیشرفتها در حفظ موقوفات و افزایش منافع آنها بررسی شود
قمی: طرح «زندگی با آیهها» امسال باید گستره بیشتری از مردم را دربرگیرد
معرفی آموزههای امام علی(ع) از اهداف برنامه های ایام میلاد نور است
قمی: امسال طرح «زندگی با آیهها» باید گستره بیشتری از مردم را دربرگیرد
خاموشی: باید خلاها و پیشرفتها در حفظ موقوفات و افزایش منافع آنها بررسی شود
تقی زاده: شعار زندگی با آیه ها در ماه رمضان آینده، «امت پیروز» است
خاموشی: باید مشخص شود در حفظ موقوفات و افزایش منافع آنها، چقدر پیشرفت کرده ایم و چه خلاهایی داریم
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم: شعار زندگی با آیه ها در ماه رمضان آینده، «امت پیروز» است
پورمعین: نرم افزار کاربردی حفظ قرآن کریم رونمایی میشود
محمدرضا پورمعین: سوپر اپلیکیشن موسسه علیین در زمینه حفظ قرآن کریم رونمایی میشود
برپایی نمایشگاه «بانوی بینشان» در ایام فاطمیه دوم
دانشگاه شریف ۵ شب میزبان عزاداران فاطمی میشود
پیوست عدالت از منظر جامعهشناختی مورد بررسی قرار میگیرد
ششمین همایش «کنکاشهای مفهومی درباره جامعه ایران» برگزار میشود
۱۵۰ گواهینامه آزمونهای حفظ مهد قرآن در آبانماه صادر شد
«چلچراغ آیهها در جماران» برگزار می شود
پویش سراسری «بوسه بر دستان پدر» برگزار میشود
شماره جدید فصلنامه اطلاعات حکمت و معرفت منتشر شد