میرنیوز
به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، نشست خبری معاونت فرهنگی وزارت ارشاد با حضور دو تن از مدیران این مجموعه در سالن اجتماعات وزارت ارشاد برگزار و محسن جوادی معاون فرهنگی وزارتخانه و ایوب دهقانکار مشاور اجرایی معاونت طی این نشست به سؤالات اهالی رسانه پاسخ گفتند.
جوادی در ابتدای سخنان خود به آمار کلی در حوزه کتاب اشاره کرد و ابراز داشت: در بخش مجوزهای کتاب طی سال ۹۸، اداره کتاب این وزارتخانه ۵۵ هزار مجوز کتاب ارائه کرده است و طی این مدت ۶۱ هزار عنوان چاپ شده است. آمار نشان میدهد ما رشد ۵ درصدی داشتهایم.
معاونت فرهنگی وزارت ارشاد با بیان اینکه در حوزه اداره کتاب این وزارتخانه اتفاقات خوبی رخ داده است و با وجود سامانه جامع نشر پیوستگی تهران و سایر استانها را شاهد هستیم، گفت: اخیراً هم با آغاز به کار رسمی پنجره واحد نشر تسهیل در امر کار ناشران و تسریع در صدور مجوزها را شاهد خواهیم بود.
وی افزود: در بخش چاپ نیز از سوی دفتر چاپ و نشر وزارتخانه طی سال جاری اتفاقات خوبی رخ داده است یعنی ما در ۲۰ استان نمایشگاه صنعت چاپ را برگزار کردهایم، البته آمادگی برگزاری نمایشگاه در ۲۳ استان را داریم اما برخی استانها نمایشگاههایشان در روزهای آتی برگزار میشود.
وی به واردات و صادرات محصولات چاپی هم اشاره کرد و توضیح داد: طی سال جاری ۳۶ میلیون کیلو واردات محصولات چاپی داشتهایم که این رقم نشان میدهد سال ۹۸ نسبت به سال ۹۷، ۵۰ درصد کاهش داشته است در حوزه صادرات نیز ۴ میلیون کیلو صادرات محصولات چاپی داشتهایم. همچنین امسال ۳۴۰۰ عنوان با تیراژ ۴۰۰ هزار نسخه خرید کتاب داشتهایم که ۳۵۰ هزار نسخه از آن اهدا شده است.
معاونت فرهنگی وزارت ارشاد به فعالیت دفتر مطالعات و سایر بخشهای این معاونت اشاره کرد و گفت: ما امسال توانستیم تنها یارانه تابستانه و پاییزه کتاب را تأمین کنیم و نمیتوانیم یارانه زمستانه کتاب را تأمین کنیم. البته ما توانستهایم طی امسال نکوداشت اهالی قلم و تقدیر از آنها را در برنامهها بگذاریم ضمن اینکه روند ثبتنام وامهای ضروری اهالی قلم آغاز شده است.
وی به برگزاری نمایشگاههای استانی در سراسر کشور اشاره کرد و افزود: ما در سال جاری در ۱۷ استان نمایشگاه استانی برگزار کردهایم البته در برخی از استانها به دلایل مختلف نمایشگاه برگزار نشد اما آماده برپایی بیش از این تعداد نمایشگاه هستیم و در ۱۱ نمایشگاه خارجی به غیر از نمایشگاه فرانکفورت حضور موفقی داشتهایم.
وی به بخش مجوزهای نشر و ساماندهیهای صورت گرفته در آن اشاره کرد و گفت: ما در تعاریف مجوزهایی که وجود داشت رویکردهای جدیدی اعمال کردهایم از این رو از ۱۳۰ عنوان مجوز به ۳۶ مجوز رسیدهایم. ایوب دهقانکار مشاور اجرایی معاونت فرهنگی نیز در بخش دیگری از این نشست به نمایشگاه کتاب و موضوع کاغذ اشاره کرد و گفت: در سال ۹۸ فعالیتهایی که از سوی معاونت فرهنگی اجرا شد، در حالی بود که در سه ردیف اصلی بودجه میزان تخصیصها ۲ درصد، ۱۰ درصد و ۲۰ درصد بوده است در واقع ما با این وضعیت اعتباری توانستهایم امور را پیش ببریم.
وی درباره نمایشگاه کتاب خاطرنشان کرد: خوشبختانه تصمیماتی که شورای سیاستگذاری نمایشگاه باید اخذ میکرد تا روند اجرای نمایشگاه آغاز شود اخذ شد جلسات ادامه دارد و تا زمان نمایشگاه کتاب و پس از آن سیاستهای کلان را ذیل تصمیمات شورای سیاستگذاری ادامه خواهیم داد اما برای آغاز روند اجرایی باید تصمیماتی اخذ میشد.
وی افزود: بحث انتخاب زمان و مکان نمایشگاه از موضوعات مهمی بود که برای آن بازههای مختلفی اعلام شد اما اعضای شورای سیاستگذاری آن را بررسی کردند و در نهایت بین گزینههای موجود مصلی امام خمینی و ۲۶ فروردین ماه به عنوان مکان و زمان نمایشگاه سی و سوم معرفی شد.
دهقانکار با بیان اینکه بحث میهمان ویژه نمایشگاه از نکات دیگری بود که در میان گزینههای حاضر ما به کشور ترکیه رسیدیم گفت: پس از تصمیمات اینگونه وارد فاز اجرایی شدیم و احکام مدیران صادر شد و مدیران کمیتهها خصوصا کمیتههایی که ماهیت اجرایی بالا دارند کار خودشان را آغاز کردند و مدیران ما قول دادند تا پیش از ورود تعطیلات سال نو (نوروز) کارهای اجرایی پروندهشان بسته شود تا پس از سال وارد فاز کیفیت اجرا شویم.
مشاور اجرایی معاونت فرهنگی درباره مسئله کاغذ هم خاطرنشان کرد: پس از یکسال فعالیت کارگروه کاغذ وزارت ارشاد، تصمیم بر این شد با توجه به اینکه کاغذ وارد گروه کالاهای گروه دو شده (به جز کاغذ کتاب و مطبوعات) تصمیم بر این شد دو معاونت تخصصی به صورت کارگروههای خصوصی کار نظارت بر واردات و توزیع کاغذ را انجام دهند و پس از نمایشگاه سال جاری کارگروه تخصصی کاغذ به ریاست محسن جوادی در معاونت فرهنگی تشکیل شد که چند هدف را پیش میبرد اول تهیه، تدوین و انتشار شیوهنامه و آئیننامه اجرایی کارگروه کاغذ که ما آن را منتشر هم کردیم. دوم تشکیل کارگروه تخصصی که تلاش برای این بود از تمام دستگاههایی که در حوزه کاغذ نقش دارند بهره برده و ظرفیتشان را به کار ببریم مثل سازمان تعزیرات حکومتی، صنف نشر، اتاق اصناف و کسانی که حس میکردیم حضور آنها میتواند در این مأموریت ما را کمک کند.
وی ادامه داد: پس از آن فراخوان عمومی منتشر کردیم و آن را در وبسایت معاونت فرهنگی ارشاد قرار دادیم این فراخوان در جهت واردات کاغذ به منظور تأمین کاغذ نشر کتاب بود در پاسخ به این فراخوان درخواستهایی آمد و کارگروه درخواستها را بررسی کرد از میان داوطلبان برخی تأیید میشدند تا ارز دولتی دریافت کنند تا فرآیند خرید و واردات توسط واردکنندگان اجرایی شود.
وی به استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و جامعه نشر در این مسیر هم اشاره کرد و با بیان اینکه سیاستهای وزارتخانه ارشاد در مسیر شفافسازی است گفت:تمامی ناشرانی که دریافتکننده کاغذ بودهاند لیستهای دریافت کاغذشان تا تاریخ ۹۸.۸.۱۸ به روز رسانی شده است و در حوزه تأیید محمولهها واردکنندگانی که ثبت سفارش داشتهاند بر طبق ۴۰ هزار تنی که معاونت فرهنگی فرآیند تأیید آن را وظیفه داشت به پایان رسیده و فرآیند واردات کاغذ به کشور با توجه به اینکه کوتاهمدت نیست اما ما تمام تلاش خود را انجام دادهایم تا این مسیر را کوتاه کنیم بنابر این سه ماه مانده به انتهای سال ۴۰ هزار تن ظرفیت ما تکمیل شده است اما باید بدانید وضعیت واردات دارای چند مرحله است که مراحل ثبت سفارش در اختیار ارشاد نیست اما پس از اینکه کاغذ توسط واردکننده ترخیص شد، در اختیار کارگروه تخصصی قرار گرفته و توزیع انجام میشود.
در ادامه این نشست اهالی رسانه حاضر در این نشست خبری سوالات خود را مطرح کردند.
یکی از خبرنگاران پیرامون کاغذ و اینکه چرا لیستها به روزرسانی نمیشوند سوالی را مطرح کرد که دهقانکار گفت:سه هزار و ۹۶۶ حواله برای ناشران در جهت کاغذ صادر شده که البته ممکن است برخی از آنها تکراری هم باشند. بنابر این از ۱۰ هزار تن کاغذ ترخیص شده ۹۷۰۰ تن توزیع شده است.
این مقام مسئول همچنین در پاسخ به سوالی درباره عدم نظارت بر قیمت کتاب با وجود کاهش قیمت کاغذ ابراز داشت: قیمتگذاری کتاب فرآیندی تخصصی است جلساتی را با اتحادیه ناشران و جامعه نشر داشتیم اما به فرمول واحد برای قیمتگذاری نرسیدیم و در این مسئله نیز هزار و یک عامل دخیل بود اما خود اتحادیه ناشران و کتابفروشان که نهاد تخصصی است را مأمور کردیم تا نظارت داشته باشد چنانچه کتابهایی که با کاغذ دولتی چاپ شدهاند افزایش قیمت نداشته باشند. گزارشها در حال ارسال است ولی دو نکته را نباید فراموش کنیم اینکه اتحادیه ناشران و کتابفروشان هم به فرمول واحدی نرسیده تا برای کتاب قیمتگذاری داشته باشد چرا که لزوماً تمام کتابهایی که تولید میشوند با ارز دولتی نیستند لذا قابلیت رصد نقطه به نقطه وجود ندارد. اما اگر شکایت موردی باشد به آن رسیدگی خواهد شد.
وی در پاسخ به اینکه در موضوع کاغذ تا کی و چه زمانی حمایتهای دولتی ادامه خواهد داشت به یکی از اهالی رسانه گفت: درباره این حمایتها و زمان آن تیم دولت میداند زیرا آنها تصمیمگیری میکنند و ما اجرا کننده هستیم و موارد منوط به تصمیمات بالادستی است.
وی در پاسخ به سوالی درباره قیمت توزیع کاغذ وزارت ارشاد که برخی آن را گران میدانند گفت:ما مماشاتی در قیمتگذاری کتاب نمیکنیم.
جوادی در پاسخ به سوال یکی از اهالی رسانه پیرامون ادغام مؤسسات وزارت ارشاد گفت: این سیاستی است که در نهادهای تصمیمگیرنده وزارت ارشاد محرز است و قطعا صورت میگیرد. در سایر معاونتها هم پیگیری میشود چرا که در واقع ساماندهی اداری و هزینهای در آن دیده شده است و ما شکل تخصیص اعتبار فعالیتها را محور قرار دادهایم. بنابر این برای اینکه صرفهجویی در هزینهها داشته باشیم ساماندهی در بحث مدیریتی همگرایی و همسویی را خواهیم داشت اما ادغام به معنی کارکرد آنها نیست.
وی گفت:ما در مرحله نهایی ادغام مؤسسات فرهنگی هستیم و قرار است در قالب یک مؤسسه سه مؤسسه تابعه معاونت ادغام شوند مدیر واحدی خواهند داشت که تحت عنوان رئیس موسسه فعالیت میکند اما باید گفته شود که مسائل حقوقی برای انحلال وجود دارد که زمانبر است و با توجه به اینکه ما نمایشگاه کتاب را در پیش داریم باید این اتفاق را مدیریت میکردیم. در آینده نزدیک این مسئله انجام میشود اما از لحاظ اداری مسائل نهایی شده ولی اعلام و انحلال زمانبر است و احتمالا پس از نمایشگاه کتاب اجرایی خواهد شد زیرا یکی از مؤسسات مجری نمایشگاه کتاب است.
وی درباره بودجه نمایشگاه کتاب سال ۹۹ هم توضیح داد: ما هزینهها را مدیریت میکنیم کارها کم نمیشود اما اصل بر صرفهجویی است رقم بودجه ما بیش از گذشته نخواهد بود اما در بخش یارانه به سمت صعودی حرکت میکنیم.
جوادی پیرامون معافیت مالیاتی ناشران و کتابفروشان هم گفت:این مسئله موضوعی است که دکتر صالحی وزیر ارشاد بر آن تأکید دارند. اما میزان درآمد برای ما مهم است و رویکرد ارشاد نیز بر اساس درآمدها خواهد بود.
ایوب دهقانکار در بخش دیگری از نشست درباره سامانه فروش الکترونیکی کتاب یا طرح هدفمندیسازی یارانههای کتاب توضیح داد: ما ساماندهی یارانه نشر را از سال گذشته اجرا کردهایم اما در بخشهای خاصی اجرا شد هدف این است که یارانه به دست طیف هدفگذار برسد هر چند ما تخلفات نمایشگاهی که معدود بودند هم داشتیم زیرا عدهای از یارانه سو استفاده میکردند و بنها به نوعی نقد میشد و خرید واقعی کتاب صورت نمیگرفت در حالی که یکی از اهداف ساماندهی نشر، مقابله با تخلفات است ما مصمم هستیم در نمایشگاه سی و سوم کتاب طرح ساماندهی یارانه کتاب را اجرا کنیم. جلسات کارشناسی با بانک ادامه دارد و سیاست بر این است در تمام نمایشگاه هزینه اجرا را برای ناشر به حداقل برسانیم ما انتظار داریم صنف نشر هم همپای ما پیش آید و همکاری ناشران را داشته باشیم.
وی در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس پیرامون اینکه اگر تشکلی خللی ایجاد کرد و آن را اجرا نکرد گفت: سعی میکنیم هزینه را برای ناشر به حداقل برسانیم تا نهایت همکاری را داشته باشند.
محسن جوادی معاون فرهنگی وزیر ارشاد درباره موضع معاونت فرهنگی ارشاد در برابر قانون مالکیت فکری و معنوی گفت: بخشی که مربوط به ارشاد میشده مشورتهایی در آن اخذ شده است هر چند روند، طولانیمدت است بنده هم در جریان امر هستم این لایحه در مجلس رفته و در کمیسیونهای مختلف حقوقی، فرهنگی و قضایی مراحلی را طی کرده است هر چند دوستانی نقد و نقطه نظرهایی دارند اما در انتظار طی روند در مجلس هستیم زیرا تصمیمگیرنده مجلس است و ما تنها نظرات خود را منتقل میکنیم هر چند نظر ما به تنهایی شرط نیست و مجموعه نظرات بررسی شده و برایند مورد توجه قرار میگیرد تا هدف اصلی حق مالکیت معنوی گم نشود تدوینکننده اصلی ما نبودهایم اما در این دوره طولانی بخشهای مختلفی از ارشاد درگیر آن بودهاند اینکه این نظرات تا چه اندازه باید اعمال شود را نمیدانم اما چنانچه قانون شود ما اجرا میکنیم زیرا مجری هستیم.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری فارس
بهبود وضعیت اقتصاد اولویت دولت چهاردهم باشد/ توجه به معیشت مردم
امامجمعه شهر سگزاباد: اولویت دولت باید معیشت مردم باشد
اقدامات دشمنان خیال باطل است
اقدام قاطع دولت در ارتقای ظرفیت سانتریفیوژها ارزشمند است
بسیج زنجیره طلایی ایستادگی است/ تعیین سرنوشت جنگ با حضور مردم
رفع فیلترینگ مسئله اصلی کشور نیست/ دولت فکری به حال اقتصاد کند
فرهنگ فاطمی و بسیج ارکان تحقق جامعه هستند
اخلاص بسیجیان عامل موفقیت آنها است
رای دادگاه لاهه ننگی بر پیشانی اسرائیل جنایتکار است
گفتمان مقاومت در همه دنیا گسترش پیدا کرده است
مسئولان تمرکز خود را در بهبود وضعیت معیشتی مردم بگذارند
انقلابی بودن ویژگی ممتاز بسیج است
هر کسی با تلاش شبانهروزی مشکلی از مردم را برطرف کند بسیجی است
دشمن با حضور بسیج عقبنشینی میکند
تصویب قطعنامه ضدایرانی در سازمان ملل رسوایی بزرگی برای آنها است
تبعیت از اوامر ولی فقیه یکی از دلایل فائق آمدن بر مشکلات است
دستور دستگیری سران رژیم صهیونیستی شکست مفتضحانه آنهاست
دولت بر رفع مسائل معیشتی و اقتصادی مردم تمرکز کند
حق جوانان بومی استان بوشهر برای اشتغال محقق شود
رمز پیروزی و بقای جمهوری اسلامی «بسیج» است
ترویج تفکر بسیجی لازمه برونرفت از مشکلات است
امروز در شرایط جنگ ترکیبی سختی قرار داریم
امام جمعه شیراز: خواستار تحقق انتظارات رهبر انقلاب از دولت چهاردهم هستیم
پاسخ قاطع به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام ضروری است
امام جمعه ارومیه: حفظ وحدت در آذربایجان غربی ضروری است
امام جمعه اصفهان: ایثار شهدا الگویی برای جوانان نسل جدید است
دولت توجه ویژه به سفره و معیشت مردم داشته باشد
واعظی:فردگرایی و فضای مجازی،چالشهای جدید فرهنگ دینی است
نمایشگاه نسخههای خطی قرآن در موزه تمدن اسلامی شارجه بازگشایی شد
هر کسی حضرت زهرا (س) را درک کند حقیقت شب قدر را درک کرده است