میرنیوز

اهدای جایزه سال «دشمن‌شناسی» در دومین سالگرد مرحوم فرج‌نژاد

 اهدای جایزه سال «دشمن‌شناسی» در دومین سالگرد مرحوم فرج‌نژاد 2023-06-18T12:47:45+03:30

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم‌، نشست خبری نخستین همایش دشمن‌شناسی به مناسبت دومین سالگرد درگذشت محمد‌حسین فرج‌نژاد پیش از ظهر امروز یکشنبه 29 خرداد در خبرگزاری تسنیم برگزار شد.

رفیع‌الدین اسماعیلی مسئول مدرسه رسانه‌ای استاد فرج‌نژاد و مسئول همایش دشمن‌شناسی در این نشست در سخنانی با اشاره به میان رشته‌ای بودن مرحوم فرج نژاد گفت: مرحوم فرج‌نژاد تلاش کرد در رشته‌های مختلف تخصص لازم را داشته باشد، از تاریخ فلسفه،‌ تاریخ هنر،‌ عرفان و رسانه گرفته تا بحث‌های اقتصادی تلاش کرد بتواند همه این‌ها را در کنار هم جمع کند و به یک نتیجه‌ای برسد.

وی ادامه داد:‌ او تلاش کرد ارتباط بین عرضه عمل و نظر را حفظ کند،‌ تمام تلاش خود را به خرج داد که بتواند در تئوری‌ها و مبانی فلسفی باقی نماند و تلاش کند هر چیزی که در حوزه تئوری و فلسفی یاد می‌گیرد، به عرصه عمل امتداد دهد‌، در شناخت از غرب نیز اینگونه بود مبانی فلسفه غرب را که از تخصص‌هایش بود،‌ در امتداد سبک زندگی غربی تحلیل کرد، برای همین در تحلیل سینمای هالیوود،‌ انیمیشن‌های غرب و کتاب‌هایی وی می‌بینیم که مبانی فلسفه غرب را از این منظر بررسی کرده است.

اسماعیلی تصریح کرد:‌ وی سعی می‌کرد نگاهش نگاه تمدنی باشد، تلاش کرد دیگری این نگاه تمدنی را کشف کند و این دیگری را در نگاه دشمن شناسی خود پیدا کرد،‌ دشمن‌شناسی را یک مولفه اصلی یک اندیشمند می‌دانست و همیشه آیه 82 سوره مائده را در تمامی صحبت‌هایش استفاده می‌کرد. یهود صیهونیسم را اصلی ترین دشمن اسلام می‌دانست و تلاش کرد که تمامی ردپای یهود صیهونیستی را در تمامی ادوار تاریخ کشف و تحلیل کند و آن را با ارائه شواهد تاریخی از اقتصاد، سیاست و فرهنگ نشان دهد. اعتقاد جدّی به دو جهان حق و باطل داشت نگاهش این بود که مقاومت شیعی و جمهوری اسلامی ایران در امتداد نگاه حق است و سرمایه‌داری سکولار در امتداد جبهه باطل وجود دارد.

وی تصریح کرد:‌ مرحوم فرج‌نژاد سعی می‌کرد،‌ در این تمدن اسلامی برای خود نیز نقشی قائل شود،‌ خود را شاگرد مکتب امام و رهبری می‌دانست و در عین حال برای رسیدن به این تمدن و مقابله با این دشمن سکولار تمامی تلاش خود را می‌کرد، یکی از ویژگی‌های خاص وی شاگردپروری بود، خیلی تلاش می‌کرد که بچه‌ها را بدور خود جمع کند و آنها را آموزش دهد. از دانش‌آموزان گرفته تا دانشجویان و طلاب. تمامی کارها را در امتداد این جهان توحیدی و مکتب امام و رهبری تعریف می‌کرد، بنابراین ما هر چیزی را در عمل و سبک زندگی وی می‌بینیم.

مسئول همایش دشمن‌شناسی با اشاره به تأسیس مدرسه رسانه‌ای مرحوم فرج‌نژاد گفت:‌ سال گذشته نخستین سالگرد مرحوم فرج‌نژاد مدرسه رسانه‌ای که او همیشه آرزوی تاسیس آن را داشت،‌ با همت شاگردانش تاسیس شد. این مدرسه 10 ماه است که فعالیت خود را آغاز کرده است و صدها دانش‌آموز، دانشجو و طلبه را آموزش داده است،‌ دوره‌های مختلف جنگ رسانه‌ای، تاریخ فلسفه و موضوعات حوزه رسانه برگزار شده و اتفاقات خوبی رخ داده است،‌  در سالگرد دوم که امسال 23 تیر ماه است،‌ با توجه به نگاهی دشمن‌شناسی مرحوم  شاگردانش تصمیم بر این گرفتند که این همایش دشمن‌شناسی را از سالگرد دوم برگزار کنند.که امتداد راه وی باشد و دشمن‌شناسی هم نه از باب نظریه و تئوری بلکه در عرصه‌های هنری و رسانه‌ای. ما تاکنون همایش جدی در حوزه دشمن شناسی نداشتیم، این همایش قرار است هر سال در 23 تیر برگزار شود و آثار هنرمندان و رسانه‌شناسان در این عرصه آورده شود.

وی در ادامه از برگزاری این همایش به دو زبان فارسی و عربی به صورت بین‌المللی خبر داد.

در ادامه این مراسم سیاحت دبیر همایش نیز در سخنانی با اشاره به جزئیات برگزاری این همایش گفت:‌ ما همایش دشمن شناسی را در 7 شاخه مقالات علمی،‌ مقالات ژورنال،‌ کاریکاتور و کارتون،‌ نقاشی و تصویرسازی، کلیپ و فیلم کوتاه و کنش‌گری مجازی برگزار خواهیم کرد، هم‌چنین همایش در  7 محور ساختار و چارچوب کار را شکل می‌دهد، که عبارتند از:‌ الگوی مواجهه بین المللی با دشمن، الگوی معرفی دشمن به نسل جدید، بررسی اسطوره‌ها و کهن الگوهای صیهونیستی، روایت قرآن کریم از یهود، زیست فکری و فرهنگی یهود در ادوار تاریخ،  چالش‌ها و گسست‌های رژیم صیهونیستی، عملیات رسانه‌ای دشمن.

سیاحت تصریح کرد:‌ مهت ارسال اثر پیش از این ششم تیر ماه اعلام شده بود که با تمدید آن مهلت ارسال اثر تا 13 تیر خواهد بود،‌ تاکنون بیش از 100 نفر برای ارسال اثر ثبت‌نام کردند و 40 اثر نیز به دبیرخانه همایش ارسال شده است.

وی از برگزاری دو روز پنل تخصصی در 21 و 22 تیر ماه خبر داد و گفت:‌ هر کدام از محورهای برگزاری این همایش به صورت پنل تخصصی برگزار خواهد شد و بخشآاخر خود همایش است که 23 تیرماه برگزار می‌شود و به نفرات برتر هدیه تعلق می‌گیرد.

اسماعیلی مسئول همایش هم چنین از اهدای جایزه سال دشمن‌شناسی خبر داد و گفت:‌ یک نفر که در حوزه دشمن شناسی کار بزرگی انجام داده که می‌تواند تولید یک فیلم،‌ تالیف یک کتاب و ... باشد که به هر دلیل کمتر دیده شده باشد، تقدیر خواهد شد تا هم اهمیت موضوع نشان داده شود و هم آن فرد انگیزه و جدیت بیشتری برای ادامه راه پیدا کند.

در ادامه مراسم با پرسش و پاسخ خبرنگاران ادامه یافت؛ اسماعیلی در پاسخ به این پرسش که برای معرفی بیشتر مرحوم فرج‌نژاد چه اقداماتی انجام شده است؟ گفت:‌ سال گذشته ما مستند «سرو بی قرار» را تولید کردیم که بازخوردها و تاثیرگذاری‌های زیادی داشت،‌ نشریه خردورزی ویژه نامه‌ای با بحث استاد فرج‌نژاد داشت که استقبال زیادی از آن شد و توزیع خوبی نیز داشت. مدرسه رسانه ای نیز که راه اندازی شد و بیش از 20 دوره و ده‌ها نشست مختلف داشتیم که نوع نگاه مرحوم و کتاب‌های وی را معرفی می‌کرد.

وی ادامه داد:‌ امسال هم یک فیلم داستانی 8 دقیقه‌ای برای وی ساخته شده که در همایش نشان داده می‌شود، هم‌چنین انتشار کتاب تاریخ شفاهی وی را نیز شروع کردیم که برای سال آینده به سالگرد خواهد رسید. برخی از کتاب‌های وی که هنوز منتشر نشده بود، امسال قرار است دنبال شود.

وی از عدم چاپ مجدد کتاب‌های این نویسنده انتقاد کرد و گفت: مطالبه ما این است که کتابهای «دین در سینمای شرق و غرب» و «اسطوره‌های صیهونیستی» به چاپ دوم برسد. البته دو کتاب دیگر مرحوم شامل «نقوذ کابالیسم در سینما»، «دین، انیمیشن و سبک زندگی» به چاپ دوم خواهد رسید.

انتهای پیام/

منبع : خبرگزاری تسنیم


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار فرهنگی

توئیت حجت‌الاسلام قمی به‌مناسبت «روز بزرگداشت رهبران شهید مقاومت»

توئیت حجت‌الاسلام قمی به‌مناسبت «روز بزرگداشت رهبران شهید مقاومت»
2025-02-17T22:09:34+03:30
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی همزمان با سخنرانی شیخ نعیم قاسم و به‌مناسبت «روز بزرگداشت رهبران شهید مقاومت» مطلبی در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس منتشر کرد.

بررسی انتقادی شبهات پیرامون حکم اعدام منافقین در سال ۱۳۶۷

بررسی انتقادی شبهات پیرامون حکم اعدام منافقین در سال ۱۳۶۷
2025-02-17T15:16:14+03:30
نشست علمی با محوریت بررسی انتقادی شبهات مطرح‌شده درباره حکم اعدام منافقین در سال ۱۳۶۷ چهارشنبه ۱ اسفندماه در قم برگزار می‌شود.

تیزر فصل جدید برنامه «محفل» منتشر شد

تیزر فصل جدید برنامه «محفل» منتشر شد
2025-02-17T15:16:14+03:30
فصل سوم برنامه محفل، ماه رمضان امسال با پرداخت ویژه نسبت به موضوع قرآن و مقاومت روانه آنتن شبکه سه سیما خواهد شد.

سرابی: در جامعه امروز، تلاش‌ ها برای انس با قرآن به اندازه کافی نیست

سرابی: در جامعه امروز، تلاش‌ ها برای انس با قرآن به اندازه کافی نیست
2025-02-17T13:02:55+03:30
سید علی سرابی دبیر انجمن خادمان قرآن در نشست پویش ملی حفظ سوره فتح گفت:پویش حفظ سوره فتح گامی نو در جهت انس با قرآن و گسترش فرهنگ قرآنی است.

پشتیبانی گام به گام و تسهیل فرآیند حفظ در پویش سوره «فتح»

پشتیبانی گام به گام و تسهیل فرآیند حفظ در پویش سوره «فتح»
2025-02-17T13:02:55+03:30
معاون مرکز امور قرآنی آستان قدس رضوی گفت:یکی از ویژگی‌های برجسته این پویش، ارائه پشتیبانی گام به گام و همه‌جانبه به شرکت‌کنندگان است.

پویش حفظ سوره فتح هم‌ گام با نهضت ملی زندگی با آیه ها طراحی شده است

پویش حفظ سوره فتح هم‌ گام با نهضت ملی زندگی با آیه ها طراحی شده است
2025-02-17T13:02:54+03:30
میریان گفت: ثبت‌نام در پویش حفظ سوره فتح از امروز ۲۹ بهمن ماه آغاز شده و تا پایان ماه مبارک رمضان ادامه خواهد داشت.

بررسی ابعاد نظام سیاسی در «فقه سیاسی حضرت آیت‌ الله خامنه‌ای»

بررسی ابعاد نظام سیاسی در «فقه سیاسی حضرت آیت‌ الله خامنه‌ای»
2025-02-17T12:22:54+03:30
کرسی علمی- ترویجی با موضوع «نظام سیاسی در فقه سیاسی آیت‌الله خامنه‌ای» در پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار می‌شود.

دیدگاه های مختلف کتب تاریخی درباره حضرت رقیه (س)

دیدگاه های مختلف کتب تاریخی درباره حضرت رقیه (س)
2025-02-17T11:29:33+03:30
حضرت رقیه فرزند امام حسین علیه السلام است و بر اساس نوشته‌های بعضی کتاب‌های تاریخی، نام مادر حضرت رقیه (ع)، امّ اسحاق است، در مورد تاریخ تولد حضرت رقیه دو نق...

برگزاری جلسه اول حلقه مطالعاتی «فلسفه ارتباطات»

برگزاری جلسه اول حلقه مطالعاتی «فلسفه ارتباطات»
2025-02-17T11:02:56+03:30
حلقه مطالعاتی «فلسفه ارتباطات» به میزبانی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می‌شود.

رونمایی از «لطایفی در سلوک» شرحی بر لغت موران شیخ اشراق

رونمایی از «لطایفی در سلوک» شرحی بر لغت موران شیخ اشراق
2025-02-17T11:02:56+03:30
کتاب لطایفی در سلوک چهارشنبه یکم اسفند در موسسه آموزشی پژوهشی نفحات قم رونمایی می‌شود.

بررسی «آسیب‌ های خودکشی» از منظر دو دین مسیحیت و اسلام

بررسی «آسیب‌ های خودکشی» از منظر دو دین مسیحیت و اسلام
2025-02-17T11:02:55+03:30
نشست «آسیب‌های خودکشی» از جمله نشست‌های بیست و سومین نشست علمی همایش بین‌المللی مطالعات تطبیقی اخلاق در اسلام و مسیحیت با حضور صاحب‌نظران ایرانی و خارجی برگز...

فقه فرهنگ همچنان با پدیده هایی مثل سینما و موسیقی بیگانه است

فقه فرهنگ همچنان با پدیده هایی مثل سینما و موسیقی بیگانه است
2025-02-17T08:49:34+03:30
حجت‌الاسلام موسوی، رئیس پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (ع) گفت:فقه فرهنگ، همچنان با پدیده‌هایی مثل موسیقی و سینما بیگانه است و نمی‌تواند پاسخ منا...

ثبت نام آزمون حفظ ۲۵ جز مؤسسه مهد قرآن آغاز شد

ثبت نام آزمون حفظ ۲۵ جز مؤسسه مهد قرآن آغاز شد
2025-02-16T16:42:55+03:30
محمود کریمی معاون آموزش مهد قرآن از آغاز ثبت نام آزمون حفظ ۲۵ جز مؤسسه مهد قرآن خبر داد.

نشست تخصصی «حکمرانی هوش مصنوعی در صنعت گردشگری ایران و جهان» برگزار می‌شود

نشست تخصصی «حکمرانی هوش مصنوعی در صنعت گردشگری ایران و جهان» برگزار می‌شود
2025-02-16T14:56:15+03:30
نشست تخصصی «حکمرانی هوش مصنوعی در صنعت گردشگری ایران و جهان» چهارشنبه یکم اسفند برگزار می‌شود.

دومین اجتماع حافظان قرآن کریم برگزار می شود

دومین اجتماع حافظان قرآن کریم برگزار می شود
2025-02-16T14:56:15+03:30
دومین اجتماع حافظان قرآن کریم از سوی اداره کل قرآن و عترت سازمان تبلیغات استان تهران سوم اسفند برگزار می شود.

نمایشگاه قرآن کریم از ۱۵ اسفند ماه امسال آغاز می شود

نمایشگاه قرآن کریم از ۱۵ اسفند ماه امسال آغاز می شود
2025-02-16T11:49:34+03:30
نمایشگاه قرآن امسال از تاریخ ۴ تا ۱۵ ماه رمضان همزمان با ۱۵ اسفند ماه به مدت ۱۲ روز در مصلای بزرگ امام خمینی (ره) تهران برگزار می شود.

روایت شنیده نشده از قضاوت شهید نصرالله درباره شخصیت های جهان اسلام

روایت شنیده نشده از قضاوت شهید نصرالله درباره شخصیت های جهان اسلام
2025-02-16T11:22:54+03:30
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با اشاره به چند نوبت گفتگوی خود با دبیرکل شهید حزب الله، تحلیل و قضاوت شهید نصرالله درباره علما و شخصیت های جهان اسلام ر...

روایت دبیرکل مجمع تقریب از قضاوت شهید نصرالله درباره شخصیت های جهان اسلام

روایت دبیرکل مجمع تقریب از قضاوت شهید نصرالله درباره شخصیت های جهان اسلام
2025-02-16T10:56:15+03:30
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با اشاره به چند نوبت گفتگوی خود با دبیرکل شهید حزب الله، تحلیل و قضاوت شهید نصرالله درباره علما و شخصیت های جهان اسلام ر...

همایش علمی «بررسی شیوه‌های نگارش و علامت‌گذاری قرآن کریم» برگزار می‌شود

همایش علمی «بررسی شیوه‌های نگارش و علامت‌گذاری قرآن کریم» برگزار می‌شود
2025-02-16T10:42:55+03:30
تقی زاده از برگزاری همایش علمی آموزشی «بررسی شیوه‌های نگارش و علامت‌گذاری قرآن » روزهای پنج‌شنبه و جمعه، ۲ و ۳ اسفندماه ۱۴۰۳، در سالن همایش‌های اداره کل تبلی...

بایدها و نبایدهای استانداردها در پژوهش در نشستی بررسی می‌شود

بایدها و نبایدهای استانداردها در پژوهش در نشستی بررسی می‌شود
2025-02-16T10:42:55+03:30
بایدها و نبایدهای استانداردها در پژوهش در نشستی از سوی پژوهشگاه مطالعات فرهنگی، اجتماعی و تمدنی برگزار می‌شود.

«دومین گردهمایی دختران معتکف قرآنی» به همت فرهنگسرای قرآن برگزار شد

«دومین گردهمایی دختران معتکف قرآنی» به همت فرهنگسرای قرآن برگزار شد
2025-02-15T16:09:34+03:30
مراسم معنوی احیای نیمه‌شعبان با حضور پرشور دختران نوجوان قرآنی به همت فرهنگسرای قرآن برگزار شد.

«دومین گردهمایی دختران معتکف قرآنی»به همت فرهنگسرای قرآن برگزار شد

«دومین گردهمایی دختران معتکف قرآنی»به همت فرهنگسرای قرآن برگزار شد
2025-02-15T15:56:14+03:30
مراسم معنوی احیای نیمه‌شعبان با حضور پرشور «دختران نوجوان قرآنی» و به همت «فرهنگسرای قرآن» برگزار شد.

وبینار سبک زندگی اسلامی مبتنی بر آموزه‌های حضرت امام علی(ع) برگزار می‌شود

وبینار سبک زندگی اسلامی مبتنی بر آموزه‌های حضرت امام علی(ع) برگزار می‌شود
2025-02-15T15:56:14+03:30
وبینار «سبک زندگی اسلامی مبتنی بر آموزه‌های حضرت امام علی (ع)» از سوی مجمع جهانی تقریب مذاهب برگزار می شود.

آب خلیج فارس مردم صفاییه بخش فردوس کرمان را از کم آبی نجات می‌دهد

آب خلیج فارس مردم صفاییه بخش فردوس کرمان را از کم آبی نجات می‌دهد
2025-02-15T15:29:45+03:30
کرمان-امام جمعه صفاییه بخش فردوس گفت:پیشنهاد ما برای حل مشکل کمبود آب در صفاییه فردوس، اتمام طرح نیمه تمام هدایت آب خلیج فارس از رفسنجان به این منطقه است.

ثبت نام بیستمین دوره آزمون‌های تخصصی حفظ قرآن تا ۱۵ اسفند ادامه دارد

ثبت نام بیستمین دوره آزمون‌های تخصصی حفظ قرآن تا ۱۵ اسفند ادامه دارد
2025-02-15T10:09:35+03:30
محمد مهدی بحرالعلوم مسئول دبیرخانه ملی حفظ قرآن کریم از ثبت نام بیستمین دوره آزمون‌های ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم تا ۱۵ اسفند ماه خبر داد.

«صاد»، اولین رویداد ملی هم‌‏افزایی کنشگران تدبر در قرآن برگزار می‏‌شود

«صاد»، اولین رویداد ملی هم‌‏افزایی کنشگران تدبر در قرآن برگزار می‏‌شود
2025-02-15T10:09:34+03:30
اولین رویداد ملی هم‌‏افزایی کنشگران تدبر در قرآن با عنوان «صاد» با هدف شبکه‌‏سازی، مشارکت و توسعه فعالیت‌های پیرامون موضوع تدبر در قرآن کریم برگزار می‌‏شود.

خادمان قرآن و عترت بیش از ۳۰۰ دقیقه میهمان خانه‌ های مردم شدند

خادمان قرآن و عترت بیش از ۳۰۰ دقیقه میهمان خانه‌ های مردم شدند
2025-02-15T10:09:34+03:30
شبکه‌های سه، دو، یک، چهار، امید، افق، نسیم، قرآن و شبکه‌های بین‌المللی بیش از ۳۰۰ دقیقه ویژه‌برنامه‌های متنوع قرآنی را از موکب خادمان قرآن و عترت در مسیر...

بررسی عالم مدرن در اندیشه‌های سنت‌گرای پرآوازه فرانسوی

بررسی عالم مدرن در اندیشه‌های سنت‌گرای پرآوازه فرانسوی
2025-02-15T09:56:16+03:30
پیش‌نشست همایش «رنه گنون و احیا خمیرۀ ازلی» با موضوع تبیین عالم مدرن در مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران برگزار می‌شود.

مجموعه ۴ جلدی کتاب «ودیعه» در حسینیه جماران رونمایی می شود

مجموعه ۴ جلدی کتاب «ودیعه» در حسینیه جماران رونمایی می شود
2025-02-15T09:56:15+03:30
مجموعه ۴ جلدی کتاب «ودیعه» به مناسبت عید نیمه شعبان با حضور حاج سید حسن خمینی در حسینیه جماران رونمایی می شود.

معنای ولایت طرفینی در دعا برای امام زمان(عج)

معنای ولایت طرفینی در دعا برای امام زمان(عج)
2025-02-15T09:56:15+03:30
در دعا برای امام زمان عجل‌الله‌تعالی‌فرجه می‌گوئیم: «اللهم کن لولیک … ولیاً؛ یعنی وجود مقدس حضرت بقیه‌الله ولی تو هستند تو هم ولیّ او باش!» این همان ولایت طر...
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)