میرنیوز
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، صنعت چاپ این روزها با فرسودگی ناوگان خود دست و پنجه نرم میکند، مشکلی که از 10 سال پیش خودنمایی کرد و حالا تبدیل به یک معضل شده است، هم تولید داخل را تهدید میکند، هم بازارهای هرچند اندک صادراتی را.
با چندبرابر شدن نرخ ارز در 10 سال گذشته دست صاحبان این صنعت از ماشینآلات خارجی کوتاه شده است. مقرون به صرفه نبودن سرمایهگذاری چند میلیون یورویی برای واردات یک دستگاه چاپ از سویی و تحریمها از سویی دیگر، موجب شده تا بیش از گذشته شاهد فرسودگی دستگاههای صنعت چاپ در کشور باشیم.
نیافتن راهکاری برای برون رفت از این فرسودگی موجب شده امروز بیش از 85 درصد دستگاههای چاپ فرسوده شوند، نهادهای صنفی در سالهای اخیر بارها بر ضرورت بروزرسانی و تجهیز این صنعت در کشور نکاتی را گوشزد کردهاند اما تاکنون این نکات و راهکارها اجرایی نشده است. یکی از مهمترین مطالبات نهادهای صنفی و فعالان چاپ در این زمینه در سالهای اخیر بهرهمندی واحدهای چاپی از تسهیلات وزارت صمت بوده است. تسهیلاتی که حالا مدیرکل دفتر صنایع سلولزی این وزارتخانه از امکان پرداخت آن به واحدهای چاپی خبر میدهد.
مونا ابروفراخ که در برنامه رونمایی از یکی از دستگاههای تازه چاپ شرکت کرده بود، با اشاره به لزوم حمایت از صنعت چاپ به عنوان یک صنعت پیشران گفته است: هدف ما این است که با کمک شما بتوانیم یکی از نقاط ضعف صنعت در حوزه چاپ به ویژه در حوزه نوسازی و بروزرسانی تجهیزات و ماشین آلات را برطرف کنیم، در این حوزه وزارت صمت تدابیر خوبی دارد، یعنی هم تبصره ماده بیشتر هم تسهیلات در حوزههای مورد نظر پیش بینی شده است و این زمینه وجود دارد اگر واحدهای متناسب با نیاز باشند در حوزه چاپ و بسته بندی در اولویت قرار گیرند، امیدوارم با این کمک در حوزه بتوانیم شاهد رشد و شکوفایی در تجارت خارجی باشیم.
در حالیکه ابروفراخ از حمایت وزارت صمت از بروزرسانی و نوسازی صنعت چاپ سخن گفته است، احمد ابوالحسنی رئیس اتحادیه چاپخانهداران درباره این تسهیلات توضیحات کاملتری به تسنیم ارائه کرده است، او میگوید: طبق توافقات اولیه قرار بر این شده است که به واحدهای چاپی بین 1 تا 10 میلیارد تومان سرمایه در گردش اختصاص پیدا کند.
وی ادامه داد: بر این اساس متقاضیان میتوانند با مراجعه به سامانه بهینیاب برای دریافت تسهیلات مورد نظر ثبت نام کرده و از تسهیلات سرمایه در گردش یا سرمایه ثابت استفاده کنند، همچنین واحدهای چاپی میتوانند از تسهیلات 18 درصدی بانک کلی تا مبلغ 10 میلیارد تومان نیز استفاده کنند.
اما آیا تنها مانع پیش پای نوسازی صنعت چاپ نبود سرمایه در گردش اولیه و تسهیلات بوده است که حالا با پرداخت آن از سوی دولت مشل حلش شود؟
ابوالحسنی در این زمینه به تسنیم میگوید: یکی از برنامهها و اهداف اتحادیه این است که بتوانیم ناوگان صنعت چاپ را بروز کنیم ولی کار بسیار دشواری است. ما در این زمینه به چند مشکل برخواهیم خورد، اول اینکه به دلیل تحریمها امکان خرید مستقیم ماشینالات وجود ندارد، با این وجود نمایندگیهایی هم که حاضر به آوردن ماشینالات به ایران هستند، میگویند ما از نظر نرمافزاری امکان حمایت را نداریم.
وی ادامه میدهد: از سوی دیگر برای واردات یک ماشین چاپ باید حداقل 10 تا 12 هزار یورو هزینه کرد، وزار ارشاد که ردیف بودجهای برای چاپ ندارد، در وزارت صمت نیز تا همین چند وقت پیش به ما به چشم یک سوپرمارکت دیده میشدیم، بنابراین بودجهای برای بروزرسانی وجود نداشت. حالا با حمایت وزارت صمت و تغییر نگاه به صنعت چاپ امیدواریم بتوانیم سایر موانع را نیز از پیش پا برداریم.
با توجه به فراهم شدن امکان استفاده واحدهای چاپی از تسهیلات ده میلیاردی وزارت صمت برای واردات ماشینآلات چاپی این پرسش پیش خواهد آمد که فعالان این صنف چه میزان از این تسهیلات استفاده خواهند کرد، آیا استقبالی از این مهم انجام میشود؟
علی مغانی، رئیس اتحادیه چاپخانهداران خراسان، درباره واردات ماشینآلات چاپ به تسنیم میگوید: در چند سال گذشته هیچ اقدامی برای نوسازی ماشینآلات صنعت چاپ انجام نشده است، حتی یک قطعه برای ماشینآلات چاپ وارد نشده است، اگر قرار باشد که ما قطعهای وارد کنیم باید گشایش اعتبار انجام شود، این گشایش اعتبار هم باید از کانال بانک مرکزی انجام شود که ماهها طول میکشد، اگر بدون گشایش اعتبار هم اقدامی کنیم، در گمرک آلمان دچار مشکل خواهیم شد. پس چگونه باید این قطعه را وارد کرد؟
وی میافزاید: با توجه به افزایش نرخ ارز، ما نیازمند به سه برابر شدن تسهیلات بانکی در این خصوص هستیم، تسهیلاتی که بازپرداخت آنها باید بلندمدت باشد.
با توجه به اینکه ثبت نام فعالان چاپ برای بهرهمندی از تسهیلات 10 میلیارد تومانی وزارت صمت آغاز شده است، باید دید فعالان این صنف چقدر از این تسهیلات استقبال میکنند و آیا این حمایت وزارت صمت میتواند منجر به تازهسازی بخشی هر چند کوچک از ناوگان صنعت چاپ باشد؟
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
اختتامیه مسابقات قرآن بسیج با حضور عوامل «محفل» برگزار شد
خاموشی: باید خلأها و پیشرفتها در حفظ موقوفات و افزایش منافع آنها بررسی شود
قمی: طرح «زندگی با آیهها» امسال باید گستره بیشتری از مردم را دربرگیرد
معرفی آموزههای امام علی(ع) از اهداف برنامه های ایام میلاد نور است
قمی: امسال طرح «زندگی با آیهها» باید گستره بیشتری از مردم را دربرگیرد
خاموشی: باید خلاها و پیشرفتها در حفظ موقوفات و افزایش منافع آنها بررسی شود
تقی زاده: شعار زندگی با آیه ها در ماه رمضان آینده، «امت پیروز» است
خاموشی: باید مشخص شود در حفظ موقوفات و افزایش منافع آنها، چقدر پیشرفت کرده ایم و چه خلاهایی داریم
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم: شعار زندگی با آیه ها در ماه رمضان آینده، «امت پیروز» است
پورمعین: نرم افزار کاربردی حفظ قرآن کریم رونمایی میشود
محمدرضا پورمعین: سوپر اپلیکیشن موسسه علیین در زمینه حفظ قرآن کریم رونمایی میشود
برپایی نمایشگاه «بانوی بینشان» در ایام فاطمیه دوم
دانشگاه شریف ۵ شب میزبان عزاداران فاطمی میشود
پیوست عدالت از منظر جامعهشناختی مورد بررسی قرار میگیرد
ششمین همایش «کنکاشهای مفهومی درباره جامعه ایران» برگزار میشود
۱۵۰ گواهینامه آزمونهای حفظ مهد قرآن در آبانماه صادر شد
«چلچراغ آیهها در جماران» برگزار می شود
پویش سراسری «بوسه بر دستان پدر» برگزار میشود
شماره جدید فصلنامه اطلاعات حکمت و معرفت منتشر شد
حرم امام علی (ع) در نجف اشرف را از راه دور زیارت کنید
نماهنگ حماسی «منتصرون» محمدحسین حدادیان منتشر شد
کارگاه تخصصی ضبط تواشیح استودیویی برگزار شد
دوره آموزشی تطبیق آموزههای قرآنی در زندگی برگزار می شود
باقرزاده: ۵۸ هزار رقبه وقفی در هشت ماهه اول امسال سنددار شدند
قنبریان:فاطمیه نماد کنش فعالانه زن مجاهد اسلام در دوران کندی شمشیرهاست
قصه سرباز لشکر عمر بن سعد که پس از عاشورا هیچگاه سیراب نشد
چاپ کتاب پایان صهیونیسم و سقوط اسرائیل با همکاری ایران و مالزی
دفتر آیت الله مدرسی به جنایت علیه شیعیان پاراچنار واکنش نشان داد
دبیرخانه ستاد طرح ملی حفظ قرآن کریم تعیین تکلیف میشود
تشرف برندگان پویشهای «فجر عاشقی» و «سفیر آیهها» به مشهد مقدس