میرنیوز
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری تسنیم، عبادرضا اسلامی رئیس موزه هنرهای معاصر درباره دو نمایشگاه «ردپا- درنگی بر مراوده هنرمند و جهان پیرامون» و «هایپررئالیسم: از تصویر تا واقعیت» گفت: موزه هنرهای معاصر تهران در رویکرد جدید خود، بنا بر سیاستهای جدید معاونت هنری و اداره کل هنرهای تجسمی، مبنا را بر برگزاری نمایشگاههایی به صورت مطالعاتی گذاشته است. بخشی از نگارخانههای پایینی موزه همیشه به نمایش آثار گنجینه اختصاص خواهد داشت و نمایشگاههای آن با فعالیتهای پژوهشی که همکاران موزه انجام میدهند شکل میگیرد.
او افزود: یکی از نکاتی که در موزههای دنیا جلب توجه میکند این است که طراحی فضای موزه کاملاً بر اساس حواس پنجگانه مخاطب انجام شده است تا او را درگیر خود کند و نکات روانشناسی در آنها در نظر گرفته شده است. در یک موزه علاوه بر فضای داخلی، فضای پیرامونی و شهری آن نیز مهم است. ما هم در موزه هنرهای معاصر تهران که ثبت ملی شده و نشانههای معتبر سنتی و مدرنیته را دارد سعی کردیم موزه را با نگاه بازدیدکننده ترکیب کنیم و برنامههای ما با این رویکرد به جلو میرود.
اسلامی با اشاره به اینکه انتشار کتاب یکی از اقدامات مهم موزه بوده است، گفت: در این راستا به سمت همکاری با انتشارات مختلف، نگارخانههای خصوصی و نهادها رفتیم و به زودی 9 عنوان کتاب در موزه رونمایی میشود. یکی از این کتابها که اهمیت زیادی دارد کتاب شاهکارهای نگارگری است که انتشارات یساولی سومین نسخه آن را با تغییرات زیاد نسبت به نسخههای قبلی، به زودی منتشر میکند.
او ادامه داد: در یک سال گذشته آثار هنرمندان معروف جهان مانند هیلتونن، جاکومتی و کالدر به فضای درونی موزه و در رمپها بازگردانده شد و با تلاش همکاران تعداد دیگری از آثار در آینده جانمایی میشود. امروزه موزهها را مرده یا محل نگهداری اشیاء نمیبینیم بلکه از آنها انتظار میرود زنده و شاد باشند. یک ضلع موزه آثار ارزشمند گنجینه است، یک ضلع دیگر فضای آن و ضلع سوم بازدیدکنندههایی هستند که در موزه حضور پیدا میکنند.
اسلامی درباره حضور کودکان و نوجوانان در موزه و بازدید از آثار گفت: اغلب گمان میشود موزهها فقط محلی برای حفظ و نگهداری آثار هنری هستند، اما این فقط یک بخش از مسئولیت موزه است و بخش دیگر آن تعامل با مخاطبان مختلف مثل کودک و نوجوان و افراد کم توان است. در موزه هنرهای معاصر تهران مطالعاتی در این زمینه انجام شده است و در این نمایشگاه نیز کارگروههای کودک و نوجوان از شهرستانهای اطراف به تهران آمدند و فضای موزه کاملاً در اختیار آنها قرار گرفت، به گونهای که بتوانند برداشتهای فکری و داستان سرایی خودشان را داشته باشند. البته این گامهای اولیه است و برنامه مدونی در این زمینه تهیه شده است تا پس از آمایش در اختیار اداره کل هنرهای تجسمی و برای اقدامات بعدی در این زمینه مورد استفاده قرار گیرد. این نمایشگاه بیش از قشر دانشجو توانست دانشآموزان را جلب کند و آنها با مربیان هنری خود به موزه آمدند و امیدواریم بتوانیم در جریانسازی این روند موفق باشیم.
رئیس موزه هنرهای معاصر تهران در خصوص حاشیههایی که برای فضای سبز موزه پیش آمده بود گفت: موزه هنرهای معاصر تهران بر اساس خانه ایرانی، باغ ایرانی و معماری نوین و مدرن با الهام از بادگیرهای مناطق کویری طراحی شده و بنابراین فضاهای اندرونی و بیرونی در آن وجود دارد و باغچههای مختلف برای آن طراحی شده که هرکدام پوشش گیاهی خود را داشته است. بعضی از این باغچهها عمیق هستند و درختچهها و گلهایی که در مناطق عمیقتر امکان رشد دارند در آنها کاشته شده است، اما در بخشهایی که عمق کمتری دارند از گیاهان بوتهای استفاده شده است. البته آنچه در فضای مجازی منتشر شد بخشی از واقعیت بود و اگر به شکل بهتری منتشر میشد چنین واکنشهایی را در بر نداشت. با این حال برای من به عنوان کسی که در این زمینه پاسخگو هستم، بسیار رضایتبخش است که جامعه اینقدر به موزه حساس است و این یک سرمایه گرانقدر برای ما است. از مدتها پیش برنامهریزیهایی برای فضای سبز موزه صورت گرفته بود و یک آلبوم از فضای باغ مجسمه و ارتباط حجمها با محیط زیست تهیه شده بود. در آینده نیز اقدامات مناسبی در این زمینه انجام خواهد شد.
طبق اعلام موزه هنرهای معاصر، آمار بازدیدکنندگان نمایشگاههای فعلی موزه تا امروز بیش از 25 هزار نفر و میانگین روزانه آنها در روزهای شنبه تا چهارشنبه بیش از 500 نفر و در روزهای پنجشنبه و جمعه بیش از 900 نفر بوده است.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
بخشی از اقدامات در حوزه جهاد تبیین به صورت تشکیلاتی قابل اعمال است
دبیر جشنواره نوآوری های تبلیغی «جنات» منصوب شد
ارتباط میان علم عصبشناسی با فرهنگ چیست؟
پدیدههای فرهنگی ایران معاصر، موضوع فرهنگپژوهی نبوده است
دومین رویداد «راویان افتخار» برگزار می شود
چهارمین اجلاس مهدویت و انقلاب اسلامی فراخوان مقاله داد
سازماندهی و توانمندسازی جلسات خانگی قرآن مورد توجه است
بخشی از اقدامات در حوزه جهاد تبیین به صورت تشکیلاتی و برخی دیگر به طرق دیگر قابل اعمال است
اصول و روشهای ابلاغ پیامهای الهی با بهره گیری از هنر قرائت قرآن کریم
پیوند وجودی قاری با قرآن کریم چگونه رقم می خورد؟
در نظام اسلامی، حاکمیت در تبلیغ دین وظایف جدی دارد
حاج ابوالقاسم: «مصعب بن عمیر» فردی شاخص در امر تبلیغ دین بود
صالحی : دیپلماسی قرآنی را باید فعالتر کرد
باباخانی: بیش از ۸۰ درصد مردم با هیئت ها در ارتباط اند
حجت الاسلام ارباب سلیمانی معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد شد
ابوترابیفرد خطیب این هفته نماز جمعه تهران خواهد بود
حجتالاسلام ابوترابیفرد خطیب این هفته نماز جمعه تهران خواهد بود
مقوله غنا در تلاوت قرآن کریم تبیین و بررسی شد
فرهنگ میتواند نقد را از حالت انفعال و انحصار در آورد
خاموشی: ترویج سبک زندگی قرآنی عمده ترین هدف مسابقات قرآن است
نماهنگ «نحن حزب الله» با صدای ذاکرین اهل بیت (ع) منتشر میشود
همایش «میانداران جهاد ۴» ویژه شبکههای تخصصی هیئت برگزار می شود
اختتامیه مسابقات قرآن بسیج با حضور عوامل «محفل» برگزار شد
خاموشی: باید خلأها و پیشرفتها در حفظ موقوفات و افزایش منافع آنها بررسی شود
قمی: طرح «زندگی با آیهها» امسال باید گستره بیشتری از مردم را دربرگیرد
معرفی آموزههای امام علی(ع) از اهداف برنامه های ایام میلاد نور است
قمی: امسال طرح «زندگی با آیهها» باید گستره بیشتری از مردم را دربرگیرد
خاموشی: باید خلاها و پیشرفتها در حفظ موقوفات و افزایش منافع آنها بررسی شود
تقی زاده: شعار زندگی با آیه ها در ماه رمضان آینده، «امت پیروز» است