میرنیوز
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، هیئت دولت اخیرا طی مصوبهای 10 رسته شغلی را در ردیف مشاغل بسیار آسیبدیده ناشی از شیوع ویروس کرونا معرفی کرده که قرار است بهشرط حفظ اشتغال یک بسته تسهیلات بانکی 75 هزار میلیارد تومانی به آنها اعطا شود. طبق دادههای آماری منتشرشده از سوی وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی، در زیربخشهای این صنوف تولیدی و خدماتی آسیبدیده از ویروس کرونا، لیست 50 کسبوکار وجود دارد که بیش از 4.8 میلیون نفر در آن مجموعههای تولیدی مشغول فعالیت هستند.
نکته حائز اهمیت در این میان این است که با وجود تعطیلی کتابفروشان و چاپخانهداران از همان هفتههای نخست شیوع ویروس و آغاز قرنطینه هیچ نامی از صنف چاپ و نشر در این فهرست دیده نمیشود.
در این راستا، فعالان این صنف در فضای مجازی انتقادات بسیاری را نسبت به این موضوع و اینکه دولت اساساً کتاب و چاپ را ندیده است، کردهاند. در حالی که بسیاری از خرده مشاغل که اتفاقا در تمامی روزهای شیوع به فعالیت خود ادامه دادهاند، مورد حمایت واقع شدهاند.
رضا کاری عضو اسبق اتحادیه لیتوگرافان تهران که واحد لیتوگرافی خود را در طرح فاصلهگذاری اجتماعی تعطیل کرده است، در این زمینه به تسنیم میگوید: در بازنگری تصمیمات دولتمردان به صنعت چاپ و نشر در کشور همواره این موضوع مطرح است که دنیای بدون چاپ، دنیای غیرممکن است اما متاسفانه در ایران دنیای بدون صنعت چاپ و نشر تعریف شده است.
وی ادامه میدهد: در روزهای سخت مبارزه با ویروس کرونا همه تمام قد از پرستاران و کادر پزشکی قدردانی کردیم، اما تقریبا هیچکس یادی از بخشی از صنعتگران چاپ و نشر نکرد که در امر تولید و چاپ کارتن و جعبه اقلام دارویی، بهداشتی، غذایی، پوستر و لیبل و... مورد نیاز ایستاد و بدون هیچ ادعا شبانه روز بدون دیده شدن جنگید.
کاری: دولت در شناخت خود نسبت به چاپ و نشر بازنگری کند
کاری تصریح میکند: اما در این روزها که اوضاع کمی بهتر شده است در اوج بی مهری شاهد هستیم که لیست شغلی 10 رسته شغلی بدون کوچکترین نامی از صنعت چاپ و نشر برده شده و متاسفانه هیچ توجهای به این بخش نشده است. تنها در بحث افزایش مصرف الکل (یکی از دهها مشکل کنونی صنعت چاپ و نشر) باعث رشد قیمتی چهار تا پنج برابری در چاپخانهها هستیم(قیمت الکل اواخر بهمن 98حدود 23 هزار تومان هر لیتر و امروز135 هزارتومان) و سوال اینجاست آیا نباید صنعت چاپ و نشر در این لیست جای داشته باشد؟
آیا مسئولین و سیاستگذاران در دولت و مجلس نباید در شناخت، دانش، توجه و نگاه خود به صنعت چاپ و نشر بازنگری کنند.
تیمورزاده: باور کنید موجودی بنام کتاب و صنفی بنام کتابفروش وجود خارجی دارد!
انتقادات نسبت به بیمهری دولت به صنف ناشر، کتابفروش و چاپخانهدار تنها به اهالی صنعت چاپ اختصاص ندارد، بلکه ناشران نیز از این موضوع گلهمند هستند، فرهاد تیمورزاده مدیر انتشارات تیمورزاده در این زمینه میگوید: نامی از کتاب در هیچ لیستی نیست، نه تعطیل نه باز و نه محدود. باور کنید موجودی بنام کتاب و صنفی بنام کتابفروش وجود خارجی دارد! ظریفی میگفت احتمالا کتاب را در گروه تزئینات ساختمانی در نظر گرفتهاند، به گمانم رئیس جمهور مراسم کتاب سال را بهتر از کتاب به خاطر دارد.
در حالی صنف کتابفروشان، ناشران و چاپخانهداران از این فهرست کنار گذاشتهاند، که جدای از تعطیلی و عدم فروش بیش از یک ماهه این صنف، تعطیلی نمایشگاه کتاب تهران نیز که قرار بود، هفته آینده در مصلی امام خمینی(ره) آغاز به کار کند، نیز ضربه اقتصادی بزرگی به این صنف وارد کرده است، چرا که اساسا نمایشگاه کتاب تهران بزرگترین فروشگاه کتاب برای ناشران و نقطه عطفی در اقتصاد نشر به شمار میرود.
بنا به گفته هومان حسنپوررئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران خسارت وارد بر صنف نشر بسیار است و فروش ناشران و کتابفروشان تهرانی 90 درصد کاهش داشته است.
آموزگار:چه سفره تنگی است سفره نشر
از سوی دیگر محمود آموزگار نائب رئیس اول اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران نیز در حساب توئیتر خود نوشته است: بهای پشت جلد کل کتابهای منتشر شده سال گذشته 3700 میلیارد تومان است، اگر حدود 30 درصد این رقم همان سال بفروش برسد و وابستگی مشاغلی به این حرفه همچون مولف، مترجم، ویراستار، صفحه بند، طراح جلد، لیتوگرافی،چاپخانه، صحافی، ناشر، کتابفروش، توزیع کننده و کاغذ فروش را ببینیم، چه سفره تنگی است.
دهقانکار: هشتاد میلیارد تومان خسارت به صنف ناشر و کتابفروش و موزع و چاپخانهدار
به نظر میرسد، معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز حجم بالای خسارات وارده به صنف نشر و کتابفروش را تایید میکند، چرا که ایوب دهقانکار مشاور اجرایی این معاونت امروز در گفتوگویی گفته است: برآورد اولیه اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران و نیز چاپخانهداران رقمی بالغ بر هشتاد میلیارد تومان خسارت به صنف ناشر و کتابفروش و موزع و چاپخانهدار در ماه اسفند سال گذشته و فروردین ماه جاری وارد شده است.
البته دهقانکار گفته که امروز سهشنبه جلسهای در وزارت کشور و از سوی ستاد ملی کرونا برگزار میشود، که وزارت ارشاد نیز موضوع حمایت از ناشران و کتابفروشان را در این جلسه مطرح خواهد کرد.
هومان حسنپور نیز دربار این جلسه اظهار امیدواری کرده و میگوید:اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران با اتاق اصناف مذاکرات مجددی داشته است، قرار است عنوان صنف نشر و چاپ در فهرست اصلی که در دست تدوین است منعکس شود، برخی دیگر از مشاغل نیز به سبب تعجیل در ارائه فهرست اولیه در لیست قرار نگرفته بودند.
به نظر میرسد، با پیگیریهای صورت گرفته و پس از جلسه امروز نامی از صنف چاپ و نشر نیز در فهرست مشاغل مورد حمایت دولت قرار بگیرد، اما باید دید این حمایتها چگونه است؟ آیا میتواند صنف را امیدوار به ادامه فعالیت خود کند؟ پیش از این اتحادیه ناشران پیشنهاد داده بود که دولت کمکهایی در زمینه پرداخت حق بیمه، بررسی حسابهای مالیاتی و ارائه تسهیلات به ناشران داشته باشد. پیشنهادی که به نظر میرسد چندان نتیجه نداد چرا که در روزهای اخیر همایون امیرزاده مدیر روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حمایتهای دولت از این صنف را تنها استمهال حق بیمه سهم کارفرما برای دوره سهماهه منتهی به اردیبهشت سال 1399و استمهال هزینههای برق و گاز مصرفی برای دوره سهماهه منتهی به اردیبهشتماه سال 1399 توسط وزارتخانه نیرو و نفت عنوان کرد.
در حالی که با توجه به خسارت بالای صنف چاپ و نشر و با توجه به پیشینه نامطلوب اقتصادی این صنف و تعطیلی نمایشگاه کتاب تهران که به نظر میرسد، برای این دوره قطعی باشد، انتظار حمایتهای بیشتری از این صنف وجود دارد.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
حجت الاسلام ارباب سلیمانی معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد شد
ابوترابیفرد خطیب این هفته نماز جمعه تهران خواهد بود
حجتالاسلام ابوترابیفرد خطیب این هفته نماز جمعه تهران خواهد بود
مقوله غنا در تلاوت قرآن کریم تبیین و بررسی شد
فرهنگ میتواند نقد را از حالت انفعال و انحصار در آورد
خاموشی: ترویج سبک زندگی قرآنی عمده ترین هدف مسابقات قرآن است
نماهنگ «نحن حزب الله» با صدای ذاکرین اهل بیت (ع) منتشر میشود
همایش «میانداران جهاد ۴» ویژه شبکههای تخصصی هیئت برگزار می شود
اختتامیه مسابقات قرآن بسیج با حضور عوامل «محفل» برگزار شد
خاموشی: باید خلأها و پیشرفتها در حفظ موقوفات و افزایش منافع آنها بررسی شود
قمی: طرح «زندگی با آیهها» امسال باید گستره بیشتری از مردم را دربرگیرد
معرفی آموزههای امام علی(ع) از اهداف برنامه های ایام میلاد نور است
قمی: امسال طرح «زندگی با آیهها» باید گستره بیشتری از مردم را دربرگیرد
خاموشی: باید خلاها و پیشرفتها در حفظ موقوفات و افزایش منافع آنها بررسی شود
تقی زاده: شعار زندگی با آیه ها در ماه رمضان آینده، «امت پیروز» است
خاموشی: باید مشخص شود در حفظ موقوفات و افزایش منافع آنها، چقدر پیشرفت کرده ایم و چه خلاهایی داریم
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم: شعار زندگی با آیه ها در ماه رمضان آینده، «امت پیروز» است
پورمعین: نرم افزار کاربردی حفظ قرآن کریم رونمایی میشود
محمدرضا پورمعین: سوپر اپلیکیشن موسسه علیین در زمینه حفظ قرآن کریم رونمایی میشود
برپایی نمایشگاه «بانوی بینشان» در ایام فاطمیه دوم
دانشگاه شریف ۵ شب میزبان عزاداران فاطمی میشود
پیوست عدالت از منظر جامعهشناختی مورد بررسی قرار میگیرد
ششمین همایش «کنکاشهای مفهومی درباره جامعه ایران» برگزار میشود
۱۵۰ گواهینامه آزمونهای حفظ مهد قرآن در آبانماه صادر شد
«چلچراغ آیهها در جماران» برگزار می شود
پویش سراسری «بوسه بر دستان پدر» برگزار میشود
شماره جدید فصلنامه اطلاعات حکمت و معرفت منتشر شد
حرم امام علی (ع) در نجف اشرف را از راه دور زیارت کنید
نماهنگ حماسی «منتصرون» محمدحسین حدادیان منتشر شد