میرنیوز
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، برخی از کارشناسان اعتقاد دارند "عصرجدید" برنامهای است که نخبه نمیسازد بلکه نخبههای عام را نشان میدهد یعنی بیشتر بازنمایی است. شاید کمتر فضایی در تلویزیون فراهم شده که برخی از روستاهای دور افتاده بیایند و فرصت داشته باشند خودی نشان دهند. این اتفاق در برنامه "عصر جدید" افتاده و نسبت به فصل اولش کمی از توجه به استعدادیابی فاصله گرفته است و بیشتر به سمت مهارتیابی رفته و مهارتها را به نمایش درمیآورد.
شاید نقطه ضعف دیگر که در دوران پخش فصل دوم "عصر جدید" به چشم خورد حضور داوران تکراری بود؛ داورانی که به جز امین حیایی کمتر مورد توجه قرار گرفتهاند. حتماً به جای بشیر حسینی به عنوان استاد دانشگاه و کارشناس رسانه، آریا عظیمینژاد موسیقیدان و رویا نونهالی و امین حیایی؛ افراد و کارشناسان برجستهتری میتوانند روی صندلی قضاوت و داوری "عصر جدید" بنشینند اما این اتفاق برای فصل دوم نیفتاد.
جالب است که احسان علیخانی در گفتوگوی تصویریاش با مخاطبان ضمن اشاره به تصمیمگیری برای ادامه ضبط "عصر جدید" که برایشان سلامتی شرکتکنندگان، تماشاگران و عوامل بسیار مهم است و اگر شرایط مهیا شود ضبط را ادامه خواهیم داد؛ درباره تغییر داوران گفته است: "اگر قرار باشد فصل سوم "عصرجدید" ساخته شود، به احتمال زیاد داوران را تغییر میدهیم.
با نگاهی به این چند قسمت پخش شده از فصل دوم "عصر جدید" و تغییر و تحولی که علیخانی در دکور و نوع آیتمها داده چقدر به تغییر داوران نیاز داشته است. داورانی که احساسی رفتار میکنند و به شرکتکنندگان امتیاز میدهند. جایی مثل برخی از خوانندگان در ثانیه تصمیم به رأی سفید میگیرند و جایی هم به نقاشی دیواری "بهروز رحیمیان" که ماجرای پیادهروی اربعین امام حسین(ع) را به تصویر کشید و به اعتقاد برخی از کارشناسان، خروجی نهاییاش زیبا بود و طرحش را با دقت عجیبی به تصویر درآورده است.
البته از امین حیایی یک رأی مثبت گرفت و دو ضربدر قرمز از آریا عظیمی نژاد و بشیر حسینی و رویا نونهالی رای نداد؛ بنابراین از دور مسابقه حذف شد. اما شرکتکنندگانی هم بر روی جایگاه "عصر جدید" حاضر شدند و بیشتر از استعداد، مهارت نشان دادند و رأی هم گرفتند. چرا که داوران خیلی مثل فصل اول، اتفاقات برایشان غیرمنتظره نیست و براساس چارتبندیهایی رأی میدهند. در این میان، برای حذفشدهها هم امکانی را گذاشتهاند تا در صورت انتخاب با رأی مردمی دوباره بتوانند در مسابقه باشند.
حضور بیش از حد خوانندگان، شعبهبازها و حرکتهای سیرکی در برنامه "عصر جدید" انتقادهایی را به دنبال داشته است؛ برخی اعتقاد دارند تعدادی از این مهارتها را با مقداری تمرین میتوان بدست آورد. و انتقاد دیگر، دو پارته شدن یک قسمت "عصر جدید" بود که مخاطب میخواست همه برنامه را ببیند و در جریان تمام رقابتها باشد و باید منتظر میماند تا شب دیگر به نتیجه فینالرفتههای آن قسمت برسد. البته با این نوع پخش میتوان به این نکته دست پیدا کرد بدلیل شیوع کرونا و سختیهای ضبط برنامه، مجبورند به گونهای قسمتها را با ساعت کمتری روی آنتن داشته باشند و یک قسمت را در دو قسمت پخش کنند. انتقاد دیگر به پخش "هشتگ عصرجدید" در زمانی بود که سریال "پایتخت" ساعت 22 روی آنتن شبکه 1 سیما میرفت که گاهی برای مخاطب چالش ایجاد میکرد.
به نظر میرسد اگر داوران را با توجه به راستیآزمایی براساس تخصصهایشان انتخاب کنند که برای اجراهای اصلی تصمیمگیری بهتر است؛ مثلاً هر داور بنابر اجرایی که میبیند و در آن تخصص دارد قضاوت کند. اینجا شاید آن احساسی تصمیمگرفتن به چشم آید؛ گاهی به ضرر شرکتکننده و گاهی هم از این موضوع سود میبرد.
برخی از کارشناسان اعتقاد دارند که "عصر جدید" در دوره دوم خودش هم توانسته همان شاخصه بومی خودش را بروز دهد. از گروه های مختلفی که به روی صحنه آمدهاند. اما عبارتها و رقابتها تا اینجا، همانند "عصر جدید" دوره نخست است. با همه این تفاسیر قرار بوده صحنه "عصر جدید" صحنه بروز استعدادها باشد نه نمایش مهارتها!
چندی پیش محمدحسین رنجبران مدیرکل روابط عمومی سازمان صداوسیما توئیتی منتشر کرد که در آن از نظرسنجی جدیدی درباره پربینندهترین برنامه نوروزی تلویزیون خبر داد. محمدحسین رنجبران مدیرکل روابط عمومی صداوسیما در توئیتر خود نوشت که "عصر جدید" پربینندهترین برنامه نوروز 1399 سیما است. او تأکید کرده که طبق نظرسنجی مرکز تحقیقات صداوسیما در خصوص دو برنامه دورهمی و عصرجدید در ایام نوروز، "عصرجدید" با 67 درصد و "دورهمی" با 57 درصد در صدر برنامههای پربیننده قرار گرفتند.
حالا برای حفظ برند "عصر جدید" و به تکرار نیفتادن، دور نشدن از رسالت استعدادیابی، تصمیمات و قضاوتهای جدیتر و تخصصیتر، این برنامه با تأمل بیشتری تولید شود و حتماً به تعبیر کارگردان و مجریاش که گفت اگر قرار باشد "عصر جدید" فصل سومی داشته باشد داوران تغییر میکنند، خیلی جدیتر به فکر تغییرات و تحولات باشند و علاوه بر تغییر داوران، استعدادیاب بمانند.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
صالحی : دیپلماسی قرآنی را باید فعالتر کرد
باباخانی: بیش از ۸۰ درصد مردم با هیئت ها در ارتباط اند
حجت الاسلام ارباب سلیمانی معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد شد
ابوترابیفرد خطیب این هفته نماز جمعه تهران خواهد بود
حجتالاسلام ابوترابیفرد خطیب این هفته نماز جمعه تهران خواهد بود
مقوله غنا در تلاوت قرآن کریم تبیین و بررسی شد
فرهنگ میتواند نقد را از حالت انفعال و انحصار در آورد
خاموشی: ترویج سبک زندگی قرآنی عمده ترین هدف مسابقات قرآن است
نماهنگ «نحن حزب الله» با صدای ذاکرین اهل بیت (ع) منتشر میشود
همایش «میانداران جهاد ۴» ویژه شبکههای تخصصی هیئت برگزار می شود
اختتامیه مسابقات قرآن بسیج با حضور عوامل «محفل» برگزار شد
خاموشی: باید خلأها و پیشرفتها در حفظ موقوفات و افزایش منافع آنها بررسی شود
قمی: طرح «زندگی با آیهها» امسال باید گستره بیشتری از مردم را دربرگیرد
معرفی آموزههای امام علی(ع) از اهداف برنامه های ایام میلاد نور است
قمی: امسال طرح «زندگی با آیهها» باید گستره بیشتری از مردم را دربرگیرد
خاموشی: باید خلاها و پیشرفتها در حفظ موقوفات و افزایش منافع آنها بررسی شود
تقی زاده: شعار زندگی با آیه ها در ماه رمضان آینده، «امت پیروز» است
خاموشی: باید مشخص شود در حفظ موقوفات و افزایش منافع آنها، چقدر پیشرفت کرده ایم و چه خلاهایی داریم
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم: شعار زندگی با آیه ها در ماه رمضان آینده، «امت پیروز» است
پورمعین: نرم افزار کاربردی حفظ قرآن کریم رونمایی میشود
محمدرضا پورمعین: سوپر اپلیکیشن موسسه علیین در زمینه حفظ قرآن کریم رونمایی میشود
برپایی نمایشگاه «بانوی بینشان» در ایام فاطمیه دوم
دانشگاه شریف ۵ شب میزبان عزاداران فاطمی میشود
پیوست عدالت از منظر جامعهشناختی مورد بررسی قرار میگیرد
ششمین همایش «کنکاشهای مفهومی درباره جامعه ایران» برگزار میشود
۱۵۰ گواهینامه آزمونهای حفظ مهد قرآن در آبانماه صادر شد
«چلچراغ آیهها در جماران» برگزار می شود
پویش سراسری «بوسه بر دستان پدر» برگزار میشود
شماره جدید فصلنامه اطلاعات حکمت و معرفت منتشر شد