میرنیوز
خبرگزاری تسنیم، مهدی خدایی: جناب آقای خسروپناه دبیر محترم شورای عالی انقلاب فرهنگی، طی حضوری که در اولین روز از سیامین نمایشگاه قرآن کریم داشتند، گفتهاند که «سیر تکاملی نمایشگاه قرآن مشهود است.» این سخن تا جایی از موضوع صحیح است، یعنی شما با حضور در نمایشگاه قرآن و مقایسه با ادوار گذشته، با این حقیقت روبرو میشوید که طراحان نمایشگاه به سمت هماهنگی با اقتضائات فرهنگی و اجتماعی روز جامعه حرکت کردهاند، مثلا بخشهایی برای زنان، دهه هشتادیها، خانواده، دانشبنیانها و... در نظر گرفته شده است، اما... .
نگارنده معتقد است هر چیز و هر کسی که پسوند نسبی قرآن را دارد باید همان خواص خود قرآن را بر مخاطبانش بهصورت محسوس و مؤثر، ولو اندک داشته باشد.
جلسه قرآن، کلاس قرآن، سیمای قرآن، رادیو قرآن، نمایشگاه قرآن، قاری قرآن، حافظ قرآن، مفسر و مترجم قرآن، هنرمند قرآنی و هر چیز و کسی که به قرآن نسبت داده میشود، باید تأثیرات خود قرآن را بر مخاطبش داشته باشد.
قرآن مخاطبش را هدایت میکند (هُدًى لِلنَّاسِ) موجب آرامش آن است (أَلَا بِذِكْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ) بصیرت افزا است (هَذَا بَصَائِرُ لِلنَّاسِ) روشنگر است (قُرْآنٍ مُبِینٍ) دعوت به عمل صالح میکند (مَنْ عَمِلَ صَالِحًا مِنْ ذَكَرٍ أَوْ أُنْثَى وَهُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْیِیَنَّهُ حَیَاةً طَیِّبَةً وَلَنَجْزِیَنَّهُمْ أَجْرَهُمْ بِأَحْسَنِ مَا كَانُوا یَعْمَلُونَ) او را به اندیشه وامیدارد (إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ قُرْآنًا عَرَبِیًّا لَعَلَّكُمْ تَعْقِلُونَ) و...
البته این خواص در هر چیز و هرکسی که نسبتی با قرآن کریم دارد ایجاد نمیشود مگر اینکه خود، حق تلاوت قرآن کریم (یَتْلُونَهُ حَقَّ تِلَاوَتِهِ أُولَئِكَ یُؤْمِنُونَ بِهِ) را که همانا تدبر در قرآن است، بهجا بیاورد (كِتَابٌ أَنْزَلْنَاهُ إِلَیْكَ مُبَارَكٌ لِیَدَّبَّرُوا آیَاتِهِ)
در نتیجه ما مأمور به تدارک فعالیتهای قرآنی فردی و جمعیای هستیم که حق تلاوت قرآن در آن ادا شود و نتیجهاش تدبری در آیات باشد که با هر بار تلاوت، موجب خشوع قلبی مخاطبان شود (إِذَا ذُكِرَ اللَّهُ وَجِلَتْ قُلُوبُهُمْ) ایمانی بر ایمانشان افزوده شود (إِذَا تُلِیَتْ عَلَیْهِمْ آیَاتُهُ زَادَتْهُمْ إِیمَانًا) و با ترک گناه و انجام عمل صالح نورانیشان کند (رَسُولًا یَتْلُو عَلَیْكُمْ آیَاتِ اللَّهِ مُبَیِّنَاتٍ لِیُخْرِجَ الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ)
حالا هرکس پس از حضور در نمایشگاه قرآن، مسابقات قرآن، کلاس قرآن، محفل انس با قرآن، تلاوت فردی قرآن و... باید به چند سؤال زیر پاسخ دهد تا مشخص شود که آیا آن نمایشگاه، مسابقه، کلاس و... در رابطه با او سیر تکاملی دارد یا خیر؟ وبه عبارتی دیگر ایمان و تقوا و نور و هدایتی بر او افزود و گمراهیای از او کاست یا نه؟
اینجانب ضمن توصیه به همه مردم برای حضور در نمایشگاه قرآن و بهرهمندی از زحماتی که در این نمایشگاه کشیده شده است، از آنها میخواهم تا پس از آن، خودشان به سؤالات زیر پاسخ دهند و در صورت امکان پاسخ همراهان از خانواده و یا دوستان خود را نیز دریافت کنند که:
آیا نمایشگاه قرآن حس نیاز به قرآن و تدبر در آن را در ما ایجاد کرد؟ ما را برای تلاوت قرآن، رفتن به کلاس قرآن تحریک کرد؟ موجب افزایش ایمان و تقوای ما شد؟ تذکری برای ما در یاد خدا و ابدیتمان بود؟ احساس نورانیت در ما ایجاد شد؟ و سؤالاتی از این دست.
با توجه به اینکه بهرهمندی از قرآن بستگی مستقیم با رتبه ایمانی خود مخاطبان نیز دارد (وَنُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ مَا هُوَ شِفَاءٌ وَرَحْمَةٌ لِلْمُؤْمِنِینَ وَلَا یَزِیدُ الظَّالِمِینَ إِلَّا خَسَارًا) اگر بازدید از نمایشگاه قرآن موجب پاسخ مثبت بخشی از مخاطبان به حتی تعدادی از سؤالات بالا شده باشد ـ و در واقع موجب تکامل مخاطبش شود ـ پس نمایشگاه بینالمللی قرآن سیر تکاملی دارد، در غیر اینصورت با تغییر ساختار و بهروزرسانی صرف نمایشگاه، اتفاق مورد انتظار نیفتاده است و همچنان در پوسته ماندهایم و باید چارهای بیندیشیم.
مناسب است مدیران نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم نیز با هدف ارتقای طراحیهای بعدی در اینباره از مخاطبانش نظرسنجی کند.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
پیوست عدالت از منظر جامعهشناختی مورد بررسی قرار میگیرد
ششمین همایش «کنکاشهای مفهومی درباره جامعه ایران» برگزار میشود
۱۵۰ گواهینامه آزمونهای حفظ مهد قرآن در آبانماه صادر شد
«چلچراغ آیهها در جماران» برگزار می شود
پویش سراسری «بوسه بر دستان پدر» برگزار میشود
شماره جدید فصلنامه اطلاعات حکمت و معرفت منتشر شد
حرم امام علی (ع) در نجف اشرف را از راه دور زیارت کنید
نماهنگ حماسی «منتصرون» محمدحسین حدادیان منتشر شد
کارگاه تخصصی ضبط تواشیح استودیویی برگزار شد
دوره آموزشی تطبیق آموزههای قرآنی در زندگی برگزار می شود
باقرزاده: ۵۸ هزار رقبه وقفی در هشت ماهه اول امسال سنددار شدند
قنبریان:فاطمیه نماد کنش فعالانه زن مجاهد اسلام در دوران کندی شمشیرهاست
قصه سرباز لشکر عمر بن سعد که پس از عاشورا هیچگاه سیراب نشد
چاپ کتاب پایان صهیونیسم و سقوط اسرائیل با همکاری ایران و مالزی
دفتر آیت الله مدرسی به جنایت علیه شیعیان پاراچنار واکنش نشان داد
دبیرخانه ستاد طرح ملی حفظ قرآن کریم تعیین تکلیف میشود
تشرف برندگان پویشهای «فجر عاشقی» و «سفیر آیهها» به مشهد مقدس
نشست «نظم جهانی پس از نصرالله» برگزار می شود
مشاهدات عینی فعالان عرصه هیئت از لبنان روایت می شود
نشست «صلح، زبان فارسی و رسانه» برگزار میشود
نشست «فلسفه، دانشگاه و اجتماع» برگزار میشود
دبیرخانه ستاد طرح ملی حفظ قرآن کریم تعیین تکلیف می شود
۴۰ مربی جلسات قرآن دانشآموزی مدرک مربی گری دریافت کردند
سعیدی نژاد: مادران برای فرزندانشان از آینده، قصه بگویند
سعیدی نژاد: مادران داستانهای تصویرگر آینده برای فرزندانشان تعریف کنند
کتابی که از شاخصهای تعیین مزاج براساس مبانی طب ایرانی می گوید
جایزه سیاستگذاری، تقدیر از فعالیتهای حل مسئله در کشور است
همایش تجلیل از مداحان حماسیخوان و شعرای حماسیسرا برگزار شد
دجال کیست و چه ویژگی هایی دارد؟
چرا باید از امامان (ع) پیروی و تبعیت کرد؟