میرنیوز
حسین محمدیفام استاد دانشگاه و پژوهشگر مطالعات دینی در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم به مناسبت فرا رسیدن سیزدهمین روز از عید نوروز (روز طبیعت) گفت: هر ساله در روز سیزدهم فروردین بسیاری از مردم از خانه خارج میشدند تا به اعتقادی جاهلی، بیپایه و ضد عقل، نحسی 13 را از خود و خانواده خویش دور کنند لذا این روز به "سیزده به در" معروف شد.
وی افزود: تلاشهای فرهنگی و تربیتی پس از انقلاب هم فقط تا این حد مؤثر واقع شد که نام این روز به "روز طبیعت" تغییر پیدا کند و مردم به نیت تکریم و پاسداشت طبیعت به دامن دشت و چمن بروند؛ بماند که غالباً این روز به نابودی و آلوده کردن طبیعت منجر شده و از وجه تسمیه خود فاصله گرفته است.
این استاد دانشگاه اضافه کرد: امسال در حالی به این روز رسیدهایم که فریاد «در خانه بمانیم» از هر رسانهای بلند بوده و حتی برای حضور در پارکها و بوستانها جرایمی در نظر گرفته شده است و خلاصه به هر شکل ممکن باید «در خانه بمانیم.»
محمدیفام گفت: متأسفانه برخی از ما این خانهنشینی را تهدید دانسته و به آن به عنوان یک مشکل، محدودیت، بلا، عذاب و مانند آن نگاه میکنیم حال آنکه معتقدم این یک فرصت طلایی است که به شدت باید آن را قدر بدانیم. فرصتی که خداوند در اختیار ما قرار داده و کفران این نعمت است که موجب مشکلات مادی و معنوی برای ما خواهد شد.
این کارشناس مسائل دینی یادآور شد: نگاهی به روایات پیامبر اکرم(ص) و ائمه هدی (ع) به ما گوشزد میکند که حضور در کنار خانواده تا چه حد مهم و دارای اجر الهی است و اگر تا به حال به خاطر گرفتاریهای کاری و اجتماعی از آن محروم بودهایم، هم اکنون بهترین فرصت برای جبران این نقیصه و بهره بردن از فیض عظیم با خانواده بودن است.
«پیامبر عزیز اسلام(ص) در حدیثی فرمود: «جُلوسُ المَرءِ عِندَ عِیالِهِ اَحَبّ اِلَی اللهِ تَعالی مِن اعتِکافِ فی مَسجدی هذا: نشستن مرد در کنار خانوادهاش، نزد خدای بزرگ دوستداشتنیتر از اعتکاف [و نشستن] در این مسجد من است.» (میزان الحکمه، ج 4، ص 287) ایشان در فرمایش نورانی دیگری فرمود: «اِنَّ الرَجُلَ لَیؤجَرُ فِی رفعِ اللُقمه اِلی فِی اِمرَاَتِهِ: مرد در برابر لقمهای که در دهان همسرش میگذارد پاداش میبرد.» (المحجه البیضاء، ج 3، ص 70)»
وی با بیان مطلب فوق افزود: ببینید اسلام تا چه حد در مسأله خانواده و روابط عاطفی زن و شوهر دقیق شده و دستوراتی چون این حدیث را صادر کرده است. متأسفانه الان در جامعه و خانوادههای ما چنین است که مردی (حتی در جمع محدود خانواده خویش) اگر لقمه در دهان همسرش بگذارد، این حرکت را عبادت و کاری دارای اجر نمیداند و چه بسیار مؤمنانی که اینگونه حرکات را غربی و خارج از شئونات میدانند در حالیکه طبق حدیث نبوی اتفاقاً شأن مؤمن واقعی ایجاب میکند که تا این حد در خدمت خانواده و همسرش باشد.
محمدیفام اظهار کرد: امیرالمومنین علی(ع) در این باره فرمود: «همیشه با همسرت مدارا کن و با او به نیکی همنشینی کن تا زندگیت باصفا شود.» (مکارم الاخلاق، ص 218) آری! همنشینی نیکو با همسر و خانواده یک سفارش همیشگی دینی است. باید خدا را شاکر بود که شرایط عمل به آن را برایمان فراهم کرده است.
وی افزود: پیامبر اکرم(ص) در دو سفارش به امیرالمومنین(ع) فرمود: 1ـ یا على! خِدمَةُ العِیالِ کَفّارَةٌ لِلکَبائِرِ و َتُطفى غَضَبَ الرَّبِّ، وَ مُهُورُ الحُورِ العینِ، و َتَزیدُ فِى الحَسَناتِ و َالدَّرَجاتِ: یا على! خدمت به خانواده، کفاره گناهان کبیره و خاموش کننده خشم خداوند و مهریه حورالعین و زیاد کننده حسنات و درجات است. (جامع احادیث الشیعه(بروجردی)، ج22 ، ص306) 2ـ یا على! لا یَخدِمُ العِیالَ إلاّ صِدّیقٌ أَو شَهیدٌ أَو رَجُلٌ یُریدُ اللّه بِهِ خَیرَ الدُّنیا وَالاخِرَةِ: یا على! به خانواده خود خدمت نمىکند مگر صدّیق یا شهید یا مردى که خداوند خیر دنیا و آخرت را براى او مىخواهد. (بحارالأنوار، ج101، ص132)
وی خاطرنشان کرد: پس بیاییم قدر این خانهنشینی را بدانیم و به جای «سیزده به در» بگوییم:
گلایه از خانهنشینی به در . . .
دنبال شادی در بیرون خانه گشتن به در . . .
خدمتگذاری خانواده را نکردن به در . . .
نگاه ناقص به اسلام و تشیع به در . . .
کرونا، بیماری و غم و غصه به در . . .
و خلاصه؛ خیلی چیزها که خدا دوست ندارد به در . . .
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
چاپ کتاب پایان صهیونیسم و سقوط اسرائیل با همکاری ایران و مالزی
دفتر آیت الله مدرسی به جنایت علیه شیعیان پاراچنار واکنش نشان داد
دبیرخانه ستاد طرح ملی حفظ قرآن کریم تعیین تکلیف میشود
تشرف برندگان پویشهای «فجر عاشقی» و «سفیر آیهها» به مشهد مقدس
نشست «نظم جهانی پس از نصرالله» برگزار می شود
مشاهدات عینی فعالان عرصه هیئت از لبنان روایت می شود
نشست «صلح، زبان فارسی و رسانه» برگزار میشود
نشست «فلسفه، دانشگاه و اجتماع» برگزار میشود
دبیرخانه ستاد طرح ملی حفظ قرآن کریم تعیین تکلیف می شود
۴۰ مربی جلسات قرآن دانشآموزی مدرک مربی گری دریافت کردند
سعیدی نژاد: مادران برای فرزندانشان از آینده، قصه بگویند
سعیدی نژاد: مادران داستانهای تصویرگر آینده برای فرزندانشان تعریف کنند
کتابی که از شاخصهای تعیین مزاج براساس مبانی طب ایرانی می گوید
جایزه سیاستگذاری، تقدیر از فعالیتهای حل مسئله در کشور است
همایش تجلیل از مداحان حماسیخوان و شعرای حماسیسرا برگزار شد
دجال کیست و چه ویژگی هایی دارد؟
چرا باید از امامان (ع) پیروی و تبعیت کرد؟
برنامه سخنرانی شیخ حسین انصاریان در دهه دوم فاطمیه
دجال کیست؟
همایش ملی فلسفه فرهنگ برگزار میشود
کتاب «چکیده مقالات همایش ملی فرهنگ شهرت» منتشر شد
ترجمه استانبولی کتاب احکام و حقوق کودکان در اسلام رونمایی می شود
استقبال از نمایندگان اعزامی ایران به مسابقات قرآن کویت
تلاوت سوره مجادله توسط گروه مدیحهسرایی محمد رسولالله(ص)
بسیج نقش مهمی در اعتلای کشور دارد
امام جمعه دیر: حل مشکل گرانی ها در اولویت دولت باشد
حمایت ایران از مقاومت نشأت گرفته از تفکر بسیجی است
برنامه صلح آمیز هسته ای ایران با قدرت ادامه خواهد داشت
وتو پیشنویس آتشبس در غزه دفاع رسمی از نسل کشی است
مردم و مومنان نقش ویژه ای در مملکت داری پیامبر(ص) داشتند