میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر، مجتبی نامخواه دبیر علمی جشنواره مردمی علوم انسانی عمار در مورد ساختار جشنواره و چگونگی شرکت آثار در جشنواره گفت: جشنواره علوم انسانی عمار، بیش از هر چیز محصول تجربه ۱۰ ساله جشنواره فیلم عمار است. جایی که ما توانستیم گفتوگو، تعامل و دیالکتیک میان اهالی اندیشه با اهالی رسانه، هنر و فعالان اجتماعی را تجربه کنیم. اکنون این جشنواره، جشنواره علوم انسانی عمار، قالبی مستقل به خود گرفته است.
وی افزود: در نخستین دوره جشنواره علوم انسانی عمار که سال گذشته برگزار شد ایده جشنواره ضمن یک جمله «جنبش مشاهده، به سوی نظریه» توضیح داده شد جشنوارهای که میخواهد یک جنبشواره، یک پویش اجتماعی و یک کوشش اجتماعی برای تأکید بر مشاهده تجربیات اجتماعی نیم قرن اخیر باشد؛ تا از دل بررسی این تجربیات اجتماعی به الگوهایی از شیوه کنش اجتماعی و حل مسأله برسد. این آن چیزی است که ما در جشنواره علوم انسانی عمار دنبال میکنیم.
نامخواه عنوان کرد: در دور اول جشنواره این استدلال را مطرح کردیم که ما نیاز به نظریههای مختلف در حوزههای اجتماع، تربیت، مدیریت و… داریم. البته این نیاز از طریق حکمت و فلسفه یا از طریق آیات و روایات میتواند پاسخ داده شود اما پاسخ بالفعل با عبور از معبر بررسی تجربیات انباشته محقق میشود.
وی ادامه داد: ما تصور میکنیم که اگر این جشنواره بتواند به هدف گفتوگومحور خود پایبند باشد و چنین پویشی شکل بگیرد، میتواند به دگرگونی وضعیت علوم اجتماعی در ایران کمک کند. این کاری است که ما میخواهیم در جشنواره انجام دهیم، این جشنواره در واقع یک فراخوان به تأمل پیرامون پدیدهها تجربههای جامعه ماست. چارچوب آثاری که به جشنواره میآید، چنین چارچوبی است. آثاری که یک مسأله را موضوع تحلیل نظری خود قرار داده است. البته ما در جشنواره علوم انسانی عمار به دنبال تولید نظریه یا تولید علم نیستیم. بلکه میخواهیم محملی باشیم برای بازنمایی کوششهای اندیشوران و کنشگران علوم اجتماعی، ما در این جشنواره میخواهیم یک پاتوق و گعده برای پژوهشگرانی باشیم که تلاش دارند برنامه فکری خودشان را در حاشیه این مشاهدات و تجربیات پیش ببرند. این اتفاقی است که در جشنواره علوم انسانی عمار میافتد.
وی در ادامه صحبتهای خود در مورد نحوه شرکت در جشنواره ادامه داد: آثار ارائه شده به این جشنواره میبایست واجد وجوهی از تأمل نظری بر روی یک پدیده، تجربه و مسئله عینی باشد. کلیه آثاری که روایتی مشاهداتی از انسان، جامعه، جهان و آینده انقلاب اسلامی به دست میدهند میتوانند دستمایه تأمل نظری پژوهشگران باشند. بخش قابل توجهی از آثاری با این ویژگی، در قالب فیلم مستند و دیگر قالبهای مرتبط، طی ده دوره جشنواره عمار به بخش رقابتی این جشنواره راه یافته و یا برگزیده شدهاند. با این حال چارچوب مشاهداتی آثار جشنواره علوم انسانی عمار محدود به آثار ارائه شده به جشنواره فیلم عمار نیست. همچنان که به غیر از قالب مستند، روایتهایی که در چارچوب عکس، هنرهای تجسمی، ادبیات، درام و دیگر قالبهای هنری انجام شده نیز میتواند دستمایه آثار نظریای باشد که به جشنواره علوم انسانی عمار ارائه میشود. تاریخ مردمی و روایت اجتماعی و فرهنگی از تجربه تاریخی معاصر نیز، گونهای دیگر از روایت است که میتواند زمینههای لازم برای تأمل پیرامون انسان، جامعه، جهان و آینده انقلاب اسلامی را به دست بدهد. ما میخواهیم اندیشوران علوم انسانی را دعوت کنیم تا این مشاهدات را دستمایهای برای تأملات نظری قرار بدهند.
نامخواه در پایان گفت: فرایند دریافت آثار برای شرکت در دومین جشنواره علوم انسانی عمار آغاز شده است و تا تاریخ ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ ادامه دارد. تقدیر از آثار برگزیده و اختتامیه جشنواره نیز در خرداد ماه برگزار خواهد شد. در فراخوان دومین جشنواره مردمی علوم انسانی عمار سرفصلهای فراخوان شامل انسان انقلاب اسلامی، جامعه انقلاب اسلامی، جهان انقلاب اسلامی و آینده انقلاب اسلامی میشود و قالبهای ارائه شامل مقاله علمی، یادداشت و گفتار علمی است.
منبع : خبرگزاری مهر
سعیدی نژاد: مادران برای فرزندانشان از آینده، قصه بگویند
سعیدی نژاد: مادران داستانهای تصویرگر آینده برای فرزندانشان تعریف کنند
کتابی که از شاخصهای تعیین مزاج براساس مبانی طب ایرانی می گوید
جایزه سیاستگذاری، تقدیر از فعالیتهای حل مسئله در کشور است
همایش تجلیل از مداحان حماسیخوان و شعرای حماسیسرا برگزار شد
دجال کیست و چه ویژگی هایی دارد؟
چرا باید از امامان (ع) پیروی و تبعیت کرد؟
برنامه سخنرانی شیخ حسین انصاریان در دهه دوم فاطمیه
دجال کیست؟
همایش ملی فلسفه فرهنگ برگزار میشود
کتاب «چکیده مقالات همایش ملی فرهنگ شهرت» منتشر شد
ترجمه استانبولی کتاب احکام و حقوق کودکان در اسلام رونمایی می شود
استقبال از نمایندگان اعزامی ایران به مسابقات قرآن کویت
تلاوت سوره مجادله توسط گروه مدیحهسرایی محمد رسولالله(ص)
بسیج نقش مهمی در اعتلای کشور دارد
امام جمعه دیر: حل مشکل گرانی ها در اولویت دولت باشد
حمایت ایران از مقاومت نشأت گرفته از تفکر بسیجی است
برنامه صلح آمیز هسته ای ایران با قدرت ادامه خواهد داشت
وتو پیشنویس آتشبس در غزه دفاع رسمی از نسل کشی است
مردم و مومنان نقش ویژه ای در مملکت داری پیامبر(ص) داشتند
مسائلی مانند فیلترینگ و انتصابات سؤالبرانگیز اولویت نظام نیست
جبهه مقاومت منسجمتر در برابر دشمن ایستاده است
بهبود وضعیت اقتصاد اولویت دولت چهاردهم باشد/ توجه به معیشت مردم
امامجمعه شهر سگزاباد: اولویت دولت باید معیشت مردم باشد
اقدامات دشمنان خیال باطل است
اقدام قاطع دولت در ارتقای ظرفیت سانتریفیوژها ارزشمند است
بسیج زنجیره طلایی ایستادگی است/ تعیین سرنوشت جنگ با حضور مردم
رفع فیلترینگ مسئله اصلی کشور نیست/ دولت فکری به حال اقتصاد کند
فرهنگ فاطمی و بسیج ارکان تحقق جامعه هستند
اخلاص بسیجیان عامل موفقیت آنها است