میرنیوز

موضوع غالب «هوای نو» نسبت بانوان و هیئت است/نیمی از مخاطبان هیئات بانوان هستند

موضوع غالب «هوای نو» نسبت بانوان و هیئت است/نیمی از مخاطبان هیئات بانوان هستند 2023-03-07T15:03:26+03:30

به گزارش خبرنگار مهر، نشست هم‌اندیشی «بازنمایی رسانه‌ای حضور بانوان در عرصه هیئت»، دوشنبه ۱۵ اسفندماه با حضور حجت‌الاسلام مرتضی وافی، رئیس بنیاد بین‌المللی صحیفه سجادیه، وحید ملتجی، دبیر مهرواره هوای نو، عاطفه سعیدی‌نژاد، مدیرکل امور بانوان سازمان تبلیغات اسلامی و گروهی از بانوان هنرمند هیئتی در سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد.

وحید ملتجی، دبیر مهرواره هوای نو درباره برگزاری این رویداد گفت: مهرواره هوای نو بزرگترین رویداد هیئت‌های مذهبی است که قصد دارد نگاه صرفاً محصور به هیئت در ایام عاشورا را بشکند و نشان دهد هیئات مذهبی می‌توانند خدمات اجتماعی و فرهنگی بسیاری عرضه کنند و از طرفی هیئت‌ها و تشکل‌های دینی سطح خود را ارتقا و معیارهای بیشتری را در خود پرورش دهند.

وی اظهار کرد: در جمهوری اسلامی تنها سازمانی که این حوزه را هدایت می‌کند، سازمان تبلیغات اسلامی است. از سال گذشته این رویداد آغاز به کار کرد و برای اولین بار هیئت‌ها مورد سنجش قرار گرفتند و با توجه به رشته‌هایی که انتخاب شده بود در عرصه‌های مختلف، فعالیت هیئت‌ها بررسی شد. تقریباً ۹۰ هزار هیئت رسمی در کشور داریم و گسترده‌ترین شبکه‌ای که در کشور وجود دارد و مردمی است و کمترین میزان آسیب را دیده هیئت‌ها هستند که به مسائل فرهنگی و دینی می‌پردازند.

ملتجی عنوان کرد: هوای نو بر اساس دو هدف اصلی فعالیت خود را شروع کرد. حرف ما این است که آیا هیئت در چارچوب انقلاب اسلامی، حرفی برای گفتن دارد یا خیر؟ ادعا این است که هیئت می‌تواند یکی از موتورهای پیشران انقلاب باشد و به همین دلیل دو هدف کلان تعریف شد. نخست اینکه هیئت‌ها افق دید خود را گسترش دهند و از مخاطب پیرامون خود خارج شوند و عموم مردم ایران را ببینند. هدف دوم اینکه تلاش کنند نگاهی که رسانه‌ها از هیئت درست کرده‌اند را اصلاح کنند. رسانه‌ها اغلب هیئت را در قالب عزارداری نشان می‌دهند و فعالیت هیئت را به مناسبت‌ها تقلیل می‌دهند در صورتی که هیئت صاحب سبک است و باید تلاش کنیم این نگاه تغییر کند.

وی افزود: هوای نو یک رویداد رقابتی است که سعی دارد هیئت‌های سراسر ایران که در این افق حرکت می‌کنند را شناسایی و معرفی کند. رشته‌هایی به صورت هوشمندانه برای این رویداد تعریف شده مانند «هیئت و خانواده» «هیئت و جامعه» و … که خودبه‌خود این اهداف را پوشش می‌دهند.

دبیر مهرواره هوای نو افزود: مهرواره هوای نو سال گذشته در سه بخش و با حضور بیش از پنج هزار هیئت در ۲۸ هزار و ۲۰۰ رشته هیئت برگزار شد و کارشناسان و خبرگان این عرصه داوری ۲۸ هزار رشته هیئت را بر عهده داشتند که در تالار وحدت برگزار شد و برترین‌ها انتخاب شدند. مهرواره هوای نو امسال در بیش از ۵۰ رشته برگزار می‌شود و نمایشگاهی با حضور بیش از ۴۰ هیئت برپا خواهد شد و در نظر داریم نشستی با مسئولان نظامی و مدیران فرهنگی در این زمینه برگزار کنیم. اختتامیه دومین دوره مهرواره هوای نو نیز در خرداد ۱۴۰۲ برگزار می‌شود.

موضوع غالب «هوای نو» نسبت بانوان و هیئت است

وی تصریح کرد: موضوع غالب «هوای نو» در سال دوم این مهرواره، نسبت بانوان و هیئت است، در شورای مرکزی هوای نو و در داوری‌ها بانوان حضور دارند و برخی رشته‌ها به بانوان اختصاص دارد، زیرا نیمی از مخاطبان هیئات بانوان هستند، در حالی که در عرصه تصمیم‌گیری در این حوزه خیلی کم‌رنگ حضور دارند.

حجت‌الاسلام مرتضی وافی، رئیس بنیاد بین‌المللی صحیفه سجادیه با تأکید بر اینکه نشست‌های هم‌اندیشی و بحث‌ها و گفتگوها پیرامون هیئت باید از طریق رسانه‌ها انعکاس داده شود، گفت: تصویربرداری به عنوان زبان رفتار، موضوعی است که در هیئت کمتر به آن پرداخته شده است. موضوع دیگر دانش‌بنیان‌ها هستند که در زمینه رسانه و ثبت و جلوه‌گری حضور بانوان در هیئت تاکنون اقدامی فکری، علمی و نظریه‌پردازی انجام نداده‌اند و کرسی‌های آزاداندیشی در این زمینه کاملاً تعطیل است.

وی افزود: لذا بنده در دوره‌ای پیشنهادی ارائه کردم مبنی بر اینکه درس خارج فقه مناسک به دروس حوزوی اضافه شود، زیرا بین مراجع در این زمینه اختلاف نظر وجود دارد. درمورد مناسک مذهبی، اشک و عزاداری باید تحقیق و بررسی شود.

حجت‌الاسلام وافی عنوان کرد: نکته دیگری که وجود دارد این است که مجموعه‌های رسانه‌ای و ترویجی عموماً تکلیف خود را نمی‌دانند که مراسم مذهبی را چگونه می‌توانند پوشش دهند، لذا بنابر احتیاط به سطح وسیعی از برنامه‌ها، رویدادها و مراسم مذهبی از سوی رسانه پرداخته نمی‌شود.

عاطفه سعیدی‌نژاد، مدیرکل امور بانوان سازمان تبلیغات اسلامی با بیان اینکه وقتی صحبت از هیئت می‌کنیم شاید معنای اولیه و آنچه به اذهان متبادر می‌شود، یک‌سری برنامه‌های مناسبتی و مذهبی باشد که عموماً شکل عزاداری دارند، گفت: هیئت و تشکل دینی با مفهوم کلی خود این است که بخش مناسبت و برنامه مذهبی بخشی از سبک زندگی هیئت است که عهده‌دار حل نیازهای معرفتی و معنوی افراد است. درواقع هیئت، کارکردهای جدی‌تر در حل مسائل اجتماعی دارد.

وی اظهار کرد: بخش مناسبتی و مذهبی هیئت، بخش سبک زندگی خاص معنوی و معرفتی هیئت است که قابلیت اثرگذاری جدی در زندگی امروز دارد و در جنس زنانه آن باید توجه داشته باشیم که چگونه می‌تواند به رفع نیاز زن امروز کمک کند.

مدیرکل امور بانوان سازمان تبلیغات اسلامی عنوان کرد: تا وقتی که نگاهمان در الگوی سوم با مفهوم معمول خودش از فعالیت در خانواده با فهم نگاه سنتی زنانه؛ یعنی زن در خانواده که دغدغه خانواده را داشته باشد به علاوه اینکه حرکت اجتماعی دارد، می‌باشد، صرفاً تعدادی ابرزن خواهیم داشت که قابلیت عمومی‌سازی ندارد. به نظر می‌رسد تعبیری که مقام معظم رهبری از الگوی سوم دارند تعریف جدیدی هم از حضور زن در خانواده و هم اجتماع دارند.

وی افزود: ما معمولاً الگوی سوم را جمع جبری الگوی یک و دو می‌دانیم در صورتی که اشتباه است. اگر بخواهیم الگوی سوم را در فعالیت‌های اجتماعی به سمت فعالیت‌های داوطلبانه و حرکت‌های مؤثر اجتماعی ببریم که لزوماً مبتنی بر شغل نیست، به حرکت‌های جمعی زنان مبتنی بر حضور در هیئات و تشکل‌ها می‌رسیم، یعنی تشکل پایگاهی می‌شود که به زن کمک می‌کند تا مأموریت اجتماعی انجام دهد.

سعیدی‌نژاد بیان کرد: نگاه ما این است که رسانه غیر از اینکه بازنمایی واقعیت‌های فعلی را انجام می‌دهد به نوعی می‌خواهد آینده را بسازد یعنی با رسانه تعریف می‌کنیم هیئت چنین ظرفیتی دارد و بیاییم از این ظرفیت درست استفاده کنیم و سوق‌دهی اجتماعی ایجاد کنیم برای اینکه هیئت را این گونه بازخوانی کنند. از این منظر باید دید هیئت چه ظرفیت‌هایی می‌تواند در اختیار ما قرار دهد؟ هیئت تراز چه می‌تواند باشد؟ افق مطلوب ما در هیئت چیست؟ در این فضا آسیب‌هایی هم وجود دارد که باید مراقبت صورت پذیرد و از آن‌ها بر حذر باشیم.

منبع : خبرگزاری مهر


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار فرهنگی

نشست تخصصی «حکمرانی هوش مصنوعی در صنعت گردشگری ایران و جهان» برگزار می‌شود

نشست تخصصی «حکمرانی هوش مصنوعی در صنعت گردشگری ایران و جهان» برگزار می‌شود
2025-02-16T14:56:15+03:30
نشست تخصصی «حکمرانی هوش مصنوعی در صنعت گردشگری ایران و جهان» چهارشنبه یکم اسفند برگزار می‌شود.

دومین اجتماع حافظان قرآن کریم برگزار می شود

دومین اجتماع حافظان قرآن کریم برگزار می شود
2025-02-16T14:56:15+03:30
دومین اجتماع حافظان قرآن کریم از سوی اداره کل قرآن و عترت سازمان تبلیغات استان تهران سوم اسفند برگزار می شود.

نمایشگاه قرآن کریم از ۱۵ اسفند ماه امسال آغاز می شود

نمایشگاه قرآن کریم از ۱۵ اسفند ماه امسال آغاز می شود
2025-02-16T11:49:34+03:30
نمایشگاه قرآن امسال از تاریخ ۴ تا ۱۵ ماه رمضان همزمان با ۱۵ اسفند ماه به مدت ۱۲ روز در مصلای بزرگ امام خمینی (ره) تهران برگزار می شود.

روایت شنیده نشده از قضاوت شهید نصرالله درباره شخصیت های جهان اسلام

روایت شنیده نشده از قضاوت شهید نصرالله درباره شخصیت های جهان اسلام
2025-02-16T11:22:54+03:30
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با اشاره به چند نوبت گفتگوی خود با دبیرکل شهید حزب الله، تحلیل و قضاوت شهید نصرالله درباره علما و شخصیت های جهان اسلام ر...

روایت دبیرکل مجمع تقریب از قضاوت شهید نصرالله درباره شخصیت های جهان اسلام

روایت دبیرکل مجمع تقریب از قضاوت شهید نصرالله درباره شخصیت های جهان اسلام
2025-02-16T10:56:15+03:30
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با اشاره به چند نوبت گفتگوی خود با دبیرکل شهید حزب الله، تحلیل و قضاوت شهید نصرالله درباره علما و شخصیت های جهان اسلام ر...

همایش علمی «بررسی شیوه‌های نگارش و علامت‌گذاری قرآن کریم» برگزار می‌شود

همایش علمی «بررسی شیوه‌های نگارش و علامت‌گذاری قرآن کریم» برگزار می‌شود
2025-02-16T10:42:55+03:30
تقی زاده از برگزاری همایش علمی آموزشی «بررسی شیوه‌های نگارش و علامت‌گذاری قرآن » روزهای پنج‌شنبه و جمعه، ۲ و ۳ اسفندماه ۱۴۰۳، در سالن همایش‌های اداره کل تبلی...

بایدها و نبایدهای استانداردها در پژوهش در نشستی بررسی می‌شود

بایدها و نبایدهای استانداردها در پژوهش در نشستی بررسی می‌شود
2025-02-16T10:42:55+03:30
بایدها و نبایدهای استانداردها در پژوهش در نشستی از سوی پژوهشگاه مطالعات فرهنگی، اجتماعی و تمدنی برگزار می‌شود.

«دومین گردهمایی دختران معتکف قرآنی» به همت فرهنگسرای قرآن برگزار شد

«دومین گردهمایی دختران معتکف قرآنی» به همت فرهنگسرای قرآن برگزار شد
2025-02-15T16:09:34+03:30
مراسم معنوی احیای نیمه‌شعبان با حضور پرشور دختران نوجوان قرآنی به همت فرهنگسرای قرآن برگزار شد.

«دومین گردهمایی دختران معتکف قرآنی»به همت فرهنگسرای قرآن برگزار شد

«دومین گردهمایی دختران معتکف قرآنی»به همت فرهنگسرای قرآن برگزار شد
2025-02-15T15:56:14+03:30
مراسم معنوی احیای نیمه‌شعبان با حضور پرشور «دختران نوجوان قرآنی» و به همت «فرهنگسرای قرآن» برگزار شد.

وبینار سبک زندگی اسلامی مبتنی بر آموزه‌های حضرت امام علی(ع) برگزار می‌شود

وبینار سبک زندگی اسلامی مبتنی بر آموزه‌های حضرت امام علی(ع) برگزار می‌شود
2025-02-15T15:56:14+03:30
وبینار «سبک زندگی اسلامی مبتنی بر آموزه‌های حضرت امام علی (ع)» از سوی مجمع جهانی تقریب مذاهب برگزار می شود.

آب خلیج فارس مردم صفاییه بخش فردوس کرمان را از کم آبی نجات می‌دهد

آب خلیج فارس مردم صفاییه بخش فردوس کرمان را از کم آبی نجات می‌دهد
2025-02-15T15:29:45+03:30
کرمان-امام جمعه صفاییه بخش فردوس گفت:پیشنهاد ما برای حل مشکل کمبود آب در صفاییه فردوس، اتمام طرح نیمه تمام هدایت آب خلیج فارس از رفسنجان به این منطقه است.

ثبت نام بیستمین دوره آزمون‌های تخصصی حفظ قرآن تا ۱۵ اسفند ادامه دارد

ثبت نام بیستمین دوره آزمون‌های تخصصی حفظ قرآن تا ۱۵ اسفند ادامه دارد
2025-02-15T10:09:35+03:30
محمد مهدی بحرالعلوم مسئول دبیرخانه ملی حفظ قرآن کریم از ثبت نام بیستمین دوره آزمون‌های ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم تا ۱۵ اسفند ماه خبر داد.

«صاد»، اولین رویداد ملی هم‌‏افزایی کنشگران تدبر در قرآن برگزار می‏‌شود

«صاد»، اولین رویداد ملی هم‌‏افزایی کنشگران تدبر در قرآن برگزار می‏‌شود
2025-02-15T10:09:34+03:30
اولین رویداد ملی هم‌‏افزایی کنشگران تدبر در قرآن با عنوان «صاد» با هدف شبکه‌‏سازی، مشارکت و توسعه فعالیت‌های پیرامون موضوع تدبر در قرآن کریم برگزار می‌‏شود.

خادمان قرآن و عترت بیش از ۳۰۰ دقیقه میهمان خانه‌ های مردم شدند

خادمان قرآن و عترت بیش از ۳۰۰ دقیقه میهمان خانه‌ های مردم شدند
2025-02-15T10:09:34+03:30
شبکه‌های سه، دو، یک، چهار، امید، افق، نسیم، قرآن و شبکه‌های بین‌المللی بیش از ۳۰۰ دقیقه ویژه‌برنامه‌های متنوع قرآنی را از موکب خادمان قرآن و عترت در مسیر...

بررسی عالم مدرن در اندیشه‌های سنت‌گرای پرآوازه فرانسوی

بررسی عالم مدرن در اندیشه‌های سنت‌گرای پرآوازه فرانسوی
2025-02-15T09:56:16+03:30
پیش‌نشست همایش «رنه گنون و احیا خمیرۀ ازلی» با موضوع تبیین عالم مدرن در مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران برگزار می‌شود.

مجموعه ۴ جلدی کتاب «ودیعه» در حسینیه جماران رونمایی می شود

مجموعه ۴ جلدی کتاب «ودیعه» در حسینیه جماران رونمایی می شود
2025-02-15T09:56:15+03:30
مجموعه ۴ جلدی کتاب «ودیعه» به مناسبت عید نیمه شعبان با حضور حاج سید حسن خمینی در حسینیه جماران رونمایی می شود.

معنای ولایت طرفینی در دعا برای امام زمان(عج)

معنای ولایت طرفینی در دعا برای امام زمان(عج)
2025-02-15T09:56:15+03:30
در دعا برای امام زمان عجل‌الله‌تعالی‌فرجه می‌گوئیم: «اللهم کن لولیک … ولیاً؛ یعنی وجود مقدس حضرت بقیه‌الله ولی تو هستند تو هم ولیّ او باش!» این همان ولایت طر...

روایت خادمان موکب یگانه منجی در مسیر طریق المهدی

روایت خادمان موکب یگانه منجی در مسیر طریق المهدی
2025-02-15T09:56:14+03:30
سید مهدی فاطمی‌کیا، از برگزارکنندگان موکب رسانه‌ای یگانه منجی و انتقال پیام مهدوی به جوانان و خوانواده‌ها در ایام میلاد امام زمان(عج) و طریق المهدی می‌گوید.

نماهنگ «موندنی‌ترین» منتشر شد

نماهنگ «موندنی‌ترین»  منتشر شد
2025-02-15T09:42:55+03:30
نماهنگ «موندنی‌ترین» با نوای محسن عرب خالقی از سری تولیدات شب‌های دلتنگی منتشر شد.

از فضای مجازی تا حضور میدانی؛ روایت خادمان موکب یگانه منجی در مسیر طریق المهدی

از فضای مجازی تا حضور میدانی؛ روایت خادمان موکب یگانه منجی در مسیر طریق المهدی
2025-02-14T16:16:15+03:30
سید مهدی فاطمی‌کیا، از برگزارکنندگان موکب رسانه‌ای یگانه منجی و انتقال پیام مهدوی به جوانان و خوانواده‌ها در ایام میلاد امام زمان(عج) و طریق المهدی می‌گوید.

امنیت کشور مدیون چشمان تیزبین و اشراف اطلاعاتی سربازان گمنام امام زمان(عج) است 

امنیت کشور مدیون چشمان تیزبین و اشراف اطلاعاتی سربازان گمنام امام زمان(عج) است 
2025-02-14T16:02:54+03:30
یزد- امام جمعه بهاباد با تبریک میلاد با سعادت یگانه منجی عالم بشریت به عموم مسلمانان جهان و فرا رسیدن هفته سربازان گمنام امام زمان گفت: این سربازان گمنام خدم...

مشکلات شهرستان دشتی در مصوبات سفر رئیس جمهور دیده شود

مشکلات شهرستان دشتی در مصوبات سفر رئیس جمهور  دیده شود
2025-02-14T15:49:34+03:30
بوشهر- امام جمعه دشتی گفت: امیدواریم در مصوبات سفر رئیس‌جمهور به استان بوشهر مشکلات اساسی شهرستان دشتی دیده شود.

امنیت كشور مدیون چشمان تیزبین و اشراف اطلاعاتی سربازان گمنام امام زمان(عج) است 

امنیت كشور مدیون چشمان تیزبین و اشراف اطلاعاتی سربازان گمنام امام زمان(عج) است 
2025-02-14T15:49:34+03:30
یزد- امام جمعه بهاباد با تبریک میلاد با سعادت یگانه منجی عالم بشریت به عموم مسلمانان جهان و فرا رسیدن هفته سربازان گمنام امام زمان گفت: این سربازان گمنام خدم...

راهپیمایی باشکوه ۲۲ بهمن پیروزی بزرگ ملت ایران بود

راهپیمایی باشکوه ۲۲ بهمن پیروزی بزرگ ملت ایران بود
2025-02-14T15:36:16+03:30
کرمانشاه- نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه گفت:راهپیمایی باشکوه ۲۲ بهمن پیروزی بزرگ ملت ایران بود.

مردم بزرگ ایران با بصیرت ملی خود از انقلاب دفاع کردند

مردم بزرگ ایران با بصیرت ملی خود از انقلاب دفاع کردند
2025-02-14T15:36:15+03:30
فومن- امام جمعه فومن گفت: مردم بزرگ ایران در راهپیمایی ۲۲ بهمن با بلوغ و بصیرت ملی خود از انقلاب اسلامی ایران دفاع کردند.

مردم در ۲۲ بهمن پاسخ هوشمندانه ای به دسیسه‌های دشمن دادند

مردم در ۲۲ بهمن پاسخ هوشمندانه ای به دسیسه‌های دشمن دادند
2025-02-14T15:36:15+03:30
شفت- امام جمعه شفت گفت: حضور مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن پاسخ هوشمندانه ای به دسیسه‌های دشمن بود و نقشه‌های آنان را نقش بر آب کرد.

مردم ایران در راهپیمایی ۲۲ بهمن حماسه آفرین شدند

مردم ایران در راهپیمایی ۲۲ بهمن حماسه آفرین شدند
2025-02-14T15:36:14+03:30
زاهدان- امام جمعه زاهدان گفت: مردم ایران اسلامی با حضور گسترده، تیزبینی، بصیرت و دقت در راهپیمایی ۲۲ بهمن حماسه آفریدند.

عامل گرانی و مشکلات مردم باید ریشه یابی شود

عامل گرانی و مشکلات مردم باید ریشه یابی شود
2025-02-14T15:22:55+03:30
دماوند- امام جمعه آبسرد گفت: گرانی و مشکلاتی که مردم ما با آن دست و پنجه نرم می‌کنند باید ریشه‌یابی شود.

پیمودن دوباره مسیر مذاکره با آمریکا خطا است

پیمودن دوباره مسیر مذاکره با آمریکا خطا است
2025-02-14T15:22:55+03:30
شاهرود- رئیس دفتر عقیدتی و سیاسی فرمانده کل قوا بابیان اینکه از تجربیات گذشته پیرامون ارتباط با آمریکا باید درس آموخت، گفت: راه تجربه شده را در ایجاد مذاکره ...

امام جمعه تبریز: پرونده مذاکره بسته شد

امام جمعه تبریز: پرونده مذاکره بسته شد
2025-02-14T15:22:54+03:30
تبریز- امام جمعه تبریز با اشاره به اینکه پرونده مذاکره بسته شد،گفت: هرکس از این به بعد در مورد مذاکره دوقطبی سازی کند آن فرد در نظر ما مزدور و خائن بوده و زی...
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)