میرنیوز
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، در روزهای پایانی بهمن ماه سال 1398 بود که دفتر جهاد گروه مستند روایت فتح دوباره بازگشایی شد؛ دفتری که روزگاری در اختیار شهید مرتضی آوینی و تیم او بود و مستندهای ارزشمندی همچون «خان گزیدهها» از دل آن بیرون آمد، اما فعالیت آن با ورود شهید آوینی به گروه جهاد سازمان صداوسیما کمتر شد و پس از شهادت ایشان تقریبا متوقف گردید. پس از گذشت سالها دوباره این دفتر راهاندازی شد و با تیم جوانی که در آن مشغول به کار شدهاند انتظار میرود که شاهد تولید مستندهای باکیفیتی باشیم.
روحالله رفیعی مدیر مرکز مستند روایت فتح در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، فعالیتهای این دفتر را تشریح کرد و گفت: دفتر جهاد 2 رویکرد اصلی دارد؛ اولی برجستهسازی تفکر حرکتهای جهادی است؛ در حقیقت قرار نیست که در دفتر جهاد فقط گروههای خاصی را برجسته کنیم بلکه قرار است تفکری که در گروهها بر مبنای حرکتهای جهادی شکل گرفته است را پررنگ کنیم و یادآور شویم که همه کارهای نشدنی با کار جهادی انجامشدنی است.
وی به دیگر فعالیت این دفتر اشاره کرد و گفت: با توجه به وسعت حرکتهای خودجوش جهادی در کشور و در نقطه مقابل محدود بودن امکانات ما برای پوشش تصویری این حرکتها فعالیت جدیدی را تعریف کردهایم و آن هم توانمندسازی این گروهها در انجام فعالیتهای رسانهای است؛ برای تحقق این سرفصل چند کار انجام دادیم؛ در وهله اول کارگاههای «آموزش مستندسازی با موبایل» را برگزار میکنیم؛ فرض کردهایم که گروههای جهادی هیچ امکاناتی برای تصویربرداری و تهیه فیلم و مستند ندارند و فقط با تلفن همراه خود میخواهند تصاویری را ضبط کنند؛ چه باید بکنند؟ در این کلاسها و کارگاهها این موارد را آموزش دادهایم.
او اضافه کرد: رویکردمان هم این است که در ابتدا فعالیتهای امروز خود را انعکاس دهند و سپس محتوایی برای آینده تولید شود تا از تصاویر آرشیوی امروز برای مستندهای چند سال بعد استفاده کنیم.
مدیر مرکز مستند روایت فتح با اشاره به فعالیتهای دفتر جهاد در زمینه آموزش مستندنگاری گفت: فعالیت بعدی که برای توانمندسازی گروههای جهادی درنظر گرفتهایم، مستندنگاری است؛ مستندنگاری به معنای به تصویر کشیدن اقداماتی است که گروههای جهادی مختلف برای حل مشکلات و معضلات به کار گرفته و به موفقیت رسیدهاند؛ متاسفانه به دلیل نبود مستندنگاری، کارهای مشابه و موازی زیادی داریم و بعضا تجربههای گذشته را دوباره تکرار میکنیم؛ اعتقاد داریم که با مستندنگاری میتوان از بسیاری از موازی کاریها جلوگیری کرد؛ برهمین اساس تلاش میکنیم تا این شاخه از مستندسازی را به گروههای جهادی آموزش داده و آنان را مجهز کنیم.
رفیعی خاطر نشان کرد: فعالیت سومی که برای گروههای جهادی درنظر گرفته و آموزش میدهیم، تولید خبر و گزارش برای ارائه به حامیان آنان است؛ بالاخره وقتی یک خیر به کمک گروههای جهادی میآید انتظار دارد که بداند کمک او به نتیجه رسیده است یا خیر و تهیه گزارش نقش بهسزایی در اعتمادسازی دارد؛ بنابراین لازم است که اعضای گروههای جهادی بتوانند گزارشی از فعالیت خود تهیه و ارائه کنند.
این کارگردان و مستندساز تاکید کرد: این مجوعه آموزشی را به عنوان یک بسته رسانهای تهیه کرده و در اختیار گروهها قرار دادهایم؛ ثبتنام کلاس مستندسازی با موبایل آغاز شده و فعالیت خود را به زودی شروع میکند. انتظار میرود که تولیدات این کلاس پس از برگزاری اردوهای جهادی که در تابستان است بیرون بیاید. تاکنون 2 جلسه با گروههای جهادی داشتیم تا نوع اقداماتی که انجام میدهند را بررسی کنیم؛ این مسئله از این جهت برایمان مهم است که بدانیم برای هر گروه چه برنامهریزی باید داشته باشیم و از کدام نقطه رسانهای باید ورود کنیم؛ به عبارت بهتر طراحی رسانهای برای گروههای جهادی مستلزم این بود که بدانیم چه وضعیتی دارند، نوع کارشان چیست و محل کارشان چه ظرفیتهایی برای انجام کار رسانهای دارد.
وی افزود: تاکنون 2 جلسه برگزار شده و 20 گروه جهادی حضور پیدا کردند و فعالیتهای خود را ارائه کردند؛ موضوعات خوبی از صحبتهای آنان بیرون کشیده شده و تلاش میکنیم برنامه کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت برای آنان داشته باشیم.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
پیوست عدالت از منظر جامعهشناختی مورد بررسی قرار میگیرد
ششمین همایش «کنکاشهای مفهومی درباره جامعه ایران» برگزار میشود
۱۵۰ گواهینامه آزمونهای حفظ مهد قرآن در آبانماه صادر شد
«چلچراغ آیهها در جماران» برگزار می شود
پویش سراسری «بوسه بر دستان پدر» برگزار میشود
شماره جدید فصلنامه اطلاعات حکمت و معرفت منتشر شد
حرم امام علی (ع) در نجف اشرف را از راه دور زیارت کنید
نماهنگ حماسی «منتصرون» محمدحسین حدادیان منتشر شد
کارگاه تخصصی ضبط تواشیح استودیویی برگزار شد
دوره آموزشی تطبیق آموزههای قرآنی در زندگی برگزار می شود
باقرزاده: ۵۸ هزار رقبه وقفی در هشت ماهه اول امسال سنددار شدند
قنبریان:فاطمیه نماد کنش فعالانه زن مجاهد اسلام در دوران کندی شمشیرهاست
قصه سرباز لشکر عمر بن سعد که پس از عاشورا هیچگاه سیراب نشد
چاپ کتاب پایان صهیونیسم و سقوط اسرائیل با همکاری ایران و مالزی
دفتر آیت الله مدرسی به جنایت علیه شیعیان پاراچنار واکنش نشان داد
دبیرخانه ستاد طرح ملی حفظ قرآن کریم تعیین تکلیف میشود
تشرف برندگان پویشهای «فجر عاشقی» و «سفیر آیهها» به مشهد مقدس
نشست «نظم جهانی پس از نصرالله» برگزار می شود
مشاهدات عینی فعالان عرصه هیئت از لبنان روایت می شود
نشست «صلح، زبان فارسی و رسانه» برگزار میشود
نشست «فلسفه، دانشگاه و اجتماع» برگزار میشود
دبیرخانه ستاد طرح ملی حفظ قرآن کریم تعیین تکلیف می شود
۴۰ مربی جلسات قرآن دانشآموزی مدرک مربی گری دریافت کردند
سعیدی نژاد: مادران برای فرزندانشان از آینده، قصه بگویند
سعیدی نژاد: مادران داستانهای تصویرگر آینده برای فرزندانشان تعریف کنند
کتابی که از شاخصهای تعیین مزاج براساس مبانی طب ایرانی می گوید
جایزه سیاستگذاری، تقدیر از فعالیتهای حل مسئله در کشور است
همایش تجلیل از مداحان حماسیخوان و شعرای حماسیسرا برگزار شد
دجال کیست و چه ویژگی هایی دارد؟
چرا باید از امامان (ع) پیروی و تبعیت کرد؟