میرنیوز
به گزارش خبرگزاری تسنیم، مراسم اختتامیه جشنواره انقلاب قلبها با محوریت سوره محمد(ص)، به مناسبت عید مبعث پیامبر(ص) در سالن دهشور دانشکده علوم دانشگاه تهران با حضور احسان بهرامی، معاون فرهنگی ـ اجتماعی دانشگاه تهران، احمدرضا اخوت، مدیر مجمع مدارس دانشجویی قرآن و عترت این دانشگاه، کاظم رجبعلی، عضو علمی مجمع مدارس دانشجویی قرآن و عترت و اجرای هانی چیتچیان، از مدرسان مجمع مدارس دانشجویی قرآن و عترت برگزار شد.
این مراسم با قرائت قرآن و پخش سرود جمهوری اسلامی آغاز شد و در ادامه هانی چیتچیان، از مدرسان مجمع مدارس دانشجویی قرآن و عترت در سخنانی گفت: مدارس هر 6 ماه در سورهای تأمل و کار علمی میکنند تا به یک فهم کاربردی از سوره برسند و آن را به زبانها و لسانهای مختلف به سمع و نظر بقیه برسانند. ثمره مجموعه آن زحمات و تولیدات همراه با معاونت فرهنگی میشود.
حال قلب؛ از موضوعات اصلی سوره محمد(ص)
چیتچیان بیان کرد: سوره محمد(ص) از سورههای مدنی و مربوط به بحث کارزار مؤمنان با کفار و مشرکان است. سورهای در میدان نبرد است و به همین دلیل پر از سختی و التهاب برای مؤمنان است. طبیعتاً در التهاب و سختی حال قلب آدمها دگرگون میشود، یعنی آن چیزی که باید باشد و نیست، خودش را نشان میدهد و آن چیزی که هست و نباید باشد هم خودش را نشان میدهد، بنابراین حال قلب از موضوعات اصلی این سوره است.
او تصریح کرد: همه ما آدمها زندگی میکنیم و اعمالی را انجام میدهیم، اما حالی در قلب ماست که میتواند خوش یا ناخوش باشد، اساساً این حال قلب بهشت و جهنمی را برای ما ایجاد میکند. حال قلب انسان میتواند طوری باشد که در سختترین شرایط هم حال قلبش خوب باشد، خوب یا بد بودن حال قلب انسان به خودش ربط دارد. محیط حال قلب آدم را تعیین نمیکند، حال قلب آدم را نوع نگاه او تعیین میکند. یکی از موضوعات مهم این سوره این است که اگر مؤمن هستید حال قلبتان هم باید خوب باشد و اگر نیست چه کار کنید که حال قلبتان خوب شود.
در ادامه بهرامی، معاون فرهنگی ـ اجتماعی دانشگاه تهران در سخنانی گفت: به دلیل تخصص در رشته روانشناسی، همیشه این دغدغه و مشکل را داشتهام که چگونه میشود یک زندگی خوب توأم با آرامش و همراه با صمیمیت و مهربانی، در آرامش و اطمینان و سلامت، خوشبختی و سعادت را تجربه کرد. همه ما در جستجوی اکسیر و داروی این بیماری غیر قابل علاج با دامنه بسیار وسیعی از ابتلا در جوامع بشری هستیم، همه ما تلاش میکنیم آب حیاتی پیدا کنیم که عطش جان تشنه ما را اندکی بکاهد و در قلب ما آرامش، اطمینان و امنیت بکارد.
بهرامی با بیان اینکه سوره مبارکه محمد(ص) از سورههای بسیار جالبی است که تقابل دو جنس زندگی و دو نوع زیست را به بشر یادآوری میکند، بیان کرد: اگر این سوره را از ابتدا با تأمل خیلی کم و ابتدایی بخوانید، ملاحظه میکنید که خدای تعالی در این سوره مبارکه مدام این دوگانه زندگی را یادآوری میکند و تقابل بین یک حیات طیبه و جنس دیگری از زندگی است که در آن اضطراب، ناامنی، بیحاصلی، دردمندی و بدعاقبتی را در کنار هم و روبهروی هم مطرح میکند. مخاطب این سوره، امتداد زندگی بشر در تمام اعصار قرون از گذشته تا آینده بشر است، آن معرکهای که این سوره را معنی میکند، همین الان مصداقش در زندگی ما جاری است و هر کسی به نوبه خودش کما بیش این دو گانه توحید و کفر و رستگاری و گمراهی و سعادت و بدعاقبتی را آنی به آنی تجربه میکند و بیشک مخاطب این سوره است.
معاون فرهنگی دانشگاه تهران ادامه داد: در عظمت حضرت رسول(ص) هر چه بگوییم کم گفتهایم اما شاید اگر از این ایشان تبعیت کنیم، زندگی مؤمنانه ما و شما جویبار کوچکی از این زیست طیبه میشود و آنچه که در مورد مؤمنان فرمودهاند در مورد ما مصداق پیدا میکند و ما هم میشویم دوستان و یارانی که با ایشان در فضاهای غبارآلود جنگ و در درگیریهای سنگین و در شرایط سخت و اوضاعی که همه در جستوجوی راه درست هستند، میتوانیم به آن تمسک کنیم و از آن بهره ببریم.
او اظهار کرد: امروز روانشناسی، جامعهشناسی و علوم انسانی در قالب یک علامت سؤال قابل نقد و ارزشیابی است که اینها برای رفاه بشر چه کردهاند؟ روانشناسی تا چه اندازه توانسته فرمول رستگاری و زندگی بیدغدغه را به انسان هدیه بدهد؟ تا چه اندازه توانسته فرمول یک زندگی معمولی بدون گرفتاری را به انسان یادآوری کند؟ در دوران سخت امروز زندگی بشر، علیرغم اینکه به هم نزدیک شدیم به شدت از هم دوریم و غرق گردابهایی هستیم که تمدن دستساخته غربگرایی و تأکید بیش از اندازه بر دنیا و شرایط موجود ایجاد کرده است. اما راه نجات چیست؟ توصیه من این است که قرآن را دریابید، با قرآن انس بگیرید، رفاقت با قرآن را تجربه کنید و بعد ببینید که خود قرآن چگونه راه را برای شما باز میکند و علاج گمگشتکی و نیاز به آرامش را چگونه برای شما به ارمغان میآورد.
بهرامی عنوان کرد: رفاقت با پیامبر(ص) و امام علی(ع) در دنیا و آخرت دارند. این همت بزرگ دوستان و این کاری که به ثمر رساندند، نتیجهاش یک جریان علمی و فرهنگی متکی بر قرآن است که محصول نهاییاش میتواند حس خوشایند طعم شهد قرآنی در کام شما باشد و سعادت دنیا و آخرت را برای شما به ارمغان بیاورد. ما باید به صورت مکرر چنیین بحثها و گفتوگوهایی را در این موضوعات داشته باشیم.
در دنباله مراسم چیتچیان اظهار کرد: حال خوب آنی است که در درون انسان است و او را در میدانهای سخت ثابتقدم میکند و هیچ چیزی از حسادت و امثالهم در دل آدم باقی نمیگذارد و انسان را از بخل دور میکند. اصلاح بال که در این سوره گفته میشود یعنی این اتفاقات. مواظب باشید که فکر نکنید حال خوب یعنی دلقکبازی، به اینها حال خوب نمیگویند.
همچنین کاظم رجبعلی، عضو علمی مجمع مدارس دانشجویی قرآن و عترت بیان کرد: سوره خیلی بر روابط خوب آدمها تأکید میکند، حال خوب خودش را با اخم نکردن و بدحال نکردن نسبت به ولی خدا خودش را نشان میدهد، هر کس حالش بد بوده، بد دل بوده و ریشه اینها به خاطر روابط بدی است که برقرار کرده است.
او با بیان اینکه برای این جشنواره سه محور تعیین شده است، اظهار کرد: اولین محور، نقش قلب در ترمیم عارضههای اجتماعی است؛ سوره در میدان نبرد نازل شد. در این جامعه یکسری عارضههایی داریم که قلب منشأ آن است و اگر بخواهیم مشکلات جامعه را ترمیم کنیم، باید از قلب شروع کنیم.
رجبعلی، محور دوم را رسانایی قلب در تحقق آرمانها عنوان کرد و گفت: یعنی یک سری اهداف بلند داریم که برای آن احتیاج به یک رسانا داریم و اینجا قلبهاست که این ارتباط را با هم برقرار میکنند.
عضو علمی مجمع مدارس دانشجویی قرآن و عترت، قلب؛ عامل انسجامبخش جامعه دینی را نیز سومین محور جشنواره عنوان کرد.
تقدیر از برگزیدگان همایش
در ادامه این همایش از نفرات برگزیده و مقالات شایسته تقدیر تجلیل شد. در بخش علمی جشنواره، چهار مقاله برگزیده شدند که عبارتند از: ریشههای مغایرت عمل افراد با رسول در جامعه دینی و راه اصلاح آن با توجه به سوره مبارکه محمد تألیف حکیمه سلمانی، اتحاد علم و عمل در قلب با محوریت سوره مبارکه محمد(ص) تألیف رضا کریمی، بررسی صفات مانع کفرستیزی تألیف مریم کوچکزاده و بررسی آسیبهای اجتماعی ضعف ایمان، ریشهها و راهبردها تألیف زهرا ذاکری و سمیه فراهانی.
نویسندگان مقالات شایسته تقدیر این بخش نیز عبارتند از: بلور الهی، قادر حسینی، فاطمه توتونچی، آزاده ناطقیو مرضیه وحدانی، فهیمه بیدادیان، اصغر عابدزاده، سیمین غلامی، نرگس میرعلائی، فائزه ابراهیمی.
جایزه بخش فیلم کوتاه به هادی عصمتی از شهر چناران و دانشجوی امور فرهنگی رسید که اثرش به موضوع انفاق اختصاص دارد.
در بخش کلیپ نیز اثر سیده حورا جعفریمنش به عنوان برتر انتخاب شد.
بخش ادبی به دو قسمت متن ادبی و داستان تقسیم شده، در قسمت متون ادبی، رتبه برتر به حکیمه سلمانی برای متن «کربلا، قلب زمین»، محمد ارسلان محمدی برای متن «پراکندگان مجنون گرد شمع»، سیده زهرا طباطبایی نژاد برای متن «جز تو ام اله و مولایی نیست»، رسید.
در بخش داستان، داستانهای «کاش دستی داشتم برای بغل کردن» از مصطفی سلیمانی، «راز دانه برکت مزرعه خرگوشها» از مریم چیتگر و «ماه سلطان پشت پنجره» از خاطره شیوندی حائز رتبه شدند.
بخش هنرهای تجسمی نیز شامل پنج بخش است، در بخش تایپوگرافی مهدی جهانبخش اثر برتر شد. در بخش پوستر نیز محمدجواد پَردَخته، عرفانه نورینژاد و محمدعلی ناصری رتبههای برتر را کسب کردند.
در بخش عکاسی، مهسا ربیعی گندمان اثر برگزیده و محمد آهنگر شایسته تقدیر شدند. در بخش نگارگری و تذهیب مهسا خانی اوشانی و علی عابدینی برگزیده شدند، در بخش نوجوان نیز در بخش پوستر سیدآقا مصطفی حسینی و در بخش نماهنگ گروه رسانهای ذکات حائز رتبه شدند.
چیتچیان اظهار کرد: بخش بینالمللی را در این جشنواره نداشتیم اما قرار شد که تولیدات جشنواره در قالب بینالملل ارائه شود، امیدواریم در جشنوارههای بعدی بخش بینالملل را هم در جشنواره سورهها داشته باشیم. انتهای سوره مبارکه محمد در مورد انفاق است، یعنی چاله چولههای جامعه را که موجب حال بد میشود را پر کنیم، انفاق فراتر از بخشیدن و یکی از راهبردهای اساسی سوره برای ترویج حال خوب است.
سوره ابراهیم؛ محور جشنواره بعدی
در ادامه اخوت گفت: این برنامه حاصل تلاش دوستانمان در دبیرخانه دائمی سورههای قرآن بود، دبیرخانه دائمی سورهها، هر شش ماه را به نام سورهای نامگذاری میکند؛ قصدمان از انتخاب این سوره، هم سوره و هم شخص عظیمالشأن پیامبر اعظم(ص) بود.
او با بیان اینکه بنا داریم چند جشنواره بعد، به اسم انبیا اختصاص یابد، اظهار کرد: پیامبر بعدیمان حضرت ابراهیم(ع) است. تا بعد از ماه مبارک رمضان بنایمان این است که روی این سوره کار کنیم، چون تصمیم سازمان دارالقرآن این است که جشنواره سورهها را به صورت علنی در کل کشور مطرح و نمایشگاه سورهها را برای این سوره برگزار کند. دوستانی که میخواهند آثار تهیه کنند، هنوز هم میتوانند این کار را ادامه بدهند.
چیتچیان نیز بیان کرد: پویش حال و هوای محمدی و عمل خوب و حال خوب نیز به همت مدرسه قرآن و با همکاری دارالقرآن سازمان تبلیغات برگزار میشود؛ همچنین در ماه رمضان در نمایشگاه قرآن خیمهای برپا میشود و آثار تولید شده در معرض دید قرار میگیرد.
او ادامه داد: کار بعدی نهضت، ارائه سوره است که هر کسی میتواند تا پایان ماه مبارک با استفاده از مطالب علمی و کلیپها و ... حال و هوای جامعه را به عطر این سوره عطرآگین کند؛ لذا نهضت ارائه این سوره همچنان در جریان است.
اخوت با بیان اینکه این جشنواره، اولین جشنوارهای است که هدیه تهیه کردیم، گفت: معتقدیم بودجه فضاهای قرآنی باید توسط مردم تأمین شود، اگر هدایا خیلی ناچیز است همین مقدار دست ما بوده و اگر دوستان تمایل دارند هدایای نفیستری برای جشنوارههای بعدی تهیه شود، باید مشارکت جمعی رخ دهد.
او اظهار کرد: جشنوارهها وقتی به سمت تصنعی شدن میرود، برکت خودش را از دست میدهد؛ ما میخواهیم کاری را در تراز قرآن و با خلوص و نورانیت قرآن ارائه دهیم.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
قنبریان:فاطمیه نماد کنش فعالانه زن مجاهد اسلام در دوران کندی شمشیرهاست
قصه سرباز لشکر عمر بن سعد که پس از عاشورا هیچگاه سیراب نشد
چاپ کتاب پایان صهیونیسم و سقوط اسرائیل با همکاری ایران و مالزی
دفتر آیت الله مدرسی به جنایت علیه شیعیان پاراچنار واکنش نشان داد
دبیرخانه ستاد طرح ملی حفظ قرآن کریم تعیین تکلیف میشود
تشرف برندگان پویشهای «فجر عاشقی» و «سفیر آیهها» به مشهد مقدس
نشست «نظم جهانی پس از نصرالله» برگزار می شود
مشاهدات عینی فعالان عرصه هیئت از لبنان روایت می شود
نشست «صلح، زبان فارسی و رسانه» برگزار میشود
نشست «فلسفه، دانشگاه و اجتماع» برگزار میشود
دبیرخانه ستاد طرح ملی حفظ قرآن کریم تعیین تکلیف می شود
۴۰ مربی جلسات قرآن دانشآموزی مدرک مربی گری دریافت کردند
سعیدی نژاد: مادران برای فرزندانشان از آینده، قصه بگویند
سعیدی نژاد: مادران داستانهای تصویرگر آینده برای فرزندانشان تعریف کنند
کتابی که از شاخصهای تعیین مزاج براساس مبانی طب ایرانی می گوید
جایزه سیاستگذاری، تقدیر از فعالیتهای حل مسئله در کشور است
همایش تجلیل از مداحان حماسیخوان و شعرای حماسیسرا برگزار شد
دجال کیست و چه ویژگی هایی دارد؟
چرا باید از امامان (ع) پیروی و تبعیت کرد؟
برنامه سخنرانی شیخ حسین انصاریان در دهه دوم فاطمیه
دجال کیست؟
همایش ملی فلسفه فرهنگ برگزار میشود
کتاب «چکیده مقالات همایش ملی فرهنگ شهرت» منتشر شد
ترجمه استانبولی کتاب احکام و حقوق کودکان در اسلام رونمایی می شود
استقبال از نمایندگان اعزامی ایران به مسابقات قرآن کویت
تلاوت سوره مجادله توسط گروه مدیحهسرایی محمد رسولالله(ص)
بسیج نقش مهمی در اعتلای کشور دارد
امام جمعه دیر: حل مشکل گرانی ها در اولویت دولت باشد
حمایت ایران از مقاومت نشأت گرفته از تفکر بسیجی است
برنامه صلح آمیز هسته ای ایران با قدرت ادامه خواهد داشت