میرنیوز
به گزارش خبرنگار فرهنگی تسنیم، در نظامهای سرمایهداری که در آن کنترل هر چه بیشتر عاملان و «منابع»، برابر با صرفه و سود بیشتر است، انسانهایی که تبدیل به داده شدهاند راحتتر قابل نظارت و کنترلاند. در این وضعیت، هدف این نیست که رایانهها و فضای مجازی برای بهبود امور برای کاربران یا کارکنان فراهم شود بلکه تلاش بر این است که افراد هر چه بیشتر در معرض و دسترس رایانهها و فضای مجازی قرار گیرند. این مسأله مرتبط است با معرفت شناسی اجتماعی. در معرفتشناسی اجتماعی، معرفتشناس در پی صدق و کذب گزاره یا موجه بودن و موجه نبودن گزاره نیست، بلکه دلشوره او پیبردن به چگونگی تولید معرفت و بررسی مکانیسمها و شرایط آن است.
عبدالله صلواتی در کتاب «باور در عصر کلیک: آسیبهای اعتقادی فضای مجازی و راهکارهای آن» به تفصیل از محورهای رنگارنگ آسیبهای اعتقادی در فضای مجازی سخن گفته و برای آنها راهکار ارائه کرده است.
در بخشی از مقدمه کتاب میخوانیم: «امروزه حضور و غیاب و بودن یا نبودن آدمها را با حضورشان در شبکههای اجتماعی میسنجیم زمانی که یکی از اقوام یا آشنایان برای چند ساعت یا چند روز آنلاین نباشد، نگران میشویم و تلاش میکنیم هرچه زودتر از حال و روزش با خبر شویم. اگر یک خبر در چندین شبکه اجتماعی در فضای مجازی دست به دست شود به اطمینان میرسیم که این خبر صحت دارد و دیگر سراغ درستی خبر را نمیگیریم و برای نادرستی آن دست به هیچ آزمون و سنجشی نمیزنیم و اگر خبری در این شبکهها جریان نیابد، بی تردید در صحت آن تردید میکنیم.
سیاستگذاری کلان شبکههای اجتماعی در فضای مجازی نیز غالباً بر دموکراسی مدیریت شده یا دموکراسی منفعت محور مبتنی است اگر زمام سیاستگذاری یک شبکه اجتماعی در دست کشور «الف» باشد که به لحاظ سیاسی دشمنی دیرینه با کشور «ب» دارد، طبیعی است موفقیتها و آبادانیهای کشور «ب» به نفع کشور «الف» نیست. در مقابل کاستیها و شاخصهای منفی کشور «ب» به نفع کشور «الف» است، بنابراین دموکراسی منفعت محور کشور «الف» حکم میکند موفقیتهای کشور «ب» گزارش نشود و به طور سیستمی و آگاهانه سکوت خبری را در پیش گیرند یا کنند موفقیتهای کشور «ب» تقلیل داده شود اما مدام ضعفها، کاستیها و مشکلات کشور «ب» گزارش شود یا ضعفها بیش از آن چیزی که هست، نشان داده شود.
بنابراین، ضروری است دربارهٔ فضای مجازی ابعاد آسیبهای فضای مجازی به ویژه آسیبهای اعتقادی آن و نحوه اثربخشی آنها بر انسان امروز واکاوی شود تا بتوان برای زیست مؤمنانه مسیری امن طراحی کرد و از پیامدهای فضای مجازی کاست و در دام تهدیدهای آن گرفتار نشد به دیگر سخن فضای مجازی توأمان به صورت مدیریت شده و غیر مدیریت شده در کنار فرصتها تهدیداتی را متوجه اعتقادات میکند.»
کانون اندیشه جوان کتاب «باور در عصر کلیک: آسیبهای اعتقادی فضای مجازی و راهکارهای آن» را در 136 صفحه با قیمت 55 هزار تومان منتشر کرده است.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
۴۰ مربی جلسات قرآن دانشآموزی مدرک مربی گری دریافت کردند
سعیدی نژاد: مادران برای فرزندانشان از آینده، قصه بگویند
سعیدی نژاد: مادران داستانهای تصویرگر آینده برای فرزندانشان تعریف کنند
کتابی که از شاخصهای تعیین مزاج براساس مبانی طب ایرانی می گوید
جایزه سیاستگذاری، تقدیر از فعالیتهای حل مسئله در کشور است
همایش تجلیل از مداحان حماسیخوان و شعرای حماسیسرا برگزار شد
دجال کیست و چه ویژگی هایی دارد؟
چرا باید از امامان (ع) پیروی و تبعیت کرد؟
برنامه سخنرانی شیخ حسین انصاریان در دهه دوم فاطمیه
دجال کیست؟
همایش ملی فلسفه فرهنگ برگزار میشود
کتاب «چکیده مقالات همایش ملی فرهنگ شهرت» منتشر شد
ترجمه استانبولی کتاب احکام و حقوق کودکان در اسلام رونمایی می شود
استقبال از نمایندگان اعزامی ایران به مسابقات قرآن کویت
تلاوت سوره مجادله توسط گروه مدیحهسرایی محمد رسولالله(ص)
بسیج نقش مهمی در اعتلای کشور دارد
امام جمعه دیر: حل مشکل گرانی ها در اولویت دولت باشد
حمایت ایران از مقاومت نشأت گرفته از تفکر بسیجی است
برنامه صلح آمیز هسته ای ایران با قدرت ادامه خواهد داشت
وتو پیشنویس آتشبس در غزه دفاع رسمی از نسل کشی است
مردم و مومنان نقش ویژه ای در مملکت داری پیامبر(ص) داشتند
مسائلی مانند فیلترینگ و انتصابات سؤالبرانگیز اولویت نظام نیست
جبهه مقاومت منسجمتر در برابر دشمن ایستاده است
بهبود وضعیت اقتصاد اولویت دولت چهاردهم باشد/ توجه به معیشت مردم
امامجمعه شهر سگزاباد: اولویت دولت باید معیشت مردم باشد
اقدامات دشمنان خیال باطل است
اقدام قاطع دولت در ارتقای ظرفیت سانتریفیوژها ارزشمند است
بسیج زنجیره طلایی ایستادگی است/ تعیین سرنوشت جنگ با حضور مردم
رفع فیلترینگ مسئله اصلی کشور نیست/ دولت فکری به حال اقتصاد کند
فرهنگ فاطمی و بسیج ارکان تحقق جامعه هستند