میرنیوز
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، شناخت فرهنگ یکی از عناصر اصلی شناخت سیاسی، اقتصادی و اجتماعی ملتها در دهکده جهانی است و از این رو دولت سیزدهم در برنامههای خود توجه ویژهای به موضوع دیپلماسی فرهنگی داشته و برای استفاده حداکثری از این موضوع بهخصوص با کشورهای همسایه و دوست سیاسگذاریهایی هم انجام داده است.
این درحالی است که نباید فراموش کنیم یکی از کشورهای مهم در این زمینه چین است و طبق توافقنامههای ایران و چین برای همکاری بیشتر، باید دو کشور درک درستی از فرهنگهای یکدیگر داشته باشند. از سوی دیگر نباید فراموش کنیم که ارتباط و شناخت مردم دو کشور سابقه دیرینهای داشته و از سالهای گذشته و تمدن باستانی با درنظر گرفتن موضوع روابط تجاری میان ایرانیان و چینیها به واسطه جاده ابریشم نسبت به هم شناخت نسبی داشتهاند که امروز این شناخت فرصتی برای گسترش و تحکیم این روابط است.
دو کشور چین و ایران از 200 سال قبل از میلاد فرهنگهای مشابه و تاریخی داشتهاند و همین مسیر ارتباطی یعنی جاده ابریشم بیشترین جنبه تشابهها و تفاوتهای فرهنگی ایران و چین را به نمایش گذاشته است. هر دو کشور از طریق این جاده علاوه بر مبادله کالاها به نوعی خرده فرهنگهایشان را نیز به یکدیگر معرفی میکردند و در برخی موارد پیوند آنها موجب شکلگیری فرهنگی نوین و تکاملیافته میشد.
شکلگیری این فرهنگ نوین با درنظر گرفتن عصرحاضر و گسترش فناوری در سراسر جهان رنگ و بویی تازه به خود گرفت و فصلتازهای از همکاری فرهنگی و هنری میان دو کشور را ایجاد کرد. همانطور که در جریانِ سیاستگذاریهای فرهنگی و هنری دولت سیزدهم، به موضوع دیپلماسی فرهنگی بیش از بقیه موارد، اشاره شد و پس زمینههای فرهنگی میان ایران و چین در این دوره جایگاه ویژهای به خود گرفت زیرا به واسطه گسترش شبکههای تلویزیونی و البته فضای مجازی کشورهای دهکده جهانی تلاش میکنند با ساخت فیلم و سریال، بهنوعی قدرت سیاسی و خط و مشی فکری خودشان را با زبانِ هنر به مخاطبانشان منتقل کنند.
دیپلماسی فرهنگی یکی از مواردی بود که چانگ هوا؛ سفیر جمهوری خلق چین در گفتوگو با خبرنگار تسنیم به آن اشاره کرد. او در حاشیه مراسم اهدای جوایز جشنواره ملی نقاشی «سرزمین افسانهها» در کانون پرورش فکری کودک و نوجوان در پاسخ به سؤالی درباره اهمیت دیپلماسی فرهنگی در عصر حاضر و همچنین موضوع همکاریهای رسانهای میان دو کشور گفت: "در واقع دیپلماسی فرهنگی هم اکنون در عرصه سیاسی و ارتباطات بینالمللی کشورها از اهمیت خاصی برخوردار است و این موضوع درباره دو کشور چین و ایران مستثنی نیست؛ چون دوستی دو کشور از هزاران سال قبل شروع شده و ما میتوانیم آثار این تعاملات و رفت و آمدها بین چین و ایران را بهخصوص در آثار باستانی دو کشور ببینیم.
چانگ هوا همچنین افزود: اکنون با شروع برنامه همکاری 25 ساله نه تنها در زمینههای سیاسی و اقتصادی بلکه در زمینههای فرهنگی و گردشگری یا بهداشت و درمان همکاریهای دو کشور روند روبهرشدی را تجربه میکند، از این رو میتوانیم این نقطه عطف قابل توجه را مبنای گسترش همکاریها قرار دهیم. من هم دوست دارم در آینده نزدیک شاهد همکاری هرچه بیشتر مخصوصاً در زمینههای دیپلماسی فرهنگی میان دو کشور باشم و دوست داریم همکاری سیاسی - فرهنگی چین و ایران تقویت شود."
چانگ هوا پیش از این در دیدار با رئیس وقتِ سازمان صداوسیما گفته بود که مردم چین به فیلم وسریال ایرانی علاقهمندهستند. همان نکتهای که چندی پیش رایزن ترکیه در گفتوگویی با خبرنگار تسنیم به آن اشاره کرده بود که مردم ترکیه چقدر مجدّانه، سریالهای ایرانی را دنبال میکنند. از این رو به نظر میرسد برای بینالمللی شدن وجوه ساخت سریالهای تلویزیونی و فیلمهای سینمایی، نیاز به ساخت آثار تعاملی و مشارکتی با کشورهای مختلف خصوصاً کشورهایی همچون چین داریم و بایستی این موضوع بیش از پیش جدّی گرفته شود.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
خاموشی: باید خلأها و پیشرفتها در حفظ موقوفات و افزایش منافع آنها بررسی شود
قمی: طرح «زندگی با آیهها» امسال باید گستره بیشتری از مردم را دربرگیرد
معرفی آموزههای امام علی(ع) از اهداف برنامه های ایام میلاد نور است
قمی: امسال طرح «زندگی با آیهها» باید گستره بیشتری از مردم را دربرگیرد
خاموشی: باید خلاها و پیشرفتها در حفظ موقوفات و افزایش منافع آنها بررسی شود
تقی زاده: شعار زندگی با آیه ها در ماه رمضان آینده، «امت پیروز» است
خاموشی: باید مشخص شود در حفظ موقوفات و افزایش منافع آنها، چقدر پیشرفت کرده ایم و چه خلاهایی داریم
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم: شعار زندگی با آیه ها در ماه رمضان آینده، «امت پیروز» است
پورمعین: نرم افزار کاربردی حفظ قرآن کریم رونمایی میشود
محمدرضا پورمعین: سوپر اپلیکیشن موسسه علیین در زمینه حفظ قرآن کریم رونمایی میشود
برپایی نمایشگاه «بانوی بینشان» در ایام فاطمیه دوم
دانشگاه شریف ۵ شب میزبان عزاداران فاطمی میشود
پیوست عدالت از منظر جامعهشناختی مورد بررسی قرار میگیرد
ششمین همایش «کنکاشهای مفهومی درباره جامعه ایران» برگزار میشود
۱۵۰ گواهینامه آزمونهای حفظ مهد قرآن در آبانماه صادر شد
«چلچراغ آیهها در جماران» برگزار می شود
پویش سراسری «بوسه بر دستان پدر» برگزار میشود
شماره جدید فصلنامه اطلاعات حکمت و معرفت منتشر شد
حرم امام علی (ع) در نجف اشرف را از راه دور زیارت کنید
نماهنگ حماسی «منتصرون» محمدحسین حدادیان منتشر شد
کارگاه تخصصی ضبط تواشیح استودیویی برگزار شد
دوره آموزشی تطبیق آموزههای قرآنی در زندگی برگزار می شود
باقرزاده: ۵۸ هزار رقبه وقفی در هشت ماهه اول امسال سنددار شدند
قنبریان:فاطمیه نماد کنش فعالانه زن مجاهد اسلام در دوران کندی شمشیرهاست
قصه سرباز لشکر عمر بن سعد که پس از عاشورا هیچگاه سیراب نشد
چاپ کتاب پایان صهیونیسم و سقوط اسرائیل با همکاری ایران و مالزی
دفتر آیت الله مدرسی به جنایت علیه شیعیان پاراچنار واکنش نشان داد
دبیرخانه ستاد طرح ملی حفظ قرآن کریم تعیین تکلیف میشود
تشرف برندگان پویشهای «فجر عاشقی» و «سفیر آیهها» به مشهد مقدس
نشست «نظم جهانی پس از نصرالله» برگزار می شود