میرنیوز
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم ، سازمان هنری رسانهای اوج در سومین سالگرد شهادت سردار مقاومت شهید سلیمانی ویژههایی را درنظر گرفت که در ادامه مروری بر جزئیات این آثار (نمایش میدانی، برنامه تلویزیونی، مستند، نماهنگ و دیوارنگاره) خواهیم داشت:
نمایش میدانی
از هشتم دیماه، نمایش میدانی «جانفدا» با موضوع زندگی شهید سرافراز حاج قاسم سلیمانی در بوستان ولایت تهران روی صحنه رفته است. این نمایش که با تمهید نور ، موسیقی و جلوههای ویژه میدانی، داستان زندگی و مجاهدتهای شهید سلیمانی را به تصویر میکشد، از شب نخست اجرا مورد استقبال مخاطبان قرار گرفت و هر شب 2 هزار نفر به تماشای آن مینشینند. «جان فدا» به تهیهکنندگی علی اسماعیلی و کارگردانی حسن بزرا، محصول مکتب حاج قاسم و سازمان هنری رسانهای اوج است که توسط موسسه هنری رسانهای سیمای ققنوس اجرا میشود. نمایش «جان فدا» نخستین اثر نمایشی در این باره محسوب می شود که استقبال بالا از آن، ضرورت تولید هر چه زودتر سریال ها و فیلم های مرتبط با زندگی ایشان را بیش از پیش یادآور میشود.
برنامه تلویزیونی
به تازگی پخش فصل سوم برنامه تلویزیونی «ملک سلیمان» در شبکه یک شروع شده است. سری جدید این برنامه تفاوتی کامل با دو فصل قبل دارد و از منظری تازه شخصیت حاج قاسم سلیمانی را تحلیل می کند. در این برنامه، هر کدام از مهمان ها درباره وجوه مختلف شخصیت ایشان صحبت می کنند و نقش او در برهههای مختلف و نیز تاثیری که مدیریت او در کشور و نیز منطقه داشته است را مورد ارزیابی قرار میدهند. محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، محمدعلی جعفری فرمانده سابق کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، علی لاریجانی رئیس سابق مجلس شورای اسلامی، امیرعلی حاجیزاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، حجتالاسلام علی اکبری رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه، ابراهیم حاتمی کیا کارگردان سینما، مسعود اسداللهی از دوستان و همکاران قدیمی شهید سلیمانی، محمدمهدی همت و مهدی حنیف فرزندان شهدا و ... از جمله مهمانانی هستند که در فصل سوم برنامه «ملک سلیمان» حضور دارند. این برنامه تلویزیونی با اجرای سیدمحمدعلی صدرینیا ، محصول مرکز بسیج صدا و سیما و سازمان هنری رسانهای اوج است.
دیوارنگاره
جمعه 9 دیماه دیوارنگاره میدان ولیعصر(عج) منقش به تصویر شهید سلیمانی رونمایی شد. این دیوارنگاره با عنوان «جان فدا» اثر حسن روحالامین است و مجتبی حسنزاده طراحی نوشتار آن را برعهده داشته. حسن روحالامین برای انتقال این مفهوم، حاج قاسم را در موقعیتی به تصویر کشیده که گویا وی ادامه دهنده مسیر زنان و مردان غیور ایران همچون بیبی مریم، میرزا کوچک خان، علیمردان خان، رئیسعلی دلواری، فرنگیس، پیشمرگان کُرد، اقوام غیور بلوچ و شهدای دفاع مقدس است.
نماهنگ
مرکز موسیقی مأوا به مناسبت گرامیداشت سالروز شهادت حاج قاسم سلیمانی اقدام به انتشار چند نماهنگ کرده است. «قاسم آباد» با حضور تعدادی از بازیگران نوجوان منطقه جنوب کشور به کارگردانی امید متحج با حمایت مرکز موسیقی مأوا توسط بنیاد مکتب حاج قاسم و مدیریت تولید مؤسسه «آب و آئینه» آماده شده است. این نماهنگ ادای دین نسل نوجوان به شهید سلیمانی و تاکیدی بر ادامه راه جهادی اوست.
«بزنگاه» به کارگردانی مهران علوی بر اساس ناآرامیهای اخیر ساخته شده و به طور نمادین از شمایل حاج قاسم بهره برده است. این نماهنگ با استفاده از سخنرانی شهید سلیمانی و نیز تصاویر آشوب ها، معترضان را دعوت به آرامش میکند. «بزنگاه» یادآور روحیه ملی گرایانه و همچنین انقلابی شهید سلیمانی است.
موسیقی دو زبانه «تو زندهای» با صدای شبزده و وَنگارد دیگر اثر موسیقایی جدید اوج است که در فضایی کاملاً متفاوت آماده شده. این قطعه زبان حال نسل جدید و ارادت آن ها به حاج قاسم است و به کارگردانی امیرمحمد فرازنده و تهیه کنندگی سعید عبدی ساخته شده.
علاوه بر این، سازمان اوج به همراه مرکز بسیج صداوسیما موسیقی «یک و بیست» که تیتراژ برنامه «ملک سلیمان» است را به تازگی منتشر کرده است. این اثر را حسین حقیقی بر اساس ترانه و ملودی سید جواد پرئی تنظیم و میکس علی وانیار خوانده است.
مستند
مراسم با شکوه تشییع پیکر شهید سلیمانی و یارانش در سال 98 تبدیل به یک اتفاق تاریخی شد تا جایی که رسانه ها و چهره های مطرح خارجی انگشت به دهان ماندند. خانه مستند انقلاب اسلامی این اتفاق تاریخی را دستمایه ساخت مستندی به نام «خورشید روز سیزدهم» به کارگردانی مصطفی شریفی کرده است که زوایای دیده نشده این مراسم باشکوه را به تصویر کشیده است. این اثر مستند دوشنبه 12 دیماه ساعت 18:15 از شبکه سه پخش شد.
انتشار آرشیو
علاوه بر این، سازمان اوج آرشیو محتوایی خود درباره شهدای مقاومت از جمله شهیدان سلیمانی و ابومهدی مهندس را به صورت رایگان در اختیار هنرمندان، نهادها و گروههای مردمی سراسر کشور قرار داده است تا با استفاده از آن بتوانند در حوزه جهاد تبیین گام بردارند.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
بخشی از اقدامات در حوزه جهاد تبیین به صورت تشکیلاتی قابل اعمال است
دبیر جشنواره نوآوری های تبلیغی «جنات» منصوب شد
ارتباط میان علم عصبشناسی با فرهنگ چیست؟
پدیدههای فرهنگی ایران معاصر، موضوع فرهنگپژوهی نبوده است
دومین رویداد «راویان افتخار» برگزار می شود
چهارمین اجلاس مهدویت و انقلاب اسلامی فراخوان مقاله داد
سازماندهی و توانمندسازی جلسات خانگی قرآن مورد توجه است
بخشی از اقدامات در حوزه جهاد تبیین به صورت تشکیلاتی و برخی دیگر به طرق دیگر قابل اعمال است
اصول و روشهای ابلاغ پیامهای الهی با بهره گیری از هنر قرائت قرآن کریم
پیوند وجودی قاری با قرآن کریم چگونه رقم می خورد؟
در نظام اسلامی، حاکمیت در تبلیغ دین وظایف جدی دارد
حاج ابوالقاسم: «مصعب بن عمیر» فردی شاخص در امر تبلیغ دین بود
صالحی : دیپلماسی قرآنی را باید فعالتر کرد
باباخانی: بیش از ۸۰ درصد مردم با هیئت ها در ارتباط اند
حجت الاسلام ارباب سلیمانی معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد شد
ابوترابیفرد خطیب این هفته نماز جمعه تهران خواهد بود
حجتالاسلام ابوترابیفرد خطیب این هفته نماز جمعه تهران خواهد بود
مقوله غنا در تلاوت قرآن کریم تبیین و بررسی شد
فرهنگ میتواند نقد را از حالت انفعال و انحصار در آورد
خاموشی: ترویج سبک زندگی قرآنی عمده ترین هدف مسابقات قرآن است
نماهنگ «نحن حزب الله» با صدای ذاکرین اهل بیت (ع) منتشر میشود
همایش «میانداران جهاد ۴» ویژه شبکههای تخصصی هیئت برگزار می شود
اختتامیه مسابقات قرآن بسیج با حضور عوامل «محفل» برگزار شد
خاموشی: باید خلأها و پیشرفتها در حفظ موقوفات و افزایش منافع آنها بررسی شود
قمی: طرح «زندگی با آیهها» امسال باید گستره بیشتری از مردم را دربرگیرد
معرفی آموزههای امام علی(ع) از اهداف برنامه های ایام میلاد نور است
قمی: امسال طرح «زندگی با آیهها» باید گستره بیشتری از مردم را دربرگیرد
خاموشی: باید خلاها و پیشرفتها در حفظ موقوفات و افزایش منافع آنها بررسی شود
تقی زاده: شعار زندگی با آیه ها در ماه رمضان آینده، «امت پیروز» است