میرنیوز
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، با نگاهی به کارنامه رسانه ملی در بخش تولیدات تلویزیونی، هر برنامه با ساختار مختلف و رویکردهای متفاوت سعی در جذب مخاطب دارد. از تولیدات مسابقات رئالیتی شو به اصطلاح میدانی گرفته تا مسابقات استودیویی که تماشاگران و شرکت کنندگان در استودیو حاضر میشوند.
دهه 1370 اوج مسابقات تلویزیونی بود که مرحوم منوچهر نوذری با برنامه «از کی بپرسم؟» در رسانه ملی گُل کرد و پس از آن اجرای چنین مسابقاتی در تلویزیون بیشتر شد. در دهههای 1380 و 1390 نیز برنامهسازان بیشتر به سمت اجراهای «تاک شو» و برنامههایی با ساختار گفتوگومحور رفتند و برنامههایی مانند «ماه عسل»، «سیمای خانواده»، «به خانه برمیگردیم»، «جُنگهای شبانه» و ... در بین مردم بیبدیل هستند و مخاطبان خود را دارند.
با روی کار آمدن شبکه نسیم با شعار نشاط، تفریح و سرگرمی مسابقات و برنامههای مختلفی مانند «خندوانه»، «کودکشو»، «هوش برتر» و ... روی آنتن رفت. البته پیش از این مسابقاتی چون «چند درجه»، «آب و آتش» را روی آنتن داشته و هم اکنون این گروه برنامهسازی در شبکه امید به تولیدات مسابقات میدانی پرداخته است.
شبکه یک با مسابقه آشپزی «دستپخت»، شبکه دو، صبح جمعه با مسابقه «محله» که یکی از قدیمیترین مسابقات تلویزیونی است و شبکه سه با «ستاره ساز» و «عصر جدید»، نوع دیگری از مسابقهسازی را با خودش به تلویزیون آورد. مسابقات «فرمانده»، «ضدگلوله»، «خانه ما» همه از تولیدات شبکه افق با همراهی خانه مستند انقلاب اسلامی است که توانست خانواده ها و جوانان بسیاری را به سمتِ خودش جذب کند.
اما در این میان همیشه مسابقات تلفنی برای مخاطب جذاب بودند هرچند مبلغِ جوایزِ این نوع مسابقات پایین است. حتی کیمیا گیلانی مجری تلویزیون که با «نما به نما» مسابقه آیفیلم بیشتر شناخته شد اعتقاد دارد این نوع برنامهها و مسابقات هنوز هم مخاطب دارند.
گیلانی درباره ماجراهای مسابقه تلفنی خصوصاً گافهای عجیب و غریب در «نما به نما» و وایرال شدن آن در فضایمجازی به خبرنگار تسنیم گفت: شروعِ اجرای مسابقههایمان با آیفیلم و «نما به نما» بود. تجربه دوستداشتنی که همیشه دلم برایش تنگ میشود. از آقای محمودی تشکر میکنم که به من اعتماد کرد و دیگر شبکهها هم رفته رفته مسابقات تلفنیشان را به من واگذار کردند؛ انگار این استعداد در آنجا شکوفا شد.
او در خصوص گافهایی که وایرال شد مخصوصاً داستانِ «700 هزار تومان» معروف، تأکید کرد: ماجرا از این قرار است که در برنامه «نما به نما» از شرکتکنندگان میخواستیم هنگامِ ثبتنام، کل اطلاعاتشان را بفرستند منتها کد شرکتکننده و خود شرکت کننده لزوماً ثبتنام کننده نبود. ثبتنام پیش اسپانسر انجام میشد. عادت داشتیم به هنگام پخش برنامه، همان لحظه جایزه را واریز میکردیم و امکان نداشت در برنامه نپرسم و هرکسی هر مبلغی میگرفت و برای او واریز میشد را پیگیر میشدیم اتفاق بیفتد. از آن شخص پرسیدم که همین لحظه 700 هزار تومان برای شما واریز شد و او گفت که هنوز شماره کارتی ندادم. خودم ماندم به کجا واریز کردند و چه اتفاقاتی افتاده؛ اما وقتی پیگیر شدم به من گفتند نامِایشان به عنوان ثبتنام کننده نبوده و به کارتِ آشنایانِ او واریز شده است.
این مجریِ تلویزیون که این روزها مسابقه تلفنی «کهکشانیها» را برای شبکه پنج سیما اجرا میکند از دلیلِ ادامه پیدا نکردن مسابقه تلفنی شبکه آیفیلم پرده برداشت و گفت: نزدیک به دو سال و نیم «نما به نما» را روی آنتن شبکه آیفیلم داشتیم. فصل به فصل ساختارها و نوعِ مسابقه تغییر میکرد. منتها این بار شبکه درگیر اسپانسر مالی شد و بازگشتِ «نما به نما» به آنتن، در انتظار اسپانسر است. اگر این برنامه دوباره ساخته شود حتماً تمایل دارم خودم دوباره اجرایش کنم.
وی افزود: من الان مسابقه تلفنی دارم و اعتقاد دارم هنوز هم این نوع مسابقات طرفداران خودشان را دارند. کما اینکه با دیدنِ این مسابقات، متوجه میشوید که چقدر بیننده دارند و چقدر ما را دنبال میکنند. اما ایکاش سطح جایزههای این مسابقات بالاتر برود و آنقدر مبالغ پایین جایزه ندهیم.
این مجریِ صدا و سیما در پاسخ به این سؤال که چطور شد فرمان را به سمت اجرا عوض کردید، گفت: من فرمان را عوض نکردم؛ اتفاقاً فرمان را به سمت اجرا عوض کردم. اول با بازی شروع کردم. دورههای بازیگری را رفتم، سریال «افسانه هزارپایان» را بازی کردم اما به دلایلی مشکل پیش آمد و پخشِ این اثر به تأخیر افتاد. تجربه کار سینمایی هم دارم که هنوز اکران نشده است.
کیمیا گیلانی این روزها علاوه بر حضور نمایشی در مسابقه «کهکشان»، مسابقه تلفنی «کهکشانیها» را اجرا میکند. در عین حال در سریالی با نامِ موقت «خانه سرهنگ» شبکه دو سیما ایفای نقش میکند. او نقش دختر سرهنگ را دارد و با ساعد هدایتی و رامین راستاد و شهین تسلیمی همبازی است.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
راهاندازی پویش قرائت سوره واقعه به مناسب میلاد حضرت علی (ع)
صد و هفتاد و چهارمین نشریه خیمه منتشر شد
ناگفته های زندگی و زمانه آیت الله سید جواد خامنهای در جدیدترین شماره خیمه
روز میلاد حضرت علی (ع) هیئت کجا برویم؟
پدر در سریالهای تلویزیونی همیشه متهم میشود؛ برای داشتن خانواده سالم، پدر باید سالم باشد!
دوره آموزشی برای احیای فرهنگ ایرانی در خانواده برگزار میشود
ذکر مناقب امیرالمؤمنین(ع) زکات بدن و عقل است
دورهای آموزشی برای احیای فرهنگ ایرانی در خانواده برگزار میشود
پیام تسلیت وزیر ارشاد در پی درگذشت بانوی قرآنپژوه
برگزاری محفل بزرگ بانوان قرآنی جهان اسلام در حرم رضوی
همافزایی فعالیتهای قرآنی در سه استان با تفاهمنامه مشترک میسر میشود
رئیس و اعضای شورای سیاستگذاری نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم منصوب شدند
انتشار ایده های فرهنگی مناسب برای برنامههای ویژه روز پدر در مساجد
حرم مطهر امام علی در آستانه ۱۳ رجب آذین بندی شد
چالشهای مدیریت مدرسه در ایران در نشستی بررسی میشود
سیزدهمین دوره آموزش عالی تیم ملی قاریان جوان برگزار شد
هوش مصنوعی به کمک علوم اسلامی میآید؟
پویش نذر اعتکاف آغاز به کار کرد
مرحله سوم نوزدهمین آزمون اعطای مدرک تخصصی حفظ قرآن برگزار میشود
فراخوان معرفی خادمان قرآن کریم اعلام شد
جشن میلاد حضرت علی(ع) در مجتمع امام رضا(ع) برگزار میشود
مخاطب و پیام عاملان حیاتی در تأثیرگذاری هیئت هستند
جولان فرقهها در زمانه حضرت جوادالائمه (ع)؛ تلاش امام در برخورد با آنها چه بود؟
استفتا از مراجع تقلید در خصوص احکام اعتکاف
جشن میلاد امیر المومنین(ع) در مرکز اسلامی امام علی(ع) سوئد برگزار می شود
مراسم اعتکاف در مرکز اسلامی مسکو برگزار می شود
بررسی اعتکاف نوجوانانه در برنامه قرارگاه شبکه قرآن و معار ف سیما
«اعتکاف» زیست در جهانی روحانی است
پنجاه درصد ثبت نام کنندگان برای اعتکاف امسال نوجوانان هستند