میرنیوز
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، تازهترین اثر زندهیاد سعید تشکری بهاهتمام مهدی سیمریز از سوی دفتر نشر معارف منتشر شد. کتاب «تنهای هزارساله»، همانند دیگر آثار تشکری، رویکردی دینی دارد و به ماجرا و وقایع ایام پایانی غیبت صغرای حضرت امام زمان(عج) و آغاز غیبت کبری میپردازد.
نویسنده در کتاب «تنهای هزارساله» با یک رفت و برگشت در گذر زمان، نگاهی میاندازد به زندگی و زمانه شیخ صدوق. شیخ صدوق که ایشان را با نام ابنبابویه نیز میشناسند، از علمای بنام در قرن چهارم هجری است. معروفترین اثر او «من لایحضر الفقیه» نام دارد که مجموعهای از احادیث در مورد احکام (فرعی) دین است و بهعنوان یکی از کتابهای چهارگانه شیعه شناخته میشود. درباره تولد شیخ صدوق روایتهای متعددی نقل شده است.
سال ولادت شیخ صدوق بهنحو دقیق مشخص نیست، اما آنچه از کتاب وی، «کمال الدین»، و کتاب «غیبت» شیخ طوسی و کتاب «فهرست» نجاشی استفاده میشود، این است که وی پس از مرگ محمد بن عثمان عَمْری، دومین سفیر از سفرای چهارگانه امام زمان(عج)، در سال 305 و در اوایل سفارت ابوالقاسم حسینبن روح، سومین سفیر، متولد شده است.
بنابر نقل شیخ صدوق از ابوجعفر محمدبن علیبن اسود، علیبن حسینبن موسیبن بابویه (پدر شیخ صدوق که صدوق اول نیز خوانده میشود)، پس از مرگ محمدبن عثمان عَمْری از ابوجعفر خواسته است که از حسینبن روح نوبختی (سومین سفیر) بخواهد که او از امام زمان(عج) بخواهد که دعا کند تا خدا به او پسری بدهد. ابوجعفر میگوید من نیز از حسینبن روح درخواست کردم و او این درخواست را به امام زمان(عج) رساند و پس از سه روز به من گفت که امام(عج) برای علیبن حسین دعا کرده است و برایش فرزندی مبارک متولد میشود که خدای عزوجل بهسببش او را سود میرساند.
زندهیاد تشکری در کتاب «تنهای هزارساله» از زمانه و دوره حیات شیخ صدوق بهره برده است تا نگاهی بیندازد به دوران غیبت و مسائل تاریخی و اجتماعی آن زمان. داستان از زمان قاجار آغاز میشود؛ زمانی که سیلاب دهشتناک زمان فتحعلیشاه، سردابی را از دل خاک بیرون آورد و جنازهای را در معرض دید همگان گذاشت که تا مدتها همه را میان وحشت و شادی، متحیر گذاشته بود، جنازهای که براساس هویت درجشده در کتیبه کنارش، متعلق بود به یکهزار سال قبل. پیکر شیخ صدوق سالم مانده بود و خبرش در بلاد و شهرهای مختلف پیچید.
برای خود شاه، سؤال بود که؛ چرا این جنازه سالم مانده است؟ برای همین دستور تحقیق و تفحص درباره شیخ صدوق را صادر میکند و اینچنین، داستان ما را به دل تاریخ شیعه و سالهای پایانی غیبت صغری و سالهای ابتدایی غیبت کبرای امام زمان(عج) میبرد. با پرداختن به زندگی ابنبابویه (پدر) و شیخ صدوق (پسر)، حوادث سالهای پایانی غیبت صغری و آغاز غیبت کبرای امام زمان(عج) مرور میشود و کتاب اول (نیمی از داستان) با مرگ ابنبابویه پایان مییابد.
نویسنده کنار پرداختن به دورانی حساس از تاریخ اسلام، آغاز غیبت کبری امام زمان(عج)، نگاهی نیز به زندگی و خاندان یکی از برجستهترین و تأثیرگذارترین علمای شیعه نیز داشته است. پدر شیخ صدوق (مشهور به صدوق اول) از علمای بزرگ شیعه در عصر غیبت صغری بود. مقام این عالم بزرگوار بهقدری بالا بود که امام حسن عسکری(ع) در نامهای ایشان را «شیخ»، «فقیه» و «معتمد» خطاب کردهاند. پدر شیخ صدوق که دوران امام حسن عسکری(ع) و دوران غیبت صغرای امام زمان(عج) را درک کرده بود، در سال 329 قمری و همزمان با شیخ کلینی و علیبن محمد سمری، آخرین نائب امام زمان(عج)، از دنیا رفتند؛ از همین رو این سال تلخ به سال فروریختن ستارههای آسمان دانش و تقوا مشهور شد، اما پسر علیبن بابویه، شیخ صدوق، پس از آن جای خالی پدر و تمامی ستارگان پیشین را پر کرد.
دفتر نشر معارف کتاب «تنهای هزارساله» را بهقیمت 70 هزار تومان در دسترس علاقهمندان به داستان تاریخی و دینی قرار داده است.
انتهای پیام/+
منبع : خبرگزاری تسنیم
جایزه سیاستگذاری، تقدیر از فعالیتهای حل مسئله در کشور است
همایش تجلیل از مداحان حماسیخوان و شعرای حماسیسرا برگزار شد
دجال کیست و چه ویژگی هایی دارد؟
چرا باید از امامان (ع) پیروی و تبعیت کرد؟
برنامه سخنرانی شیخ حسین انصاریان در دهه دوم فاطمیه
دجال کیست؟
همایش ملی فلسفه فرهنگ برگزار میشود
کتاب «چکیده مقالات همایش ملی فرهنگ شهرت» منتشر شد
ترجمه استانبولی کتاب احکام و حقوق کودکان در اسلام رونمایی می شود
استقبال از نمایندگان اعزامی ایران به مسابقات قرآن کویت
تلاوت سوره مجادله توسط گروه مدیحهسرایی محمد رسولالله(ص)
بسیج نقش مهمی در اعتلای کشور دارد
امام جمعه دیر: حل مشکل گرانی ها در اولویت دولت باشد
حمایت ایران از مقاومت نشأت گرفته از تفکر بسیجی است
برنامه صلح آمیز هسته ای ایران با قدرت ادامه خواهد داشت
وتو پیشنویس آتشبس در غزه دفاع رسمی از نسل کشی است
مردم و مومنان نقش ویژه ای در مملکت داری پیامبر(ص) داشتند
مسائلی مانند فیلترینگ و انتصابات سؤالبرانگیز اولویت نظام نیست
جبهه مقاومت منسجمتر در برابر دشمن ایستاده است
بهبود وضعیت اقتصاد اولویت دولت چهاردهم باشد/ توجه به معیشت مردم
امامجمعه شهر سگزاباد: اولویت دولت باید معیشت مردم باشد
اقدامات دشمنان خیال باطل است
اقدام قاطع دولت در ارتقای ظرفیت سانتریفیوژها ارزشمند است
بسیج زنجیره طلایی ایستادگی است/ تعیین سرنوشت جنگ با حضور مردم
رفع فیلترینگ مسئله اصلی کشور نیست/ دولت فکری به حال اقتصاد کند
فرهنگ فاطمی و بسیج ارکان تحقق جامعه هستند
اخلاص بسیجیان عامل موفقیت آنها است
رای دادگاه لاهه ننگی بر پیشانی اسرائیل جنایتکار است
گفتمان مقاومت در همه دنیا گسترش پیدا کرده است
مسئولان تمرکز خود را در بهبود وضعیت معیشتی مردم بگذارند