میرنیوز
به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، زمانی که دونالد ترامپ شعار "Make America great again" (دوباره آمریکا را باعظمت کنید) را به عنوان شعار انتخاباتیاش در تمامی میتینگها و فعالیتهای تبلیغی استفاده میکرد، کسی فکرش را نمیکرد در ماههای پایانی ریاست جمهوری او، ویروسی به جان جهانیان بیفتد که یکی از متهمین اصلی ظهور آن، ترامپ و مانیفست تبلیغیاش باشد. این روزها و با گذشت سه ماه از آغاز ابتلای مردم جهان به کروناویروس، شایعه ترور بیولوژیکی آمریکا به وسیله این ویروس و با هدف ضربه زدن به اقتصاد چین بیشتر از قبل به واقعیت نزدیک شده است. اما آیا میتوان چنین واقعیتی را در سال 2020 پذیرفت؟
چرا ترامپ در صف اول متهمان قرار دارد؟
ویروس کرونا که از دسامبر 2019 یعنی حدود سه ماه پیش با شروع از شهر ووهان چین در کوتاهترین زمان به بیش از 50 کشور جهان شیوع پیدا کرده، یکی از خطرناکترین و کشندهترین ویروسهای چند دهه اخیر است. البته که بیماریهای واگیردار با ضریب مرگ و میر بالاتر هم وجود دارد، اما سرعت تکثیر این ویروس و دوره نهفته 9 تا 14 روزهای که دارد باعث شده تا به تهدید جهانی برای سلامت تمام افراد دنیا تبدیل شود.
در چین به عنوان کشور مبدأ شهرها به قرنطینه رفتند، چرخه آموزش از کار افتاد، اقتصاد پرقدرتشان تحت تأثیر قرار گرفت، صنعت هواپیمایی با زمینگیر شدن پروازها ضررهای میلیاردی را تجربه کرد و تاکنون حدود 185 میلیارد دلار خسارت به اقتصاد چین برآورد شده است. این عددی است که اخیراً روزنامهای هنگکنگی از "جون مین" اقتصاددان برجسته چین و مقام ارشد سابق صندوق بین المللی پول نقل قول کرده است.
اما اینکه ویروسی علاوه بر جان انسانها یکی از بزرگترین اقتصادهای رقیب آمریکا را هم نشانه گرفته، باعث شده است تا نگاه صرفاً پزشکی به شیوع آن از بین برود و شایعهها برای شروع غیررسمیجنگ جهانی سوم به واقعیت نزدیکتر شود. حالا ترامپ و شعار تبلیغاتیاش یعنی "Make America great again" یکی از متهمان اصلی به وجود آوردن و شیوع این بیماری است و گمانهزنیهای سیاسیون در کشورهای مختلف دنیا این است که بعید نیست ترامپ این شیوه را برای به زمین زدن اقتصاد چین در پیش گرفته باشد.
بیماری که با گذشت سه ماه از آن به تازگی و با ابتلای حدود 10 نفر در کل ایالتهای آمریکا به سراغ این کشور رفته است و دونالد ترامپ هم یکتنه در مقابل گسترش آن ایستاده است. البته این ایستادگی با امکانات پزشکی نیست بلکه او مقابل دوربین ایستاده و درست با فاصله کمیاز اظهار نظر مقامهای بهداشتی آمریکا که گفته بودند مسئله ورود بیماری به آمریکا نیست بلکه زمان رسیدن آن است، با قاطعیت گفته است: «این پایان مییابد. دارد پایان مییابد. من امیدورم و دیر یا زود پایان مییابد.»
آیا حقیقتاً آمریکا کرونا را به چین منتقل کرده است؟
ترامپ از ابتدای دوران ریاستش در کاخ سفید سیاستهای داخلی و خارجی متعددی را برای به اصطلاح برگردان اعتبار به آمریکا و شهروندان آمریکایی در پیش گرفت. با زمینه بیزینس محوری که جهانیان او را به آن میشناسند و ضمن همه اقدامهای عجیب و غریب و نابههنگامی که در این سالهای ریاستش کرده است، حالا بار این اتهام بر دوشش سنگینی میکند.
خصوصاً اینکه ویروس کرونا با بازیهای رسانهای بزرگی در حال معرفی به جهانیان است و روابط اقتصادی و سیاسی بین چین و آمریکا در تاریکترین وضعیت خود قرار دارد. آنطور که تحلیلگران در رسانهها نوشتهاند در نظر گرفتن این فرضیه که همزمان با سال نو چینی و به دنبال روابط اقتصادی به بن بست رسیده آمریکا و چین این ویروس گسترش پیدا کرده است از پشت پردههای شکل گیریاش خبر میدهد.
از طرفی شیوع ویروس کرونا کشورهایی نظیر ایران، روسیه، و ونزوئلا را نیز که در مسائل راهبردی بین المللی با آمریکا اختلافات عمیقی دارند نیز تحت تأثیر قرار داده است. به طور خاص، کشوری مثل ایران، مراودات تجاری گستردهای با چین دارد که شیوع کرونا در چین، میتواند تأثیر مستقیم اقتصادی بر این کشور داشته باشد. اما این اتهام بیشتر از دو سمت تقویت میشود، یکی سیاستمداران برخی کشورها و دیگری فیلمها و سریالهایی که با این موضوع ساخته شده یا ساخته میشوند.
کدام سیاستمداران ترامپ را مقصر شیوع کرونا ویروس میدانند؟
آنطور که رسانهها میگویند، دمیتری نویکوف به عنوان معاون اول رئیس کمیته دومای کشوری در امور بینالملل روسیه در یکی از مصاحبههای اخیرش گفته است بعید نیست کرونا ویروس سلاح بیولوژیک و دست ساخته آمریکاییها باشد. از مقامهای رژیم اشغالگر قدس هم افرادی تا کنون به آزمایشگاهی بودن این ویروس اذعان و احتمال شیوع آن از آزمایشگاه را تقویت کردهاند.
به نقل از جروزالم پست، با ابتلای 2 تن از شهروندان اسرائیل به ویروس کرونا برخی از اعضای پارلمان، کابینه بنیامین نتانیاهو نخستوزیر را به عدم کفایت در مهار این بیماری متهم کردند. در این میان، برخی سیاستمدارن صهیونیست به طور ضمنی کروناویروس را به فرضیههایی درباره جنگافزارهای بیولوژیکی گره زدهاند که از آن میان میتوان به اظهارات "لوی ابکاسیس" نامزد پست وزارت بهداشت این رژیم اشاره کرد.
او در اظهاراتش ادعای تلآویو مبنی بر آمادگی معمول برای مواجه با حملات ناشی از جنگافزارهای بیولوژیکی را زیر سؤال برده است. اگرچه ابکاسیس به طور مستقیم کروناویروس را یک جنگافزار بیولوژیکی تلقی نکرده است، اما پیوند دادن آن با آمادگی رژیم صهیونیستی برای مقابله با چنین تسلیحاتی خود جای سؤال دارد.
در ایران نیز امیر عبداللهیان دستیار ویژه رئیس مجلس شورای اسلامیدر امور بینالملل در تازهترین توییتش نوشته است که شاید سالها بعد روش و افشا شود کرونا ویروس جنگ بیولوژیک کاخ سفید علیه رقبای بزرگ جهانی آمریکا یعنی چین و روسیه بود که علاوه بر بخشهایی از جهان، به مردم آمریکا هم سرایت کرد. با این حال به نظر میرسد شیوع کرونا با توجه به وضعیتِ روابط آمریکا با چین و همچنین برهه زمانی که این ویروس شیوع پیدا کرده تا حد زیادی تقویت کننده این ایده است که کرونا را میتوان سلاح بیولوژیک آمریکا دانست.
چراهالیوود 10 سال پیش به سراغ ساخت سریالی برای روایت امروز رفته بود؟
این روزها سرویسهای استریم فیلم و سایتهای دانلود بیشتر از روزهای گذشتهشان بهخاطر ویروس کرونا مورد توجه قرار گرفتهاند. مردم و رسانهها به ویژه در شبکههای اجتماعی بخشهایی از فیلمها و سریالهایی را به اشتراک میگذارند که انگار پیشبینیای از چند سال پیش نسبت به زمان امروز را به تصویر کشیدهاند.
یکی از این فیلمها به نام "شیوع" به کارگردانی "استیون سودربرگ" و محصول سال 2011 هالیوود است. داستان این فیلم مربوط به انتشار ویروسی است که توسط خفاشها به انسان منتقل شده و تلاش محققان پزشکی و مسئولان بهداشت عمومیبرای شناسایی و مهار این بیماری است. همچنین این فیلم از بین رفتن نظم اجتماعی در بیماری همهگیر را به تصویر میکشد ... . سؤالی که مطرح است اینکه شباهت داستان این فیلم به شیوع ویروس کرونا در ووهان چین و خواستگاه آن که هالیوود است فرضیه ترور بیولوژیک را قویتر میکند یا نه؟
فیلم بعدی که "همهگیری جهانی: چگونه از شیوع جلوگیری کنیم؟" نام دارد سریال مستند ساخت نتفلیکس است که به بررسی چگونگی شیوع بیماریهای همهگیر، جلوگیری از انتقال و چگونه متوقف کردن آنها میپردازد. از واکسنهای مهندسی شده توسط دانشمندان گرفته تا پیدا کردن منشاء بیماریهای همهگیر توسط ویروس شناسان مورد بررسی قرار میگیرند.
تمرکز این مجموعه مستند، بر پزشکان و دانشمندان مختلفی است که در حال کار برای معالجه و نجات بیماران و همچنین جلوگیری از شیوع بیماریهای دیگرند. ما در این مستند با آنفولانزا و نحوه مبارزه با آن و همچنین نحوه ساخته شدن واکسن آنفولانزا آشنا میشویم. این سریال اما در سال 2020 ساخته شده است. سالی که تنها 2 ماه از شروع آن میگذرد و از شروع فراگیری کرونا نیز تنها سه ماه میگذرد. ساخت این سریال توسط نتفلیکس هم که یکی از شرکتهای بزرگ آمریکایی است این فرضیه را پررنگتر میکند که چرا آمریکا در حال تلاش برای نشان دادن ابعاد مختلف فراگیری ویروس در جهان است. آن هم ویروسی مثل آنفولانزا که علائم مشابه زیادی با کرونا دارد.
جوکر 2020 و ترامپ قمارباز
در آخر هم این روزها در ایران سریالی در قالب انیمیشن با نام جوکر 2020 ساخته است که به افشاگری راز کرونا میپردازد و دونالد ترامپ را با لقب ترامپ قمار باز مقصر اصلی شیوع این ویروس میداند. این سریال که در حال انتشار در VODهای ایران است خلاصه داستانی با این مضمون دارد: جوکر توسط نامادریاش دزدیده شده است و قربانی آزمایشات مافیای دارو به سرکردگی دونالد قمارباز شده است. دونالد قمارباز با ساخت ویروس کرونا قصد دارد مردم شهر را به زانو درآورد. جوکر با دختری آشنا میشود که در حال مبارزه با کرونا است. جوکر از راز ویروس کرونا با خبر میشود. دختر توسط مأموران دونالد کشته میشود. جوکر تصمیم میگیرد راه دختر را ادامه دهد و مردم را از راز ویروس کرونا و راه اصلی مبارزه با آن مطلع کند.
نمایی از جوکر2020
حالا جهان با گذشت سه ماه از شیوع این ویروس بسیار تحت تأثیر فراگیریاش قرار گرفته است و از المپیک ژاپن تا جشنواره کن فرانسه و تمام رویدادهای مهم دستخوش تغییر یا عدم برگزاری شدهاند. هنوز معلوم نیست که در آینده نزدیک چه روشهایی برای جلوگیری از ابتلا به کرونا یا جلوگیری از مرگ در اثر آن اختراع میشود، اما آنچه مهم است این است که اگر این ویروس دست ساخته بشر، در آزمایشگاه و به پشتوانه ابرقدرتی مثل آمریکا با اهداف خاص گسترش پیدا کرده باشد، مردم دنیا سومین جنگ جهانی را به زودی خواهند دید.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
اختتامیه مسابقات قرآن بسیج با حضور عوامل «محفل» برگزار شد
خاموشی: باید خلأها و پیشرفتها در حفظ موقوفات و افزایش منافع آنها بررسی شود
قمی: طرح «زندگی با آیهها» امسال باید گستره بیشتری از مردم را دربرگیرد
معرفی آموزههای امام علی(ع) از اهداف برنامه های ایام میلاد نور است
قمی: امسال طرح «زندگی با آیهها» باید گستره بیشتری از مردم را دربرگیرد
خاموشی: باید خلاها و پیشرفتها در حفظ موقوفات و افزایش منافع آنها بررسی شود
تقی زاده: شعار زندگی با آیه ها در ماه رمضان آینده، «امت پیروز» است
خاموشی: باید مشخص شود در حفظ موقوفات و افزایش منافع آنها، چقدر پیشرفت کرده ایم و چه خلاهایی داریم
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم: شعار زندگی با آیه ها در ماه رمضان آینده، «امت پیروز» است
پورمعین: نرم افزار کاربردی حفظ قرآن کریم رونمایی میشود
محمدرضا پورمعین: سوپر اپلیکیشن موسسه علیین در زمینه حفظ قرآن کریم رونمایی میشود
برپایی نمایشگاه «بانوی بینشان» در ایام فاطمیه دوم
دانشگاه شریف ۵ شب میزبان عزاداران فاطمی میشود
پیوست عدالت از منظر جامعهشناختی مورد بررسی قرار میگیرد
ششمین همایش «کنکاشهای مفهومی درباره جامعه ایران» برگزار میشود
۱۵۰ گواهینامه آزمونهای حفظ مهد قرآن در آبانماه صادر شد
«چلچراغ آیهها در جماران» برگزار می شود
پویش سراسری «بوسه بر دستان پدر» برگزار میشود
شماره جدید فصلنامه اطلاعات حکمت و معرفت منتشر شد
حرم امام علی (ع) در نجف اشرف را از راه دور زیارت کنید
نماهنگ حماسی «منتصرون» محمدحسین حدادیان منتشر شد
کارگاه تخصصی ضبط تواشیح استودیویی برگزار شد
دوره آموزشی تطبیق آموزههای قرآنی در زندگی برگزار می شود
باقرزاده: ۵۸ هزار رقبه وقفی در هشت ماهه اول امسال سنددار شدند
قنبریان:فاطمیه نماد کنش فعالانه زن مجاهد اسلام در دوران کندی شمشیرهاست
قصه سرباز لشکر عمر بن سعد که پس از عاشورا هیچگاه سیراب نشد
چاپ کتاب پایان صهیونیسم و سقوط اسرائیل با همکاری ایران و مالزی
دفتر آیت الله مدرسی به جنایت علیه شیعیان پاراچنار واکنش نشان داد
دبیرخانه ستاد طرح ملی حفظ قرآن کریم تعیین تکلیف میشود
تشرف برندگان پویشهای «فجر عاشقی» و «سفیر آیهها» به مشهد مقدس