میرنیوز
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، برنامه تلویزیونی «در مسیر حسین» شب گذشته روی آنتن شبکه افق سیما رفت. سهیل اسعد مبلغ آرژانتینی مهمان این قسمت از برنامه بود.
وی در مقدمه سخنان خود گفت: من تقریباً هر سال به مراسم اربعین رفتهام؛ اما در زمان کرونا نتوانستم به این سفر معنوی بروم. بار اول که رفتم، به عنوان زائر معمولی بودم، اما وقتی ابعاد و اتفاقات آن را دیدم مشغول به کارهای رسانهای و مستندسازی در این باره شدم.
او درباره حضور افرادی از آمریکای جنوبی در این مراسم گفت: در گذشته، در آنجا فرهنگ زیارت خیلی معروف نبود، اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی با فضای تبلیغی و نهادهایی که در این باره ایجاد شد، مردم این منطقه با فرهنگ معصومین و آداب زیارت بیشتر آشنا شدند. عمده افرادی که میآیند از کشورهایی نظیر برزیل، آرژانتین، شیلی، پرو، ونزوئلا و کلمبیا هستند. در حقیقت، از بیشتر کشورهای اسپانیایی زبان زائر داشتهایم و اکثریت آنان مسلماناند. خاطرم هست یک هنرمند آرژانتینی داشتیم که مسلمان و شیعه شد، سپس طلبه شد و به ایران آمد تا درس بخواند، در سفر سال بعد، برادرش را که مسیحی بود، هم همراه خودش آورد.
این مبلغ آرژانتیتی درباره توصیف خود از اربعین گفت: زیارت اربعین حتماً از نظر شیعیان دارای جایگاه خاصی است، اما اتفاق ویژهای که در چند سال اخیر به عنوان یک اجتماع بزرگ بشری رخ داده، این است که جمعیتی بالغ بر 20 میلیون از سرتاسر دنیا به این مراسم میآیند. این موضوع بسیار مهم است و به نظرم همین موضوع، فضای اربعین را به سمت اتفاقی فرادینی و فرامذهبی برده است. به عبارت دیگر، نمیتوان گفت که اربعین محصور در دین و آیینی خاص یا حتی طایفهای خاص است. همه ما دیدهایم که غیر شیعیان و حتی غیرمسلمانان و گاهاً افراد بیدین به این مراسم میآیند؛ نگاه آنان شاید آکادمی باشد و بخواهند یک اتفاق بشری خاص را از نزدیک ببینند، اما به هر حال رویکردشان انسانی است و این موضوع بسیار اهمیت دارد.
اسعد با اشاره به یکی از مستندهایی که از پیادهروی اربعین ساخته است، گفت: چند سال پیش بود که میخواستیم مستندی را با همکاری هیسپان تیوی درباره راهپیمایی اربعین بسازیم. مشغول فیلمبرداری بودیم و در چند جا دیدم که چندین نفر از اروپا و از سمت یکی از دانشگاههای معتبر انگلیس اعزام شده بودند. آنان آمده بودند تا به صورت میدانی درباره این اتفاق تحقیق کنند. در حقیقت، ایدئولوژی دینی نداشتند اما میخواستند فضای متفاوت اربعین را بیشتر بشناسند. فراموش نکنید که جمع کردن 20 میلیون نفر در یک جا اصلاً کار سادهای نیست.
وی ادامه داد: در جریان ساخت همین مستند، نزدیک به 50 ساعت فیلمبرداری داشتیم که خروجی آن 30 دقیقه فیلم شد. این فیلم در منطقه آمریکای لاتین منتشر شد و اثرات بسیار خوبی در این منطقه داشت. به عنوان یک مبلغ دینی که نزدیک به 25 سال است کار میکنم، به شما میگویم که این 30 دقیقه فیلم در مقابل 25 سال تبلیغ من قرار گرفت و چه بسا تاثیرگذاری آن بسیار بیشتر هم بود. با دیدن این مستند، خیلیها منقلب شده و چند نفری به زیارت آمدند.
او با اشاره به محتوای فیلمهای مستند اینچنینی گفت: به نظرم محتوای این مستندها هم بسیار مهم است و باید به مفاهیم آن دقت شود. برای مثال، در اربعین یک سفره غذای 90 کیلومتری را میبینیم که از نجف تا کربلا ادامه دارد. همچنین بزرگترین هتل جهان را در این رویداد میبینیم که همه افراد حاضر در آن آماده خدمترسانی به شما هستند. از سویی دیگر، آن نماز جماعتی که در ظهر اربعین خوانده میشود را ببینید، چندین میلیون نفر نماز میخوانند. این صحنهها دیدنی است. از سویی دیگر، افرادی را میبینید که از همهچیز خود میگذرند و هر آن چه که دارند را خاضعانه به بقیه میدهند. این خدمات و بخششها در آن مستند آمده بود و برای مخاطب غربی بسیار جذاب بود.
اسعد درباره انتخاب نام این مستند گفت: اسم مستند را «تونل نور» گذاشتیم. این عبارت را آقای پناهیان به کار برده بود و آن را ترجمه کردم که به عنوان اسم فیلم انتخاب شد.
سهیل اسعد در بخش دیگری از سخنان خود درباره سانسور رسانههای غربی از مراسم پیادهروی اربعین گفت: دشمنان اسلام خیلی زود متوجه شدند که خبر اربعین و این تجمع میلیونی نباید به جهان برسد. بگذارید مثالی بزنم؛ خاطرم هست تعدادی از خیرین به من میگفتند که دوست داریم زواری را به اربعین بیاوریم. به آنان گفتم چه قدر خوب است که در کنار این زوار، چند خبرنگار هم بیاورید که این مراسم را پوشش خبری بدهند. امکاناتی برای 5 نفر به من داده شده بود و هماهنگ کردم تا 5 خبرنگار بیاید، اما جالب است بدانید 4 نفر از آنان رسماً به من اطلاع دادند که رسانه ما اجازه نداده است بیاییم. آن یک نفر هم خبرنگار آزاد بود که آمد. کافی است در ایام اربعین در رسانههای مطرح دنیا جستوجو کنید تا ببینید آیا خبری از این اتفاق زدهاند یا خیر؟
این مبلغ آرژانتینی درباره سختیهایی که برای حضور در اربعین از منطقه آمریکای جنوبی وجود دارد، گفت: دقت داشته باشید که پرواز مستقیمی از آمریکای جنوبی به سمت عراق وجود ندارد و بعضاً این مسیر بیش از 30 ساعت طول میکشد. قیمت بلیط نیز 2 هزار تا 2500 دلار است و خیلی از زائران باید ماهها حقوق خود را پسانداز کنند تا بتوانند این مبلغ را آماده کنند. همچنین، موضوع ویزا چالش بسیار بزرگی برای آنان است. خیلی از کشورهای آمریکای جنوبی سفارت عراق ندارند و این افراد مجبورند به کشور دیگری سفر کنند و سپس به عراق برسند.
او در پایان گفت: خلاصه بگویم که امام حسین، عاشورا، کربلا و اربعین تمام مرزها را حذف کرده است. همه هویت حسینی پیدا میکنیم. این اتفاق در حج نیز رخ میدهد، اما در اربعین جامعه بشری آخرالزمانی پای کار میآیند.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
بخشی از اقدامات در حوزه جهاد تبیین به صورت تشکیلاتی قابل اعمال است
دبیر جشنواره نوآوری های تبلیغی «جنات» منصوب شد
ارتباط میان علم عصبشناسی با فرهنگ چیست؟
پدیدههای فرهنگی ایران معاصر، موضوع فرهنگپژوهی نبوده است
دومین رویداد «راویان افتخار» برگزار می شود
چهارمین اجلاس مهدویت و انقلاب اسلامی فراخوان مقاله داد
سازماندهی و توانمندسازی جلسات خانگی قرآن مورد توجه است
بخشی از اقدامات در حوزه جهاد تبیین به صورت تشکیلاتی و برخی دیگر به طرق دیگر قابل اعمال است
اصول و روشهای ابلاغ پیامهای الهی با بهره گیری از هنر قرائت قرآن کریم
پیوند وجودی قاری با قرآن کریم چگونه رقم می خورد؟
در نظام اسلامی، حاکمیت در تبلیغ دین وظایف جدی دارد
حاج ابوالقاسم: «مصعب بن عمیر» فردی شاخص در امر تبلیغ دین بود
صالحی : دیپلماسی قرآنی را باید فعالتر کرد
باباخانی: بیش از ۸۰ درصد مردم با هیئت ها در ارتباط اند
حجت الاسلام ارباب سلیمانی معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد شد
ابوترابیفرد خطیب این هفته نماز جمعه تهران خواهد بود
حجتالاسلام ابوترابیفرد خطیب این هفته نماز جمعه تهران خواهد بود
مقوله غنا در تلاوت قرآن کریم تبیین و بررسی شد
فرهنگ میتواند نقد را از حالت انفعال و انحصار در آورد
خاموشی: ترویج سبک زندگی قرآنی عمده ترین هدف مسابقات قرآن است
نماهنگ «نحن حزب الله» با صدای ذاکرین اهل بیت (ع) منتشر میشود
همایش «میانداران جهاد ۴» ویژه شبکههای تخصصی هیئت برگزار می شود
اختتامیه مسابقات قرآن بسیج با حضور عوامل «محفل» برگزار شد
خاموشی: باید خلأها و پیشرفتها در حفظ موقوفات و افزایش منافع آنها بررسی شود
قمی: طرح «زندگی با آیهها» امسال باید گستره بیشتری از مردم را دربرگیرد
معرفی آموزههای امام علی(ع) از اهداف برنامه های ایام میلاد نور است
قمی: امسال طرح «زندگی با آیهها» باید گستره بیشتری از مردم را دربرگیرد
خاموشی: باید خلاها و پیشرفتها در حفظ موقوفات و افزایش منافع آنها بررسی شود
تقی زاده: شعار زندگی با آیه ها در ماه رمضان آینده، «امت پیروز» است