میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «تعامل فرق و مذاهب بر اساس آموزههای قرآن و اهل بیت (ع)» اثر محمدمهدی فیروزمهر است که در پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تهیه و به همت نشر این پژوهشگاه در ۷۵ صفحه منتشر شد.
پژوهشکده مذکور تلاش کرده است با پژوهشگران فرهیخته و بهره گیری از آموزههای نورانی قرآن و اهل بیت (ع) و تدوین فرهنگنامه سبک زندگی، کاربردیترین اطلاعات موضوعات مرتبط با حوزههای گوناگون فردی، خانوادگی، اجتماعی و محیط زیست را در اختیار علاقهمندان قرار دهد.
در میان مدخلهای این فرهنگنامه، بعضی از موضوعات از ویژگیهای خاص فرهنگی برخوردار است و عموم افراد جامعه به صورت گسترده با آن سروکار دارند. از این رو، به منظور ارتقا و تقویت سبک زندگی اسلامی، شایسته است آموزههای دینی مربوط به این گونه موضوعات علاوه بر ارائه در فرهنگنامه، به صورت کتابچههای مستقل نیز در اختیار علاقه مندان قرار میگیرد. راهکار تعامل مذاهب و فرق اسلامی
بر همین اساس، در اثر پیشرو شاخصههای مربوط به تعامل فرق و مذاهب در آموزههای قرآن و اهل بیت (ع) تهیه میشود و در اختیار علاقه مندان قرار میگیرد.
ساختار اثر
در این اثر، پس از مفهوم شناسی سبک زندگی اسلامی و مبانی و گستره سبک زندگی و مفهوم شناسی، اهداف تعامل مذاهب و فرق اسلامی تبیین شده است که از جمله اهداف این تعامل میتوان به حفظ و تداوم امت میانه و معیار برای دیگران، حراست از کیان اسلام، حفظ عظمت و قدرت امت اسلامی در برابر بیگانگان، زندگی مسالمت آمیز اشاره کرد.
نویسنده، در ادامه این اثر، توحید باوری، اطاعت و تبعیت از رسول خدا (ص)، قرآن و عترت، و اخوت دینی، محورهای تعامل مذاهب و فرق اسلام برشمرده شده است.
سپس، «موانع تعامل مذاهب و فرق اسلامی» را تبیین کرده است که از جمله این آداب میتوان به جهل، هوای نفس، تعصبات قبیلهای، دشنام، انحصارگرایی، جدلهای بی مورد، خشونت، تکفیر و دشمنان اشاره کرد.
«راهکار تعامل مذاهب و فرق اسلامی» از دیگر مباحث این اثر است که در این راستا تأکید بر مشترکات دینی و اعتقادی، جدال احسن، حرمت نهادن و تقیه و… توصیه شده است.
راهکار تعامل مذاهب و فرق اسلامی
پیدایش و وجود فرق و مذاهب در درون امت اسلام امری بدیهی است؛ اما آیا این امکان وجود دارد که همه آنها را ادغام کرد؛ به گونهای که همه اختلافها بر سر اصول و فروع برچیده شود و امت اسلام شاهد اختلافهای فرقهای و مذهبی نباشد؟ هر چند در این جهت شعارهایی داده شده و عناوینی مانند «الاسلام بلا مذاهب» مطرح شده، در عمل فرق و مذاهب همچنان به حیات خود ادامه میدهند؛ بنابراین به جای وحدت به معنای برداشتن و ادغام مذاهب که امری ناممکن به نظر میرسد، باید به تقریب و تعامل فرق و مذاهب اسلامی اندیشید و راهکارهای آن را پیدا کرد. بدین جهت در این راستا، مهمترین راهکارهای تعامل فرق و مذاهب اسلامی تبیین شده است که عبارتند از: تأکید بر مشترکات دینی و اعتقادی، جدال احسن، حضور در مراسم عبادی یکدیگر و مراودات اجتماعی، اظهار همدردی، حرمت نهادن، تقیه.
منبع : خبرگزاری مهر
سعیدی نژاد: مادران برای فرزندانشان از آینده، قصه بگویند
سعیدی نژاد: مادران داستانهای تصویرگر آینده برای فرزندانشان تعریف کنند
کتابی که از شاخصهای تعیین مزاج براساس مبانی طب ایرانی می گوید
جایزه سیاستگذاری، تقدیر از فعالیتهای حل مسئله در کشور است
همایش تجلیل از مداحان حماسیخوان و شعرای حماسیسرا برگزار شد
دجال کیست و چه ویژگی هایی دارد؟
چرا باید از امامان (ع) پیروی و تبعیت کرد؟
برنامه سخنرانی شیخ حسین انصاریان در دهه دوم فاطمیه
دجال کیست؟
همایش ملی فلسفه فرهنگ برگزار میشود
کتاب «چکیده مقالات همایش ملی فرهنگ شهرت» منتشر شد
ترجمه استانبولی کتاب احکام و حقوق کودکان در اسلام رونمایی می شود
استقبال از نمایندگان اعزامی ایران به مسابقات قرآن کویت
تلاوت سوره مجادله توسط گروه مدیحهسرایی محمد رسولالله(ص)
بسیج نقش مهمی در اعتلای کشور دارد
امام جمعه دیر: حل مشکل گرانی ها در اولویت دولت باشد
حمایت ایران از مقاومت نشأت گرفته از تفکر بسیجی است
برنامه صلح آمیز هسته ای ایران با قدرت ادامه خواهد داشت
وتو پیشنویس آتشبس در غزه دفاع رسمی از نسل کشی است
مردم و مومنان نقش ویژه ای در مملکت داری پیامبر(ص) داشتند
مسائلی مانند فیلترینگ و انتصابات سؤالبرانگیز اولویت نظام نیست
جبهه مقاومت منسجمتر در برابر دشمن ایستاده است
بهبود وضعیت اقتصاد اولویت دولت چهاردهم باشد/ توجه به معیشت مردم
امامجمعه شهر سگزاباد: اولویت دولت باید معیشت مردم باشد
اقدامات دشمنان خیال باطل است
اقدام قاطع دولت در ارتقای ظرفیت سانتریفیوژها ارزشمند است
بسیج زنجیره طلایی ایستادگی است/ تعیین سرنوشت جنگ با حضور مردم
رفع فیلترینگ مسئله اصلی کشور نیست/ دولت فکری به حال اقتصاد کند
فرهنگ فاطمی و بسیج ارکان تحقق جامعه هستند
اخلاص بسیجیان عامل موفقیت آنها است