میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، همزمان با هشتم شوال المکرم، سالروز تخریب «بهشت بقیع» در نشست علمی با حضور استاد عبدالحسین طالعی در اندیشکده هیأت و آئینهای مذهبی به مباحث مختلف و دلایل تخریب این مکان مقدس پرداخته شد.
پژوهشگر دینی با بیان اینکه بقیع مسئلهای است که هرگز نباید فراموش شود در پاسخ به این سوال که وهابیها برای تخریب بقیع چه استدلالی مطرح میکنند، اظهار کرد: اگر بخواهید به دنبال پاسخ این سوالات بروید، طوماری از این سؤالهای بیپاسخ از صدر اسلام تاکنون وجود دارد، بهگونهای که در قرن پنجم مرحوم کراجکی، کتابی با عنوان «التعجب من أغلاط العامة فی مسئلة الإمام» مینویسد که این تناقضها را چگونه جمع کنیم؟ از آن زمان این سوالات بیجواب فراوان وجود داشته است و این سوالات هم یکی از آنها به شمار میرود، زیرا رفتارهای متناقض، بیپایه، بیدلیل که با هیچ قانونی سازگار نیست، بسیار وجود دارند.
دکتر طالعی به سوره آل عمران آیه ۱۰۳ اشاره کرد و گفت: در این آیه خداوند تبارکوتعالی میفرمایند «واعتصموا بحبل الله جمیعاً و لاتفرقوا» به حبل خدا بچسبید و چنگ بزنید، همچون کسی که در داخل چاه افتاده و میخواهد خودش را از این چاه نجات دهد، باید به این طناب بچسبد تا خودش را نجات دهد. اما سوال این است که آیا به این «حبلالله» چسبیدهاند؟ یا مدام به دنبال تفرقه و اختلافافکنی هستند.
عضو هیأتعلمی اندیشکده هیأت با بیان اینکه هر نماد مهمی که ساخته شود، ریشه قدیمی دارد و از اهمیت خاصی در طول تاریخ میان اقوام مختلف وجود داشته است، تصریح کرد: امروز شاهد هستیم که همه آثار اسلامی از ابتدا تاکنون توسط وهابیها در عربستان تخریب شدهاند و آثاری از آنها باقی نمانده است، این در حالی است که این رفتار وهابیها با روح قرآن سازگاری ندارد، زیرا در قرآن کریم آیه ۲۱ سوره کهف، حتی به جایگاهی که برای اصحاب کهف بهعنوان عبادتگاه ساخته شده است، احترام قائل است و این جایگاه را بدعت نمیداند؛ اما کسی که خود را خادمالحرمین میداند با این آثار اسلامی مخالفت و آن را تخریب میکند، بنابراین این رفتار نشاندهنده، بیگانگی آنان با روح قرآن است.
طالعی به سابقه دیرینه ساخت نمادهای قدیمی در طول تاریخ اشاره کرد و گفت: ساخت این نمادها در تمامی ادیان، فرق و مذاهب سابقه دیرینهای دارد، بنابراین کسانی که بقیع را حذف کردند با روح قرآن بیگانه هستند، زیرا قرآن کریم هرگز احداث مسجد و محل عبادتگاه را بدعت نمیداد، اما وهابیها به بهانه بدعت اماکن مقدس اسلامی، دینی و مذهبی را از تاریخ اسلام تاکنون مورد تخریب قرار دادهاند.
عضو اندیشکده هیأت به رفتارشناسی آل سعود پرداخت و ایجاد موزه حرمین شریفین در مکه را با نوع عملکرد و رفتار آنان متناقض دانست و تاکید کرد: در این موزه تاریخچه حرمین و شریفین وجود دارد؛ اما آثاری را در این موزه نگهداری میکنند که تنها در زمان آل سعود ساخته و بازسازی شده است و از غیر آن هیچ اثری وجود ندارد، درحالیکه از ابتدای ساخت مکه مکرمه تاکنون، آثار زیادی دراینخصوص وجود داشته است، ولی در حال حاضر سخنی از آنان به میان نمیآورند، گویی تنها در زمان آل سعود همه این آثار به وجود آمده و قبل از آن هیچ اثری وجود نداشته است! حتی برخی آثار صحابی در این موزه نگهداری میشود، ولی از اصحاب همچون امام حسن مجتبی (علیهالسلام) بهعنوان صحابی و آثار آن سخنی به میان آورده نمیشود. این رفتار وهابیها با گفتار و عملکردشان در تناقض آشکار است که برای هیچ فرد منصفی قابلپذیرش نیست.
وی، به وجود اداره آثار باستانی در عربستان اشاره کرد و حفظ، حراست و مرمت آثار تاریخی را از وظایف این اداره دانست و با این سوال که چرا با وجود این اداره، وظایف اصلی آن، یعنی حفظ آثار باستانی و تاریخی در عربستان صورت نمیگیرد و همه آثار که مربوط به اسلام است، از بین بردهاند؛ اما از سویی دیگر شاهد حفظ، مرمت و بازسازی آثار تاریخی مربوط به آل سعود هستیم که تاریخ آن تنها در عصر حاضر رخ داده است، حتی بودجه هنگفتی برای حفظ و نگهداری آثار باستانی دوران آل سعود در نظر گرفتهاند، این تناقض آشکار را در عربستان به روشنی میتوان مشاهده کرد.
طالعی، مخالفت با آثار اسلامی از سوی وهابیها را ریشه دینی دانست و گفت: آنها به دنبال حذف دین و اسلام ناب هستند، در حالی است که در سفره اهلبیت علیهمالسلام نشستهاند و نان آن را میخورند؛ ولی نمکدان را میشکنند؛ به همین منظور شیعه بر حفظ آثار اسلامی اصرار دارد و به دنبال بازسازی بهشت بقیع است، زیرا وهابیها، تبر به دست گرفتهاند و میخواهند آثار اسلامی را با کلنگ و قلم خود از بین ببرند. تخریب آثار بهوسیله کلنگ و تخریب آثار بهوسیله قلم از رفتارهای آشکار وهابیها است، بهگونهای که برخی آثار باقیمانده را با تغییر عناوین قلمی به دنبال حذف آن هستند که نمونه آشکار آن در شهر مدینه منوره همچون مسجد مباهله است که نام آن را به مسجد الاجابه تغییر دادهاند.
وی با بیان اینکه وظیفه ما در عصر حاضر بازسازی بهشت بقیع بهعنوان یک مکان مقدس است که از آثار اسلامی به شمار میآید، یادآور شد: گرچه اکنون امکان ساخت و بازسازی مکانی این جایگاه عظیم را نداریم، اما باید با قلم خود بازسازی این مکان را داشته باشیم که تهیه و تنظیم دانشنامه حرمین شریفین با همین نگاه صورتگرفته است و از جمله آثار قلمی بهعنوان حفظ بهشت بقیع به شمار میآید. باید درباره بقیع، سازمانهای مردمنهاد فعال شوند و هرکسی از جایی، این فریاد را به گوش دنیا برساند که بقیع بهعنوان یک اثر اسلام باید بازسازی و حفظ شود، امروز فضای مجازی برای خودش یک حکومت است، میتوانیم از همین فضا بهره بگیریم و این خواسته را به همه جهانیان برسانیم، البته انجام کارهای هنری و ادبی هم برای زنده نگهداشت و حفظ بقیع لازم است. امروز هیچ فرد اهلسنت منصف تخریب بقیع را نمیپذیرد.
منبع : خبرگزاری مهر
پیوست عدالت از منظر جامعهشناختی مورد بررسی قرار میگیرد
ششمین همایش «کنکاشهای مفهومی درباره جامعه ایران» برگزار میشود
۱۵۰ گواهینامه آزمونهای حفظ مهد قرآن در آبانماه صادر شد
«چلچراغ آیهها در جماران» برگزار می شود
پویش سراسری «بوسه بر دستان پدر» برگزار میشود
شماره جدید فصلنامه اطلاعات حکمت و معرفت منتشر شد
حرم امام علی (ع) در نجف اشرف را از راه دور زیارت کنید
نماهنگ حماسی «منتصرون» محمدحسین حدادیان منتشر شد
کارگاه تخصصی ضبط تواشیح استودیویی برگزار شد
دوره آموزشی تطبیق آموزههای قرآنی در زندگی برگزار می شود
باقرزاده: ۵۸ هزار رقبه وقفی در هشت ماهه اول امسال سنددار شدند
قنبریان:فاطمیه نماد کنش فعالانه زن مجاهد اسلام در دوران کندی شمشیرهاست
قصه سرباز لشکر عمر بن سعد که پس از عاشورا هیچگاه سیراب نشد
چاپ کتاب پایان صهیونیسم و سقوط اسرائیل با همکاری ایران و مالزی
دفتر آیت الله مدرسی به جنایت علیه شیعیان پاراچنار واکنش نشان داد
دبیرخانه ستاد طرح ملی حفظ قرآن کریم تعیین تکلیف میشود
تشرف برندگان پویشهای «فجر عاشقی» و «سفیر آیهها» به مشهد مقدس
نشست «نظم جهانی پس از نصرالله» برگزار می شود
مشاهدات عینی فعالان عرصه هیئت از لبنان روایت می شود
نشست «صلح، زبان فارسی و رسانه» برگزار میشود
نشست «فلسفه، دانشگاه و اجتماع» برگزار میشود
دبیرخانه ستاد طرح ملی حفظ قرآن کریم تعیین تکلیف می شود
۴۰ مربی جلسات قرآن دانشآموزی مدرک مربی گری دریافت کردند
سعیدی نژاد: مادران برای فرزندانشان از آینده، قصه بگویند
سعیدی نژاد: مادران داستانهای تصویرگر آینده برای فرزندانشان تعریف کنند
کتابی که از شاخصهای تعیین مزاج براساس مبانی طب ایرانی می گوید
جایزه سیاستگذاری، تقدیر از فعالیتهای حل مسئله در کشور است
همایش تجلیل از مداحان حماسیخوان و شعرای حماسیسرا برگزار شد
دجال کیست و چه ویژگی هایی دارد؟
چرا باید از امامان (ع) پیروی و تبعیت کرد؟