میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام حسین انصاریان، مفسر قرآن کریم طی سخنرانی در حسینیه همدانیها به مناسبت ماه مبارک رمضان، با بیان اینکه بهرهگیری از چهار عنصر وجودی انسان، سعادت دنیا و آخرت را به همراه دارد، اظهار داشت: خداوند مهربان، انسان را مرکب از عقل، قلب، بدن و نفس به وجود آورده است که میتوان از آنان با راهنمایی پروردگار و ائمه طاهرین (ع) برای تأمین خیر دنیا و آخرت، بهره گرفت.
وی نخستین عنصر وجودی انسان را عقل برشمرد و افزود: خداوند به انسان عقل داده و برای این عقل، غذایی پاک و طاهر تدارک دیده است که یک سفرهاش به تعبیر پیغمبر اکرم (ص)، قرآن مجید است. انسان مؤمن و عادل، بایست بر سر این سفره بنشیند و عقل خود را از غذای عرشی این سفره تغذیه کند تا عقل با قرآن متحد شود. چشم و گوش برخی از آنهایی که قرآن با عقلشان متحد شد، بینایی و شنوایی دیگری پیدا کرد. پروردگار در خصوص این افراد فرموده است: بندهی من! مؤمن من شو تا تو را نمونهی خودم قرار دهم.
این استاد حوزوی بیان داشت: عنصر دیگر، قلب است که خداوند کریم برای قلب هم غذایی قرار داده که طبق آیات قرآن کریم، شامل ایمان به خدا، قیامت، فرشتگان، قرآن و انبیا میباشد. چنانچه بندهای چهل روز، دل را در همهی اعمال و رفتار از آلودگیها خالص کند، از چشمهی قلب، چشمههای حکمت یعنی حقایق اثرگذار که مایهی نجات دنیا و آخرت است، بر زبان جاری میشود به عنوان نمونه از قلب امیرالمومنین (ع) در حدود دو سال و نیم، یازده هزار حکمت از قلب بر زبانش جاری شد.
وی با بیان اینکه پروردگار عالم، رزاق (بسیار روزیدهنده) است و تمام موجودات زنده بر سر سفره خداوند روزی میخورند، تاکید کرد: پروردگار از زمان آدم تا کنون برای احدی روزی و لقمه حرام پهن نکرده چراکه حرامخور طبق آیات قرآن، جهنمی است. قدیمیها میگفتند که غذای حلال، نور است و وقتی آن را بخورید، در وجود شما به نور تبدیل میشود؛ این نور در سحرگاه، تو را بیدار میکند و به سمت نماز شب تشویق میکند. این عظمت نان و سفرهی پاک برای بدن است، افرادی که سر این سفره طیب و پاک، افطاری و سحری میخورند، مطلقاً نابود نمیشوند.
این استاد حوزه علمیه در ادامه با استناد به آیات قرآن کریم تصریح کرد: قرآن میگوید نان حلال منجر به پدید آمدن انرژی و نیرو میشود که مؤمنان، این نیرو را صرف انجام عبادات و کار خیر میکنند، در مرحله بعدی این عبادات منجر به رضایت پروردگار میشود و این قبولی بهشت جاودانه را در پی دارد پس بدین صورت، اثر غذای حلال به صورت ابدی ماندگار است. تأثیر لقمه حرام هم بدین صورت است چراکه این غذاها انرژی لازم برای انجام گناه را فراهم کرده که منجر به خشم و غضب خدا شده و جهنم را برای بندگان پدید میآورد.
وی خاطرنشان کرد: بالاترین و مؤثرترین غذای باطن موعظه و نصیحت است. موعظه از اهمیتی بسیار بالایی برخوردار است بدینگونه که در اثر همین پند و اندرزها بسیاری از بیدینها، دیندار و برخی از راهزنان به اولیا خدا تبدیل شدهاند.
منبع : خبرگزاری مهر
پیوست عدالت از منظر جامعهشناختی مورد بررسی قرار میگیرد
ششمین همایش «کنکاشهای مفهومی درباره جامعه ایران» برگزار میشود
۱۵۰ گواهینامه آزمونهای حفظ مهد قرآن در آبانماه صادر شد
«چلچراغ آیهها در جماران» برگزار می شود
پویش سراسری «بوسه بر دستان پدر» برگزار میشود
شماره جدید فصلنامه اطلاعات حکمت و معرفت منتشر شد
حرم امام علی (ع) در نجف اشرف را از راه دور زیارت کنید
نماهنگ حماسی «منتصرون» محمدحسین حدادیان منتشر شد
کارگاه تخصصی ضبط تواشیح استودیویی برگزار شد
دوره آموزشی تطبیق آموزههای قرآنی در زندگی برگزار می شود
باقرزاده: ۵۸ هزار رقبه وقفی در هشت ماهه اول امسال سنددار شدند
قنبریان:فاطمیه نماد کنش فعالانه زن مجاهد اسلام در دوران کندی شمشیرهاست
قصه سرباز لشکر عمر بن سعد که پس از عاشورا هیچگاه سیراب نشد
چاپ کتاب پایان صهیونیسم و سقوط اسرائیل با همکاری ایران و مالزی
دفتر آیت الله مدرسی به جنایت علیه شیعیان پاراچنار واکنش نشان داد
دبیرخانه ستاد طرح ملی حفظ قرآن کریم تعیین تکلیف میشود
تشرف برندگان پویشهای «فجر عاشقی» و «سفیر آیهها» به مشهد مقدس
نشست «نظم جهانی پس از نصرالله» برگزار می شود
مشاهدات عینی فعالان عرصه هیئت از لبنان روایت می شود
نشست «صلح، زبان فارسی و رسانه» برگزار میشود
نشست «فلسفه، دانشگاه و اجتماع» برگزار میشود
دبیرخانه ستاد طرح ملی حفظ قرآن کریم تعیین تکلیف می شود
۴۰ مربی جلسات قرآن دانشآموزی مدرک مربی گری دریافت کردند
سعیدی نژاد: مادران برای فرزندانشان از آینده، قصه بگویند
سعیدی نژاد: مادران داستانهای تصویرگر آینده برای فرزندانشان تعریف کنند
کتابی که از شاخصهای تعیین مزاج براساس مبانی طب ایرانی می گوید
جایزه سیاستگذاری، تقدیر از فعالیتهای حل مسئله در کشور است
همایش تجلیل از مداحان حماسیخوان و شعرای حماسیسرا برگزار شد
دجال کیست و چه ویژگی هایی دارد؟
چرا باید از امامان (ع) پیروی و تبعیت کرد؟