میرنیوز
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مجموعه مستند «اهل سفر» به کارگردانی یاسر طالبی و تهیهکنندگی میترا روحیمنش در نوروز امسال از شبکه مستند سیما پخش شد. مجموعهای با هدف ایرانگردی که تلاش دارد نقاط مختلف ایران را از نظر جاذبههای دیدنی، گردشگری، مردمشناسی و ... به تصویر بکشد.
«اهل سفر» در ادامه مجموعه مستند «تاج زاگرس» تولید شده است که پیشتر و در نوروز 1400 از شبکه مستند پخش شد؛ در این فصل، تیم تولید به استانهای آذربایجان شرقی و اردبیل سفر کرد تا روایتگر تاریخ، فرهنگ، مناطق مختلف و دیدنی، آشپزی و خوراکیهای محلی و دیگر جذابیتها و سنتهای این سرزمین باشد.
میترا روحیمنش تهیهکننده این اثر در گفتوگو با خبرنگار تسنیم درباره پرداخت به این 2 استان گفت: بخش قابل توجهی از دلیل انتخاب ما برای پرداختن به 2 استان آذربایجان شرقی و اردیبل خود شبکه مستند است. البته آب و هوا نیز تأثیر زیادی در انتخاب ما دارد و برایمان مهم است که در چه آب و هوایی به کدام بخش از کشورمان سفر کنیم. قطعاً در تابستان نمیتوانیم به جنوب کشور برویم.
راوی این مستند مهدی خلیلی است. فردی که به دلیل شیوه روایت، نحوه اجرا و تسلط ویژهای که بر ایرانگردی دارد، تبدیل به نقطه قوتی بسیار مهم برای این مجموعه شده است. او هم ایرانگرد است و به خوبی با ایران آشناست و هم اینکه انگیزه بسیار زیادی برای کارش دارد.
روحیمنش درباره حضور خلیلی در این مجموعه مستند ایرانگردی گفت: خوشبختانه آقای خلیلی ارتباط بسیار خوبی با بینندگان «اهل سفر» پیدا کرده و مخاطبان با او همذاتپنداری میکنند. اگر او نباشد، مطمئناً مستند «اهل سفر» رنگ و بوی خاصی نخواهد داشت. کما اینکه ایشان در سفر اردبیل درگیر بیماری شد و نیاز به جراحی داشت و به همین دلیل کار را متوقف کردم. مردم، اهل سفر را با آقای خلیلی میشناسند و تا جایی که او توان دارد درخدمتش هستیم.
یکی از نقاط قابل توجه در سالیان اخیر، ساخت مستندهای متعدد ایرانگردی و بومگردی است؛ به عنوان مثال در نوروز 1401 علاوه بر «اهل سفر»، مجموعه مستند «بومگرد» نیز از شبکه یک سیما روی آنتن رفت. همچنین مستند «ایرانگرد 4» به کارگردانی جواد قارایی دیگر مجموعه با محوریت ایرانگردی بود که به نوروز نرسید. سؤالی که در این بین قابل طرح است این است که هرکدام از این مستندها چه مزیت ویژهای دارند؛ آیا حرف ویژهتری نسبت به یکدیگر دارند یا شاهد نوعی موازیکاری هستیم؟
روحیمنش در پاسخ به این سؤال که هدف اصلی مجموعه مستند «اهل سفر» چیست و این مجموعه چه موضوعاتی را برای بیننده خود به نمایش میگذارد، گفت: مزیت ویژه مجموعه «اهل سفر» این است که وقتی به استانی میرویم تمام پتانسیلهایی که در آن استان وجود دارد را به تصویر میکشیم. نمایش این پتانسیلها فقط مربوط به آداب و رسوم و جاذبههای گردشگری نیست بلکه به موضوعات دیگری نظیر محیطزیست، منابع طبیعی استان، صنایع دستی، خوراک مردم و نوع پوشش آنها نیز توجه داریم. علاوه براین، آثار باستانی که در آن منطقه وجود دارد را نیز برای مخاطبان خود به تصویر میکشیم. به نظرم این بسته تصویری میتواند دید بهتری را نسبت به آن منطقه و استان به مخاطبان ما بدهد.
یکی از نکاتی که در ساخت مستندهای ایرانگردی دیده میشود، توجه بیشتر به برخی مناطق خاص به ویژه نقاط خوشوآبهوای شمالی کشور است؛ همین موضوع منجر به تولید مستندهای بعضاً تکراری میشود، این رویکرد در حالی است که جاذبههای طبیعی و گردشگری در سراسر کشورمان پراکنده است.
تهیهکننده مجموعه مستند «اهل سفر» در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا در ادامه این مجموعه سراغ استانهای دیگری مثل ایلام، سیستان و بلوچستان و ... که مستندهای کمتری از آنها ساخته شده است، میرود یا خیر گفت: در طرحی که از ابتدا به شبکه مستند دادم، گفتم که قصدم روایت کل استانهای ایران است. قطعاً به سیستان و بلوچستان و ایلام خواهیم رفت. در حقیقت، تا جایی که شبکه مستند ما را یاری کند، اهل سفر را ادامه میدهیم و دوست داریم به همه مناطق ایران سفر کنیم. نمیدانم فصل بعدی در کجا ساخته میشود اما هدفم این است که ایران را به همه مردم ایران بشناسانیم. نه فقط جاذبههای دیدنی مشهور که بسیاری از مردم آن را میشناسند بلکه دوست دارم به مناطقی برویم که کمتر دیده شده و مخاطبان اطلاعات کمتری درباره آنها دارند.
کشورمان جاذبههای دیدنی بسیار زیادی دارد و آداب و رسوم هر استان جاذبههای بصری فراوانی برای هم وطنان خواهد داشت. بسیاری از این آیینها را نمیشناسیم و لازم است که ایران را از ابعاد مختلف به تصویر بکشیم. هدف ما این است که با ثبت و ضبط این آداب و رسوم، آنها را برای فرزندان خود حفظ کرده و به نسلهای بعدی منتقل کنیم تا مبادا دستخوش فراموشی قرار گیرند.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
بخشی از اقدامات در حوزه جهاد تبیین به صورت تشکیلاتی قابل اعمال است
دبیر جشنواره نوآوری های تبلیغی «جنات» منصوب شد
ارتباط میان علم عصبشناسی با فرهنگ چیست؟
پدیدههای فرهنگی ایران معاصر، موضوع فرهنگپژوهی نبوده است
دومین رویداد «راویان افتخار» برگزار می شود
چهارمین اجلاس مهدویت و انقلاب اسلامی فراخوان مقاله داد
سازماندهی و توانمندسازی جلسات خانگی قرآن مورد توجه است
بخشی از اقدامات در حوزه جهاد تبیین به صورت تشکیلاتی و برخی دیگر به طرق دیگر قابل اعمال است
اصول و روشهای ابلاغ پیامهای الهی با بهره گیری از هنر قرائت قرآن کریم
پیوند وجودی قاری با قرآن کریم چگونه رقم می خورد؟
در نظام اسلامی، حاکمیت در تبلیغ دین وظایف جدی دارد
حاج ابوالقاسم: «مصعب بن عمیر» فردی شاخص در امر تبلیغ دین بود
صالحی : دیپلماسی قرآنی را باید فعالتر کرد
باباخانی: بیش از ۸۰ درصد مردم با هیئت ها در ارتباط اند
حجت الاسلام ارباب سلیمانی معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد شد
ابوترابیفرد خطیب این هفته نماز جمعه تهران خواهد بود
حجتالاسلام ابوترابیفرد خطیب این هفته نماز جمعه تهران خواهد بود
مقوله غنا در تلاوت قرآن کریم تبیین و بررسی شد
فرهنگ میتواند نقد را از حالت انفعال و انحصار در آورد
خاموشی: ترویج سبک زندگی قرآنی عمده ترین هدف مسابقات قرآن است
نماهنگ «نحن حزب الله» با صدای ذاکرین اهل بیت (ع) منتشر میشود
همایش «میانداران جهاد ۴» ویژه شبکههای تخصصی هیئت برگزار می شود
اختتامیه مسابقات قرآن بسیج با حضور عوامل «محفل» برگزار شد
خاموشی: باید خلأها و پیشرفتها در حفظ موقوفات و افزایش منافع آنها بررسی شود
قمی: طرح «زندگی با آیهها» امسال باید گستره بیشتری از مردم را دربرگیرد
معرفی آموزههای امام علی(ع) از اهداف برنامه های ایام میلاد نور است
قمی: امسال طرح «زندگی با آیهها» باید گستره بیشتری از مردم را دربرگیرد
خاموشی: باید خلاها و پیشرفتها در حفظ موقوفات و افزایش منافع آنها بررسی شود
تقی زاده: شعار زندگی با آیه ها در ماه رمضان آینده، «امت پیروز» است