میرنیوز
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی ستاد اقامه نماز کشور، سید علی مهدیان معاون برنامهریزی، نظارت و ارزیابی ستاد اقامه نماز در رابطه با جایگزینی دستورالعملهای ابلاغی که طی نامهای توسط وزارت کشور تنظیم شده بود گفت: گزارشات فصلی از روند مفاد ابلاغی مذکور به وزارت کشور ارائه میگردد و در این خصوص جمعبندی گزارشات سالیانه استانها و شهرستانها در حوزه نماز و امتیاز مکتسبه در سامانه سجاده مبنای ارزیابی عملکرد استانداران, فرمانداران و تجلیل از برترینها و اجلاسهای استانی و ملی نماز خواهد بود.
معاون برنامهریزی، نظارت و ارزیابی ستاد اقامه نماز کشور، مفاد برنامههای مصوب با موضوع (محورها و انتظارات از استانداران در زمینه ترویج و توسعه فرهنگ اقامه نماز) را تشریح کرد که به شرح ذیل میباشد:
ماده ۱: تشکیل منظم و مستمر شورای اقامه نماز استان و شهرستان و پیگیر مصوبات آن، به ریاست استاندار و فرماندار محترم و با حضور امامان محترم جمعه استان، شهرستان و مدیران دستگاههای اجرایی مرتبط به صورت فصلی و دبیری مدیر ستاد اقامه نماز استان و شهرستان (موضوع بخشنامه شماره ۹۷۸۲ مورخ ۱۴۰۰/۰۱/۲۴)
ماده ۲: تاکید بر ضرورت دستیابی به اهداف تعیین شده مبتنی بر میزان تحقق ” منویات مقام معظم رهبری به اجلاسهای سراسری نماز”، آئین نامه ترویج و توسعه فرهنگی اقامه نماز مصوب هیأت محترم وزیران “و” توافق نامههای دستگاههای اجرایی مرکزی با ستاد اقامه نماز کشور “بمنظور توسعه و ترویج فرهنگ اقامه نماز در دستگاههای اجرایی استان با هماهنگی ستاد اقامه نماز استان.
ماده ۳: تدوین سند راهبردی اقامه نماز استان با استفاده از ظرفیتهای علمی و اجرایی استان بر اساس سند تحول نماز کشور در افق ۱۴۰۱ لغایت ۱۴۲۰.
ماده ۴: همکاری با ستاد اقامه نماز در برگزاری اجلاسهای استان / شهرستان در زمینه نماز طی یکسال گذشته و تجلیل و تقدیر از فعالین اقامه نماز.
ماده ۵: مساعدت در ایجاد دفاتر ستاد اقامه نماز در شهرستانها، با استفاده از ظرفیتهای فرمانداریها و با مساعدت ائمه جمعه و بهرهگیری از چهرههای روحانی و فرهنگی داوطلب.
ماده ۶: تاکید بر حل مشکلات اقامه نماز مسافرین در مساجد و نمازخانههای بین راهی از سوی متولیان امر با تشکیل کارگروه «بررسی وضعیت فضاهای اقامه نماز در راهها مواصلاتی استان» با ترکیب معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار، مدیر ستاد اقامه نماز استان، مدیران کل راه و شهرسازی، حمل و نقل پایانهها، پالایش و پخش فرآوردههای نفتی، میراث فرهنگی، اوقاف و امور خیریه و سایر دستگاهها مرتبط از طریق:
۶٫۱) نیازسنجی، جانمایی و احداث مساجد، نمازخانه یا سکوی نماز در مسیرهای مواصلاتی استان که فاقد فضای مناسب جهت اقامه نماز مسافرین هستند.
۶٫۲) تعمیر، تجهیز و نگهداری مساجد، نمازخانهها و سکوهای نماز بین راهی یا تفرجگاهها و سواحل، پارکهای جنگلی و مکانهایی که میزبان مسافران به ویزه در ایام پرتردد (مانند عید نوروز، تعطیلات تابستان و…) میباشند.
ماده ۷: توجه ویژه به مکان یابی برای احداث مساجد جدید در طرح آمایش استان و نظارت جدی بر جانمایی و احداث فضاهای مناسب اقامه نماز (مسجد یا نمازخانه) در پروزه های عمرانی مصوب استان / شهرستان (اعم از؛ شهرهای جدید، شهرکها، مجتمعهای اداری، تجاری و خدماتی، مسکونی، مسکنهای مهر، مجتمعهای خدماتی رفاهی اقامتی شهریف ادارات، مراکز آموزشی، بهداشتی و درمانی و …) در زمانهای صدور مجوز نقشه و پایان کار پروژهها.
ماده ۸: با عنایت به مفاد آیه ان الصلوة تنهی عن الفحشا و المنکر (عنکبوت -۴۵) و همچنین نقش مهم و تأثیرگذار نماز در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی، موضوع اقامه نماز در دستور کارگروه اجتماعی استانداری / فرمانداریهای تابعه قرار گیرد.
ماده ۹: تاکید بر اقامه نماز مدارس از طریق در دستور کار قرار دادن موضوع نماز در شورای آموزش و پرورش و دعوت از مدیر ستاد اقامه نماز استان در جلسات، شناسایی و تجلیل از فعالان و خادمان نماز از جمله مدیران مدارس، معلمان و دانش آموزان نمازی و تشویق و ترغیب روحانیون به اقامه نماز در مدارس.
ماده ۱۰: حمایت و پشتیبانی از سمنها و گروههای مردمی غیر دولتی در فعالیتهای مرتبط با توسعه و ترویج فرهنگ نماز.
ماده ۱۱: حمایت و پشتیبانی از تشکل مجمع خیرین مسجد ساز در استانها و ایجاد کارگروه اجرایی مربوط ذیل شورای اقامه نماز استان با عضویت دستگاههای متولی.
ماده ۱۲: تاکید استانداران به فرمانداران، مدیران اجرایی و رؤسای دانشگاههای استان مبنی بر عدم تداخل زمان جلسات، همایشها، کلاسهای درس و … با وقت فضیلت نماز.
ماده ۱۳: مطرح کردن نماز در شوراها و کارگروههای مؤثر در استان نظیر شورای اداری، شورای برنامهریزی، شورای فرهنگ عمومی، شورای آموزش و پرورش، شورای اجتماعی و شورای اسلامی شهرستان چاره اندیشی برای ترویج فرهنگ و معارف نماز.
ماده ۱۴: دعوت از ائمه جمعه استان و شهرستانها و مدیران اجرایی جهت حضور در نمازهای جماعت ادارات، مدارس و دانشگاهها.
ماده ۱۵: توجه به نقش خدمت به اقامه نماز و فعالیتهای برجسته نمازی در امر انتصاب و ارتقا شغلی.
منبع : خبرگزاری مهر
سعیدی نژاد: مادران برای فرزندانشان از آینده، قصه بگویند
سعیدی نژاد: مادران داستانهای تصویرگر آینده برای فرزندانشان تعریف کنند
کتابی که از شاخصهای تعیین مزاج براساس مبانی طب ایرانی می گوید
جایزه سیاستگذاری، تقدیر از فعالیتهای حل مسئله در کشور است
همایش تجلیل از مداحان حماسیخوان و شعرای حماسیسرا برگزار شد
دجال کیست و چه ویژگی هایی دارد؟
چرا باید از امامان (ع) پیروی و تبعیت کرد؟
برنامه سخنرانی شیخ حسین انصاریان در دهه دوم فاطمیه
دجال کیست؟
همایش ملی فلسفه فرهنگ برگزار میشود
کتاب «چکیده مقالات همایش ملی فرهنگ شهرت» منتشر شد
ترجمه استانبولی کتاب احکام و حقوق کودکان در اسلام رونمایی می شود
استقبال از نمایندگان اعزامی ایران به مسابقات قرآن کویت
تلاوت سوره مجادله توسط گروه مدیحهسرایی محمد رسولالله(ص)
بسیج نقش مهمی در اعتلای کشور دارد
امام جمعه دیر: حل مشکل گرانی ها در اولویت دولت باشد
حمایت ایران از مقاومت نشأت گرفته از تفکر بسیجی است
برنامه صلح آمیز هسته ای ایران با قدرت ادامه خواهد داشت
وتو پیشنویس آتشبس در غزه دفاع رسمی از نسل کشی است
مردم و مومنان نقش ویژه ای در مملکت داری پیامبر(ص) داشتند
مسائلی مانند فیلترینگ و انتصابات سؤالبرانگیز اولویت نظام نیست
جبهه مقاومت منسجمتر در برابر دشمن ایستاده است
بهبود وضعیت اقتصاد اولویت دولت چهاردهم باشد/ توجه به معیشت مردم
امامجمعه شهر سگزاباد: اولویت دولت باید معیشت مردم باشد
اقدامات دشمنان خیال باطل است
اقدام قاطع دولت در ارتقای ظرفیت سانتریفیوژها ارزشمند است
بسیج زنجیره طلایی ایستادگی است/ تعیین سرنوشت جنگ با حضور مردم
رفع فیلترینگ مسئله اصلی کشور نیست/ دولت فکری به حال اقتصاد کند
فرهنگ فاطمی و بسیج ارکان تحقق جامعه هستند
اخلاص بسیجیان عامل موفقیت آنها است