میرنیوز
خبرگزاری تسنیم-محمدباقر صنیعی منش: اسپنسر همانگونه که انتظار میرفت یکی از مهجورترین فیلمهای اسکاری و همچنین سینمای جهان شد. فیلمی که باید آن را یکی از ضدسلطنت انگلیسیهای تمام دوران نامید. اثری که بدون شک ملکه انگلیس و خانواده او را ناراحت میکند خصوصاً که در همین دو سال قبل نیز سریال "تاج" چندان مایه خوشحالی آنان نشد و گویا صنعت سرگرمیسازی قرار است روی این خانواده باز هم زوم کند و از خجالت آنان درآید.
چهره واقعی دایانا به همراه همسر و پسرانش
"اسپنسر" روایت برشی از زندگی "دایانا اسپنسر" همسر "چارلز" شاهزاده انگلیسی و عروس ملکه انگلیس است. عروسی که مشکلات و حواشی زندگی او تا مدتها تیتر یک رسانههای انگلستان بود. او بهخاطر عدم تناسب روحی و فرهنگی میان خود و با خانواده سلطنتی در فشار شدیدی زندگی میکرد و این شرایط و وضعیت را به خوبی "پابلو لارین" کارگردان فیلم به کمک قلم "استیون نایت" ( از نویسندگان پیکی بلایندرز و SEE) در فیلم شکل دادهاند. البته بازی خوب "کریستن استوارت" نیز برای ایفای نقش شخصیت دایانا خصوصاً با آن عقدههای ناشی از محدودیتها و اصول سفت و سخت درباری که هرکسی غیر از خود اعضای خانواده آن را نمیتوانند تحمل کنند، اثرگذار است.
فضای فیلم به شدت ابری و مهآلود است که البته بهخاطر شرایط جوی لندن بسیار طبیعی است، اما کارگردان فضای ابری بیرون را با اتمسفر گرفته و غبارآلود داخل کاخ به خوبی پیوند زده و باعث شده تا جوی یکدست از غم و اندوه سرنوشت عروس مفلوک به تصویر کشیده شود. رگههای توهمی فیلم که ارجاعاتی به زندگی "آنی بولین" همسر دوم هنری هشتم و مادر الیزابت اول که او نیز بهخاطر بیرحمیها و سیاستهای خودپسندانه شاه زندگی سختی داشت و در نهایت اعدام شد، ضمن آنکه به توضیح بهتر شرایط روحی بغرنج دایانا برای تماشاگر کمک میکند، خبر از ریشه «خشونت تشریفاتی» چندصدساله این قصر دارد.
خشونت تشریفاتی که از همان ابتدای فیلم با ورود گروهان نظامی به آشپزخانه دربار برای آوردن مواد غذایی و میوه و سبزیجات درون جعبه مهمات نشان داده میشود که نشان از اوج تکبر و ایزوله بودن خاندان سلطنتی دارد. این تم به مرور در لابلای سنتهای خستهکننده و احمقانه خاندان سلطنتی خود را نشان میدهد. سر فلان ساعت باید صبحانه را با آداب خاص خورد و همینطور ناهار و شام را. برای شام باید فلان لباس را حتما پوشید و گردنبند سنگین مروارید را عروس بپوشد. در سرمای زمستان شوفاژهای کاخ بسته است و باید برای گرمای اتاق هنگام خواب از پتوهای سنگین استفاده کرد و به قول دایانا زیر آن خفه و دفن شد. و از همه خودپسندانهتر و البته خندهدارتر وزن کردن اعضای خانواده قبل از مراسم و مهمانی است تا ببینیم قبل از غذا خوردن چند کیلو هستیم؟!
رفتار و آداب دربار برای قرنها قبل است اما گویا مقدسترین قوانین جهاناند. این را ملکه و افراد خاندان به خود قبولاندهاند، اما دایانا زیر بار این اراجیفی که آن را تزیین کردهاند نمیرود. او تحمیق و بیاحترامی به شعور خود را بزرگترین آسیبی میداند که در طول زندگی نسیبش شده است. اگر ما فیلم را به عنوان یک محصول فرهنگی و اجتماعی ببینیم و بخواهیم تفسیر جامعهشناسانه از آن ارائه دهیم، میتوان گفت که اسپنسر سخن مردم انگلیس است با دربار و زندگی آنان. نفرت دایانا به عنوان چهرهای که دوست دارد مانند مردم باشد و مردم هم او را دوست داشتند، باعث میشود تا خشم او بدلی از نفرت مردمی شود که خشم خود را از آنان بارها در رسانههای مستقل اعلام کردهاند. خصوصاً بعد از مصاحبه سال گذشته شاهزاده هری و همسرش مگان مارکل که به نوعی افشاگری از داخل دربار بود و در آن تصویری خشک و بیعاطفه از خانواده سلطنتی انگلیس ارائه دادند و حتی ادعا کردند که رفتارهای نژادپرستانه و بیتفاوت اعضای ارشد خانواده سلطنتی باعث شده بود که مگان مارکل به فکر خودکشی بیفتد، این نفرت از سوی مردم انگلیس دوچندان شد.
با اینکه مسئله فیلم همین آزار و اذیتهایی است که به دایانا میرود، ریتم فیلم کند و خستهکننده نیست. دیدن بداخلاقیهای خانواده شوهر شاهزاده نسبت به عروس و اینکه او چگونه از این بند رها میشود، برای هر انسان علاقمند به داستان و سینما جذاب است. دایانا این فضای مهآلود درون قصر که او را به مرز خودکشی رسانده است را در نهایت میشکند و انتقام خود را با بردن پسرانش که در واقع نوههای ملکهاند به بیرون از کاخ و تحقیر ملکه میگیرد. سکانسی که او با بچهها با لباس دلخواهشان سوار بر ماشین آهنگ راک گوش میدهند و از یکی از برندهای مشهور شهر مرغ کنتاکی سفارش میدهند، به خوبی میگوید که دایانا کیست و تا بهحال در چه فشار و تنگنایی زندگی میکرده است. او کاملاً دوست دارد برخلاف رویه ملکه و دربار مانند مردم زندگی کند و با این حساب پیام فیلم خصوصاً با تصویری که از ملکه و خاندان نشان میدهد بهشدت علیه دربار است.
حال فیلمی با سبک و اصولی درست که در جای خود نشسته و به زیبایی آسیب روحی و انباشت خشم یکی از شخصیتهای جنجالی تاریخ انگلیس را نشان میدهد، تنها بهخاطر حرف درستش و گفتن حقیقتی پنهان از درون این خانواده در مراسم اسکار به شدت تحریم میشود و تنها با نامزدی در بخش نقش اول زن برای استوارت حضور پیدا میکند که آن هم بینتیجه باقی میماند.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
اختتامیه مسابقات قرآن بسیج با حضور عوامل «محفل» برگزار شد
خاموشی: باید خلأها و پیشرفتها در حفظ موقوفات و افزایش منافع آنها بررسی شود
قمی: طرح «زندگی با آیهها» امسال باید گستره بیشتری از مردم را دربرگیرد
معرفی آموزههای امام علی(ع) از اهداف برنامه های ایام میلاد نور است
قمی: امسال طرح «زندگی با آیهها» باید گستره بیشتری از مردم را دربرگیرد
خاموشی: باید خلاها و پیشرفتها در حفظ موقوفات و افزایش منافع آنها بررسی شود
تقی زاده: شعار زندگی با آیه ها در ماه رمضان آینده، «امت پیروز» است
خاموشی: باید مشخص شود در حفظ موقوفات و افزایش منافع آنها، چقدر پیشرفت کرده ایم و چه خلاهایی داریم
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم: شعار زندگی با آیه ها در ماه رمضان آینده، «امت پیروز» است
پورمعین: نرم افزار کاربردی حفظ قرآن کریم رونمایی میشود
محمدرضا پورمعین: سوپر اپلیکیشن موسسه علیین در زمینه حفظ قرآن کریم رونمایی میشود
برپایی نمایشگاه «بانوی بینشان» در ایام فاطمیه دوم
دانشگاه شریف ۵ شب میزبان عزاداران فاطمی میشود
پیوست عدالت از منظر جامعهشناختی مورد بررسی قرار میگیرد
ششمین همایش «کنکاشهای مفهومی درباره جامعه ایران» برگزار میشود
۱۵۰ گواهینامه آزمونهای حفظ مهد قرآن در آبانماه صادر شد
«چلچراغ آیهها در جماران» برگزار می شود
پویش سراسری «بوسه بر دستان پدر» برگزار میشود
شماره جدید فصلنامه اطلاعات حکمت و معرفت منتشر شد
حرم امام علی (ع) در نجف اشرف را از راه دور زیارت کنید
نماهنگ حماسی «منتصرون» محمدحسین حدادیان منتشر شد
کارگاه تخصصی ضبط تواشیح استودیویی برگزار شد
دوره آموزشی تطبیق آموزههای قرآنی در زندگی برگزار می شود
باقرزاده: ۵۸ هزار رقبه وقفی در هشت ماهه اول امسال سنددار شدند
قنبریان:فاطمیه نماد کنش فعالانه زن مجاهد اسلام در دوران کندی شمشیرهاست
قصه سرباز لشکر عمر بن سعد که پس از عاشورا هیچگاه سیراب نشد
چاپ کتاب پایان صهیونیسم و سقوط اسرائیل با همکاری ایران و مالزی
دفتر آیت الله مدرسی به جنایت علیه شیعیان پاراچنار واکنش نشان داد
دبیرخانه ستاد طرح ملی حفظ قرآن کریم تعیین تکلیف میشود
تشرف برندگان پویشهای «فجر عاشقی» و «سفیر آیهها» به مشهد مقدس