میرنیوز

روایت علی ضیاء از مهم‌ترین کاری که در زندگی‌اش می‌کند/ جنگیدن برای "معرفی افرادی که ارزش دیده شدن در تلویزیون را دارند"

 روایت علی ضیاء از مهم‌ترین کاری که در زندگی‌اش می‌کند/ جنگیدن برای "معرفی افرادی که ارزش دیده شدن در تلویزیون را دارند" 2022-03-29T11:22:39+04:30

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، یکی از نکاتی که نقطه چالش تلویزیون حتی در عید نوروز امسال بود، این است که دوباره برنامه‌سازها به سراغِ چهره‌ها رفتند و حتی خیلی از آنها تکراری‌هایش را انتخاب کردند. خواننده‌ای که در شبکه دو اجرا می‌کرد، همان خواننده رویِ استیجِ برنامه ویژه شبکه سه سیما هم بود. یا بازیگری که به همراه پسرش به شبکه یک می‌رود و شبی دیگر سر از عیدانه شبکه دو درمی‌آورد. از این دست، مصادیق زیادی وجود دارد. 

دو نکته در این میان وجود داشت؛ برنامه‌سازهایی که بدون اندیشه و تفکر فقط صرفاً برای رقابت در ماراتن نوروزی حضور پیدا کردند. دکوری ساختند و میهمانی دعوت کردند؛ مجری آمد و به چند سؤال تکراری بسنده کرد و برنامه روی آنتن رفت. 

اما در کنارِ این ضعف‌ها «فرمول یک» با معرفی چهره مردمی به آنتن برگشت. طرحی که نخستین دوره آن سال 1397 کار خود را آغاز کرد. پس از انتخاب 11 نفر از بین 40 نفر اولیه توسط هیئت انتخاب، رأی‌گیری از مردم آغاز شد و در نهایت این نرگس کلباسی بود که به عنوان چهره مردمی سال 1397 انتخاب شد.

اما امسال در کنار علی ضیاء، برخی از شبکه‌های دیگر همچون شبکه افق و شبکه پنج سیما به این سمت رفتند. احسان علیخانی در ویژه برنامه «عصر جدید» با اقوام مختلف ایرانی سه شب روی آنتن بود. این نگاه مردمی هم قدری می‌تواند امیدوارکننده باشد، برنامه‌سازهای تلویزیونی به این نتیجه رسیده‌اند که با مردم بهتر می‌توانند برای مردم برنامه بسازند. تا این مسئله مهم در برنامه‌سازی به یک جریان و فرهنگ درآید، فاصله بسیار وجود دارد. 

آن عدالت رسانه‌ای و هویت‌گستری که پیمان جبلی رئیس صداوسیما به عنوان شعار محوری خودش مطرح کرد و حتی چندی پیش در اولین نشست تحول رسانه هم بر این نکته تأکید داشت که مأموریت امروز رسانه ملّی استعدادیابی است؛ این دیده شدنِ ظرفیت‌ها و پتانسیلِ اقشارِ مختلف مردم در جامعه به نوعی خودش، استعدادها و اتفاقات جدیدی را برای برنامه‌های تلویزیونی رقم خواهد زد. 

خوشبختانه برنامه‌ها رفته رفته به حضورِ چهره‌های مردمی گرایش پیدا کرده‌اند؛ میهمانانی از جنسِ مردم که به اوج خودش رسیده است. حتی رضا رشیدپور در برنامه مناسبتی شبکه سه سیما در کنار سلبریتی‌ها، از مردمی‌ها استفاده کرد. نکته‌ای که به نظر می‌رسد باید برای الگوسازی بهتر، در تلویزیون فرهنگسازی شود. 

در حالی که کماکان گرایش به حضور پررنگ سلبریتی‌ها چه در مقامِ اجرا و چه میهمان شدن در تلویزیون، در سطح گسترده‌ای وجود دارد. برخی از مدیرانِ تلویزیون دلیلِ آن را فقدانِ خلاقیت و نوآوری و تغییر ذائقه مردم می‌دانند. عمدتاً سلبریتی‌هایی که در هنگامِ سودآوری سمتِ تلویزیون می‌آیند و فوق برنامه‌هایشان را در شبکه‌ نمایش‌خانگی و مدیوم‌های دیگر ارائه می‌دهند. اگر برنامه‌ای برای اجرا و یا میهمانی در تلویزیون برقرار باشد با دستمزدهای هنگفتی سر از آن برنامه و رویدادِ تلویزیونی درمی‌آورند. 

اما برخلاف دیدگاه‌ها و رفتارهایی که در تلویزیون از خودشان نشان می‌دهند در صفحه مجازی و مدیوم‌های دیگر دیده می‌شوند. این همان تناقضی است که برای بسیاری از مخاطبان نوجوان و حتی جوان به وجود می‌آید.

سلبریتی‌هایی که رفته رفته با به دست آوردن کانون توجه، درباره هر اتفاقی اظهارنظر کردند و در اکثرِ اوقات باعث شدند جامعه به سمت تشویش برود. آدرس غلطی که درباره اتفاقات مختلف به جامعه می‌دهند. مانورِ تجمل و اشرافی‌گری هم که بارها در فضای‌مجازی برپا کرده‌اند. 

به نظر نمی‌رسد جامعه بیش از این نیازمندِ چنین الگوهایی باشد و رویکردهای جدید برنامه‌سازی تلویزیون در استفاده از چهره‌های مردمی موفق، بهترین راهکار است. 

علی ضیاء تهیه‌کننده و مجری «فرمول یک» که او خودش برای اولین بار این طرح را به تلویزیون آورد و اجرا کرد. در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم به بحث ذائقه‌سازی و فرهنگسازی نسبت به گسترشِ این طرح اشاره کرد. او گفت: ممکن است غالب مردم از این طرح استقبال نکنند و سختی‌هایش هم بیشتر است؛ ذائقه‌ها به سمت دیگری رفته و باید برای تقویتِ این جریان تلاش کرد و جنگید.

او همچنین تأکید کرد: "من چند باری گفته‌ام ممکن است چهره مردمی در تلویزیون مورد استقبال بخشی از مردم قرار نگیرد، چون ذائقه‌ها به سمت دیگری رفته است اما در نهایت این اتفاق ارزش جنگیدن را دارد. گسترشِ این چهره‌ها و اجرای این طرح‌ها در تلویزیون می‌تواند زمینه فرهنگسازی و الگوسازی درست را فراهم کند. چرا که نمایش آدم خوب‌ها حال مخاطب را خوب خواهد کرد و نقطه عطفی را در جامعه ایجاد می‌کند که «خواستن توانستن است» یک شعار نیست و بسیاری در گوشه و کنار ما هستند که به این عبارت، جامه عمل پوشانده‌اند."

گفت‌وگویی با او داشتیم درباره حضور چهره‌های مردمی، ادامه حضورش در تلویزیون و چند موضوع دیگر که مشروح آن را می‌توانید در ادامه بخوانید: 

علی ضیاء مجری برنامه «فرمول یک» در پاسخ به این سؤال که چقدر جریانِ معرفی چهره‌های مردمی کمک می‌کند تلویزیون به سمتی برود که دیگر این همه میهمان بی‌هدف و تکراری و از طرفی برنامه‌های بی‌تأثیر و کم‌محتوا نبینیم، گفت: سلبریتی‌هایی که من دیده‌ام منفعل نبودند. ممکن است دغدغه‌هایی که به آن فکر می‌کنند و نگاهی که دارند متفاوت باشد. اما امیدوارم، این نگاه مردمی گسترده شود. دلم می‌خواهد این مسئله معرفی چهره‌های مردمی و حضورشان در تلویزیون تبدیل به مسئله مهمی شود. من فکر می‌کنم به اندازه یک انتخابات در کشور اهمیت دارد. به همین خاطر است شهرداری پای کار آمد و تصویر این چهره‌ها روی بیلبورد رفت. 

او تأکید کرد: این آدم‌ها لیاقت دیده شدن دارند. من فکر می‌کنم این مهم‌ترین کاری است که من می‌توانم در زندگی‌ام بکنم. این افراد چهره‌هایی‌اند که برای ایران بی‌ادعا جنگیدند و دنبال دوربین و عکس نبودند. البته ممکن است چهره مردمی در تلویزیون مورد استقبال بخشی از مردم قرار نگیرد، چون ذائقه‌ها به سمت دیگری رفته است اما در نهایت این اتفاق ارزش جنگیدن را دارد.

مجری و تهیه‌کننده تلویزیون در پاسخ به این سؤال که چقدر این فضایِ حضور سلبریتی‌ها و بردنِ ذائقه مردم به این سمت، تصریح کرد: به نظرمن خیلی اتفاقات افتاده که ذائقه مردم متفاوت شده است. حتی می‌شود مشکلات اقتصادی را به عنوان معیاری آورد که ذائقه‌ها را تغییر داده است. نمی‌شود گفت مجریان تلویزیون تأثیر داشتند، ممکن است من هم در برنامه‌سازی اشتباه کردم باشم؛ از من نخواهید اشتباه نکنم چون برنامه‌سازم و ممکن است باز اشتباه کنم.

وی افزود: من معصوم نیستم و در برنامه سازی و معرفی سوژه و مدل حرف زدن  اشتباه می‌کنم. اما تلاش می‌کنم اشتباه نکنم. امیدوارم اگر هم اشتباه کردم بتوانم عذرخواهی کنم. خلاصه اینکه این بلاها را من مجری سر مردم درنیاورده‌ام.  مشکلاتی در جامعه هست که باعث می‌شود ذائقه مردم تغییر کند.

علی ضیاء درباره غیبت چند وقته خود و اینکه آیا با توجه به تجربه‌ای که در فضای اینترنت برای اجرا پیدا کرده قصد دارد مجری برنامه‌های پلتفرم شود و یا در تلویزیون می‌ماند، تأکید کرد: راجع به اجرای خودم در سال 1401 چیزی نمی‌دانم. مدیر شبکه یک نظرشان این است که همین موضوع چهره‌های مردمی را پیش ببریم و برنامه اجتماعی بسازیم. من احساس می‌کنم باید وارد فضای دیگری شویم. هر اتفاقی بیفتد بعد از عید فطر خواهد بود. ممکن است در هر فضایی برنامه‌سازی کنم چون برنامه‌سازم اما تلویزیون را به عنوان خانه‌ام انتخاب می‌کنم چون اجرا در تلویزیون حالِ دیگری دارد؛ امیدوارم تا جان دارم در تلویزیون اجرا کنم. 

او در پاسخ به این سؤال که آیا قصدِ بازیگر شدن هم دارد و جریانِ حضور بازیگران به عنوان مجری را چطور می‌بیند، گفت: قصد بازیگر شدن ندارم. در موردِ فعالیت و حضور بازیگران به عنوان مجری در تلویزیون باید بگویم هرکسی در هر زمینه‌ای که فکر می‌کند هنر دارد باید هنر خودش را بروز بدهد. یعنی اینکه من هیچ مشکلی با این که بازیگران ما مجری می‌شوند و مجریان هم بازیگر می‌شوند، ندارم. 

انتهای پیام/

 

 

 

منبع : خبرگزاری تسنیم


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار فرهنگی

نماهنگ نادعلی منتشر شد

نماهنگ نادعلی منتشر شد
2025-01-14T17:29:34+03:30
نماهنگ نادعلی کاری از گروه شمیم یاس منتشر شد.

راه‌اندازی پویش قرائت سوره واقعه به مناسب میلاد حضرت علی (ع)

راه‌اندازی پویش قرائت سوره واقعه به مناسب میلاد حضرت علی (ع)
2025-01-14T14:49:33+03:30
همزمان با فرا رسیدن روز پدر و سالروز ولادت حضرت علی (ع) پویش قرائت سوره مبارکه واقعه راه‌اندازی شد.

صد و هفتاد و چهارمین نشریه خیمه منتشر شد

صد و هفتاد و چهارمین نشریه خیمه منتشر شد
2025-01-14T12:22:54+03:30
ناگفته‌های زندگی و زمانه آیت الله سید جواد خامنه‌ای در صد و هفتاد و چهارمین نشریه خیمه ویژه دی ماه منتشر شد.

ناگفته های زندگی و زمانه آیت الله سید جواد خامنه‌ای در جدیدترین شماره خیمه

ناگفته های زندگی و زمانه آیت الله سید جواد خامنه‌ای در جدیدترین شماره خیمه
2025-01-14T11:02:53+03:30
صد و هفتاد و چهارمین نشریه خیمه ویژه دی ماه منتشر شد.

روز میلاد حضرت علی (ع) هیئت کجا برویم؟

روز میلاد حضرت علی (ع) هیئت کجا برویم؟
2025-01-14T11:02:53+03:30
برنامه هیئت‌های تهران در سالروز ولادت حضرت علی (ع) اعلام شد.

پدر در سریال‌های تلویزیونی همیشه متهم می‌شود؛ برای داشتن خانواده سالم، پدر باید سالم باشد!

پدر در سریال‌های تلویزیونی همیشه متهم می‌شود؛ برای داشتن خانواده سالم، پدر باید سالم باشد!
2025-01-14T01:36:13+03:30
پژوهشگر حوزوی گفت: دهه ۷۰ سریالی به نام پدرسالار پخش شد که انعکاس یک گسست نسلی را نمایش می‌داد، این سریال شکست پدرسالاری را نشان می‌داد اما راه حلی که به نما...

دوره‌ آموزشی برای احیای فرهنگ ایرانی در خانواده برگزار می‌شود

دوره‌ آموزشی برای احیای فرهنگ ایرانی در خانواده برگزار می‌شود
2025-01-13T16:29:33+03:30
دوره آموزشی«سفیر خاندان ایرانی» از سوی بنیاد ملی مردمی نهضت پیشرفت بانوان با هدف تقویت هویت خانوادگی و فرهنگ اصیل ایرانی برگزار می‌شود.

ذکر مناقب امیرالمؤمنین(ع) زکات بدن و عقل است

ذکر مناقب امیرالمؤمنین(ع) زکات بدن و عقل است
2025-01-13T15:09:41+03:30
حجت الاسلام علوی تهرانی گفت: زکات بدن و عقل ذکر فضائل امیرالمؤمنین علیه السلام و اولاد پاک ایشان است.

دوره‌ای آموزشی برای احیای فرهنگ ایرانی در خانواده برگزار می‌شود

دوره‌ای آموزشی برای احیای فرهنگ ایرانی در خانواده برگزار می‌شود
2025-01-13T12:56:13+03:30
دوره آموزشی «سفیر خاندان ایرانی» از سوی بنیاد ملی مردمی نهضت پیشرفت بانوان با هدف تقویت هویت خانوادگی و فرهنگ اصیل ایرانی برگزار می‌شود.

پیام تسلیت وزیر ارشاد در پی درگذشت بانوی قرآن‌پژوه

پیام تسلیت وزیر ارشاد در پی درگذشت بانوی قرآن‌پژوه
2025-01-13T12:42:53+03:30
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی درگذشت منیره گرجی پیشکسوت قرآن پژوه را تسلیت گفت.

برگزاری محفل بزرگ بانوان قرآنی جهان اسلام در حرم رضوی

برگزاری محفل بزرگ بانوان قرآنی جهان اسلام در حرم رضوی
2025-01-13T12:29:34+03:30
چهارمین محفل بزرگ بانوان قرآنی جهان اسلام با حضور مدعوین مختلفی در حرم رضوی برگزار خواهد شد.

هم‌افزایی فعالیت‌های قرآنی در سه استان با تفاهم‌نامه مشترک میسر می‌شود

هم‌افزایی فعالیت‌های قرآنی در سه استان با تفاهم‌نامه مشترک میسر می‌شود
2025-01-13T12:29:33+03:30
محمد رمضانی فرد، پشتیبان منطقه شماره یک سازمان دارالقرآن الکریم، از انعقاد تفاهم نامه مشترک همکاری و هم‌افزایی فعالیت‌های قرآنی در سه استان خراسان شمالی، جنو...

رئیس و اعضای شورای سیاستگذاری نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم منصوب شدند

رئیس و اعضای شورای سیاستگذاری نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم منصوب شدند
2025-01-13T12:16:14+03:30
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حکمی حجت‌الاسلام حمیدرضا ارباب سلیمانی معاون قرآن و عترت (ع) این وزارتخانه را به‌عنوان رئیس شورای سیاستگذاری سی و دومین نمایشگاه...

انتشار ایده های فرهنگی مناسب برای برنامه‌های ویژه روز پدر در مساجد

انتشار ایده های فرهنگی مناسب برای برنامه‌های ویژه روز پدر در مساجد
2025-01-13T10:29:33+03:30
معاونت فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد فهرستی از ایده‌های فرهنگی متناسب با سالروز ولادت امام جواد (ع) و امام علی (ع) را برای اجرا در مساجد پیشنهاد...

حرم مطهر امام علی در آستانه ۱۳ رجب آذین بندی شد

حرم مطهر امام علی در آستانه ۱۳ رجب آذین بندی شد
2025-01-13T10:16:14+03:30
حرم مطهر امیرالمومنین در آستانه ۱۳ رجب و ولادت حضرت علی (ع) حرم مولای متقیان آذین بندی و گل آرایی شد.

چالش‌های مدیریت مدرسه در ایران در نشستی بررسی می‌شود

چالش‌های مدیریت مدرسه در ایران در نشستی بررسی می‌شود
2025-01-13T10:16:13+03:30
نشست «مدیریت مدرسه در ایران؛ چالش‌ها در اجرا و آموزش» در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار می‌شود.

سیزدهمین دوره آموزش عالی تیم ملی قاریان جوان برگزار شد

سیزدهمین دوره آموزش عالی تیم ملی قاریان جوان برگزار شد
2025-01-13T10:16:13+03:30
سیزدهمین دوره آموزش عالی تیم ملی قاریان جوان به همت شورای عالی قرآن برگزار شد.

هوش مصنوعی به کمک علوم اسلامی می‌آید؟

هوش مصنوعی به کمک علوم اسلامی می‌آید؟
2025-01-12T13:29:33+03:30
چت‌بات‌های آموخته شده (trained) در هر یک از علوم اسلامی شکل گرفته و میان مراکز تخصصی تولیدکننده آنها نه فقط در داخل کشور بلکه در کشورهای اسلامی و در دنیا، به...

پویش نذر اعتکاف آغاز به کار کرد

پویش نذر اعتکاف آغاز به کار کرد
2025-01-12T13:16:13+03:30
در آستانه ایام البیض (اعتکاف) پویش نذر اعتکاف به همت مرکز رسیدگی به امور مساجد راه اندازی شد.

مرحله سوم نوزدهمین آزمون اعطای مدرک تخصصی حفظ قرآن برگزار می‌شود

مرحله سوم نوزدهمین آزمون اعطای مدرک تخصصی حفظ قرآن برگزار می‌شود
2025-01-12T12:49:34+03:30
مرحله سوم نوزدهمین دوره آزمون ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی حفظ قرآن کریم، ۵ بهمن و با حضور ۳۸۰ حافظ قرآن برگزار می‌شود.

فراخوان معرفی خادمان قرآن کریم اعلام شد

فراخوان معرفی خادمان قرآن کریم اعلام شد
2025-01-12T12:49:33+03:30
انجمن خادمان قرآن کریم از کلیه خدمت گذاران به ساحت قرآن کریم و مدیران و فعالان قرآن کریم، جهت معرفی خادمان برجسته قرآن کریم دعوت به عمل آورده است.

جشن میلاد حضرت علی(ع) در مجتمع امام رضا(ع) برگزار می‌شود

جشن میلاد حضرت علی(ع) در مجتمع امام رضا(ع) برگزار می‌شود
2025-01-12T12:36:13+03:30
مراسم جشن ولادت حضرت علی علیه السلام و روز پدر در مجتمع آموزشی، پژوهشی و فرهنگی امام رضا علیه السلام دوشنبه ۲۴ دی برگزار می‌شود.

مخاطب و پیام عاملان حیاتی در تأثیرگذاری هیئت هستند

مخاطب و پیام عاملان حیاتی در تأثیرگذاری هیئت هستند
2025-01-12T09:56:13+03:30
عضو هیئت علمی مؤسسه امام خمینی (ره) گفت: در بررسی هیئت، دو مؤلفه اصلی وجود دارد: مخاطب و پیام. این دو مؤلفه در شکل‌گیری و تأثیرگذاری هیئت‌ها بسیار حیاتی هستند.

جولان فرقه‌ها در زمانه حضرت جوادالائمه (ع)؛ تلاش امام در برخورد با آن‌ها چه بود؟

جولان فرقه‌ها در زمانه حضرت جوادالائمه (ع)؛ تلاش امام در برخورد با آن‌ها چه بود؟
2025-01-12T09:56:13+03:30
امام جواد (ع) در دوره و برهه خاصی از تاریخ زندگی می‌کردند که با پیچیدگی‌ها و مسائلی روبه‌رو شد که این موارد در زندگانی سایر امان شیعه (ع) کمتر وجود داشت.

استفتا از مراجع تقلید در خصوص احکام اعتکاف

استفتا از مراجع تقلید در خصوص احکام اعتکاف
2025-01-11T18:56:13+03:30
احکام اعتکاف شامل نکاتی است که فرد معتکف باید در مساجد بماند، از انجام امور غیرعبادی مانند خرید و فروش و معاشرت‌های بی‌مورد خودداری کند که بخشی از استفتائات ...

جشن میلاد امیر المومنین(ع) در مرکز اسلامی امام علی(ع) سوئد برگزار می شود

جشن میلاد امیر المومنین(ع) در مرکز اسلامی امام علی(ع) سوئد برگزار می شود
2025-01-11T18:42:55+03:30
همزمان با فرارسیدن ایام سیزدهم ماه رجب «جشن میلاد امام علی (ع) و گرامیداشت روز پدر» در مرکز اسلامی امام علی (ع) استکهلم سوئد برگزار می‌شود.

مراسم اعتکاف در مرکز اسلامی مسکو برگزار می شود

مراسم اعتکاف در مرکز اسلامی مسکو برگزار می شود
2025-01-11T18:42:54+03:30
مراسم معنوی اعتکاف همزمان با ایام البیض ماه رجب (۱۳ ام تا ۱۵ ام ماه رجب) مصادف با ۱۴ الی ۱۶ ژانویه در مرکز اسلامی مسکو برگزار می‌شود.

بررسی اعتکاف نوجوانانه در برنامه قرارگاه شبکه قرآن و معار ف سیما

بررسی اعتکاف نوجوانانه در برنامه قرارگاه شبکه قرآن و معار ف سیما
2025-01-11T18:29:35+03:30
مجله تصویری «قرارگاه» با موضوع «اعتکاف نوجوانانه نگاهی به فرصت و الگوهای کنشگری نوجوانانه» روی آنتن شبکه قرآن می‌رود.

«اعتکاف» زیست در جهانی روحانی است

«اعتکاف» زیست در جهانی روحانی است
2025-01-11T18:29:34+03:30
اعتکاف رابطه صمیمانه، معاشرت، موانست، مراودات و نشئه حضور خاشعانه و خاضعانه در بارگاه ضیافت امر الوهی است.

پنجاه درصد ثبت نام کنندگان برای اعتکاف امسال نوجوانان هستند

پنجاه درصد ثبت نام کنندگان برای اعتکاف امسال نوجوانان هستند
2025-01-11T06:02:53+03:30
با همه تبلیغاتی که علیه دهه هشتادی‌ها و دهه نودی‌ها شده است رئیس ستاد اعتکاف اعلام کرد تا الان ۵۰ درصد افرادی که برای اعتکاف ثبت‌نام کرده‌اند زیر ۱۸ سال هستند.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)