میرنیوز
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از روابط عمومی جشنواره عمار، نشست خبری دوازدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار و نخستین جشنواره علوم انسانی عمار با حضور نادر طالب زاده، دبیر جشنواره، سعید خورشیدی، رئیس شورای سیاستگذاری، حجت الاسلام مجتبی نامخواه، دبیر علمی اولین جشنواره علوم انسانی عمار، حمید صالحی، دبیر اجرایی جشنواره فیلم در حسینیه هنر برگزار شد.
نادر طالبزاده، دبیر جشنواره مردمی فیلم عمار در ابتدای سخنان خود در این نشست خبری گفت: جشنواره عمار، بستری جدی و استخواندار و گسترده در کل وطن ماست و انشاءالله به زودی در صداوسیما هم شاهد این تحول خواهیم بود. جشنواره عمار در واقع، فکر و کانسپتی است که میتوان گفت ریشههای آن را شهید آوینی ساخته است، این جشنواره، بستری شده است که جوانان در آن دیده میشوند.
طالب زاده در بخش دیگری از سخنانش بیان کرد: متاسفانه امروز بسیاری از افراد حتی دولتمردان ما نمیدانند انقلاب اسلامی برای چه بوده و چه هدفی را دنبال میکند. به همین دلیل، ما درگیر برجام و برجامها میشویم، خوشبختانه جشنواره عمار در حوزه جنگ نرم و تفکر شعلههایش به خوبی برافروخته شده است. اگر بخواهم این رویداد را تشریح کنم، شرکت کنندگان در جشنواره عمار نگهبانان انقلابند، جوانانی خوشفکر که دغدغه انقلاب را دارند.
وی خاطرنشان کرد: عمار توانسته در این نقطه یعنی دوازدهمین دوره خودش با خیلی از جوانان حرفهای وارد کار شود، جوانانی که اهل نوشتن، فیلمسازی و ساخت سریال به صورت حرفهای هستند و ما از کارهایشان به وجد آمدهایم؛ مثل مستند «دیپورت» آقای حسینی که در واقع اینها خروجیهای عمار هستند. این کارها برد بینالمللی دارند و حتی باید زیرنویس شوند و رویشان کار کرد. البته در برخی از جاها ما نگهبانان خوبی نبودهایم که آن هم به دلیل سن کم و بیتجربگی برخی جوانان عماری و ترس ناشی از شرایط امنیتی است. چه کسی ما را میترساند و چه کسی باید در مقابل این ترسها بایستد؟ جشنواره عمار، هویت انقلابی دارد و ما به دنبال اهداف انقلاب هستیم، متاسفانه تلویزیون، حوزه هنری، فارابی و... درباره پرداختن به اهداف انقلاب احتیاط میکنند. رسالت جشنواره عمار نترسیدن در این نبردهای نرم است.
طالب زاده با اشاره به برخی دخالتها برای توقف یکی از برنامههای تلویزیونی تاکید کرد: ما امیدواریم که بتوانیم در تلویزیون حرفهای بیشتری بزنیم، این مسئولان باید بدانند که انقلاب اسلامی حفظ کردنی و نترسیدنی است چرا که این پستها تغییر میکنند اما هدف و کار ما نه.
وی خطاب به فیلمسازان عمار عنوان کرد: بچههای عماری نباید بترسند و به دنبال اصلاح فسادها و مسائل باشند و به دنبال فرمان امام مبنی بر اینکه «مصادره نکنید مال مردم را» بروند و نترسند. رهبر انقلاب هم در هیچ کجا نقد را ممنوع نکردند و گفتند به دنبال نقد کردن باشید.
دبیر جشنواره عمار یادآور شد: هر سال کار جشنواره عمار حساستر میشود و آن قدر مطلب و موضوعات مختلف داریم و از طرفی نگران موضوعاتی هستیم که به آنها پرداخته نشده است چرا که باید بدانیم انقلاب اسلامی یک انقلاب جهانی است نه ایرانی.
نادر طالب زاده در ادامه سخنانش با اشاره به ماجرای دعوت مهمانان آمریکایی برای بزرگداشت سردار سلیمانی بیان کرد: علی رغم تایید وزارت ارشاد، در نهایت ویزای عدهای از این مهمانان توسط وزارت امور خارجه صادر نشد. اینها نتیجه ریاکاری است و باید به دنبال دلیل اینها رفت، به قول رهبر انقلاب نباید کارهای دکوراتیو انجام داد بلکه به دنبال کارهای واقعی باید بود. جشنواره عمار جای جلوی شکها، ایستادن است و جای مستندسازی در این زمینههاست.
تلاش برای بازنمایی جمهور مردم در قاب سینما و رسانه
در بخش دیگری از این نشست خبری، سعید خورشیدی رئیس شورای سیاستگذاری دوازدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار در سخنانی گفت: جشنواره عمار از فضای رسانهای خاص سینمایی کشور، آسیبشناسی دارد و طبق آن تلاش میکند در جهت رفع کاستیها و نقایص گام بردارد.
او افزود: این روزها از فقدان عدالت رسانهای رنج میبریم، چون اقشاری از جامعه ایران در آن بازنمایی نمیشوند و به دنبال آن، نقاط قوت و ضعفهای جامعه روایت نمیشود. طی ادوار گذشته عمار، تلاش شده تا در جهت بازنمایی جمهور جامعه ایران در قاب رسانه و سینما گامهایی برداشته شود که موفقیتهای نسبی کسب شده اما قطعا به تلاش و مجاهدت با قدرت و قوت بیشتری نیاز است. به عنوان مثال از فیلمهایی که برای جشنواره ارسال شده است مکان و لوکیشن روستا بسامد معناداری دارد.
خورشیدی بیان کرد: در حوزه نقد درون گفتمانی تلاش شده درعین حال که طرح مسئله میشود مخاطب را برای حل این مسائل به مطالبهگری فرا خوانیم. به عنوان نمونه در جشنواره امسال فیلمی در مورد کارگران هپکو داریم که نشان میدهد چگونه مسئله ای در حوزه بیعدالتی و تبعیض را میشود، برطرف کرد و مسایل این صنف را نیز دید.
وی خاطرنشان کرد: امسال، آغاز جشنواره علوم انسانی عمار را نیز داریم که با هدف حل مسائل و کاستیهایی که در انقلاب اسلامی با آن روبهرو هستیم، شروع به کار میکند. اساساً پدیدههای اجتماعی به صورت شبکهای درهم تنیدهاند و زمانی که به سراغ نهاد علم میرویم و در تئوری و تحلیلهای فعالان علوم اجتماعی و انسانی ورود میکنیم باز هم با آسیبهایی تقریباً مشابه روبهرو هستیم؛ یعنی بخشهایی از جامعه ایرانی اسلامی کمتر مورد توجه قرار میگیرد.
رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره عمار خاطر نشان کرد: عنوان عمار دلالت بر نوعی گردهمایی دارد و عمار باید تبدیل به محلی برای تعمل و تعامل فعالان حوزه هنر و اندیشه و رسانه شود. اگر نگاهی به ترکیب داوران سالهای گذشته جشنواره در بخشهای مختلف بیندازید با تنوعی از تخصصها و حوزههای تخصصی روبهرو هستیم که این ناشی از نگاه عمار است که سینما را صنعت، رسانه و هنر میدیده و تلاش داشته گسلهای جامعه ایران خاصه گسل هنر و اندیشه و هنر و رسانه را علاج کند. امسال در این مسیر گام قوی و منسجمی برداشتیم و از دل جشنواره عمار، جشنواره جدیدتری با عنوان جشنواره علوم انسانی را کلید زدیم.
رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره عمار در پایان بیان کرد: امیدواریم این بستر بتواند فضای جدیدی در حوزه علوم انسانی و علوم اجتماعی برقرار کند و بتوانیم در راستای تحقق آرمانها و اهدافی که در حوزه علم بر دوش دغدغهمندان و فعالان انقلاب اسلامی است، کمکی کند.
پیوند هنر، اندیشه و رسانه در جشنواره علوم انسانی
در بخش دیگر این نشست خبری، مجتبی نامخواه دبیر علمی جشنواره عمار بیان کرد: کلیت ایده برگزاری جشنواره علمی عمار به سیر 10 ساله جشنواره بر میگردد که پیوندی بین اهالی هنر، اندیشه و رسانه است.
او افزود: طی ده سال اخیر 150 جلسه و بیش از هزار ساعت گفتوگو برگزار کردیم که ناگفته نماند این جلسات از گفتگو خارج و به یک داد و ستد بین دو حوزه اندیشهوران علوم انسانی و درامنویسان و مستندسازان و اصحاب رسانه منتهی شده است. خروجی مشترک این جلسات، ضرورت تکرار و تداوم و انسجام گفتوگوهاست و این ضرورت ما را به سمت شکلگیری این جشنواره جدید پیش برده است.
وی راجع به اهمیت برگزاری این جشنواره گفت: جشنواره عمار رابطه علوم انسانی، اندیشه و هنر را از یک سمت و رابطه نظریه و مشاهده را از سمت دیگر به هم نزدیک و شکاف و فاصلهها را کمتر میکند.
دبیر علمی جشنواره عمار اظهار داشت: عمار تجربه تحقق یافتهای از این تعامل را دارد که میخواهد تجربه را تبدیل به یک برنامه و نهاد مستقل کند و از اهالی علوم انسانی که به مسئله عینی بیشتر توجه میکنند، دعوت میکند و انباشت ده سال مشاهده را در اختیارشان قرار میدهد تا ارتباط دقیق تری با حوزه اندیشه داشته باشند. به صورت ملموستر باید بگویم فیلمساز به روایت از موضع برابر نگاه میکند و توانایی خلق روایتهای بدیعی از انسانهای عادی اما ویژه جامعه پدید میآید که قهرمانهای خودشان هستند. مجموع این مستندها را تحت عنوان مستندهای انسان انقلاب اسلامی صورتبندی کردیم.
نامخواه اضافه کرد: اساتید متعدد از اندیشهوران علوم اجتماعی در طول دورههای مختلف جشنواره در کنار جشنواره بودند و به نوعی جشنواره علوم انسانی عمار محصول پیشنهاد و مطالبه آنها و ابتکار و خلاقیتی است که این اساتید و اندیشهوران داشتند. به طور مشخص در هیئت علمی جشنواره علوم انسانی عمار درخدمت آقایان حجت الاسلام پارسانیا، شجاعیزند و حسین کچویان هستیم که در حوزههای مختلفی از علوم اجتماعی صاحب نظر هستند.
پاسداشت محمدسرور رجایی و مسعود جعفری جوزانی
حمید صالحی دبیر اجرایی جشنواره مردمی فیلم عمار در بخش دیگری از نشست با اشاره به آثار رسیده به جشنواره خاطرنشان کرد: بالغ بر 3000 اثر از سراسر کشور در بخشهای مختلف فیلم، فیلمنامه، پویانمایی، مستند و... شرکت کردهاند. بعد از بخش مستند، فیلمنامه بیشترین تعداد آثار حاضر در جشنواره امسال را دارد. در حوزه علوم انسانی نیز 462 اثر به دست ما رسیده و داوری شدهاند و تا چند روز آتی نتایج را به سمع و نظر رسانهها میرسانیم.
وی افزود: افتتاحیه دوازدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار، 18 دی ماه و اختتامیه هم 24 دی برگزار میشود. از 19 تا 23 دی ماه اکرانهای مرکزی جشنواره در سینما فلسطین صورت میگیرد. طبق روال سالهای گذشته در افتتاحیه و اختتامیه از دو چهره فرهنگی موثر تجلیل میکنیم، در افتتاحیه مراسم پاسداشت مرحوم محمدسرور رجایی، شاعر و نویسنده افغانستانی و در اختتامیه نیز از مسعود جعفری جوزانی که آثار ماندگاری مانند «شیر سنگی»، «در چشم باد» و.... را در کارنامه دارد، تجلیل میکنیم.
انتهای پیام/
منبع : خبرگزاری تسنیم
سعیدی نژاد: مادران برای فرزندانشان از آینده، قصه بگویند
سعیدی نژاد: مادران داستانهای تصویرگر آینده برای فرزندانشان تعریف کنند
کتابی که از شاخصهای تعیین مزاج براساس مبانی طب ایرانی می گوید
جایزه سیاستگذاری، تقدیر از فعالیتهای حل مسئله در کشور است
همایش تجلیل از مداحان حماسیخوان و شعرای حماسیسرا برگزار شد
دجال کیست و چه ویژگی هایی دارد؟
چرا باید از امامان (ع) پیروی و تبعیت کرد؟
برنامه سخنرانی شیخ حسین انصاریان در دهه دوم فاطمیه
دجال کیست؟
همایش ملی فلسفه فرهنگ برگزار میشود
کتاب «چکیده مقالات همایش ملی فرهنگ شهرت» منتشر شد
ترجمه استانبولی کتاب احکام و حقوق کودکان در اسلام رونمایی می شود
استقبال از نمایندگان اعزامی ایران به مسابقات قرآن کویت
تلاوت سوره مجادله توسط گروه مدیحهسرایی محمد رسولالله(ص)
بسیج نقش مهمی در اعتلای کشور دارد
امام جمعه دیر: حل مشکل گرانی ها در اولویت دولت باشد
حمایت ایران از مقاومت نشأت گرفته از تفکر بسیجی است
برنامه صلح آمیز هسته ای ایران با قدرت ادامه خواهد داشت
وتو پیشنویس آتشبس در غزه دفاع رسمی از نسل کشی است
مردم و مومنان نقش ویژه ای در مملکت داری پیامبر(ص) داشتند
مسائلی مانند فیلترینگ و انتصابات سؤالبرانگیز اولویت نظام نیست
جبهه مقاومت منسجمتر در برابر دشمن ایستاده است
بهبود وضعیت اقتصاد اولویت دولت چهاردهم باشد/ توجه به معیشت مردم
امامجمعه شهر سگزاباد: اولویت دولت باید معیشت مردم باشد
اقدامات دشمنان خیال باطل است
اقدام قاطع دولت در ارتقای ظرفیت سانتریفیوژها ارزشمند است
بسیج زنجیره طلایی ایستادگی است/ تعیین سرنوشت جنگ با حضور مردم
رفع فیلترینگ مسئله اصلی کشور نیست/ دولت فکری به حال اقتصاد کند
فرهنگ فاطمی و بسیج ارکان تحقق جامعه هستند
اخلاص بسیجیان عامل موفقیت آنها است